İhaneti yaşayanlardan mısınız ???

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.211
498
Sevgili arkadaşlar çeşitli topiclere bakarken merak ettim ben gibi kimler var diye? Yani eşinden boşanmış yada ihanet görmüş yada aldatılmış yada aldatıldığını hisseden kimler var? Samimiyetle yaşadıklarımızı anlatıp hem içimizi dökmek hem ''benim kocam aslaaaaa aldatmaz''diyen sevgili arkadaşlara biz de bir zamanlar siz gibi düşünürdük görün neler olabiliyor dikkatttt diyebilmek adına varolalım burada diyorum... var mı ihaneti yaşayan şekerler??

NE mutlu ne mutlu kimse ihaneti yaşamamış:)) sevindim bu kadar dürüst adamlarla olmanıza bayanlar:))))topice yazılmaması sevindirdi kutlarım hepinizi ihanetsiz bir ömür dilerimmmmm:

haha keske kimse ihanete ugramis olsaydi canimm.. ama sanirim bu imkansiz..

Sahsen ben ugradim 1 yillik bir iliskinin ardindan, hemde bastim beraber evinde ve ogrendim ki iliskimizin son 3 ayinda meger o kizla da cikiyormus ve isin en garip noktasi o kiz bizim beraber oldugumuzu bildigi halde onunla beraber olmasi.. bu kiz ayni yerde calisiyordu bununla ve ben suphelenmistim ve aratti o kizi bana, kiz bizim aramizda bir sey yok yanlis anliyorsun falan demisti telefonda bana bu olay meydana cikmadan once.

Yani ozetle aldatilmayi cok kolay kabullendim, hic umrumda bile olmadi o insan, yoluma devam ettim, onlari bastigim gece haricinde tek damla gozyasi dokmedim bile ama baska bir kadinin sevgilisi oldugunu bildigi halde biriyle beraber olmasi gercegi beni daha cok sarsti inanin kizlar.. tabii ki eski sevgilimin bana soyledigi milyonlarca yalan da cabasi, o kadar sok oldum ki bir insan nasil bu kadar yalanci olabilir diye ama bazi erkekler icin yalan soylemek cok dogal, dikkatli olmak lazim o yuzden bunu anladim.

Ic gudulerinize guvenin kizlar, ben en basindan hissetmistim beni aldattigini ama daha once hic basima gelmedigi icin ve insanlara cok guvendigimden konduramadim. Bunlari sadece benim kadar saf olan ve benim sevgilim/kocam yapmaz diyenlere yardimi olur belki diye yazdim.. ne kadar guzel, egitimli, durust bir insan oldugunuzun hic bir onemi yok inanki, bazi erkekler icin aldatmak cok dogal bir olay sadece.

Sahsen ben ugradim 1 yillik bir iliskinin ardindan, hemde bastim beraber evinde ve ogrendim ki iliskimizin son 3 ayinda meger o kizla da cikiyormus ve isin en garip noktasi o kiz bizim beraber oldugumuzu bildigi halde onunla beraber olmasi.. bu kiz ayni yerde calisiyordu bununla ve ben suphelenmistim ve aratti o kizi bana, kiz bizim aramizda bir sey yok yanlis anliyorsun falan demisti telefonda bana bu olay meydana cikmadan once.

Yani ozetle aldatilmayi cok kolay kabullendim, hic umrumda bile olmadi o insan, yoluma devam ettim, onlari bastigim gece haricinde tek damla gozyasi dokmedim bile ama baska bir kadinin sevgilisi oldugunu bildigi halde biriyle beraber olmasi gercegi beni daha cok sarsti inanin kizlar.. tabii ki eski sevgilimin bana soyledigi milyonlarca yalan da cabasi, o kadar sok oldum ki bir insan nasil bu kadar yalanci olabilir diye ama bazi erkekler icin yalan soylemek cok dogal, dikkatli olmak lazim o yuzden bunu anladim.

Ic gudulerinize guvenin kizlar, ben en basindan hissetmistim beni aldattigini ama daha once hic basima gelmedigi icin ve insanlara cok guvendigimden konduramadim. Bunlari sadece benim kadar saf olan ve benim sevgilim/kocam yapmaz diyenlere yardimi olur belki diye yazdim.. ne kadar guzel, egitimli, durust bir insan oldugunuzun hic bir onemi yok inanki, bazi erkekler icin aldatmak cok dogal bir olay sadece.

