İk da çalışan arkadaşlar bi baksanıza

Ben işe 2 yıl yurtdışı seyahati sebebiyle ara verdim ,avrupaya gittiğim ingilizcem gelişti diye gayet rahat işe başlattı bi ingiliz firması ,keyfi gezdim ,
Sonraki dönemde annem için 1 yıl ara verdim bunuda kimse umursamadı ,sorumluluk sahibi ve planlı görürler sizi ,eşinize bakmayın 1 yıl bebek sebebli keyfi 5 yıl depil

Yurtdisina gitmek zaten insanlarin sempati ile yaklastigi bir olay oldugundan sizi daha iyi bile göstermis olabilir ama ne yazik ki bebek sebebi ile ise ara vermek pek öyle degil. Akillara bir daha cocuk düsünüyor mu, yine bakici sorunu yasarsa isi birakir mi? tarzi sorular getiriyor hele bir de 1 yil oldukca uzun yazilimda yeni teknolojileri takip edememek ve kod yazma pratikliginin gitmesi konusunda.
Ben bile basvurularimi yaparken kendime karsi önyargiliydim :) Neyse ki uzun bir bekleyis olmadi 4 hafta da bile olmayacak, kendime cok büyük kötülük yaptim diye düsünmeye coktaaan baslamistim :)

Afedersiniz ama calissam neden is araryayim amk derdim cevaben. Insanlara ozel hayatlariyla ilgili sorular sormak hem profesyonellikten cok uzek hem cok dangalakca ve genellikle kadinlar aleyhine bitiyor.
Zaten işinden kendi isteğiyle ayrılan in Allah belasını versin düsturu var memlekette.evlilik nedeniyle ayrılmak diye bir hak var kullandım tazminatımı aldım ayrıldım bankadan 4,5 sene oldu.4.5 senede nefes almaksizin 5 aşılama 2 tüp bebek tedavisi 9 ay gebelik .sonunda şimdi 20 aylık oğlum var..6 aylık olduğundan beri yani 1 seneyi geçti iş arıyorum bana kıdemli ev hanımı muamelesi yapıyorlar.8 yilllik banka deneyimi hiç sayılıyor elimde de kimsenin alamadığı belgeler var.ik çıkarın yaptığ mülakat biz bu adamı nasıl ise almauiza yönelik .dönemsel çalışmak istemez misin sorusuna olumlu yanıt versen ne iş olsa yapacak kadar ise muhtaç gözüyle bakıyorlar.olumsuz yanıt versen su yaşımda bir daha iş aramak durumunda kalmak.korkutuuor beni desem işten kaçıyor gibi bakıyorlar.napim ben ?.ne olur bir akıl verir misiniz bana da?

bence su çalışmadığınız süreyi azaltın yani 4.5 yıl demeyin de 2 yıl deyin. Kimse sizden sgk dökümü istemeyecek emin olun hatta dilerseniz daha da kısaltın ya da araya işinizle ilgili bir kurs veya buna benzer bir çalışma ekleyin.

Hiç düşünmemiştim bunu.hep net dürüst olmaktan yanaydim.sonradan beni zorda bırakmayacak bir yalansa seve seve söylerim:) artık yapacak birşey yok.benle bilgi deneyim konuşmak yerine bunları konuşuyorlar .oysa güncel ekonomik siyasi olaylara hakimim.tv de başka bişey izlemem hep ekonomi kanalları açıktır.bunlar portföy yönetimi için önemli

Bence siz benim önerimi yapın. Sgk dökümünü kesinlikle istemiyorlar, sizin sözünüze inanmak zorundalar sadece bu süreleri linkedin ve kariyer de de değiştireceğinizden eski çalıştığınız yeri engelleyin.
Çok etik değil ama şuan size başka şans bırakmıyorlar.

Çok tşk ederim öneri için...

sizin adınıza çok sevindim, hayırlı olsun :)

ohoooo sen bayaga bihabersin.
çocuğun hasta olur izin istersin,
çocuğun küçük uyumaz, yorgun gelirsin,
agresif olursun,
yalnız kalmasın der 2. çocuk yaparsın diyenler var
arkadaşım henüz döndü işe, çalışacağı kurumsal bir hastanenin ik sında kadına çocuğunuz hasta olursa kim bakacak diye sormuşlar

Simdi panpa bence kadinlar da biraz disli olmali bence. Biri bana boyle bir soru sorsa,

ozel hayatimin bu isle ne alakasi var
bu sorulari erkeklere de soruyor musunuz

seklinde cevap veririm kesinlikle. Tamam hepimiz ekmek parasi pesindeyiz ama ters ve sert cevap vermedikce de cinsiyetci ve dangalak insanlar asla yola gelmiyor.

toplumsal roller türkiye de çok keskin olduğu için, kadına bu muamele normalleşmiş

hatta kadın çalışsın, erkek çocuk baksın ve ev çekip çevirsin, adama demediklerini bırakmazlar.

ama bazı durumlarda mantıklı olabiliyor.
kadının iş şartları daha iyi olabiliyor.
adam home office çalışıyorsa evde çocuklarla daha çok vakit geçiriyor.
ama yakın çevresi bile çok çirkin yakıştırmalarda bulunuyor

yani bunlar annenin sorumluluğu. ik da yabancı değilse durumun farkında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…