ihtiyac duydugun kadar tuket

İnsanlar birbirlerinden etkileniyorlar bu bir gerçek
Olmazsa olmaz dediğimiz detaylara bir göz atın ; mesela eskiden tek taş yüzük var mıydı ? Yoktu, ince bir söz yüzüğü alınır nişanda da o yüzük kullanılır, evlenilirken de sade bir alyans alınırdı, böyle yüzlerce alyans modeli var mıydı, yoktu =) Bu dediklerim 20 yıl önce. Evlenirken insanlara kullanabilecekleri takılar ve eşyalar alınırdı, bunları almanın amacı ihtiyaçları gidermelerine yardımcı olmaktı, sonra birden değişti her şey, giyim, evlilik,doğum hepsi kocaman birer sektör haline geldi. Farkında olmaya devam etmeye çalışıyorum sürekli. Çevreme çok fazla bakmıyorum, kıyafete, kozmetiğe kapılmamaya çalışıyorum. Mesela kıyafatlerim yarı spor yarı klasik moddadır, hepsi bir biri ile kombinlenir, şirket toplantıları ve davetler için de aynı yöntemi uyguluyorum, sade ve modası geçmeyecek şeyler seçiyorum, fazla çeşit, sürekli yenilemek gereksiz diye telkin veriyorum kendime. Yiyecek alış verişine liste ile çıkıyorum, bazen canım çıkıyor çeşit çeşit çikolata, al benili dondurma kutuları falan, o zaman yine konuşuyorum kendimle, zehir bunlar, unutma annen kolon kanserinden öldü diyorum. Evim çok sade, fazla eşya incik boncuk doldurmadım kurarken. Eşyanın bile orta kararını aldım, bir koltuk takımına 10.000 lira vermem çok zengin bile olsam. İnsanların beni ayartmasına izin vermem, ay şu çok güzel, üstelik de indirimde dediklerinde benim ona ihtiyacım var mı ona bakarım. Mesela 100 liralık bir çanta ve benim ihtiyacım yok, hemen başlarım kendimle konuşmaya, 30 kilo kedi maması alsam barınaktaki 50 hayvanı ortalama 1 ay besler, çantayı alsam öyle duracak bir işe yaramayacak. Çünkü ihtiyacım yoksa yarı parasına bile verseler israftır benim için. Dikkat etmek lazım, hem sağlığımız için, hem huzurumuz için
Çok doğru tespitler tebrik ederim.her konuda sade yaşamak gerek,ama herşey çok albenili olunca insan kapılıyor. Aldığımız lüks eşyalar kıyafetler ne kadar gerekli hayatı kendimize zorlastiriyoruz malesef.

Konu sahibesini bir farkındalık oluşturduğu için tebrik ediyorum

1. Bir şeyi beğendiysem ilk can alıcı sorumu soruyorum " buna ihtiyacım var mı " .
Örneğin bir gözlüğüm varsa ikincisini modelini çok beğendim diye satın almaktan alıkoyuyor. Bu düşünceyle çok tasarrufum oldu.

2. Kenarda duran 6 aydır kullanmadığım her şeyi elden çıkarmaya özen gösteriyorum ( ev eşyası dahil) bir gün lazım olur diye beklerken malesef kimseye lazım olamadan eskiyorlar.

Eminim elinizde sadece kıyafet değil çeyizinizden kalan bi çok şey vardır dağıtın hem kendiniz rahatlayın hem de eviniz rahatlasın :)

3. Zaten dağıtıyorum diye almaya teşvik olabiliyor bu çok yakınımda birisinde var. Alıp alıp kendini tatmin ediyor sonra da dağıtıyor ama maddi olarak yapsa bu yardımı belki daha çok insanların işine yarayacak yani o dağıttıklarına herkes bayılmıyor sonuçta dağıttık diye yüzde yüz kullanılacak diye bir şey yok.