Tabi ki öyle yapacaksınız. Zaten insanın başka seçeneği de yoksa insanın, üstüne bir de bile bile düz ovayı labirent haline getirip içinde dolanmanın manası da yok zaten. En doğrusunu ve olması gerekeni yapmışsınız. Haa biz insanız tabii ki. Duygu anlamında öyle tv. kumandaları gibi bir tuşla renkten renge kanaldan kanala geçivermemiz tabi ki mümkün değil. Ne yazık ki öyle bir mekanizmaya sahip değiliz. Mutlaka ki öyle çok çok kolay da olmamıştır bu durum belki ama en kısa sürede atılması gereken en doğru atmak işin en önemli kısmı.

Hem bence zaten şu aldatılma olayında ALDATILAN tanımlaması baştan yanlış kişiye biçilen bir rol ve baştan yanlış diye düşünmüşümdür hep, bilmem bana ne kadar katılırsınız ama, sizin, benim veya bir başkasının hiçfarketmez eğer böyle bir şey başına geliyorsa dikkat edin bu olayda olayın tamamen dışında olan biri olursunuz öyle değil mi? Sonuç olarak da bence diğer iki kişi hem aldatan hem de altatılan oluyorlar. Yani böyle bu kadar bariz bir durumda böyle birşeyi bu kadar pişkinlikle bile bile yapabilen kişiler asıl en büyük ihaneti kendilerine yapıyorlar. Dolayısıyla da ihanet edilenler de kendileri oluyorlar. Bu sadece karşı cinsle olan ilişkilerde değil her tür ilişkide böyledir. Düşünsenize sizi ve ilişkinizi çok yakından bildikleri anlaşılan iki kişi bunlar ve birisi ilişkinizin sizin dışınızdaki diğer muattabı olan kişi üstelik. İlla ki bu konuda olması gerekmiyor. Bu kadar gizli yapılıyorsa zaten çirkin bir şeydir ki gizleniyordur. Bu da o insanların zaten baştan safdışı kalmaları gerektiği için yeterli bir sebep. Yanlış anlamayın lütfen hep ah şu erkekler ah şu erkekler deyip duruyoruz ama, belki de olmuştur bir on onbeş yıl kadar önceydi sanırım bir gün eşim bu aldatma vb. konuları konuşulurken "Dikkat et lütfen, sonuçta her aldatma veya adatılma olayında bir taraf erkekse diğer taraf kadından oluşuyor" demişti. Sonuçta tabi ki öyle diyebileceğimiz basit bir cümle gibi geliyor ama bence içini doldurduğumuzda hiç de öyle basit değil. Evet tabi ki hiç bir şekilde kadın erkek ayrımına gitmiyorum sonuçta bir samimiyetsizlik var en azından ve bu bile yeterli ancak, bir kadın olarak baktığımda hadi diyelim erkek bunları yapıyor ama ya karşısındaki kadın bunu nasıl kabulleniyor? Bir şekilde bir beraberliği olan bir erkekle bunu bile bile nasıl bu denli değersiz bir konumda böyle bir beraberliği yaşamayı kendine nasıl layık görüyor ve dahası bir de karşısındaki erkeğin telefonla görüştürmesi sırasında aralarındaki ilişkinin sadece arkadaşlık olduğunu veya aralarında birşey olmadığını veya her neyse işte öyle şeyleri dili tutulmadan nasıl söyleyebiliyor !?!?!? Ben olayın bu boyutunda öylesine takılıyorum ki ötesine gidemiyorum zaten. İşte bunun için diyorum şimdi bu konumda hem de kendi kendilerini aldatıp kendi kendilerine ihanet ettikleri kişiler yani yine kendileri değil midir asıl ihanete uğrayanlar. Bence alıştığımız haliyle ihanete uğrayanların burada adı herşey olabilir ama, bu zavallı insanların asıl kendilerinin hakettikleri o ihanete uğrayan veya aldatılan gibi aciz kelimeler asla olmamalıdır ve bana göre de hiç böyle değiller zaten. Çünkü hiç birşey başı dik alnı açık olabilmek kadar güzel ve kıymetli olamaz.

