- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi philosophy
-
Bazen kasadan dönüyorum napiyorum ben diye.ama taktiysam almadan rahat etmiyorum,alincada ihtiyacım var mıydı diye sorguluyorum ve aldığım şeyi de ucuz alamiyorum,sanki ucuz olunca eksik geliyor.mesela neye gereksiz para harcadığınızı belirleyin
ve bir şeyi gördüğünüz gibi almayın 24 saat zaman tanıyın kendinize 24 saat sonunda hala aynı fikirdeyseniz ve gerçekten lazımsa alın
Yatırım yapmak istiyorum ama bu durumda mümkün değil.hayır hiç yatırım yapmadım.hayatta kredi kartı borclarimdan başka hicbir seye sahip olmadım.Yatırım yapmayı denedin mi? Böylece paranı bi yere bağlamış olursun.
Bilmiyorum neden böyleyim,ama üzülüyorum.Konuyu takipteyim. .
Bende her gördüğümü alıyorum. .
Sonra da beğenmiyorum, atıyorum. .
Maddi & manevi güzel bir şey değil. .
Bu bir karakter meselesi mi , alışkanlık mı?
Birikim yapamıyorum. .
Tutumlu insanlar nasıl yapabiliyor?
Bilmiyorum neden böyleyim,ama üzülüyorum.
Kredi kartlarimi kapatmak için çok girişimlerim oldu.babama verdim,eşime verdim,ama tamamen kapatamadim.evet kesinlikle kredi kartı çok büyük sebep.kesinlikle evdeki gereksiz eşyalar ruhumu boğuyor.televizyon internet moda programları insanları tüketim yapmaya zorlar oldu nerdeyse..
artık hepimiz bir sene giydiğimizi öbür seneye giymeye utanır olduk.. çünkü bize böyle gösteriliyor...
ben bu yaz sadece 2 tane ayakkabı aldım.. hala ikisini giyiyorum.. canım almak istemiyor resmen.. cimrilikte değil bu.. aksine savurgan biriyimdir..
artık alırken iki kere düşünüyorum.. çünkü dolaptaki fazlalık beni boğuyor:) eşya konusunda da aynıyım.. şuan yeniler ama kırılmadıkça yada eskimedikçe yenisini almıyorum.. birde benim sürekli alma psikolojinden kurtulmamda eeeeeennn büyük etken kredi kartını kapatmam oldu... hayatımda kendime yaptığım en büyük iyilik diyebilirim:)
borç kısmını hiç düşünmüyorum bir şekilde ödeniyor beni asıl rahatlatan saçma sapan alışverişlerime engel olmasıydı:)
birde farkında mısınız bilmiyorum ne kadar alabiliyorsak o kadar mutsuz oluyoruz.. ben öğrenciyken bi çanta alınca bir hafta mutlu oluyordum.. şimdi en fazla 10 dakika sürüyor:)
Sen en azından birini halletmissin.zaman harcama konusuda çok rahatsız ediyor benikıyafet almam gerekmedikçe o konuda tamam da (ama tamamen öyle yetiştiğimden yani o alma dürtüsü yok)
zaman harcama konusunda ben de hoyratım
güzel öneriler bekliyorum
konuyu takipteyim
Mesela neye ihtiyacım olduğu konsunda da sıkıntılarım var. Yeterince çantam var aslinda ama evrak çantası istiyordum ne zamandır.bugün aldım 350 tl den 175 tl ye indiğini görünce hiç düşünmeden aldım.simdi acaba istediğim boyle birşey miydi diye sorguluyorumBenim kredi kartımın limiti düşük, bin lira aylık. Bir de birikim yapmayı becerdim nasıl olduysa, şu an 3.200 lira birikimim var ben de şaşkınım, gittim bu banka kartımı anneme teslim ettim daha fazla biriksin harcamayayım diye. Her ay o banka hesabında para birikiyor şimdi.
Ben de bütçemi idare etmekte zorlanıyorum, artık yaptığım alışverişlerin fişini saklıyorum, bakıyorum neler almışım. Bu ay tamamen gerekli şeyler almışım ama.
Kredi kartlarimi kapatmak için çok girişimlerim oldu.babama verdim,eşime verdim,ama tamamen kapatamadim.evet kesinlikle kredi kartı çok büyük sebep.kesinlikle evdeki gereksiz eşyalar ruhumu boğuyor.
Eğer koyu renkse ve kullanışlı bir modelse, irdelemeyin bence profesyonel görünsün yeterli. Hem indirimde almışsınız, mesela bu ihtiyacınızdı, ama eğer başka evrak çantası isterseniz kendinizi tutun, en az 1-2 yıl kullanın o çantayı.Mesela neye ihtiyacım olduğu konsunda da sıkıntılarım var. Yeterince çantam var aslinda ama evrak çantası istiyordum ne zamandır.bugün aldım 350 tl den 175 tl ye indiğini görünce hiç düşünmeden aldım.simdi acaba istediğim boyle birşey miydi diye sorguluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?