• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları İki aylık bebeğe su ver diyip duruyolar.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar bebeğim 2 aylık. Kv sürekli su ver diyodu vermiyorum. emziriyorum ve sütüm yetiyor çok şükür. Geçen annem sordu vermiyorum dedim burnumdan getirdiler.
Zaten annem sorunlu biraz. Eve geldim daha ben yoldayken bi ton msj atmış . Çocuğuna "acı" su ver kendin susuz duruyonmu acımıyomusun küçücük bebeğe gibi birsürü şey yazmış. Öyle bi delirdim ki annelik mi öğretiyosun dedim engelledim.

Yanındaykende burda olsa ben nasıl bakarım da bu bebeğe gibi laflar edip durdu. Sanki ben bakamıyomuşum gibi.

Kızlar su verilir mi iki aylık sadece emen bebeğe yaaa ???

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla sadece emziriyorsanız suya ihtiyacı yok, mama veriyorsanız biraz su verilebilir. Acaba çok mu hassassınız şu an çok takıyor olabilrsiniz söylediklerini. Israr ediyorlarsa veriyorum su diyip kestirip atın

Sütun içinde zaten onun ihtiyacı olan her şey var ek gıdaya geçtiğinde şu da vermeye başlarsın.

Mama veriyorsaniz su verin sakincasi olmaz. Ayrica tatli kasigiyla falan suyun tadina bakabilir sorun olmaz.cok pimpirikli olmayin bende sizin gibiyidim simdi pismanim acikcasi

İlk 6 ay sadece anne sütü alan bebeklerde suya gerek yok. Ek gıda ile beraber suya başlarsınız. Mama veriyorsanız o zaman su veriliyor diye biliyorum ama çok da emin değilim.

Bildiğim kadarıyla sadece emziriyorsanız suya ihtiyacı yok, mama veriyorsanız biraz su verilebilir. Acaba çok mu hassassınız şu an çok takıyor olabilrsiniz söylediklerini. Israr ediyorlarsa veriyorum su diyip kestirip atın
ısrarla hem evde 50 kere söyledi hem mesajda yazmaya devam etti ve öyle bi yazıyo ki sinirlerim bozuldu artık vereceğim varsada inat ettirdi
Sütun içinde zaten onun ihtiyacı olan her şey var ek gıdaya geçtiğinde şu da vermeye başlarsın.
Mama veriyorsaniz su verin sakincasi olmaz. Ayrica tatli kasigiyla falan suyun tadina bakabilir sorun olmaz.cok pimpirikli olmayin bende sizin gibiyidim simdi pismanim acikcasi
Tşk ederim yorumlariniz için emziriyorum sadece 🙏

Ben emzirdikten sonra 1 cay kasigi su veriyordum agzindaki sut kalintisi gitsin diye. Kaynamis sogumus su vermistim ama dedigim g8bi 1 cay kasigi.
Anne sutunu sagdiktan sonra buzdolabina koyup ertesi gun baktigimda cok sasirmistim. Sut sisesinin yarisi su diger yarisi beyaz sut seklinde ayrismisti. Sutten suyunu aliyor bebekler. Ben sadece agzi temizlensin diye veriyordum. Mamaya da baslayinca su 2.3 cay kasigi verdim hep.

Ben emzirdikten sonra 1 cay kasigi su veriyordum agzindaki sut kalintisi gitsin diye. Kaynamis sogumus su vermistim ama dedigim g8bi 1 cay kasigi.
Anne sutunu sagdiktan sonra buzdolabina koyup ertesi gun baktigimda cok sasirmistim. Sut sisesinin yarisi su diger yarisi beyaz sut seklinde ayrismisti. Sutten suyunu aliyor bebekler. Ben sadece agzi temizlensin diye veriyordum. Mamaya da baslayinca su 2.3 cay kasigi verdim hep.
Çok teşekkür ederim🙏

Vermene gerek yok. Cevre cok baski yapiyor anliyorum. Hepimiz yasiyoruz bunlari. Sutun cogu su zaten. Guzel guzel anlat. Sutte su var, ayrica su icince midesi bosuna doluyor. Onun yetine sut icip doymasi daha iyi diye. Bir de su icen bebeklerde pamukcuk gorulme ihtimali daha fazla de. O yzuden suyu kaynayin ilitin diyolar. Mikrop v.s kapmasin diye. Anlamazlarsa da uzme kendini. Uapacak bir sey yok. Kafalar degismiyo bazen.