Ayrıca, benim sevgilim, erkek arkadaşım, nişanlım, eşim asla beni aldatmaz gibi bir düşünce komik olur aslında hepimiz için çünkü yarının neler getireceğini bilemeyiz, ancak tam aksine sürekli bir hafiye gibi davranarak sürekli şüphe, şek ve vehm yaşamak da aynı derecede komik ve yanlış olur diye düşünüyorum çünkü buna belki hiç gerek olmayacak derecede aldatmayacak biri de olabilir karşı taraf. Sonuç itibariyle ne güzel söylemişsiniz ya hani hislerinize güvenin işte bence tek olay bu. Zaten hisleriniz yanıltmayacaktır eğer böyle bir şey varsa mutlaka hisseder insan. O zaman biraz daha dikkatli ve takipte olup bir şekilde zaten öğreniyor insan gerçeği. Sonuçta hiçbir ihanet asla gizli kalmıyor zaten. Bu yüzden yukarıda öyle dedim. Ne olmayan birşeyin şüphesiyle insanın günlerini kabusa çevirmesi, ne de yarın ne olacağı belli değilken öyle benimki asla aldatmaz yanılgısı. Her ikisini de normal şartlarda gündemimizin ve aklımızın dışında tutarak yaşamak, en sağlıklısı.

Günaydın... Demişsin ya içgüdülerinize güvenin çok haklısın.. şüphen varsa mutlaka doğru çıkıyor malesef:(en ecısı da erkeklerin böyle bir durumda binlerce yalan söyleyebilmesi.... ama ısrarla bazı kadınlar asla benim kocam aldatmaz diyor ya bu saçmalığa inanamıyorum...

Herkese Günaydın...

Ben şahsen ihanete uğramadım. Zaten eski erkek arkadaşlarımdan aldattığıma dair bir hissiyat oluştuğu an ayrıldım.
3 senedir bir birlikteliğim var, şu an nişanlıyız ve kısmetse Eylül'de evleniyoruz.
Bir birimize bu güne kadar kesinlikle yalan söylemedik, herşeyini bilirim herşeyimi bilir.
Sadakatsizlik anlamında (her türlüsü) kafamda herhangi bir soru işareti yok çok şükür.
Ama ilerde ne olur bilemem, erkek sonuçta... En yapmaz dediklerimizden neler görüyoruz.

Benim buraya yazma sebebim babam. Kimseye anlatamadığım kimse ile paylaşamadığım bir durum olduğu için, artık içimdeki yükü atmak istedim sanırım.
Yıllarca evlenme konusuna hep farklı gözle baktım, yaşadıklarımdan ve annemin yaşadıklarından dolayı. Neyseki nişanlım gibi bir insan çıktı karşıma.
Tek dileğim, inşallah nişanlım asla beni aldatmaz, evlendiğimizde de şimdi olduğu gibi olur umarım... Ama kimsenin hiç birşeye garantisi yok malesef ki.
Ne olacağını şimdiden kestiremiyoruz.

Aldatılmanın ne olduğunu gayet iyi biliyorum, manevi yönden ve hatta maddi yönden bile nelere yol açtığını ailemde gördüm.
En yapmaz dedim kişi, babam, bunu yapabildiyse, hiç kimseye güven olmaz bu dünyada.
Kim kondurabilir ki bunu babasına? İlk aşkına, ilk erkek olarak güvendiği, saydığı ve en sevdiği insana...

Her neyse, olayın detaylarına girmek istemiyorum.
Allah tüm aldatılanlara kolaylık versin, kimseye bu tecrübeyi ve acıları yaşatmasın inşallah.
fakat unutmayalım ki asıl aldatan sizi değil, kendisini aldatır.
Bayan olarak (bazı durumlarda erkeklerde aldatılıyor hak yememek lazım) bizler aldatılma durumunda sadece olayın yıkımını ve üzüntüsünü yaşarken,
aldatan kişi hayatı boyunca bir yalanı yaşamakla hüküm giyiyor. Çünkü ne yaptığının farkında bile değil zaten.
Asıl yıkımı kendisine yapıyor.. Kafasına dank edince de çok geç oluyor...
Kendi cezasını kendisi kestiği için, çokta denilecek birşey kalmıyor...

