Iki arada bir derede

tutku

senin yolundayım
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2011
5.163
141
173
kıslar ben 8 aylıkken kızımı babanneye bırakıp çalışmaya başladım çok şükür bir ev aldık içine geçtik kredisi 655 tl ödüyoruz şuan 1 sene olcak ama artık içimden çalışmak gelmiyor kızım iki yaşına girince işten ayrılıp evde çocuk bakarak eşime destek olmayı düşünüyorum eşimse çalış kredileri beraber ödeyelim diyor ama benim içimden gelmiyor ne yapayım kendimi zorlayayım mı çalışmak için sizce:26::26::26::26:

Allah askina kim calismak istiyor ki??? Ama mecburuz calismaya...Kimse getirip para vermiyecek bize.Farzedelim ki isten ayrildiniz,rahatsiniz..Peki ya sikisinca ne olacak..Mutlu olacakmisiniz..

Psikolojik durumuna bağlı bence,dayanamayacak gibiysen ayrıl
Bir de eşinle evi alırken ne konuştunuz, hani söz falan verdiysen çalışırım diye,devam etmelisin
Olmadı bir süre ayrılıp dene, yetiremezseniz kazandığınızı tekrar başlarsın..

Canım eğer eşinin maaşı çalışmadığın zaman krediye borçlara yetiyorsa çalışmayabilirsin tabii ama çok iyi düşünmen lazım evde sıkılır mısın çalıştıktan sonra evde oturmakta zor:26:

kıslar ben 8 aylıkken kızımı babanneye bırakıp çalışmaya başladım çok şükür bir ev aldık içine geçtik kredisi 655 tl ödüyoruz şuan 1 sene olcak ama artık içimden çalışmak gelmiyor kızım iki yaşına girince işten ayrılıp evde çocuk bakarak eşime destek olmayı düşünüyorum eşimse çalış kredileri beraber ödeyelim diyor ama benim içimden gelmiyor ne yapayım kendimi zorlayayım mı çalışmak için sizce:26::26::26::26:

Canım kredi bitmediyse çalış bence. Hoş bence krediyle alakası yok, çocuğuna babaannesi bakıyormuş sonuçta bence çalışma hayatını bırakmana gerek yok. İçinden gelmiyorsa da şunu düşün, "sen çalışırsan kızına 3 yerine 5 oyuncak alabilirsin." maddi sıkıntı içinde çocuk büyütmek çok çok zor. krediniz de varmış hem, ayrıca ileriyi de düşün emekliliği falan var bu işin...

Psikolojik durumuna bağlı bence,dayanamayacak gibiysen ayrıl
Bir de eşinle evi alırken ne konuştunuz, hani söz falan verdiysen çalışırım diye,devam etmelisin
Olmadı bir süre ayrılıp dene, yetiremezseniz kazandığınızı tekrar başlarsın..

yok söz felan vermedim canım hatta 1+1 evim bunu bile ilerde çalışamam diye büyük ev istemedim yani

Canım eğer eşinin maaşı çalışmadığın zaman krediye borçlara yetiyorsa çalışmayabilirsin tabii ama çok iyi düşünmen lazım evde sıkılır mısın çalıştıktan sonra evde oturmakta zor:26:

sıkılmam canım kızımla ilgilenirim eşimde çalışsın çabalasın ben gene evde çocuk bakarım tanıdık mahallemiz eşime destek olurum diye düşünüyorum:26:

Canım kredi bitmediyse çalış bence. Hoş bence krediyle alakası yok, çocuğuna babaannesi bakıyormuş sonuçta bence çalışma hayatını bırakmana gerek yok. İçinden gelmiyorsa da şunu düşün, "sen çalışırsan kızına 3 yerine 5 oyuncak alabilirsin." maddi sıkıntı içinde çocuk büyütmek çok çok zor. krediniz de varmış hem, ayrıca ileriyi de düşün emekliliği falan var bu işin...

haklısın canım ama ben liseye giderken bile eve gelirdim annem yok diye annemi arardım hemen kızını anne kucağı gibi hiç birşey mutlu edemez de diyolar:25:

sıkılmam canım kızımla ilgilenirim eşimde çalışsın çabalasın ben gene evde çocuk bakarım tanıdık mahallemiz eşime destek olurum diye düşünüyorum:26:

Bence huzur çok önemli canım eğer iş yerinde huzursuzsan evde daha huzurluyum diyorsan çalışma bence huzurundan daha mı önemli..Ama tabii eşinin aldığı maaş yetecekse canım:26:

esinize,evde calisarak ne kadar destek olabilirsiniz?
su an icin bebeginiz kucuk ama buyudukce masraflari artacak.
esiniz tek basina herseyin ustesinden gelebilecek mi?
kimse keyfinden gitmiyor ki ise!

