ihtiyac duydugun kadar tuket

Merhaba,
Ben de yaz tatilinden sonra kendime harcama konusunda ceki düzen verdim. Burada yazilanlari okumak bile insana fayda ediyor. Cok haklisiniz. Aslinda bir ürün satin alirken hayatimizdan veriyoruz. Ki bu hic adil bir alisveris degil.
Artik kiyafet konusunda eskisi gibi görmemis gibi atlamiyorum herseye. bazen canim alisveris yapmak istedigimde magaza geziyorum ya da internette bakiniyorum. Sepete atiyorum sonra hevesim geciyor aman ne gereksiz seymis diye birakiyorum. Dolabim doldu tasti. Giymedigim atiketi üzerinde elbise ve ceketim var. Ayakkabilara hele... Giymiyorum alindigi günden beri tek görevleri yer kaplamak. Ancak kendime geldim. Gözümü doyurdum diyelim. Ihtiyacimmis gibi aliyorum. Kücükken birseyim olmazdi hic, magazadan hic alisveris yaptigimizi hatirlamam. Galiba o günlerin acisini cikarmisim. Simdi duruldum. Esim o parayi kazanmak icin ne zorluklar cekiyor.
Artik ihtiyacim olmayan birsey almayacagim. Hatta kullanmayacagim birsey almayacagim. Bu konuda cok pisman ve üzgünüm.
Ama uzun zamandir kendimi cok iyi disiplin ettim.
Dolabim da nefes almaya ihtiyaci var.
Az esya, saglikli yemek, temiz ve düzenli bir yasam. tüketimden uzaklastikca huzuru buluyoruz.

Bdv nin en sevdiğim konusu oldu burası
Tüket harca bitir al al al insanın ruhu köreliyor
Çok müsrif bir insan değil ama zaman zaman ipin ucu kaçıyor malesef
Daha az alsam
Daha az uyusam
Şu ağzımı da dilimi de tutsam
Sahip olduklarıma daha çok şükretsem
Elimdekileri daha verimli kullansam

Elden çıkarmak ihtiyac sahiplerine ulaştırmak konusunda iyiyim iyiyimde o verdiklerimin yerini sanki yenisi aliyor gibi bir döngünün içinde buluyorum sonra kendimi
Buna geri tepme deniyor derle topla rahatla kitabında
Minimalist yaşamak çok mu zor sıfırdanmı başlamak gerek diye düşünüyorum bazen
Dursun atma satma kalsın diyen bir eşle ( dinlemiyorum orası ayrı) ne kadar başarılı olabilirim
Hayatımda herşeyde kalite ararım ben
Giyim ayakkabı eşya zaman arkadaş
Kalite ve verimlilik olunca az şey aslında çok şey oluveriyor bence

Sabah erken işe gidiyorum,kahvaltı yapamıyorum,ilk günler kahve ve kek ile gecistiriyordum öğle yemeğini zor bekliyordum.son hafta kuruyemis yedim kek yerine,daha enerjik ve tok hissettiğimi farkettim.bir gün baklava yedim yemekten sonra inanirmisin 10 dk sonra kafamı zor tuttum o derece halsizlik bastırdı.işlenmiş karbonhidrat sebep olabilir zaman zaman zaman aşırı halsiz hissediyorum.
Ben bir ara birakmistim sekeri, oyle enerjin yuksektiki. Esim halinden cok ama cok memnundu :) cunku evdeki hereeye yetisebiliyordum :) iki dakka yerimde duramiyordum :)

Kizima birseyler alip duracagima onunla daha cok oyun oynasam aslinda israfin onune de gecmis Olurum.

merhaba bende konunun takipcisiyim özellikle zamani kaliteli kullanma kisminin.

merhaba bende konunun takipcisiyim özellikle zamani kaliteli kullanma kisminin.
Evde yayıldıkça yayılasım gelir bazen o gün biter ortada birsey yok
Sabahtan evin işi yemek dışarıdaki işleri yapıp araya birde bir kahve bir sohbet birşey sıkıştırdığımda akşama hala enerjik oluyorum
Hareket ettikçe enerji kazanıyor insan

tatlialirim tatlialirim ay benim eski halimi mi anlattın sen böyle.
Belki de çocuklukta genç kızlıkta istediğimi alamadığım için bir ara bu konuda bayağı saçmalamıştım. Al al bitmedi. Ben doymadım. Çok şükür bir senedir kendime dur demeyi öğrendim.

