Iki aylik bebegim bir kilo bile almadi

maydanoz66

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
7
1
1
38
Bebegim iki aylik ama 800 gr gibi bisey aldi, kustugu icin doktora goturuyoruz butun tahliller temiz cikti, mide kapisina falan da bakildi daralma da yok ama kilo alimi cok yavas, doktorlar da mutlaka altinda bisey vardir normal degil diyorlar, ama bebegim gayet saglikli, bebegi bu kadar az kilo alan var mi baska, normaldir olabilir gibi seyler duymak istiyorum ama bi tane doktor da normal demiyoher bebek ayni kiloyu almak zorunda mi

bence degil
niye size oyle demisler anlamadim
200 gr için yapildi butun o testler falan
esin ve sen nasilsiniz tip olarak minyon tiplimisiniz
size bunun normal oldugunu soyleceycek dr vardir ama denkgelmemis sansiniza

Yani dedikleri su her ay 1 kilo almaliymis bebekler, benimki de iki aylik olmasina ragmen bir kilo bile alamadi, yani dogumdan beri 800 gr almis iki kilo alacagi yerde, ben de israrla soruyorum genetik olamaz mi diye olamaz diyorlar, birisi de beni rahatlatmiyo aldigi kilo gercekten az ama istisnalar olabilir dese bi doktor da rahatlayacam

Bu durumu yasayan baska var mi merak ettigim icin actim konuyu, internette pek bisey bulamadim da

Canim gunde minimum 20 gr almasi lazim 40 grama kadar cikabilir ama 20nin alti problem

bence en onemlı sebebı sutunun yetmemesıdır anne sutu arkasına mama ver mutlaka

Bizde de aynı durum var doktora gittik normal dedi ilk ay 800 gramı aldı 45 günlük olduk 15 gündür hiç kilo almadı sürekli balgamlı ve şiddetli kusuo bi dünya ilaç verdiler ama isede yaramadı napicagimi sasirdim

Canım benim bebeğim ilk ay 400 gr almıştı tabi ilk bebeğim olması ve yanımda kimse olmaması nedeniyle sütümün az olduğunu anlayamamıştım kontrolde bakıldı ki çocuk az kilo almş hemen mama takviyesine başladık mutlaka emzrdikten 2-3 sa sonra sütünü sağ ve bir bak bakalım kaç ml çıkacak ben bunu yaşadığım için söylüyorum eğer sütün yeterli çıkarsa ozaman altında bir sebep arayın şimdi kızın ayda 1 Kilo alıyor mu dersen hayır 700-800 civarı alıyor 4 aylık oldu ama yemediği için almadığını düşünüyorum ve ben minyon bi yapıya sahibim 1 Kilo alacak diye bi şart yok ama enaz 600 gr almalı şeklinde söyledi doktorum

Balgamlı kusmadı benim kız ama sürekli kusuyordu ağzından burnundan fışkırırcasına altını değiştirirken bile kusuyordu şuan azaldı kesinlikle zamanla azalıyor ilaç bizdede işe yaramadı hemde hiçbiri

Benim oglum da ilk 2 ay.boyunca 1 kilo bile alamamisti. Fışkırıyor gibi konuşuyordu burnundan bile geliyordu. Doktor normal dedi ama keşke peşini bırakmasaydi. Simdi 5 yaşında hala çok zayıf ve kilo alamıyor. Yegenimde de böyle kusmalar oluyordu sonuç gıda alerjisi cikti. Ve doktoru teşhis edemeseydik gelişim geriliği olurdu dedi.

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Bebeklerin ilk 3 ayı maalesef anneleri zorlayabiliyor 3. aydan sonra emin ol sıkıntılar hafifleyecek. İyi takip yapan bir doktor ile görüşmende hemfikirim ama bebek hiç kilo almamış değil. Ben başka bir öneride bulunmak istiyorum. Kendi aldığın gıdalar ile ilgili. Kalorisinden ziyade besin değeri yüksek gıdalar ile beslenmeni gebelikte kullandığın vitaminlere devam etmeni ( dr um bana tavsiye etmişti emzirme dönemimin ilk 6 ayı için ) lactamil ve promalt ile sütünü özellikle desteklemeni tavsiye ederim. Belki kilo vermeni zorlaştıracaktır ama olsun bebeğin için sütünün besin değerini arttırmak işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Kızımda her gün 2 yada 3 promalt + 2 bardak steeltea + 2 fincan da lactamil tüketiyordum. Birde bol su. Sütüm boldu bebek iyice emdikten sonra ( mümkün mertebe dik emziriyordum ) kalan sütü sağıp dolaba atıyordum. Memeler iyice boşalınca daha kuvvetli süt üretirlermiş diye okumuştum. Tavsiyelerim bunlar inşallah sağlıkla büyütürsün miniğini :)

Bebeğiniz kaç kilo doğdu ki doktorunuz ayda bir kilo almalı dedi? Eğer normal bir kiloda doğduysa saçmalamış doktorunuz. İlk altı ay boyunca her ay en az 600 gr hatta bazı kaynaklara göre 500 gr yeterli. İki ay boyunca mı 800gr aldı?
Bebeğinizin doyup doymadığını çiş sayısından takip edin ve sık sık emzirin. Sık sık emzirmek sütü artıran en önemli şey

Sadece anne sütü mü Nasıl besleniyor kaç saatte bir gece emiyor mu sütünü hiç sağdın mı kaç çıktı idrar tahlili Aldılar mı

Milyonluk vs kilo alımı az olmaz bebegın çok az kilo almış

Kizlar kusan bebekler kilo almiyo mu hasta mi hepiniz yazmissiniz benim bebegimde cok kisuyo burnundan cikiyo resmen her emzirmeden 10 dakika sonra kusar ama 40 gunluk olmamiza 1 veya 2 gun var 1.5 kilo aldi doktora gitmeli miyiz ..kusma problem mi

kızımda 6 aylık olana kadar çok kusardı adeta 100 cc mama içtiyse hepsini kusardı. 6 aydan sonra kesildi. en az 400-500 gr almalı diye biliyorum ben ayda. mama takviyesi yap. günde 2 kez 30-40 cc mama verıyordum o zamanlar emzırıyordum bıde ayda 1 kılo alıyodu kustugu ıcın kılo almıcak dıye bısye yok yani. ama genetikte cok önemli ben ve babası iştahlı ve etliyizde azıcık cocugumuzda bize cekmiş. hiçbir sağlık problemi yoksa hiç takma. o güzel günleri doyasıya yaşa cabuk geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…