- 5 Nisan 2019
- 44
- 86
- 88
- Konu Sahibi Appleberry
Merhaba,
Aylardir karar verememekten
Aylardir karar verememekten
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba,
Aylardir karar verememekten dolayi uykusuz kaldigim bir konuda sizlere danışmak istiyorum. Ozel sektorde ancak kurumsal oldugu için iş guvencesinin (devlet kadar olmasada) oldugu, yogun calistigim ancak karsiligini aldigim bir isim var. Kazancim primlerimle birlikle 10bin civari oluyor. Ancak kucuk bir bebegim var ve dogum iznim bitmek uzere. Bu yogun tempoda bebegimi ihmal ederim diye kahroluyorum. Bir yandan devlet universitelerinde okutmanlik ilanlarina basvurmayi dusunmeye basladim. Calisma sartlari simdiki isime gore daha rahat ancak maasim yaklasik 4 bin kadar dusuyor. Daha rahat bir iş cocuguma daha fazla zaman ancak az para mi, yoksa cok calisip cok kazanmak mi...
Sonradan ekleme: su anki işime yillarca calisarak ve okuyarak cok zor girdim. Ve birakinca pisman olmaktan korkuyorum...
Eşimin geliri bunun yarisi kadar bile degil. Bazen acaba aç gozlu muyum neden parayi bu kadar düşünüyorum diye kendime kiziyorum. Okuldan eve gelince cocugumu evde karsilamak veya onu okuldan bizzat alabilmek, evde ona sicak anne yemegi sunabilmek istiyorum. Ama şimdiki işim neredeyse gece gunduz haftasonu bayramlar dahil calismami gerektiriyor. Hatta yillik iznimi bile kullanamadim hamileligimin son zamanlarinda. Elbette okutmanliginda ek yuku vardir ama neyle karsilacagimdan emin degilim. Belki de bu yüzden karar veremiyorum.Eşinizin gelirine göre değişir sanırım. Dört bin çocuğunuzun geleceği için çok fark yaratabilecek bir rakam. En basitinden o 4 bini hiç yok gibi düşünüp çocuğunuzun üniversite yaşına kadar kenara atsanız 800-850 bin eder. Bunun yarısı yurtdışında eğitim masrafını karşılar. Ancak mesai saatleriniz, eve iş götürüp götürmeyeceğiniz, işin stres boyutu göz önüne alınmalı. Okutmanlık da aynı şekilde sadece ders saatleriyle sınırlı kalmayacaktır. İnce eleyip sık dokumanız lazım.
Cok teşekkür ederim, Allah isteyen herkese nasip etsin.Hayat şartlarınız ne durumda ?
Bu kadar gelir varken gideriniz de ona göredir muhakkak, 6.000 TL’yle geçinebilecek misiniz kendi standartlarınıza göre ?
Bebeğinizle daha ilgilenmek tabi ki çok güzel bişey ama bunları da düşünmeniz gerek çocuğunuz için sizin için hangisi daha doğru daha yeterli ona göre karar vermeniz gerek bu soruları hesap kitap yaparak sorun kendinize lütfen.
Allah bağışlasın bebeğinizi![]()
Calisma saatlerim şu diyemiyorum, mesai disinda da haftasonu ve tatillerde de calisiyorum genelde. Ve genelde hep acil oluyor bu işler. O an bir yerde misafirsem bile hemen eve gidip bilgisayar basina gectigim cok oluyorÇalışma saatlerini ve izin günün var mı eve iş götürüyo musun onları yazsan daha mantıklı cevaplar gelir aslında
Bir daha donme şansım olmaz, esimin kazanci da dort bin civari ama ben calistigim donemde buyuk oranda masraflari karsiliyordum. Bu da haksizlik gibi geliyor. Yani evde yorul işte yorul, bir de simdi bebek var. Ne kadar para kazanirsaniz insanlarin beklentileri de o yonde artiyoreğer eski işinize bir kaç yıl sonra dönebilirseniz neden olmasın ama (umarım taşlanmam) çocuğun sevgiye olduğu kadar paraya da ihtiyacı var ama yine de eğer eşiniz iyi kazanıyorsa çokta umursamayın hatta izninizi uzatın bir süre ücretsiz bir şekilde belki yapabilirsiniz.
Bir daha donme şansım olmaz, esimin kazanci da dort bin civari ama ben calistigim donemde buyuk oranda masraflari karsiliyordum. Bu da haksizlik gibi geliyor. Yani evde yorul işte yorul, bir de simdi bebek var. Ne kadar para kazanirsaniz insanlarin beklentileri de o yonde artiyor
YoneticiyimMesleğiniz nedir ayıptır sorması ilk kez böyle bir rakam duydum da.
Tesekkur ederim. Alti ayi bitirdiallah bağışlasın kaç aylık?
Tesekkur ederim. Alti ayi bitirdi