Zamanı kullanma konusunda bi sıkıntım yok çok şükür. Ama herşey birden olmuyor. Zamana yayarak öğrendim zamanı iyi kullanmayı.

Bu konu gerçekten çok iyi oldu.
Mağazaya falan girsem sizi düşünüp birşey almam galiba.

Bdv nin en sevdiğim konusu oldu burası
Tüket harca bitir al al al insanın ruhu köreliyor
Çok müsrif bir insan değil ama zaman zaman ipin ucu kaçıyor malesef
Daha az alsam
Daha az uyusam
Şu ağzımı da dilimi de tutsam
Sahip olduklarıma daha çok şükretsem
Elimdekileri daha verimli kullansam

Elden çıkarmak ihtiyac sahiplerine ulaştırmak konusunda iyiyim iyiyimde o verdiklerimin yerini sanki yenisi aliyor gibi bir döngünün içinde buluyorum sonra kendimi
Buna geri tepme deniyor derle topla rahatla kitabında
Minimalist yaşamak çok mu zor sıfırdanmı başlamak gerek diye düşünüyorum bazen
Dursun atma satma kalsın diyen bir eşle ( dinlemiyorum orası ayrı) ne kadar başarılı olabilirim
Hayatımda herşeyde kalite ararım ben
Giyim ayakkabı eşya zaman arkadaş
Kalite ve verimlilik olunca az şey aslında çok şey oluveriyor bence
O kitabı okumak istiyorum,düzensiZlik,belirsizlik gereksiz yığınlarca şey ucuz diye alınan,lazım olur diye alınan,çoğu da zaruri olduğu dayatılan onca şey,kendimize yaşamaya yer kalmıyor.mesela mikrodalga fırın almayı düşünmüşümdür bir zamanlar,sanki isitamam başka şekilde yiyecekleri yok almazsam yasayamam moduna geliyorum bazen.al al nereye koyacaksın,çoğumuz ortalama 100 m kare apartman dairelerine sıkışmış haldeyiz zaten en az yarısıni eşyalar zaptediyor,biz de onlara hizmet ediyoruz bunaliyoruz bunaldikca avm geziyoruz,daha çok alıyoruz aldıkça daha çok doyumsuzlasiyoruz,daha çok para kazanmak için çabalıyoruz,kısacası hayatı öZünden uzaklaştırmak için ne varsa yapıyoruz.biyerde bu zinciri kırmak gerek ama çok kolay olmasa gerek,her türlü tecrübeye,fikire açığım...

Hayattaki önceliklerimizi belirlemek gerek
Giyinmek
Gezmek tozmak
Para biriktirmek
Mobilya almak
Dışarda yemek
Vs gibi uzatabiliriz bu listeyi.
Benim 1. önceliğim para biriktirmek
2. Önceliğim gezmek değişik ülkeler görmek

Ama daha önce hayatımda para biriktirmek diye bi kavram yoktu. Hep harcamak hep harcamak.

Bu şekilde daha mutluyum ben.
Şimdi elime 5000 lira geçse sanırım hemen gitmediğim bi ülkeye giderim.