Biz aile olarak babamı affettik, çok yıkımlar yaşadı üzüntüsünden çok rahatsızlıklar çekti vs.
Ona keza, annem ve ben üzüntümüzden mahvolduk, ben hep diyordum ki "aldatılırsam kesinlikle boşanırım ve ardıma bakmam..."
Hep derlerya bekara karı boşamak kolaydır diye, hakikaten öyle...
Annem buna en güzel örnek, bak oluyormuymuş kızım, bende öyle derdim kızlığımda ama bak neler yaşadım hala diş sıkmaya çalışıyorum der.
Babam aradaki eş ilişkisinde güveni kaybettiği ile kaldı, ama annem çok akıllı ve çok onurlu bir kadındır.
Asla babamı bana veya beni babama düşman etmedi, ne olursa olsun bu bizim aramızda diyerek benim babamla olan ilişkimi ayrı tutmaya özen gösterdi.
Eh ben de şimdi 30 yaşında bir insanım, az çok iyi-kötü kendi doğrularım var ve kendi ayrımım var.
Neyin ne olduğunu bildiğim için, bende ona göre davranıyorum...

Bu yazıyı okuyacak genç kızlarımız varsa, erkeklere bişey olduğu yok...
Bütün olan kadınlara ve ailedeki çocuklara oluyor...
Babanız dahi olsa, annenize ve ailenize her zaman sahip çıkın, yapılan yanlışa karşı durun...
Eğer düzelmiyorsa kesinlikle ve kesinlikle sınır çizgilerinizi belirtin ve gerekiyorsa uzaklaşın...
Bakmayın benim annem eski kafalı, 30 senelik evliliğin ardından tekme vurup uzaklaşamadı, belirli mecburiyetleri vardı, elalem ne der düşüncesi vardı.
Herkesin kendi hayatı, elalemin düşüncelerinden daha değerli.. Bunu asla unutmayın!

Nacizane düşüncelerimi ve ailemde yaşamış olduğum tecrübeyi anlatmak istedim.
Hayatımda yaşadığım en kötü tecrübelerden biri oldu, fakat her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır muhakkak...
Tekrardan diliyorum ki Allah kimseye yaşatmasın, kimseyi güvensiz bırakmasın inşallah...

Son düzenleme:
Canım geçmiş olsun mu desem ne desem bilemedim..... Zordur babanda bunları yaşamak. Sana ne kadar zorsa annene bin kat zor olmuştur eminim:( Neden bizlere bunları yaşatırlar hiç anlamıyorum neden huzurlu yuvasını bir kaçamak bir heyecan uğruna bozarlar ki??ben de yaşadım bilirim Allahım kimseye göstermesin canım:( sen de umarım nişanlınla evlenir hayat boyu her an huzurla,aşkla,meşkle yaşarsın....

Herkese ders olması açısından ve konuyu açan kişi olarak ben de yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum... Ben yaklaşık iki yıl olacak eşimden boşandım şu an 30 yaşındayım ve üniversiteden beri tanıdığım aşık olduğum adamdı eşim... Kendisi mali müşavir işinde gücünde oldukça başarılı ve herkes tarafından sevilen,yardımsever bir adamdır. Ve her an bana sürprizler yapan çok neşeli,çok güleryüzlü pozitif bir adam. Fiziksel görünüş olarak çok yakışıklı olmasa da ben onun ruhuna aşık olmuştum(ama ne ruhmuş:))...) ve bana hiç birşey hissettirmemişti bu da ayrı bir muamma... teli ortada,evde pc olasına rağmen hiç girmez,benle çok ilgili bir adamdıı... Bir gün işyerinde kendi işimle ilgili pc de usb de bir proje düzenlemesi yapayım derken tesadüf birkaç siteye ve oradaki yazışmalarına denk geldim ki kendisi bir iş görüşmesi için çıkmış ve benim geleceğimi bilmiyordu yani tamamen tesadüftü o an orada olmam... Neyse yazışmaları hemen usb ye kaydedip çıktım ve işyerime gelip pc yi açtım ve okudum..... Neler neler..... tel no vermeler,sohbetler,görüşme talepleri... hatta bir hat almış benim bilmediğim işyerinde bir elemanının üzerine kayıtlı... içimi bulandırdı sadece ve hepsinin çıktısını alıp kendisine okuttum... Hemen bir ton yalan yok o sitelere giren yakın arkadaşı Osmanmış,yok ondan nasıl şüphelenirmişim,yok psikolojik bir bunalım eşiğinde saçmalamış ve destek olmam gerekirken ben neler yapıyormuşum falan falan falan.... Yüreğimde,benliğimde,kalbimde,bedenimde hayatımın anlamı dediğim adamın aynı anda hiç leşmesiydi o beş dakikada yaşadıklarım..... tek laf etmedim edemedim.. Bir hafta ağlayamadım bile dondum resmen. Ve boşandım ve sadece bir kez insan ol hayatımdan çek git dedim... Uğraştırdı ama boşandım ve hala arar ağalar zırlar yalvarır... Şu an başka biri var hayatımda nişanlıyız ve temmuzda evleneceğiz Allah kısmet ederse.... Ama yüreğimin bir bölümünü dağladı geçti eski eşim.. Fiziksel kayıplar telafi edilir de ruhumun umudunu neşesini tüketti ya bunu anneme bile söyleyemem ama gerçek bu... ne kadar toparlansak içlerde bir yerlerde enkaz kalıyor kızlar..... Allahım hiçbirinize yaşatmasın...

