- 11 Haziran 2012
- 480
- 318
- 83
- Konu Sahibi philosophy
-
sade yaşam canımFacedeki grubun adını bende merak ettim.
Bir de ben sosyal paylaşım sitelerinden çok rahatsızım. Aslımda hepsini kapatmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Tamamen zaman kaybı. Insan yaşadığı andan keyif alamıyor.
1 Ocak'a kadar kılık kıyafet almayacağım. Yani 3 ay boyunca. Mevcuttaki kıyafetlerimi kullanacağım. Bu ayda kart borcunu 2500 tl den az tutmaya çalışacağız.
bu durum bana da cok oluyor seklıne vurulup aldıgım ama kullanıslı olmayan onca sey...önceki yıllarda 2 adet elbise aldım. elbiselrin boyları yapıldı. bayağı da para verdim.
sonra aldım terziden eve geldim. elbisler bana bakıyor ben onlara. allahım ikisinin de rengi birbirine benziyor. ve nubuk giyiyorsun yapışıyor bacaklarıma. mümkün değil yürünmüyor. biraz dolabımda durdu. her gördüğümde cinler tepeme çıkıyor. sonra bazanın altına attım. sonra da verdim birilerine. hala şaşarım nasıl aldım ben onları diye.
tövbe hipnoz falan mı oluyorum ki. ya da basiretim bağlanıyor.
önceki yıllarda 2 adet elbise aldım. elbiselrin boyları yapıldı. bayağı da para verdim.
sonra aldım terziden eve geldim. elbisler bana bakıyor ben onlara. allahım ikisinin de rengi birbirine benziyor. ve nubuk giyiyorsun yapışıyor bacaklarıma. mümkün değil yürünmüyor. biraz dolabımda durdu. her gördüğümde cinler tepeme çıkıyor. sonra bazanın altına attım. sonra da verdim birilerine. hala şaşarım nasıl aldım ben onları diye.
tövbe hipnoz falan mı oluyorum ki. ya da basiretim bağlanıyor.
ikinci videoya bayıldım cok anlamlıMerhaba
Dediğiniz gibi bunun maddiyatla bi ilgisi yok bu bir yaşam felsefesi.Yaşam felsefesi olmalı daha doğrusu.Ama içinde bulunduğumuz dünya düzeni bizi bir yerde buna zorluyor.
Bu konu basit bir dert gibi gelebilir ama bence çok önemli farklı farklı boyutları olan bir konu. Bikaç ilgisini düşündüğüm şeyler var onları paylaşayım.Belki faydası olur.
http://listelist.com/moda-endustrisi/
Zehirli giysiler modada büyük hile yazarsanız internete greenpeace raporu var orada marka giysilerdeki zehirli maddeler ve zararlarıyla ilgili rapor var.Hatta markalarda aa bu da mı diyecektir çoğu insan.Bazı markalar kendilerini bu zehirli maddeler açısından düzeltmeye gitmişler bile hatta.
Bu da tüketim ve çevre kirliliği ile ilgili.
Ayrıca Kanlı Elmas filmini izlemeyenler izlesinler.Belki film gerçeklere göre masum bile kalıyordur.
Bu tarz bir sürü yazı araştırma, çalışma, video bulabilirsiniz. Denk geldikçe ben de paylaşırım.
Aslında kişisel gelişim konusu bence bu.Aynı zamanda da bir dert tabiki.
Evet çok doğru aldığımız eşyaları kullanıp kullanmamak değil beğenip,moda diye veya birinde gördük diye,indirimde olduğu için alıyoruz ve çoğu zaman kalitesi kullanisliligi ilgilendirmiyor,saçma sapan kullanışsız alıp modası geçince kaldırıyoruz.ne kadar saçma geliyor düşününce,işte sistem bizi buna itiyor,çünkü bizim üzerimizden birileri zengin oluyor.sanayi devriminden beri zaten sömürüye dayalı bir sistem oluştu tüm dünyada birileri zengin birileri fakir,ben aç gezip bilmem ne marka çantayı alıyorum o marka sahibi de maldivlerde bilmem nerde tatil yapıyor.işte bu çarpık sistemi sorgulamaya başlayinca doğal olarak tepki veriyor insan yılların alışkanlıkları nasıl vazgecilirBir programda 1 kıyafet alıyorsanız 2 kıyafet dolabınızdan çıkarın diyordu. Sonra bir ünlü 8 yıl önce aldığı kabanı giymiş şimdi moda sonra bende artık kaliteli alıp uzun yıllar giymeyi planlıyorum. Hatta bir laf vardır ucuz giyinecek kadar zengin değilim :)
Evde bir bardak kırılsın üzülmüyorum.Çok fazla var.Takım halinde aldığın tencere takımını sadece 2 tenceresini kullanıyorum mesela diğerleri evimde yer kaplıyor.