Ben bir ara birakmistim sekeri, oyle enerjin yuksektiki. Esim halinden cok ama cok memnundu :) cunku evdeki hereeye yetisebiliyordum :) iki dakka yerimde duramiyordum :)

Kizima birseyler alip duracagima onunla daha cok oyun oynasam aslinda israfin onune de gecmis Olurum.
Gerçekten o kadar etkili mi acaba,çünkü ben çok ama çok halsizim,enerjim sıfır,yataktan çok zor kalkıyorum.bu yüzden de zamanim çok boş geçiyor,yapacağım mecburi birşey yoksa evde pinekliyorum,öyle ki gezmeye gitmek bile istemiyor canım.

Hayattaki önceliklerimizi belirlemek gerek
Giyinmek
Gezmek tozmak
Para biriktirmek
Mobilya almak
Dışarda yemek
Vs gibi uzatabiliriz bu listeyi.
Benim 1. önceliğim para biriktirmek
2. Önceliğim gezmek değişik ülkeler görmek

Ama daha önce hayatımda para biriktirmek diye bi kavram yoktu. Hep harcamak hep harcamak.

Bu şekilde daha mutluyum ben.
Şimdi elime 5000 lira geçse sanırım hemen gitmediğim bi ülkeye giderim.
Ben önceleri ihtiyacım olduğu için aldığımı düşünüyordum.atıyorum su ayakkabidan aldım,bi de bunu aliyim,ayakkabima uygun çanta da olsun, bir de bende beğendiğim birşeyin renklerini alma alışkanlığı vardı,yani isteklerimi alınca tutkum bitecek sandım.ama o dünyaya dalinca bu da yeni çıkmış,ay su da çok güzel,şimdi bunlar çok moda derken elimde avucumda kazandığım herşeyi savurdugumu farkettim.önceliklerim evimin,kıyafetlerimin,herşeyimin mükemmel ve muazzam olmasıydı.su an eşyalarını bir bavula sığdıran insanlar çok ilgimi çekiyor.öncelik sanırım su an benim için borclarimi ödemek sonrasında ev almak olabilir.ama eşyaya vereceğim parayla yeni deneyimler yaşamak daha öncelikli olsun isterim benim için.

Cnm bence kesin bir günlük açmalıyız
Hepimiz tüm gunümüzü yazarız
Bu şekilde günü nasıl verimli geçirmiş miyiz ona bakarız
Nasıl açıyoruz ben bilmiyorum canım,her türlü gelişim fikrine açığım :) varsa kafanda bu konuda birşeyler yapalım.

Ay şu kitabı bende alacağım. Çok merak ettim. Bu konuda bi kitap yazıldığına göre Dünya'da bi problem haline gelmiş demek ki
Konunun yeni bi topikte devam etmesi mantıklı. Bdv de kaybolup gider.

Ben elime cop posetini aldimmi acimam doldururum
O kitabi okumadim biryerde elime gecti şöyle bi göz gezdirdim
Korkuyorum da bi taraftan evi kapinin önüne yiğarım diye
Sonrasında bir süre rahatlik ferahlik daha sonra pismanliga donusurmu ki

Gerçekten o kadar etkili mi acaba,çünkü ben çok ama çok halsizim,enerjim sıfır,yataktan çok zor kalkıyorum.bu yüzden de zamanim çok boş geçiyor,yapacağım mecburi birşey yoksa evde pinekliyorum,öyle ki gezmeye gitmek bile istemiyor canım.
Ben caya kahveye seker atmayi biraktim 6 7 yil oldu
Ama tatli yiyorum
Seviyorum pasta cikolata vs
Azaltsam cok guzel olur
Ekmekte cok az yiyorum tek sorun tatli

Kizlar benim yazlık kışlik yapma vaktim geldi
(Az giysimiz olsa bu durum ortadan kalkar)
Giymediklerimi ayirsam
Sonra nevresim ev tekstili gibi seyleri de bi gozden gecirsem
Evde kullanmadigimiz bir tv birde tv sehpasi var
Onlara da bir yer bulsam
Acep hafifler miyim
Gecen ay
Mini firin
Ocak
Utu
Yorgan
Battaniye
Nevresim