İki arada bir derede kaldım?

eslem89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
1.940
1.549
53
36
Kızlar atama aşamasındayım tercih yapmam gerekiyor. Büyük bir şehirin bi ilçesi ve küçük bir şehirin bi ilçesi arasındayım. Büyükşehir avantajlı duruyor ama çalışma ortamındaki kişilerin çoğu orta yaş üstü. Küçükşehirde ise yaşıtlarım var. Bekar olduğum için ortamın güzel olmasını istiyorum belki karşıma birisi çıkar diyorum. Ne diyorsunuz bu durumda ne yapardınız?

Kızlar atama aşamasındayım tercih yapmam gerekiyor. Büyük bir şehirin bi ilçesi ve küçük bir şehirin bi ilçesi arasındayım. Büyükşehir avantajlı duruyor ama çalışma ortamındaki kişilerin çoğu orta yaş üstü. Küçükşehirde ise yaşıtlarım var. Bekar olduğum için ortamın güzel olmasını istiyorum belki karşıma birisi çıkar diyorum. Ne diyorsunuz bu durumda ne yapardınız?
Çıkacak olan her yerde çıkabilir. İlla görev yeri olmayabilir Cafe falan olabilir ya da farklı mekanlar. Bence büyükşehiri seçin. Küçük şehirde yaşıtlarım var diyorsunuz da medeni durumlarını biliyor musunuz belki de hepsi evlidir.

Çıkacak olan her yerde çıkabilir. İlla görev yeri olmayabilir Cafe falan olabilir ya da farklı mekanlar. Bence büyükşehiri seçin. Küçük şehirde yaşıtlarım var diyorsunuz da medeni durumlarını biliyor musunuz belki de hepsi evlidir.

Bekar evli karışık gibi duruyor tam bilmiyorum tabi. Haklısınız çıkacak her yerde çıkabilir ama genç ortam çalışmakta zevkli olur gibi geliyor kızlarda yaşıtım mesela

Büyük şehirde iş dışında da arkadaş çevresi edinebilirsiniz hem de yapılacak aktiviteler her zaman daha fazla olur :)

Aynen aktivite konusunda aklım çeliniyor ama çok ortam ortam takılan biri de değilim çevre yapabilirmiyim bilmiyorum iş dışında. Büyükşehirde de ilçede olacağım merkeze 1.5 saat

Rizenin minicik ilçesinde aldığım keyfi bırakın İstanbul, Trabzonda bile bulamamıştım. Önemli olan, size hitap eden ortamı bilmek ve onu bulmak.

İlk atama için ufak yerler iyidir, canınız ne zaman nereye isterse gezmeye gidersiniz zaten.

İlleri bilsek ona göre yorum yapardık.

Orta yas ustlerinde cocuklari vardir belki size uygun kimbilir...

Ilk atamamda kucuk bir sehrin kucuk bir köyünde calistim simdi daha buyuk bir sehirdeyim buyuk bir okulda görev yapiyorum.. Ama ilk calistigim yerin tadi bir baska .. Burda genc de emekliliği yakin ogretmenlerde var ama büyük okul cok da fazla bir birlik beraberlik yok daha cok herkes kendi hayat telasinda ama ilk calistigim okulda cok daha samimi bir ortam vardi hepimiz ayni yaslardaydik bekardik evlilik cocuk gibi sorumluluğunuz yoktu ve arkadaslara daha bir bagliydik simdi ki okulumda ben de dahil cogu ksinin kucuk cocugu var ve oncelik hep aile ve cocuk oluyor. Bu okula yeni gelen ogretmenler hep birlik olmamasindan sikayetci

Aynen aktivite konusunda aklım çeliniyor ama çok ortam ortam takılan biri de değilim çevre yapabilirmiyim bilmiyorum iş dışında. Büyükşehirde de ilçede olacağım merkeze 1.5 saat
1.5 saat büyükşehirler için normal bir süre bence. İkisini de deneyemleyen biri olarak yorum yaptım ben tabii size kalmış bir şey ama iş hayatında normalde nasılsınız bunları da düşünün öyle karar verin. Ben iş hayatı tecrübe etmediğim için bilmiyorum o yüzden okul hayatından da yola çıkarak bazı insanların tüm hayatı okul çevresinden olurken okulda hiç kimseyle muhatap olmayıp dışarıdan edindiği arkadaş gruplarıyla vakit geçirenler de olurdu. Şehirin dışında kendinizi de baz alarak düşünmeniz iyi olur gibime geldi. Umarım hangisinde mutlu olacaksanız onu seçersiniz :)

Her türlü ilçe sonuçta bence ortamı güzel olanı seçin. Ortam olunca misler gibi gezersiniz çevredeki gezilecek yerleri. Yeni aşklara da yelken açarsınız belki :)

Rizenin minicik ilçesinde aldığım keyfi bırakın İstanbul, Trabzonda bile bulamamıştım. Önemli olan, size hitap eden ortamı bilmek ve onu bulmak.