Çok doğru tespitler tesekkur ederim.bilinclendikce kendimizi frenlemek daha kolay olur belki.Merhaba
Dediğiniz gibi bunun maddiyatla bi ilgisi yok bu bir yaşam felsefesi.Yaşam felsefesi olmalı daha doğrusu.Ama içinde bulunduğumuz dünya düzeni bizi bir yerde buna zorluyor.
Bu konu basit bir dert gibi gelebilir ama bence çok önemli farklı farklı boyutları olan bir konu. Bikaç ilgisini düşündüğüm şeyler var onları paylaşayım.Belki faydası olur.
http://listelist.com/moda-endustrisi/
Zehirli giysiler modada büyük hile yazarsanız internete greenpeace raporu var orada marka giysilerdeki zehirli maddeler ve zararlarıyla ilgili rapor var.Hatta markalarda aa bu da mı diyecektir çoğu insan.Bazı markalar kendilerini bu zehirli maddeler açısından düzeltmeye gitmişler bile hatta.
Bu da tüketim ve çevre kirliliği ile ilgili.
Ayrıca Kanlı Elmas filmini izlemeyenler izlesinler.Belki film gerçeklere göre masum bile kalıyordur.
Bu tarz bir sürü yazı araştırma, çalışma, video bulabilirsiniz. Denk geldikçe ben de paylaşırım.
Aslında kişisel gelişim konusu bence bu.Aynı zamanda da bir dert tabiki.
Sonuna dek Katılıyorum.Ben bazen insanların sosyal medyada paylaşmak için gezdiklerini giyindiklerini filan dusunuyorum.mesela doğum günleri,hoşgeldin bebek partileri filan sadece fotoğraf çektirmek için diye düşünüyorum.küçücük bebek ne anlicak partiden.Sosyal medya çok etkiliyor gerçekten ben instagramda böyle ünlü zengin insanları filan takip ediyodum benim ömrümün sonuna kadar göremeyeceğim lüks ve gerçekten bilinçaltında lüks israf işleniyor.su an onları takip etmiyorum.ve bişey daha biyere gittiğimizde fotoğraf çekip selfi yapmaktan ortama odaklanamiyoruz. Bu kısır döngüden nasıl kurtulucaz, gerçek hayat gerçek yaşam dan çok uzak hayatlar yaşıyoruz.
Evet benimde çok dikkatimi çekti o boyama kitapları zor ulaşılan birşey gibi gelmişti adını hiç duymamıştım şimdi bimde filan gördüm :) bunun bir sonu yok tatmin olmuyor insan mutlu da olamıyor doyumsuzluk... Benim kredi kartı ile sorunum var onunla alınca çok rahat sanki bedava gibi.Bir kere birşeyleri harcadıkça mutlu olmayı kafanızdan silin bence.Hele de bir kenarda duracak giysi mutfak eşyası tamamen israf bana göre.
Şöyle de yapabilirsiniz hem insan ilişkileriniz için de fayda sağlar.Hiç kullanmadığınız giysi mutfak eşyası süs eşyası vs. hediye edin ihtiyacı olan yakınlarınızdan başlayıp.Hediyeleşmek hem karşıdakini hem sizi mutlu eder.
Kullanılmış giysileriniz fazlaysa giysi kutuları var.Oralara koyun.Gerçekten çok ihtiyacı olan insanlarımız var. Onlara ulaştırmaya çalışın.En azından birinin ihtiyacını karşılama hazzıyla huzurlu olursunuz belki.
Bir de kendinize bir kumbara yapın.Alışverişe çıktınız diyelim bi gömlek gördünüz ama ihtiyacınız yok.Almak istemiyorsunuz.Gömleğin fiyatına bakın eve gelince o parayı kumbaraya atın.Ay sonuna kadar bunu yapın.Hem birikim yapmış olursunuz hem de aslında boşa ne kadar para harcayacakmışsınız onu görürsünüz.Hem de yazık değil mi ya kolay mı kazanılıyor para o kadar giysiye ayakkabıya ihtiyacınız yokken vermeyin.
Sosyal medyaya gelince güzel kullanırsan güzel olur kötü kullanırsan kötü olur.Ama insanların etkilendiği çok bariz belli.
Mesela görmeyen kalmamıştır şu boyama kitapları bir anda türedi ve bir anda yok olacaklar.Yok olmaya mahkumlar çünkü popüler kültür hepsi.Yerini başka bir tüketim malzemesine bırakacak.
İşte mesele bu kisirdonguden kurtulabilmek.bunların farkında olmak ayrıca stres kaynağı benim içinBen bunları düşününce genel anlamda mutsuz bi hayat sürdüğüme karar verdim.
Iyi bi işim, kariyerim, mutlu bi ailem vs var. Ancak paramı saçma şeylere yatırmak, facede instagramda dolaşmak, bana hem para hem vakit kaybı olarak Dönüyor. Ancak bu döngüden kurtulamıyorum.
Evet o Fotoğraflar ne kötüydü ya. Doğru olup olmadığını bilmediğimiz halde. Inandık Üzüldük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?