Hakkini yiyemem parasini evine harcar ama çok bonkör ve biz borç oderken yakinlarinin keyfi ihtiyaclarina para ayirir. Benim kuruslarimi hesaplar, ailene vermene karismam der ama sanki bunu gonulsuz soyler fazla vermeme razi olmaz. Ben de aileme kiyamadigim için ve paramin hesabınin bu kadar ayrintili yapilmasindan rahatsiz oldugum icin söylemiyorum. Fazla kazanan ben, evi çekip ceviren ben, borclari odeyen ben, bebege bakan ben. Esimden soguyorum bunlari dusununce. Sorumluluk alsin ve benden daha cok dusunsun maddi isleri. Bazen kocam degil de evlatlik aldığım cocugum gibi tum sorumlulugu üstlenmek olmuyor. İstiyor ki kendi kazancini sadece kendi isini buyutmek icin kullansin ama ortada buyuyen bir iş de yok. Ayrica annesi her ayrintiyi ogrenmeye calisiyor ve evlenirken bile cogu seyi bana aldirttilar. Ben esime soylersem o da annesine soyler. Nasil bir samimiyetsiz ortam degil mi
Sizi anlıyorum. Belki soylediklerim sizi üzecek ama bence sizi sizden başka düşünen yok. Sizin durumunuzda olsam karşımdaki kişiyle oturur uzun uzun sohbet ederdim. Onda beni rahstsiz eden ne tavırları varsa hepsini acik açık söylerdim.
Bence sizde öyle yapın başkalarının keyfi harcamasından tutun annesine sizi şikayet etmesi çok yanlış. Siz onun ailesisiniz.( bunu bende sürekli nişanlıma söylüyorum algılasın istiyorum bu yönden aralarında benzerlik var ). Eşler arasında söylenenler onların arasında kalır 3 cü kişiye söylenmez evliliğe 3 cü kişiler karışınca gerçekten herşeyi b.k götürüyor afedersiniz. Bizzat yaşadık ve çok yıprandık.
Harcamalara gelince ona buna değilde kendi çekirdek ailesine harcama yapması gerektiğini anlamalı tabi zor durumlar hariç . Oturun bütçe planlaması yapın ya ayda ikiniz belirli bir miktar para biriktirin örnek her ay ikiniz bin tl birikim hesabına para yatiricak. Buna evet demese o zaman sizin ihtiyaçlarınızı harcamalarızı o karşılasın siz onun yerine bin tl ayiracaginizi söyleyin.
Böyle küçük bütçe planlamaları gibi ufak defek uygulamalarla zamanla yoluna girebilir herşey.
Sanki eşiniz evli değilde ev arkadaşı gibi yaşıyor sizinle çok acı bir durum sizin için sitemlerinizden çok iyi anlıyorum . Insanın canına tak ediyor ben neyim acaba diye dusunduruyor. Sizin iş değişiklik isteğiniz bence bundan kaynaklı ben fazla kazanıyorum ve herşeye ben bakıyorum. Çok yazık eşiniz gerçekten sorumluluk almamış ve bütün sorumluluğu üstünüze yıkmış.
Çift terapistine gitme konusunda ne düşünür? Eğer onaylarsa gidin. Siz hissettiklerinizi dile getirirseniz size çok yüklenecektir ve daha fazla üzüleceksiniz. Terapistler eminim sizin haklı olduğunuz u görüp ona yardım edip düzeltmeye çalışacaklardır.
Ailenize de ettiğiniz yarımdan bence bahsetmeyin size bunu koz olarak kullanabilir ailesine gidip soyleyebilir ve daha neler neler... Yalan söylemek hiç hoş değil ama karşıda böyle bir insan olunca insan napacağını şaşırıyor. Düzeldiğini gördüğünüz zamanda söylersiniz.
Merak ettim yaşlar kaç ve kaç senelik evlisiniz ?