Sizde bi yalan ativerin bi dahaki doktor kontrolunde doktor kesinlikle vermeyin dedi hasta olurmus dedi diyin.. 6 ay sutunuz yetiyorsa ek hicbirseye gerek yok..

Anneni engellemen biraz değişik geldi. Onlarin zamanında o doğruymuş bizim zamanimizda bu doğru. Engellemek ya da kızar gibi konuşmak yerine bilimsel konuşma yapsaydin bence susardi.
Bana da diyen oldu ben doktor açıklaması diye soze başladım.
Bizdeki sutun yüzde 80 i su. Geriye kalan kısmı vitamin. Bebekler emerken ilk önce yüzde seksen olan kısmı icerlermis. Su verildiğinde vitamin eksik alınır o da kg alımını yavaslatirmis

doktorumuz verebilirsin demisti mamada alsa anne sutude su alabilir bebek demisti

Eski zaman ve şimdiki zaman tamamen 6 ya ters taraftan bakan iki farklı yerde duran iki kişi gibidir. Sen onu 9 görürken o kendi tarafından 6 görür. Ikinizinki de kendi tarafınızdan doğrudur ama karşı tarafa gecerseniz sizde onun gördüğünü görürsünüz.
Ama ben şu zamanda yaşadığım için şunu da savunmak zorundayım. Hersey çok araştırılmış ve daha bilinçli anneler tarafından çocuk yetistiriliyor.
Ve şu an ki çocuklar daha zeki çünkü aileler eğitimli oldukları için daha minicik çocuklara bile zeka içerikli oyuncaklar alınıyor.

Yani ozet nedir biliyor musunuz büyüklerimize haklısınız tamam deyip kendi dogrularinizla yaşayın. Zaman gelecek bizim dogrularimiz da kendi çocuklarımıza yanlış gelecek. O yüzden kalp kirmayalim belli etmeyelim nasıl daha iyi hissediyorsak öyle hareket edelim.......

Kızlar bebeğim 2 aylık. Kv sürekli su ver diyodu vermiyorum. emziriyorum ve sütüm yetiyor çok şükür. Geçen annem sordu vermiyorum dedim burnumdan getirdiler.
Zaten annem sorunlu biraz. Eve geldim daha ben yoldayken bi ton msj atmış . Çocuğuna "acı" su ver kendin susuz duruyonmu acımıyomusun küçücük bebeğe gibi birsürü şey yazmış. Öyle bi delirdim ki annelik mi öğretiyosun dedim engelledim.

Yanındaykende burda olsa ben nasıl bakarım da bu bebeğe gibi laflar edip durdu. Sanki ben bakamıyomuşum gibi.

Eğer sadece anne sütü alıyorsa kesinlikle su vermenize gerek yok .gebelik eğitiminde anne sütünün su ve gıda yuzdelerini söylediler şaşırdım oranı hatırlamıyorum ama %50 den çok fazlaydı anne sütündeki su oranı. Yani bebeğe ayrıca su verilirse zaten küçücük midesi var onu su ile doldurmuş olursunuz ve alması gereken gıdalara yer kalmaz. Eğer anne sütü alıyorsa sadece su vermeyin.

Anneni engellemen biraz değişik geldi. Onlarin zamanında o doğruymuş bizim zamanimizda bu doğru. Engellemek ya da kızar gibi konuşmak yerine bilimsel konuşma yapsaydin bence susardi.
Bana da diyen oldu ben doktor açıklaması diye soze başladım.
Bizdeki sutun yüzde 80 i su. Geriye kalan kısmı vitamin. Bebekler emerken ilk önce yüzde seksen olan kısmı icerlermis. Su verildiğinde vitamin eksik alınır o da kg alımını yavaslatirmis
İşte aynen bunu söyledim defalarca evde daha üsteledi. burda olsa ben tosun gibi yaparım bunu bilmem ne. Eve geldim internetten yazılar cekip attım,daha sen ver sen onlara bakma ben hepinize verdim kemikleriniz sertti güclüydü vs vs bide uzun uzun yazıyor yok bebeğim onla iletişime geçmiş susuz olduğunu hissetmiş saçma sapan laflar. sinirim bozuldu artık 1.53 boyum var kesin su vere vere böyle kaldık :işsiz:

