ihtiyac duydugun kadar tuket

Çok basit. O urunun karşına geçin ve sorun kendinize "ihtiyaç mı" "istek mi" . Bi de marka takı ntiniz varsa şayet hiç almayacaksınız diye bi şey yok. Bunları da kafaniz da kategorilestirmeniz lazım. Mesela alacağınız bi tişört sade bi şey. Gidip ona 100 lira vereceğinize 10 15 liralikta işinizi gorur de mi onu alabilirsiniz. Fakat gün boyu işi gereği ayakta duran biri ayak sağlığını düşünerek parasından ziyade rahat oluşunu dikkate almalıdır. Gibi....

sevgili kondo derki.
vereceklerini ver atacaklarını at 1 yıl sonra dönüp baktığında hiçbirinin yerini aramadığını göreceksin:) yani ihtıyacın olmayacak. belkı sen zayıflayınca onları begenmıyeceksın yada modası geçecek,birde böyle bak olaya...
Kondo kim acaba,tanımak isterim :)

Bi yerden başlayınca ve mutlu oldukça gerisi gelevektir.
Bugün kitapları trendyoldan aldım.
Uzun zamandır alışveriş yapmıyordum o siteden.
Eski siparişlerime baktım. Allahım neler almışım. Bazılarını geri yollamışım bazılarını ben başkalarına verdim. Baktıkça hatırladım hatırladıkça kendime daha çok kızdım.
Bugün avm ye gidecektim,ayakkabı bakicaktim,hiç aklımda yokken anlık olarak aklıma geliyor böyle şeyler.sonra hem yorgunum,hem gereksiz deyip gitmedim.direk eve geldim :)

Bende arada internetten bir pantolon sipariş ettim ama bedeni yoktu gelmedi allahtan.onun dışinda ufak tefek şeyler.benim birde yemek düzenimi değiştirme isteğim var,unsuz ve şekersiz beslenmek istiyorum.isteklerim çok benim :) bakalım hayırlısı,belki bir noktada düzelmeye başlarsam diğerleri de peşinden gelir...
aynen benim gibi

son üç aydır bunu başarıyorum sanırım, yeni bir işe başladım bir önceki işimden daha az kazanıyorum.Buda bana şunu öğretti Akan çay her zaman kütük getirmez o yüzden ihtiyacım varsa alıyorum yoksa birikim.Şuan daha az gelirim var , ama bir sonraki aşama işten çıkıp hiç gelirim kalmaması olabilir..Benim tek kendime hakim olamadığım konu hediye almak,anneme yeğenlerime bir hafta önce aldığım şeyi beğendilerse gidip başka rengini almak..Ama onuda aşıcam en kısa zamanda
hediye almak kadar güzel bir şey yok cnm,bence bu huyuna devam et

ihtiyaçlar 3e ayrılı
zorunlu,gerekli ve lüks
zorunlu;mesela su gibi olmazsa olmaz
gerekli,peynir zeytin gibi
lüks bunların dışındakiler
olaya bu açıdan bakarsak lüks olanları kısıtlayabiliriz
mesela koltuğun varsa baska koltuk takımına bakma,ki bu en basta zaman kaybı...vs

Konuyu takipteyim =)))
Bozuk para tasarrufu yapıyorum
Hem evde hem iş yerinde bir kumbaram var, iş yerinde 30 TL birikmiş içinde
Evdekinde de 42 TL olmuş, kapıcının parasını ve apartmanın elektrik parasını evdeki kumbaradan ödedim bir hoşuma gitti sormayın, bozuk paralar bayağı iş görüyormuş =)) Bunu konuya ilave etmemin sebebi genelde savrulur bozuk paralar, kimse uğraşmak istemez atarız sağa sola, bence bu da bir israf

Sizdemi hayatınızda bazı şeyleri değiştirmek istiyorsunuz? Mesela neleri ve bunlar için neler yapıyorsunuz?
şekeri bırakmak mesela
sonra az eşya bol huzur, sadece kitap konusunda bonkör olmak
az para harcamak
az yemek
az uyumak
vakti iyi değerlendirmek,anın kıymetini bilmek
nefis terbiiyesi
bir de benim için en önemlisi ibadetlerimi düzenli yapmak
düzenli spor yapmak, t25 workouta başladım
fit olmak
bunların hepsi için savaşıyorum

