İki aylık evliyiz kavga ediyoruz

Kendi ailenle ne sıklıkla görüşüyorsunuz ?
Senede bir kere yazları o da bir hafta falan , gurbetteyim ama aynı şehirde yaşarken de çok iç içe olmayı sevmezdim , benim yapım buna müsait değil nefret ederim insanlarla iç içe geçmiş bir hayattan , eş ailesi aşırı derece de yapışkan çıkınca evlilikte şok yaşadım, sonra eşim huyumu iyi bildiğinden ailesini benden uzak tuttu tatlı tatlı arada görüşürüz o kadar , böyle daha mutluyuz 🙃

Başlarda biz de böyleydik. 1 yılın sonunda bildiriyorum ailesiyle çok vakit geçirmek istemediğinizi belli etmeyin. Sizin ailenizle vakit geçirmenize yorum yapma cesareti buluyorlar sonra. Benim eşiminkiler de çok kalabalık zırt pırt habire bişeyler yapmak istiyorlardı. Başlarda çok tartıştık en sonunda bişey farkettim ben de istiyo gibi davranınca eşim çok ılımlı oluyor hemen annenlere gidelim bi akşam vs demeye başlıyor. O yüzden kendime bi zaman belirledim mesela o söylemeden hadi annenlere gidelim diyorum. Sadece haftada 1 yapıyorum bunu. Arada sırada da hadi annenlerle şuraya gidelim diyorum. Onlar söylediğinde canım istemiyorsa da hemen bi bahane buluyorum ama öyle bi buluyorum ki gidemediğim için aşırı üzülmüşüm gibi hatta eşim beni teselli etse yeri var 😂😂 bazen hazırlanıyo gibi yapıp son anda bahane uydurmuşluğum var. Mesela gittim giyiniyo gibi yaptım sonra kendimi yatağın üzerine atıp tansiyonum düştü numarası yaptım Allahtan evde tansiyon aleti yok kendi de panikledi. Neyse toparlanayım çıkalım dedim kendisi hayır olmaz dedi. Ben de aaa ayıp olur gelcez dedik vs dedim. Tabi sonra yine gitmedim. Of bazı şeyler çok gereksiz ama bunu yaptırıyorlar insana. Kavga edeceğime 2 dk rol yaparım diyorum ben de. Eşime sorsanız ailemi benden çok seviyor habire gitmek istiyor der ama arka planda neler dönüyor haberi yok cancağızımın 😂😂 böyle olmasını kendi istiyor yapacak bişey yok. Diyeceğim o ki kavgayla bi yere varamazsınız biraz hayal gücünüzü çalıştırın. Çok afedersiniz benim ishal oldum deyip dakikalarca banyoda durmuşluğum var. Kv gelin diye ısrar edince de eşim en sonunda bağırmıştı kız hasta sen neyin derdindesin diye. Rol yapmak da kötü ama mecbur bırakanlar düşünsün ne yapalım.

İstemesem bile belli etmemem mi gerekiyor, her zaman istemiyor değilim bazı yerlerde istemiyorum sadece evlendikten sonra da hep davet ettim gelin kafanız dağılsın burada biraz diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum
Siz haksız gibi geldiniz. O nasıl davraniyorsa sizden de onu bekliyor haliyle

Başlarda biz de böyleydik. 1 yılın sonunda bildiriyorum ailesiyle çok vakit geçirmek istemediğinizi belli etmeyin. Sizin ailenizle vakit geçirmenize yorum yapma cesareti buluyorlar sonra. Benim eşiminkiler de çok kalabalık zırt pırt habire bişeyler yapmak istiyorlardı. Başlarda çok tartıştık en sonunda bişey farkettim ben de istiyo gibi davranınca eşim çok ılımlı oluyor hemen annenlere gidelim bi akşam vs demeye başlıyor. O yüzden kendime bi zaman belirledim mesela o söylemeden hadi annenlere gidelim diyorum. Sadece haftada 1 yapıyorum bunu. Arada sırada da hadi annenlerle şuraya gidelim diyorum. Onlar söylediğinde canım istemiyorsa da hemen bi bahane buluyorum ama öyle bi buluyorum ki gidemediğim için aşırı üzülmüşüm gibi hatta eşim beni teselli etse yeri var 😂😂 bazen hazırlanıyo gibi yapıp son anda bahane uydurmuşluğum var. Mesela gittim giyiniyo gibi yaptım sonra kendimi yatağın üzerine atıp tansiyonum düştü numarası yaptım Allahtan evde tansiyon aleti yok kendi de panikledi. Neyse toparlanayım çıkalım dedim kendisi hayır olmaz dedi. Ben de aaa ayıp olur gelcez dedik vs dedim. Tabi sonra yine gitmedim. Of bazı şeyler çok gereksiz ama bunu yaptırıyorlar insana. Kavga edeceğime 2 dk rol yaparım diyorum ben de. Eşime sorsanız ailemi benden çok seviyor habire gitmek istiyor der ama arka planda neler dönüyor haberi yok cancağızımın 😂😂 böyle olmasını kendi istiyor yapacak bişey yok. Diyeceğim o ki kavgayla bi yere varamazsınız biraz hayal gücünüzü çalıştırın. Çok afedersiniz benim ishal oldum deyip dakikalarca banyoda durmuşluğum var. Kv gelin diye ısrar edince de eşim en sonunda bağırmıştı kız hasta sen neyin derdindesin diye. Rol yapmak da kötü ama mecbur bırakanlar düşünsün ne yapalım.
Taktikler güzel ama uzun vadede sıkıcı, ayrıca her hafta gitmek aşırı bunaltıcı, bence net sınır çizmek herkese sınırları öğretmek en güzeli, ben ayda bir giderim misafir gibi oturur evime gelirim, hepsi sınırlarımı o kadar iyi öğrenmiş ki asla ısrar edemezler , hatta yazın çok sıcak diye ayyy anne evde resmen donla oturuyorum diye kahkaha atıp gülmüştüm, kv me göre evde uzun kıyafetlerle durulmalı bana böyle şok içinde bakmıştı 😅 E napayım yani en güzeli net olmak ben öyle her seferinde ayılıp bayılamam kocama 😆 En güzeli sınırlara sahip çıkmak ve bu konularda taviz vermemek , zamanla herkes alışıyor...