İlk atama için ufak yerler iyidir, canınız ne zaman nereye isterse gezmeye gidersiniz zaten.

İlleri bilsek ona göre yorum yapardık.

Söylediklerinize katılıyorum karadeniz bambaşkadır zaten. Özelden yazdım illeri sağolu yardımınız için

Şöyle ki hangi buyuksehrin ilçesi olduğu önemli yani mesela Bursa Mudanya ilcesi çok güzel ama pek guzel olmayan (her acidan söylüyorum kira ilcenin insaninin genel yapisi vs) ilceleride var. Bende tercih yapsam buyuksehirin ilcesini yazardim ama dedigim gibi burda yer isimleri önemli ve senin ne istedigin tabi.

Her türlü ilçe sonuçta bence ortamı güzel olanı seçin. Ortam olunca misler gibi gezersiniz çevredeki gezilecek yerleri. Yeni aşklara da yelken açarsınız belki :)

Bana da öylesi mantıklı geliyor diğer yerde arkadaş edinemeyeceğim çünkü zor olacak. En azından arkadaş edinirsem gezerim

Hangi şehirlerin hangi ilçeleri olduğuna bağlı aslında. Içine girmeden küçük yerdeki ortamın nasıl olduğunu bilemezsin. Yaşları sana yakın olması iyi anlayacağınız anlamına da gelmez. Küçük yerde yapacak fazla bisey de olmaz ama dedikodu bol olur.
Ekonomik acıdan hangisi daha uygun ona da bakmak lazım tabi. Kiralar gibi.

Hangi şehirlerin hangi ilçeleri olduğuna bağlı aslında. Içine girmeden küçük yerdeki ortamın nasıl olduğunu bilemezsin. Yaşları sana yakın olması iyi anlayacağınız anlamına da gelmez. Küçük yerde yapacak fazla bisey de olmaz ama dedikodu bol olur.
Ekonomik acıdan hangisi daha uygun ona da bakmak lazım tabi. Kiralar gibi.

Kiralar tabi küçükşehir de uygun. Aslında ilçe olarak nüfus aynı büyükşehirde de ilçede olacağım çünkü. İkisinin nüfusu da 100 bin civarında. İyi anlaşacağım anlamına gelmez tabiki ama hani ortam kurma gezme tozma açısından yaşları büyük olanlarla yapamayacağım kesin gibi.

Ben küçük şehire giderdim. Ama belki karşıma birisi çıkar düşüncesi ile değil çevrem olsun diye düşünürdüm. Eğer kendinizi böyle şartlarsanız yanlış bir insana yönelebilirsiniz. İnsanın doğru kişiyle ne zaman nerede karşılaşacağı hiç belli olmaz.

Ben küçük şehire giderdim. Ama belki karşıma birisi çıkar düşüncesi ile değil çevrem olsun diye düşünürdüm. Eğer kendinizi böyle şartlarsanız yanlış bir insana yönelebilirsiniz. İnsanın doğru kişiyle ne zaman nerede karşılaşacağı hiç belli olmaz.

Direk biri çıkar diye değilde yaşıtlarım olduğu için arkadaş ortamım olur diye de düşünüyorum. Yanlış bir insana yönelmem inş yanlış insan çok çevrede maalesef karşıma da öyleleri çıkıyor . yönelecek meyilde olsaydım yönelmiştim çoktan.

Ilk atamamda kucuk bir sehrin kucuk bir köyünde calistim simdi daha buyuk bir sehirdeyim buyuk bir okulda görev yapiyorum.. Ama ilk calistigim yerin tadi bir baska .. Burda genc de emekliliği yakin ogretmenlerde var ama büyük okul cok da fazla bir birlik beraberlik yok daha cok herkes kendi hayat telasinda ama ilk calistigim okulda cok daha samimi bir ortam vardi hepimiz ayni yaslardaydik bekardik evlilik cocuk gibi sorumluluğunuz yoktu ve arkadaslara daha bir bagliydik simdi ki okulumda ben de dahil cogu ksinin kucuk cocugu var ve oncelik hep aile ve cocuk oluyor. Bu okula yeni gelen ogretmenler hep birlik olmamasindan sikayetci

Evet ben de bunları düşünüyorum çalışma ortamı arkadaş edinme önemli şeyler çünkü :/

Back
X