ben de ihaneti yaşadım hem de aptal yerine konularak. ama en büyük ihaneti ben kendime yapmışım meğer. onun ihanetini kalbim kabul etmedi. sanki yapmazmış gibi. o masum diye diye kendimi kandırdım. sonra ise bunu kabul ettim ve bitti.
bence yok yapmaz diye diye kendimizi kandırıyoruz. sonra da yıkım çok büyük oluyor.
bence sadece kendinizden emin olun. karşınızdakini sevin,m utlu olun ama asla ile başlayan cümleler kurupta kendinize ihanet etmeyin.

ben de ihaneti yaşadım hem de aptal yerine konularak. ama en büyük ihaneti ben kendime yapmışım meğer. onun ihanetini kalbim kabul etmedi. sanki yapmazmış gibi. o masum diye diye kendimi kandırdım. sonra ise bunu kabul ettim ve bitti.
bence yok yapmaz diye diye kendimizi kandırıyoruz. sonra da yıkım çok büyük oluyor.
bence sadece kendinizden emin olun. karşınızdakini sevin,m utlu olun ama asla ile başlayan cümleler kurupta kendinize ihanet etmeyin.

Çok güzel söylemişsin canım asla aslaa dememek lazım... ben de hep eşimi masum diye düşünürdüm hatta eşim çok çalışıyor çok yoruluyor diye üzülürdüm... ne safmışım ne saf ya yazık:)

yukarıda yazdığını okuduktan sonra karşımda güçlü bir kadın olduğunu anladım.
canım inşallah bu sefer sonsuza dek mutlu olursun. hakettiğin mutluluğu bulursun.

yukarıda yazdığını okuduktan sonra karşımda güçlü bir kadın olduğunu anladım.
canım inşallah bu sefer sonsuza dek mutlu olursun. hakettiğin mutluluğu bulursun.

Teşekkürler canımcım:))hepiimiz çok mutlu olalım inşallahhh......

Kızlar ihanetleri gizliyor musunuz yada en son adi erkek benim eşimdi de şimdi hepsi dürüst mü:))

Kızlar ihanetleri gizliyor musunuz yada en son adi erkek benim eşimdi de şimdi hepsi dürüst mü:))

lütfen hepiniz okuyun ve bana yardım edın

nısanlıyım henuz cok yenı gorucu usulu nısanlandık aılesı mukemmel melek gıbı bı annnesı ve kardeslerı var neyse ıste hersey cok guzel gıdıyor ama bı sorun var

gorucu usulu oldugu ıcın bız onunla hıcbıse paylaşsamıyrz hersey eksık kalıyor hem bnm aılem bıraz tutucu bız daha hıc basabasa kalamadık okadar yanı gecen bana yazlıga gıdleım basbasa dedı bn de olmaz dedım sonra bana saygı duyuyrm fıkırlerıne dedı ve şunu söyledı yaa zaten sen varsın baskalarıyla bırlıkte olmam (yanı cınsel acıdan) zaten yasak oooo işim zor benm yaaa dedı :(

