Hastane çıkışını kaçlı aldınız peki gereksiz almak istemiyorum hiç bir şeyi .
Hastane çıkışından başka takım olarak kıyafete ihtiyaç yok galiba .
Bebek şampuanı deterjanı olarak ne kullandınız ? Bebek bezi olarak yenidoğan olarak sonrasında hangi marka kullandınız .. ana kucağı bebek arabası yada başka hangi eşya aldınız . Reflü yatağı fln işe yarıyor diyorlar doğru mu ? Ya sanırım doğumum Eylül başına denk geliyor .
Bi 10’lu çıkış aldım bir de 5’li koydum 2 tane. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 1 5’li takımı hiç kullanmamıştık. ilk etapta bebeğin göbek kordonu oluyor ya o takımların içindeki zıbınlar daha farklı o zıbınlardan da yedek 2-3 tane aldım eve. Göbeği düşene kadar üstüne ne giydirirsem giydireyim içine o zıbınlardan giydirdim.
bebek şampuanı olarak ebebek marka kullandım uzun süre, marka veya pahalı olmasına pek önem vermem. İçeriği çok kimyasal olmasın yeter çünkü kimyasal olmayan bi şey bulmak çok zor. Uzun süre o markayı kullandım ancak oğlum atopik dermatit oldu ama markanın şampuanları İle ilgili bir durum değildi, o sebeple bioderma krem ve şampuana geçtik. Bir süre bunları kullanacak.
bez prima kullandım yaklaşık 4 ay kadar ancak o kadar çok gidiyor ki yetişmek mümkün değil. Çok çok pahalı. Bir süre sonra sleepy kullandık, şu an baby turCo kullanıyorum. şöyle kıyas yapayım, oğlum şu an 11 aylık ve 5 numara kullanıyor. Ayda yaklaşık 80’li paketten 4 paket gidiyor çünkü günde en az 4-5 kez kaka yapıyor ve 4-5 tane de normal çişli bez atıyoruz. Yani 320 tane filan. Pişik olmaması için çok tutmuyorum bezleri. Yani günde takriben 10 tane gidiyor. baby turco şu an Bu hesapla 1000 TL tutuyor. Prima ise 5 numarası 116 adet var içinde 545 TL, bu sayıya ulaşmam için en az 3 paket kullanmam lazım o da 1700 liraya yakın tutuyor. Gönül isterdi ki Prima ile devam edelim ama biz maddi olarak başa çıkamadık maalesef.
Ev tipi ana kucağı yine ebebek marka almıştık otomatik sallanır, oğlum 5. Ayı bitirene kadar kullandım. Puset ve araba olarak joie marka aldım. Puset gemm model, araba chrome model. Oto koltuğunu 9. Aydan sonra kullandık, onu da ebebek marka aldım ama modelini hatırlamıyorum. hem puset hem oto koltuğu almayı ben şu an tavsiye etmem çünkü her yere puset ile gidiyor 5-6 ay, oto koltuğu da arabada takılı olacaksa gereksiz kalabalık olacak, puset kemerle bağlandığı için oto koltuğu görevini görüyor o sebeple.
reflü yatağı aldık evet, sevi bebe marka. Onu da 6. ayına kadar kullandık. Bence etkili ve mantıklı bir eşya. bebeklerin henüz sindirim sistemi gelişmediği için hafif dik pozisyonda yatmaları gerekli. Oğlan dönmeye ve yastığa sığmamaya başlayınca bıraktım.
beşik olarak da anne yanı beşiği ve park beşik almıştım. anne yanı ebebek, park beşik kanz Marka. Anne yanının avantajı gece çok sık uyanıyorsun ilk 2-3 ay, o sıklıkta emzirip koymak kolay oluyor, park beşik daha yüksek kalıyor ama anne yanı da bebek dönmeye başlayınca etkisiz kalıyor. şu an için ben montessori mobilyayı mantıklı bulmuyorum. park beşik benim oğlanı 3-4 yaşona kadar idare eder.
odası İçin de Bellona’dan normal genç odası dolabı ve şifonyeri aldım İlerisini düşünerek. Modelin adı İntro. bu oda, Allah kaza bela vermesin beni en az 10 sene idare eder.
bebeği yıkamak için normal plastik küvet aldım. ilk aylar küvete file serip yıkadım, sornadında İçine sünger aldım. Şu an hala o küvette ve süngerde yıkıyorum. yürüyene kadar böyle yıkarım. Ayaklanınca Banyoya geçmeyi düşünüyorum.