İnsanlar birbirlerinden etkileniyorlar bu bir gerçek
Olmazsa olmaz dediğimiz detaylara bir göz atın ; mesela eskiden tek taş yüzük var mıydı ? Yoktu, ince bir söz yüzüğü alınır nişanda da o yüzük kullanılır, evlenilirken de sade bir alyans alınırdı, böyle yüzlerce alyans modeli var mıydı, yoktu =) Bu dediklerim 20 yıl önce. Evlenirken insanlara kullanabilecekleri takılar ve eşyalar alınırdı, bunları almanın amacı ihtiyaçları gidermelerine yardımcı olmaktı, sonra birden değişti her şey, giyim, evlilik,doğum hepsi kocaman birer sektör haline geldi. Farkında olmaya devam etmeye çalışıyorum sürekli. Çevreme çok fazla bakmıyorum, kıyafete, kozmetiğe kapılmamaya çalışıyorum. Mesela kıyafatlerim yarı spor yarı klasik moddadır, hepsi bir biri ile kombinlenir, şirket toplantıları ve davetler için de aynı yöntemi uyguluyorum, sade ve modası geçmeyecek şeyler seçiyorum, fazla çeşit, sürekli yenilemek gereksiz diye telkin veriyorum kendime. Yiyecek alış verişine liste ile çıkıyorum, bazen canım çıkıyor çeşit çeşit çikolata, al benili dondurma kutuları falan, o zaman yine konuşuyorum kendimle, zehir bunlar, unutma annen kolon kanserinden öldü diyorum. Evim çok sade, fazla eşya incik boncuk doldurmadım kurarken. Eşyanın bile orta kararını aldım, bir koltuk takımına 10.000 lira vermem çok zengin bile olsam. İnsanların beni ayartmasına izin vermem, ay şu çok güzel, üstelik de indirimde dediklerinde benim ona ihtiyacım var mı ona bakarım. Mesela 100 liralık bir çanta ve benim ihtiyacım yok, hemen başlarım kendimle konuşmaya, 30 kilo kedi maması alsam barınaktaki 50 hayvanı ortalama 1 ay besler, çantayı alsam öyle duracak bir işe yaramayacak. Çünkü ihtiyacım yoksa yarı parasına bile verseler israftır benim için. Dikkat etmek lazım, hem sağlığımız için, hem huzurumuz için