şimdi bu adam bunu bana bukadar rahatlıkla söyleyebıldıysee demek kı neler yapacak dıye dusunuyrm ama onuda cok sevıyorm :( ayrılmak ıstemıyrm bunun ıcın ama oyle bı konusma yapmalıyım kı aklını basına almalı nasıl davranayım bılmıyrm cok kötu hıssedyrm ben kendımı

pazr gunu bulusacagz telefonlarını alıp onunde ıncelıcem bakalım panıkleyecek mı bugune kadar hıc yapmadıgm bıse bakalım tepkısı ne olacak

lütfen hepiniz okuyun ve bana yardım edın

nısanlıyım henuz cok yenı gorucu usulu nısanlandık aılesı mukemmel melek gıbı bı annnesı ve kardeslerı var neyse ıste hersey cok guzel gıdıyor ama bı sorun var

gorucu usulu oldugu ıcın bız onunla hıcbıse paylaşsamıyrz hersey eksık kalıyor hem bnm aılem bıraz tutucu bız daha hıc basabasa kalamadık okadar yanı gecen bana yazlıga gıdleım basbasa dedı bn de olmaz dedım sonra bana saygı duyuyrm fıkırlerıne dedı ve şunu söyledı yaa zaten sen varsın baskalarıyla bırlıkte olmam (yanı cınsel acıdan) zaten yasak oooo işim zor benm yaaa dedı :(

şimdi bu adam bunu bana bukadar rahatlıkla söyleyebıldıysee demek kı neler yapacak dıye dusunuyrm ama onuda cok sevıyorm :( ayrılmak ıstemıyrm bunun ıcın ama oyle bı konusma yapmalıyım kı aklını basına almalı nasıl davranayım bılmıyrm cok kötu hıssedyrm ben kendımı

pazr gunu bulusacagz telefonlarını alıp onunde ıncelıcem bakalım panıkleyecek mı bugune kadar hıc yapmadıgm bıse bakalım tepkısı ne olacak

Selam tatlım senin sorunun ne ben anlamadım:)artık nişanlısısın canım kötü birşey dememiş ki ... neden kötü hissettin anlamadım ve çok seviyoroum da diyorsun ne ayrılması Allahaşkına saçmalama.... biraz yakınlaşmak istemiş olabilir kötü birşey yok ki bunda

Ayrıca durduk yere adamın telini alıp inceleme cnm ya:))alemsin sen sorun arıyorsun durduk yere.. nişanlılar arasında minik flörtler olur deli:)

Konuya yazan herkese özellikle Souvenir sana çok geçmiş olsun.. Peki ben birşey daha soracağım. Karşınızdaki adamla çok uzun bir geçmişiniz var, arkadaştan ötesiniz, ama bir gün öğreniyorsunuzki aldatılmışsınız. Ama aylar sonra pişman olarak geri dönmüş ve yeniden başlamayı teklif ediyor. Sizce telafisi olur muu, olmaz mı? Affetmeli, devam etmeli mi?

Son düzenleme:
Konuya yazan herkese özellikle Souvenir sana çok geçmiş olsun.. Peki ben birşey daha soracağım. Karşınızdaki adamla çok uzun bir geçmişiniz var, arkadaştan ötesiniz, ama bir gün öğreniyorsunuzki aldatılmışsınız. Ama aylar sonra pişman olarak geri dönmüş ve yeniden başlamayı teklif ediyor. Sizce telafisi olur muu, olmaz mı? Affetmeli, devam etmeli mi?

Ben aldatılma olayında pişmanlığa geri dönüşe inanmıyorum. Şu an diğer bayandan tekmeyi yemiştir yalnız kalmamak adına geride benim için ağlayan seven kadın var onunla olayım demiştir... Emin ol ilk fırsatta yine aynı şeyi yapar aldatır.......

Ben aldatılma olayında pişmanlığa geri dönüşe inanmıyorum. Şu an diğer bayandan tekmeyi yemiştir yalnız kalmamak adına geride benim için ağlayan seven kadın var onunla olayım demiştir... Emin ol ilk fırsatta yine aynı şeyi yapar aldatır.......

Doğru diyorsunuz aslında. Altın çamura da düşse değerini kaybetmez, illaki doğru bir şekilde çıkar gün yüzüne haksız da ettiğiyle kalır.

çok ilginçç kız biliyor sizin beraber olduğunuzu ölemi:(((bazı kızlar böle metres ruhlu işte.allah korusun böylelerinden

Back
X