Konuyu takipteyim =)))
Bozuk para tasarrufu yapıyorum
Hem evde hem iş yerinde bir kumbaram var, iş yerinde 30 TL birikmiş içinde
Evdekinde de 42 TL olmuş, kapıcının parasını ve apartmanın elektrik parasını evdeki kumbaradan ödedim bir hoşuma gitti sormayın, bozuk paralar bayağı iş görüyormuş =)) Bunu konuya ilave etmemin sebebi genelde savrulur bozuk paralar, kimse uğraşmak istemez atarız sağa sola, bence bu da bir israf

Katılıyorum, biz de epey biriktirmişiz, 6 7 ay önce ay sonunu getiremedik para yok aklımıza kumbara geldi bir saydık 352 lira birikmiş 100 lirayı tümlettik

Ben bu konu da iyi miyim kötü müyüm bilmiyorum. Yani şöyle; baktığın zaman çok alışveriş yapmıyorum, öyle onlarca çantam ayakkabım yok, dolabım da en son yaptığım dağıtma işinden sonra öyle dolup taşmıyor. Nette yada avm de birşey mi beğendim, hemen atlamıyorum, önce gerçekten karar veriyorum, çoğu kez de almıyorum. Yaklaşık 3 4 sene önce bunun tam tersiydim ama mutlu değildim. Şimdiki durumda doğum izni peşinden ücretsiz izne ayrılmamım etkisi olsa da daha çok kendimi tuttuğum için alışverişi abartmıyorum yoksa deli gb alışveriş yaparım. Ama yine de bu durumdan da öyle çooook mutlu olduğumu söyleyemem. Çünkü çevremde çeşit çeşit, şıkır şıkır giyinen bayanları gördükçe, sen ne duruyosun bu yaşlar geri gelmeyecek diyorum kendi kendime. Böyle iki arada bir deredeyim. Ama şimdilik doğru yoldayım sanırım.

Ben bu konu da iyi miyim kötü müyüm bilmiyorum. Yani şöyle; baktığın zaman çok alışveriş yapmıyorum, öyle onlarca çantam ayakkabım yok, dolabım da en son yaptığım dağıtma işinden sonra öyle dolup taşmıyor. Nette yada avm de birşey mi beğendim, hemen atlamıyorum, önce gerçekten karar veriyorum, çoğu kez de almıyorum. Yaklaşık 3 4 sene önce bunun tam tersiydim ama mutlu değildim. Şimdiki durumda doğum izni peşinden ücretsiz izne ayrılmamım etkisi olsa da daha çok kendimi tuttuğum için alışverişi abartmıyorum yoksa deli gb alışveriş yaparım. Ama yine de bu durumdan da öyle çooook mutlu olduğumu söyleyemem. Çünkü çevremde çeşit çeşit, şıkır şıkır giyinen bayanları gördükçe, sen ne duruyosun bu yaşlar geri gelmeyecek diyorum kendi kendime. Böyle iki arada bir deredeyim. Ama şimdilik doğru yoldayım sanırım.
Kaliteli ve düzgün giyinmek için öyle çok büyük paralara gerek olduğunu düşünmüyorum,burada rahatsızlık verici nokta gereksiz alınan,kullanılmayan kıyafetler.bir de giyinmek için aşırı bir para,enerji,vakit harcayıp birde rahat hissedemezsem kendimi o kiyafetle,bu büyük bir kayıp,ama sade,bakımlı,hoş görünmek,göz yormadan... bu sanırım benim istediğim.böyle ben geçince insanlar dönüp bakmasin mesela,bunu istemiyorum.ve yine en önemlisi dış görünüş için haddinden fazla enerji tüketmek yazıktır,paran olsada ömür israfidir diye düşünüyorum.

şekeri bırakmak mesela
az para harcamak
az yemek
az uyumak
nefis terbiiyesi
fit olmak

Sekeri biraksam, diyer hepsi otimatik olarak olucak zaten. Karbonhidrat insani yorgun hissettiriyor.

