14 saat calisiyoruz 8 saatlik ücret ödüyorlar cebimizden kesiyorlar fazla cikinca cebe indiriyorlar sabah 8 de markete giriyorum 10 buçukta cikiyorum birde sacma sapan kaprisler ile uğraşıyorum cildirdim cikis istedim vermiyorlarBen bir haftada ne oldu da ayrılmak istediniz, onu merak ettim. Ne talep ettiğinizi de anlayamadım.
Hayir maas yatti bir hafta yazdığıma bakmayin iki uc hafta olduCimere yazdiniz mı? Belki aradaki farkın parası veriliyordur daha maaş alacak zaman bile gelmemiş ki. Birilerinin gazına geliyor olmayasınız?
Evet 500 sayfa vardı umrumda da degil gitmeyeceğimİşe girerken imzaladığınız kağıtlar var mı, yoksa belirsiz süreli iş sözleşmesi mi imzaladiniz?
Bir de yasal sürenin dışında çalıştırıp ücret az yatiyorsa ve bunu kanitladiginizda (ki kamera kayıtları vardır giriş çıkışı izi gösteren markete) her türlü zaten kazanacaksınız. Bu kekolar ugrasmazlar mahkemeye vermekle falan, siz de öyle. Ki zararlı çıkacaklarını bile bile niye yapsınlar. Bilmiyorum bana saçma geldi, sizi kandirmaya çalışıyorlar belliki. Çıkın gidin 2 ay denem sürecine girer, istediğiniz an çıkıp gidersiniz, 1 gün dahi durmayın.
Bu konularda haklarimizla ilgili bilgi sahibi olmamız lazım, her işçinin.
Kendileri bilir yatirsinlar sigortayı zaten çalışmayacağım bir süre onlar da bos yere sigorta yatirmazlar2 ay deneme süresi birşey yapamazlar normalde ama size imzalattılari şeyi okumak lazım.
İşten çıkışı vermiyorlarsa noterden ihtar çekersiniz hicbirsey yapamazlar.
Gitmeyeceğim derken? İşi birakmayacak misiniz? Bikac haftalık çalışanın ne kadar ihbar süresi oluyormus ki? Kalın madem o kadar ne diyim.Evet 500 sayfa vardı umrumda da degil gitmeyeceğim
arkadaşlar bu gecenin 2. markette çalışana ihbar tazminatı konusu2 ay deneme süresi birşey yapamazlar normalde ama size imzalattılari şeyi okumak lazım.
İşten çıkışı vermiyorlarsa noterden ihtar çekersiniz hicbirsey yapamazlar.
Kendileri bilir yatirsinlar sigortayı zaten çalışmayacağım bir süre onlar da bos yere sigorta yatirmazlar
Diğer konuda aynı kişinin sanırımarkadaşlar bu gecenin 2. markette çalışana ihbar tazminatı konusu
yasada "deneme süresi" diye bir şey yok
ancak sözleşmenizde özel olarak öyle bir tanım varsa deneme süresi söz konusudur
değilse her çalışan isterse 1 gün çalışsın 6 aya kadar 2 haftalık ihbar süresine tabidir
arkadaşlar bu gecenin 2. markette çalışana ihbar tazminatı konusu
ancak sözleşmenizde özel olarak öyle bir tanım varsa deneme süresi söz konusudur
değilse her çalışan isterse 1 gün çalışsın 6 aya kadar 2 haftalık ihbar süresine tabid
Arkadaşlar nasıl böyle bilmeden çok net cevaplar vermiş şaşkınım. Ne imzalarsan imzala iş kanununda ne yazıyorsa ı geçerlidir. 2 ay deneme sürecidir ne sen ihbar talep edebilirsin nede onlar vermiyorsa çıkışını vermesin işe gitme sigortanı ödesinler güzelceHenüz 2 aylik deneme surecinin icerisindeyken isten ayrilirken önceden haber vermediyseniz isten ayrilmak istediginizde ihbar tazminati vermek zorundamisiniz kanunen bu normal mi boyle birsey yasadiniz mi bu insanlar 15 gün calisin siz ise girerken biz masraaf ettik diyorlarsacmaligin daniskasi nelerle uğraşıyorum üç harfli marketlerden uzak durun isten cikarken muhatap bulamıyoruz böyle durum yasayan varmi çıkışımi vermiyorlar böyle durumla karşılaşan oldu mu?
arkadaşlar bu gecenin 2. markette çalışana ihbar tazminatı konusu
değilse her çalışan isterse 1 gün çalışsın 6 aya kadar 2 haftalık ihbar süresine tabidirha
Haftalık 45 saatten fazla çalıştıramaz çalışıyorsanız mesai ödemek zorunda. Hiç korkma gitme işe hiç bir hakkı yok aksine senin var14 saat calisiyoruz 8 saatlik ücret ödüyorlar cebimizden kesiyorlar fazla cikinca cebe indiriyorlar sabah 8 de markete giriyorum 10 buçukta cikiyorum birde sacma sapan kaprisler ile uğraşıyorum cildirdim cikis istedim vermiyorlar
hanım efendiPardon hangi yasada deneme süresi yok 2 aylık ?
1 gün bile çalışsan 6 aya kadar 2 haftalık ihbar süresini hangi kanundan okudunuz ?hanım efendi
iş kanunumuzda otamatik olarak "deneme süresi" diye bir süreç yoktur
ancak siz sözleşmeye isterseniz koyarsınız
o da en fazla 2 ay olabilir -sendika olamadığı sürece, toplu iş sözleşmesi yapılmadıysa yani.
açın okuyun
dalga mı geçiyorsunuz?1 gün bile çalışsan 6 aya kadar 2 haftalık ihbar süresini hangi kanundan okudunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?