Eğer sadece anne sütü alıyorsa kesinlikle su vermenize gerek yok .gebelik eğitiminde anne sütünün su ve gıda yuzdelerini söylediler şaşırdım oranı hatırlamıyorum ama %50 den çok fazlaydı anne sütündeki su oranı. Yani bebeğe ayrıca su verilirse zaten küçücük midesi var onu su ile doldurmuş olursunuz ve alması gereken gıdalara yer kalmaz. Eğer anne sütü alıyorsa sadece su vermeyin.
Çok teşekkür ederim evet anne sütü alıyor 🙏

İşte aynen bunu söyledim defalarca evde daha üsteledi. burda olsa ben tosun gibi yaparım bunu bilmem ne. Eve geldim internetten yazılar cekip attım,daha sen ver sen onlara bakma ben hepinize verdim kemikleriniz sertti güclüydü vs vs bide uzun uzun yazıyor yok bebeğim onla iletişime geçmiş susuz olduğunu hissetmiş saçma sapan laflar. sinirim bozuldu artık 1.53 boyum var kesin su vere vere böyle kaldık :işsiz:
Iki bebek buyuttum 6 ay gerçekten hiç su vermedim.
Ve kilo alımları da gayet iyiydi. Ek fgıdaya başlayınca zayıflıyor benim çocuklar nedense.
Bana da mesela diyorlar ayy nasıl zayıflamış bende olsa kg aldiririm falan insan tabiki de içten bu lafa deliriyor. Ben yine de sakince şu cevabı veriyorum kg şu gayet iyi takip ediyor doktorumuz sakin daha fazla almasın obez olur diyor diyorum. Ben obez çocuk sevmiyorum diyorum.
Benim annem de ablama hep.derdi senin çocukların çok zayıf bakamiyorsun sonra Allah kısmet etti aynı şehre ayni apartmana taşındılar. Ya sonra ne oldu ablamim2 çocukları annemlerde yedi içti ve kg alımı aynı. Sonra annem diyor ki ayy senin bu çocukların Çok istahsiz :)
Uzaktan konusmak o kadar kolay ki.

Daha yolun basindasin canım sakinliğinsakinliğini korumak zorundasın. Su ile de kg alındığını gerçekten duymadım ama zayıflattıgi bir gerçek.
Annen 2 aylik bebeğe ne yedirip de tosun edecek onu da anlamadim sadece anne sütu alan bir bebek bu.

Sen yine de kalp kirma . Onun doğrusu o . 6 aydan sonra şeker tuz da yediren görürsün gerçekten bazen çok zorluyorlar.
Benim bebek şimdi 8 aylık sende biliyorsun dur 1 yaşına kadar şeker tuz yasak.

Kv ağzına çikolata veriyor caktirmadan anne ne yiyor bu diyorum çikolata sürdüm diyor. Anne ben öyle şeyler vermiyorum diyorum nolacak diyor . Hele hiç unutmuyorum. Yine bir gün kvnin yaşlı annesi o kadar anlatmama rağmen bebegimi alıp mutfağa götürüp su icirmisti gizli gizli aman annem görmesin diyerek ama eşime yakalanmış. Tabi benim çok çok sonra haberim oldu.

Anlatamıyoruz gerçekten en çok buna üzülüyorum. Onlar doktor haklı gözüyle bakmıyorlar cümleler bizim agzimizdan çıktığı için biz kucuguz ya hani onlar büyük hep saygı bekliyorlar onlar bizden daha iyi bilirler her zaman yani bu gorusteler. Ya ben anlatsam roman olur. Tek sıkıntın su olsun ;)
Ayy bende neler var ;)

Anne sutu aldigi icin sorun olmaya bilir mamayla besleniyorsada sorun olmaz ama mamadan sonra 1 cay kasigi kadar vermek lazim doktor tavsiyesi cunku mama kalintilari agzinda kaldiginda pamukcuk yapablyrmus ve anne sutume gore daha gec bagirsaklarda cozuldugu icin kabizliga sebep olmamasi icin veriliyor ama cokda dert etmeyin gunde 2 3 cay kasigi sudan zarar gelmez anladigim kadariyla sizi suyun verilip verilmeyecegi konusu degil usluplari delirtmis bazen insanin damarina basa basa konusuyorlar

Back
X