Çevrenizde verecek kimse bulamıyorsanız internet üzerinde ücretsiz paylaşım yerleri de mevcut.
Tesekkurederim:) evet zaten dagitiyorum kısmen yenisini almak için ya da önceden alıp kullanışsız bulduklarimi,giymediklerimi eşya dahil dagitiyorum ama ailemde bu mevzu eleştiri konusu.hiçbirşeyi atmayip biriktirmenin doğru olduğunu düşünüyorlar tabi benim gereksiz alıp dağıttığım izlenimi de etken bilmiyorum haklı olabilirler özellikle eşim ve ailesi hiçbirşeyi atmaz. Ama çok fazla eşyaya gerek yok gerçekten temiz ve kaliteli az eşya bundan sonraki felsefem.ama hergün farklı giyinme ve uzun süre ayni kıyafeti giymeme konusunda kendimi aşmam lâzım.nedense farklı giyinmeliyim sanki.

ATTRAENTE ATTRAENTE çok doğru tespitler. Valla bravo.
Ben de şu kahve kafelerine sinir oluyorum. Bi kere gittim. Türk kahvesi istedim. Bi sürü de para verdim. Sanki kahve ile suyu karıştırıp getirmişler.
Eskiden Hayatımızda olmayan pek çok şey şimdi zaruri ihtiyaçmış gibi oldu.
Yaklaşık 10 gündür hiç kart kullanmadım. Bugün eşime ayakkabı alacağız. O zaman kullanırız.
Bu topik bana iyi geldi gerçekten. Bu konuda yalnız olmadığımı gördüm. Çözüm üretmeye başladım. Gerçi bir yıl kadar önce bıraktım aşırı alışverişi ama yine de istediğim seviyede değilim.

ATTRAENTE ATTRAENTE çok doğru tespitler. Valla bravo.
Ben de şu kahve kafelerine sinir oluyorum. Bi kere gittim. Türk kahvesi istedim. Bi sürü de para verdim. Sanki kahve ile suyu karıştırıp getirmişler.
Eskiden Hayatımızda olmayan pek çok şey şimdi zaruri ihtiyaçmış gibi oldu.
Yaklaşık 10 gündür hiç kart kullanmadım. Bugün eşime ayakkabı alacağız. O zaman kullanırız.
Bu topik bana iyi geldi gerçekten. Bu konuda yalnız olmadığımı gördüm. Çözüm üretmeye başladım. Gerçi bir yıl kadar önce bıraktım aşırı alışverişi ama yine de istediğim seviyede değilim.
Ben bu konuda internette araştırma filan da yapıyorum,güzel şeyler buldukca paylaşalım,değişik caydırıcı,bilinçlendiren fikirler. Olay beyine kabul ettirmede kendimizi ikna etmeliyiz. Ben daha yeni farkindalik oluşturmaya başladım kendimde .yani gereksiz olduğunu düşündüğüm geçen hafta aldığım üç tane pantolonun acisi çok taze henüz.

Bu arada facebook hesabımı kapattim ben iki hafta sonra girmedigim takdirde silinecek.gereksiz zihin işgali olduğunu düşündüm.

Bu konuya yazmaya başladığımdan beri bugüne dek verdiğim kıyafetleri hatırlıyorum. Bazıları etiketiyle bazıları bi kere giyinerek verildi. Eskiyecek verilen neredeyse yok. Baktığım için verdiklerim var.
Uzun zaman almayacağım hiçbirşey.
En kısa zamanda da şu faceden kurtulacağım.

Bu arada facebook hesabımı kapattim ben iki hafta sonra girmedigim takdirde silinecek.gereksiz zihin işgali olduğunu düşündüm.

Facebook ve diğer sosyal ağlara kölelik ediyoruz resmen sırf paylaşmak için yaşamak, o anı doyasıya yaşamak yerine kadrajdan yaşamak ne gereksiz ..
Hiçbirini kullanmıyorum, özgürüm :)

Facebook ve diğer sosyal ağlara kölelik ediyoruz resmen sırf paylaşmak için yaşamak, o anı doyasıya yaşamak yerine kadrajdan yaşamak ne gereksiz ..
Hiçbirini kullanmıyorum, özgürüm :)
İnstagram hesabım var sadece su an paylasimda pek yapmıyorum,takip ettiklerim var ama faydalı şeyler paylaşan insanları takip ediyorum su an.vardı birkaç takip ettiğim gösterişli hesaplar vazgeçtim.aynı özgürlüğü yaşamak ıstiyorum.