canım calışmaktan mutsuz oluyorsan zorla yapıyorsan calışma. ama eşin 2 yıl calışmanı istiyor tek başına bütün masrafları kaldıramazsa yeni yeni sorunlar cıkar :ssz: evde cocuk bakmakta büyük bir sorumluluk

Canım çalışmak bir kadın için oldukça yorucu heleki çocuk varsa...ama çalışmamak kocanın eline bakmak emin ol ki daha daha zor diyebilirim...Hiç bir zaman maddi sıkıntılar bitmiyor zaten eve kapanmak sosyal hayatı oldukça azaltıyor,böylece kendini streslerin içinde buluveriyonsun, üstüne üstlük maddi yetersizlikler de seni zorluyor...bunları yaşamış hatta yaşayan biri olarak işten ayrılmanı tavsiye etmem...

esinize,evde calisarak ne kadar destek olabilirsiniz?
su an icin bebeginiz kucuk ama buyudukce masraflari artacak.
esiniz tek basina herseyin ustesinden gelebilecek mi?
kimse keyfinden gitmiyor ki ise!

ben keyfinde gidiyor herkez dedim mi canım elbette çalışmak zor herkez için

canım calışmaktan mutsuz oluyorsan zorla yapıyorsan calışma. ama eşin 2 yıl calışmanı istiyor tek başına bütün masrafları kaldıramazsa yeni yeni sorunlar cıkar :ssz: evde cocuk bakmakta büyük bir sorumluluk

noldu bana meldoş ya nazar mı değidi ne güzel çalışmayı seviyordum:5:

Canım çalışmak bir kadın için oldukça yorucu heleki çocuk varsa...ama çalışmamak kocanın eline bakmak emin ol ki daha daha zor diyebilirim...Hiç bir zaman maddi sıkıntılar bitmiyor zaten eve kapanmak sosyal hayatı oldukça azaltıyor,böylece kendini streslerin içinde buluveriyonsun, üstüne üstlük maddi yetersizlikler de seni zorluyor...bunları yaşamış hatta yaşayan biri olarak işten ayrılmanı tavsiye etmem...

evet canım evde oluncada ek gelir olmıycak:31:

Bunalmışsınız, çalışmak istemeyip çocuğunuza bakmak istemek en doğal hakkınız.
Eğer eşiniz bu yükün altından kalkabilecekse, size huzursuzluk çıkarmayacaksa işi bırakabilirsiniz isteğiniz doğrultusunda..

Ama çalışma hayatı güzel bence.

Sizi daha az yoran, part-time bir iş bulsanız belki sizin için daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:
haklısın canım ama ben liseye giderken bile eve gelirdim annem yok diye annemi arardım hemen kızını anne kucağı gibi hiç birşey mutlu edemez de diyolar:25:

Kandırmışlar sizi yok öyle bir şey :9: Benim her zaman çalışan bir annem vardı. Sadece bir kaç ay çalışmadığı oldu. Hep babaannem baktı. Annem 41 yaşında, ben 21 yaşındayım. Annemin bana sevgisini her zaman hissettim. Annede bitiyor iş. Mesela şöyle düşünebilirsiniz, tüm gün evde olmayacağınız için akşam çocuğunuza daha çok ilgi gösterebileceksiniz. Biraz büyüyünce beraber ders çalışacaksınız, beraber geçirdiğiniz zamanın tamamını değerlendireceksiniz. Ama gördüğüm kadarıyla söylüyorum evde oturan anne öyle değil. Bir kere kadın devamlı evde oturunca, devamlı temizlik yapınca psikolojisi bozuluyor. Çocuğunuza karşı da otomatikman sabrınız tükenecek. Belki hayatınızda bir kere bile olsun bi' tane tokadı yapıştıracaksınız. Özlem duygusunu hayatınızdan çıkaracaksınız ister istemez. Bu elinizde olmayacak tabii ki suçladığım düşünülmesin ama asıl o zaman kötü bir anne olursunuz. Çalışan anne her zaman iyidir. Ayrıca yazımım yanlış anlaşılmasın ama çalışan annenin çocuğu ana kuzusu olmaz kolay kolay. Daha güçlü olur, hakkını savunan, nerede nasıl davranacağını bilen, kendi ayaklarının üzerinde durabilen bir birey olur. Bence çalışmaya devam edin. Hemde bunu borçtan harçtan dolayı değil de çocuğunuz için yapın.
Bu arada emeklilik olayı da gerçekten çok önemli, geri plana atmayın. Annemin emekliliği doldu, bende çalışmaya başlayacağım bir kaç aya, onun maaşı bağlanınca hemen ev alacağız ödeyeceğimiz borca rağmen şu anki hayatımızdan ödün vermeyeceğiz. Bunun önemini şu an siz benden daha iyi anlarsınız zaten. Çocuğunuza daha iyi bir anne olabilmek için çalışmalısınız.

Back
X