İk da çalışan arkadaşlar bi baksanıza

knickerbockerbande

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
2.925
5.172
358
Merhaba arkadaşlar, ben bilgisiyar mühendisiyim ve yazılım alanında uzmanlaştım ama bebeğime bakacak kimse olmayınca 2 yaşına getireyim kreşe veririm diyerek geçtiğimiz nisan ayında işten ayrıldım şimdi temmuz ayında bebeğimi kreşe verebileceğim ama iş ararken bu durumu uygun dille nasıl anlatırım? Daha bu hafta 2 farklı firmadan iş görüşmesi için aradılar ama bu konudan çekindiğimden oyalıyorum sizlerinde önerileri ile nasıl anlatacağıma karar versek keşke:)
3 yıllık iş deneyimim var ve ingilizce, almanca çok iyi biliyorum ama bu konu kendime olan güvenimi sarsıyor.

Bir an mesajı ben mi yazdım acaba dedim :) sizinle aynı vasıflara sahibiz tek fark yurtdışı iş deneyimide dahil 9 yıllık iş deneyimine sahibim. Aralıkta ücretsiz iznim bitince işe dönmedim. Bu yılın sonuna doğru iş aramaya başlamayı düşünüyorum. Sorunuza gelirsek çocuğuma bakacak kimse olmadığı için 2 yıl ara verdim diyebilirsiniz. Benim asıl merak ettiğim uzun aralardan sonra tekrar işe dönünce daha düşük ücretlere mi başlanıyor? İş görüşmelerine giderseniz tecrübelerinizi yazar mısınız? :)))

Güvenebileceğim bir bakıcı bulamadığım için kreş zamanına kadar benimle paylaşımda bulunmasını uygun gördüğüm için ara vermek istedim bir süre. Şimdi bir kreş ile anlaştım bu şekilde tekrar işe başlama kararı aldım.... Muhtemel gelecek ikinci soru peki çocuk şimdilik bir engel teşkil ediyor mu sorusunu doğrudan sormazlar ama dolaylı sorabilirler. Güvendiğiniz bir kreş olduğunu ve kararlı olduğunuzu duygusal anlamda zorlanmadıgınızı ispat etmelisiniz

esım bılgısayar muhendısı ve yazılım uzmanı aynı sızın gıbı
ısveren aynı zamanda
yanı kendımden degıl esımden bılıyorum
dumduz baya dosdogru neyse onu soyleyeceksınız
ustelık dogum ıznı :)
hıc sorun yok bosuna dert edıp canınızı sıkıyorsunuz

Rahatlatıcı cevaplarınız için çok teşekkür ederim arakadaşlar. İki günde 4 iş görüşmesi yaptım. Başta çekiniyordum bu konudan ama sonra alıştım sanırım :))
yazılım sektöründe kendini sürekli geliştirmen gerektiğinden ara vermeyi pek kaldırmıyor ama sorun etmediler.
Kızım da şükür 20 aylık oldu ve ben onu büyütmenin verdiği huzurla çalışma hayatıma tekrar dönebilirim artık. Anne olmak çokça fedakârlık işte :)

Çalışma hayatınızda zorunlu olarak verdiğiniz arayı bir an evvel kapatarak başarılı olmanızı diliyorum

Arkadaşlar bugün iş arama sürecim sona erdi ve gelecek hafta iş başı yapıyorum.
Yaşadıklarımı özetlersek bebeğimin tekrar sorun olabileceğini düşünen bir kaç yer oldu ya da ara verdiğim için uzaklaştığımı düşünen de ama sonuç olarak bugün o olumlu maili ve maaş teklifini aldım çok şükür.

Banlanmak istemiyorum Mune ama izninle miktirsinler
Bir erkek 1 yil ara verdim dunyayi gezdim, kendimi arayisa ciktim, aileme vakit ayirdim ya da canim cekti dinlendim derse hicbir problem olmuyor hatta cool oluyor. Ayrimcilik sadece kadinlara yani. 1 yil uzun bir sure degil ki.

Linkedin'e uyeyseniz o siyerlerini name and shame yapin derim nacizane.

sonuc olarak mutlu olmanıza cook sevındım calısmak ısteyen ve ıs arayan herkesın aynı sartlara kavusması dılegıyle
calısma hayatınızda basarılar dılerım emeklerınız bosa gıtmesın ınsallah

Bence bebek değil de eğitimle ilgili bir şeyler söyleyin. Yurt dışına çıktım vs. de olur. Yeni işe alınacak kişinin bebek için işi bırakması ilerisi için de soru işareti olur. Zaten sırf bu yüzden kadınları işe almak istemiyorlar. Hemen nişanlı mısın, evli misin bilmem ne diye sıkıştırıyorlar. En iyisi yalan söylemek.

CVnizden 1 yil ara verdiginiz zaten anlasilmiyor mu? Onu gorerek aradilarsa siz de dert edinmeyin. Ozel hayatima zaman ayirmak istedim der gecersiniz,.
ah ah göre göre çağırıp görüşme esnasında şuan çalışmıyorsunuz sizden ne beklemeliyiz tarzı konuşmalar oldu. O an nutku tutuluyor insanın hiç beklemediginden ama şükür bebeğimi de büyüttüm tekrar çalışma hayatına dönmeyi de başardım. İs ararken artık heralde hep ev hanımı olacağım moduna bile geçmiştim ister istemez

Afedersiniz ama calissam neden is araryayim amk derdim cevaben. Insanlara ozel hayatlariyla ilgili sorular sormak hem profesyonellikten cok uzek hem cok dangalakca ve genellikle kadinlar aleyhine bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…