Ben eskilere hayranim.. Parayi boşa harcamayan insanlara.. Sosyal medya var kimse elinden tel dusurmuyor netten herseyi takip ediyor yani, annemle babamda bi zamanlar sikinti çekmiş bizi buyutmus elinden geleni herşeyi yapmis işde babam hala eskileri giyer. Napcak 4 _ev sahibi olan adamdir babam hatta çocuklarına birer tane ev aldi.. Halada eski giyer borca yine girer öderler hep... Bizde Bizce ornek olmak isteriz onlara.. Hatta kayinpederimde öyle.. 2 katli ev yapti halada eskileri giyen adam.. Ev borcu oderken oğluna düğün yapmis bir para pula hc gozu olmayan kayınpederim... Ben iyden iyilere gelin gittim çok şükür. Hic kötülük görmedim. Memnunum. Bizde esinle elimden geleni herşeyi yapiyoruz

Avm ye geldim. Önce LC ye girdim. Kendime evde giymek için 2 adet üst aldım. 12 liradan 24 lira.
Sonra kozmetik Mağazası'na girdim. Makyaj temizleme losyonu diş macunu ve pudra aldım. Pudrayı daha ucuz alabilirdim. Ama sonradan dedim ki suratıma sürüyorum. Kaliteli olması lazım.
Başka da hiçbir yere girmedim. Gayet huzurluyum.

eğer pahalı veya zaten elinizde bulunan bir şey alacaksanız hemen almayın bir iki gün sonra hatta bekleyebilirseniz 1 hafta sonra tekrar bakın.. eğer vazgeçmediyseniz ve istiyorsanız alın.. hemen karar verilen şeyler genellikle pişmanlıkla sonuçlanıyor.. ben genelde böyle yapıyorum.. ve çok büyük ihtimal bir hafta sonra iyi ki almamışım diyorum.. :)

Avm ye geldim. Önce LC ye girdim. Kendime evde giymek için 2 adet üst aldım. 12 liradan 24 lira.
Sonra kozmetik Mağazası'na girdim. Makyaj temizleme losyonu diş macunu ve pudra aldım. Pudrayı daha ucuz alabilirdim. Ama sonradan dedim ki suratıma sürüyorum. Kaliteli olması lazım.
Başka da hiçbir yere girmedim. Gayet huzurluyum.
Bende internetten 150 tl ye pantolon sipariş vermiştim bedeni kalmamış,takdiri ilahi dedim ustelemedim.şimdi hesapladim da ufaklari saymazsak son bir ay içinde bin tl civarı harcama yapmışım çoğu kendime kıyafet :KK57: sadece 350 tl ye aldığım bir valiz var o da kendime sayılır.nerden yaptığım da açık bu ay maaşımi alır almaz 2 bin tl kredi kartina yatiracagim en azından yarısı birikim olabilirdi.

Aysima Aysima çok mantıklı bi Yöntem. Belki de ertesi sabah kalkınca unutacağız o şeyi.
philosophy philosophy bin lira mı. Ay canım bayağı olmuş.
Ben karta kendime göre bi limit belirliyorum. Aldıkça yazıyorum. Hem toplam harcamayı hem de limite kalan parayı. Bu ay 2500 dedim limite. Bakalım kart kesilince ne olacak.

M maviduvar1 evet bende sen yazınca hesapladim gerçekten fazla.mesela bundan önce borcumu bitirmistim ,şimdi yine birsürü borç oldu.bu ay kartı kapatmayı düşünüyorum,bi tane de yeni verdiler hesap açınca, o dursun sadece en azından lâzım olursa diye.

M maviduvar1 evet bende sen yazınca hesapladim gerçekten fazla.mesela bundan önce borcumu bitirmistim ,şimdi yine birsürü borç oldu.bu ay kartı kapatmayı düşünüyorum,bi tane de yeni verdiler hesap açınca, o dursun sadece en azından lâzım olursa diye.
Ben kartı kapatmayı pek düşünmüyorum ama azaltmak en büyük hedefim. Şu anda içinde 712 tl taklit var. Koyduğum limite 1300 tl kaldı. Zaten mazot alırım arabaya. Belki markete falan giderim. Onun dışında başka alışveriş yapmam inşallah
Bugün gerçekten avm de hiç bi yere girmedim. Düşündükçe tuhaf bi şekilde mutlu oluyorum.