şekeri bırakmak mesela
az para harcamak
az yemek
az uyumak
nefis terbiiyesi
fit olmak
Bunların hepsini bende istiyorum,ama bunun yanında içimde bastiramadigim bir duygu var ki doğadan kopmamak,doğa ile iç içe yaşamak.su an tam tersi bir yerde yaşıyorum,ıstanbul avrupa yakası vıcık vıcık insan dolu bir yer,heryer beton.ilk planım buradan taşınmak anadolu yakası sakin bir yere. Ama bu benim için zor çünkü annemin evindeyim,kira neredeyse vermiyorum ve bütün ailem bu yakada ama ben kalbimin sesini dinleyeceğim sanirim.

Sekeri biraksam, diyer hepsi otimatik olarak olucak zaten. Karbonhidrat insani yorgun hissettiriyor.
Sabah erken işe gidiyorum,kahvaltı yapamıyorum,ilk günler kahve ve kek ile gecistiriyordum öğle yemeğini zor bekliyordum.son hafta kuruyemis yedim kek yerine,daha enerjik ve tok hissettiğimi farkettim.bir gün baklava yedim yemekten sonra inanirmisin 10 dk sonra kafamı zor tuttum o derece halsizlik bastırdı.işlenmiş karbonhidrat sebep olabilir zaman zaman zaman aşırı halsiz hissediyorum.

Kaliteli ve düzgün giyinmek için öyle çok büyük paralara gerek olduğunu düşünmüyorum,burada rahatsızlık verici nokta gereksiz alınan,kullanılmayan kıyafetler.bir de giyinmek için aşırı bir para,enerji,vakit harcayıp birde rahat hissedemezsem kendimi o kiyafetle,bu büyük bir kayıp,ama sade,bakımlı,hoş görünmek,göz yormadan... bu sanırım benim istediğim.böyle ben geçince insanlar dönüp bakmasin mesela,bunu istemiyorum.ve yine en önemlisi dış görünüş için haddinden fazla enerji tüketmek yazıktır,paran olsada ömür israfidir diye düşünüyorum.
İşte ben de onu demek istiyorum. Önceden alışveriş için, parada da,zamanda da hoyratça davranırdım ve bu durumdan rahatsızdım. Şu aşamada öyle değilim, kendimi tutuyorum. Ama yine rahat değilim. Yaş ilerleyince, pişman olur muyum diye. Geçiş evresi sanırım. Dengeyi tutturunca çözülecektir. Alışveriş o kadarda kötü bir şey değil aslında önemli olan doğru tercih, akıllı alışveriş.

Bunların hepsini bende istiyorum,ama bunun yanında içimde bastiramadigim bir duygu var ki doğadan kopmamak,doğa ile iç içe yaşamak.su an tam tersi bir yerde yaşıyorum,ıstanbul avrupa yakası vıcık vıcık insan dolu bir yer,heryer beton.ilk planım buradan taşınmak anadolu yakası sakin bir yere. Ama bu benim için zor çünkü annemin evindeyim,kira neredeyse vermiyorum ve bütün ailem bu yakada ama ben kalbimin sesini dinleyeceğim sanirim.
Cnm bence kesin bir günlük açmalıyız
Hepimiz tüm gunümüzü yazarız
Bu şekilde günü nasıl verimli geçirmiş miyiz ona bakarız

Varki harciyosun canim benim. benim esim aksam eve ne getirirse onu yiyoruz genel ihtiyaclarimizi zar zor pazardan aliyoruz ama cok sukur mutluyum ve gecen pazardan 10 liraya bi canta aldim nasil sevindim anlatamam.

Benim giyim alisverisi konusunda en buyuk farkindaligim şu oldu, ne kadar kiyafetim olursa olsun yuzde doksan ayni tip seyleri giyiyorum. Yazin askili duz badiler giyiyorum mesela, gomlek, bluz, pantolon hic giyemiyorum mesela sicaktan, bu durumda bunlara yaptigim harcama tamamen gereksiz, ayakkabilarda da oyle 40 cift de olsa ayni tip olanlari giyiyorum sadece, dolayisiyla o alimi da biraktim.
Mont vs parcalari modaya uygun olanlardan degil zevkime en uygun olanlardan seciyorum, mesela 10 yildir giydigim kot montum, en az 7-8 yildir giydigim yeşil parkam var. Ozellikle bu tarz uzun vadeli kullanilacak parcalarda her zaman begenip kullanabilecegim seyleri tercih ediyorum.

Back
X