Ben kartı kapatmayı pek düşünmüyorum ama azaltmak en büyük hedefim. Şu anda içinde 712 tl taklit var. Koyduğum limite 1300 tl kaldı. Zaten mazot alırım arabaya. Belki markete falan giderim. Onun dışında başka alışveriş yapmam inşallah
Bugün gerçekten avm de hiç bi yere girmedim. Düşündükçe tuhaf bi şekilde mutlu oluyorum.
Ben hiç kontrollü gidemedim o yüzden kapatmayı deniycem.esimde var zaten gerektiğinde onu kullanırız diye düşünüyorum.Ben önünden geçerken bile ugruyorum mağazalara,bişey almasam bile vakit kaybı oluyor benim için.

Ben hiç kontrollü gidemedim o yüzden kapatmayı deniycem.esimde var zaten gerektiğinde onu kullanırız diye düşünüyorum.Ben önünden geçerken bile ugruyorum mağazalara,bişey almasam bile vakit kaybı oluyor benim için.
Eşim de kart yok. Çok yıllar önce kart kullanımında yaptığı hatalar nedeniyle çok paralar ödedik. Kendine ait kartı yok. Gerekirse benimkilerden birini kullanıyor
Dün evde giymek için t-shirt aldım ama eşıhmanda almam lazımdı. Yani öyle düşünüyordum. 3 tane var her hafta da çamaşır yıkanıyor. Almadan çıktım. Gerek yok dedim kendime.

Ben henüz alışveriş yapamıyorum dilediğim gibi,öğrencilik bitti atanma derdi derken hiç bişey alamıyorum,atanınca alışverişin dibine vurcam hiç böyle bişey yaşamadım :))

allahım ben de bir gün deli gibi alışveriş yapmaktan bıkmış hissetmek istiyorum :KK45::KK45::KK45::KK45:

Bir şeyi almadan önce çok araştırırım,saç bakım cilt bakım olsun,işime yaramayan şeyi alacağımı sanmıyorum,kıyafete gelince asıl mesele vücut askısı bence, güzel taşıyabileceğimiz her şey yakışır bunun ucuzluk pahalılıkla ilgisi yok,çok pahalı tercih etmem outlet ler ne güne duruyor.

Ben henüz alışveriş yapamıyorum dilediğim gibi,öğrencilik bitti atanma derdi derken hiç bişey alamıyorum,atanınca alışverişin dibine vurcam hiç böyle bişey yaşamadım :))

allahım ben de bir gün deli gibi alışveriş yapmaktan bıkmış hissetmek istiyorum :KK45::KK45::KK45::KK45:

Bir şeyi almadan önce çok araştırırım,saç bakım cilt bakım olsun,işime yaramayan şeyi alacağımı sanmıyorum,kıyafete gelince asıl mesele vücut askısı bence, güzel taşıyabileceğimiz her şey yakışır bunun ucuzluk pahalılıkla ilgisi yok,çok pahalı tercih etmem outlet ler ne güne duruyor.
Bence böyle devam et :) yani en azından gereksiz şeyler almama alışkanlığından vazgeçme :) ogretmen lik ataması mı bekliyorsun,girdinmi kpss ye?

Eşim de kart yok. Çok yıllar önce kart kullanımında yaptığı hatalar nedeniyle çok paralar ödedik. Kendine ait kartı yok. Gerekirse benimkilerden birini kullanıyor
Dün evde giymek için t-shirt aldım ama eşıhmanda almam lazımdı. Yani öyle düşünüyordum. 3 tane var her hafta da çamaşır yıkanıyor. Almadan çıktım. Gerek yok dedim kendime.
Bizde tam tersi esim gereksiz harcama yapmaz.benimde evde giyecegim birsuru kiyafet var ama hep alasim da var ama giymeye sıra gelmiyor.

Back
X