Siz steril bir cevredesiniz demekki. Benim belirttigim tarzda kayinaileler olmasa bdvde bu kadar konu olmazdi degil mi? Kendi kucuk ornekleminizden buyuk cikarimlar yapiyorsaniz benim de buradan bu cikarimi yapmam normal, neticede burasi daha buyuk bir orneklem. Ayrica icsellestirme durumum olup olmadiginin da konuyla ilgisi yok. Neticede basimiza gelmeyen olaylari da gozlemleyerek degerlendirebiliyoruz. Oyle bir aile icindeysem de bi konuyu daha saglikli degerlendirmis olurum, benim aksime siz deneyimlemediginiz bir hususta sadece gozleminize dayali yorumlamis olursunuz. Malum bekara da koca bosamak kolaydir. Ikincisi defaatle dedigim gibi esimin benim aileme davranisi benim onun ailesine davranisimi etkilemez zira onlar baska birey esim baska birey. Toplu paket halinde satin alinan kutu esyasi degil. Siz esinizin ailesine sizin ailenize davrandigi sekikde davranmayi tercih ediyorsaniz edin. Evlilik sadece sevgi uzerine kurulma, sadakat denklemin ayri parcasidir. Aldatildigi halde sevgisi bitmeyen ama kendisine saygisi oldugu icin ayrilan kadinlar da var. Herkesin hayata bakisi farkli. Birbirimizi ikna etmek zorunda degiliz. Son olarak is hayatinda da is yemegi haric kimseyle yemege cikmak zorunda degilim. Is yemegine cikiyorsam da konunun sevgiyle ilgisi yoktur. Bu konuda cok baska yerlerdeyiz
konuyu cok icsellestirdiginiz mesajlardan belli oluyor .laf etmek icin demedim hassaslasmissiniz bu konuya karsi .
birbirimizi ikna etmek zorunda degiliz tabi ki .is yemegi ornegi gibi sevmiyorsunuz ama yemege cikabiliyorsunuz mesela vermek istedigim ornek tam buydu . umarim kendi konunuzu da cozebilirsiniz iyi gunler

Mikemmel gelinlere bakmayın başta nasıl mesafe koyarsanız öyle gider..alttan alırsanız yarın tatilinizin hepsini köyde geçirirsiniz.istemediginiz yere gitmeyin bana laf sokuyorlar farkında değilsin rahat etmediğim ortama sık sık götürme desen anlamaz bı daha kavga eder

Taktikler güzel ama uzun vadede sıkıcı, ayrıca her hafta gitmek aşırı bunaltıcı, bence net sınır çizmek herkese sınırları öğretmek en güzeli, ben ayda bir giderim misafir gibi oturur evime gelirim, hepsi sınırlarımı o kadar iyi öğrenmiş ki asla ısrar edemezler , hatta yazın çok sıcak diye ayyy anne evde resmen donla oturuyorum diye kahkaha atıp gülmüştüm, kv me göre evde uzun kıyafetlerle durulmalı bana böyle şok içinde bakmıştı 😅 E napayım yani en güzeli net olmak ben öyle her seferinde ayılıp bayılamam kocama 😆 En güzeli sınırlara sahip çıkmak ve bu konularda taviz vermemek , zamanla herkes alışıyor...
Evet baya sıkıcı bunlarla uğraşmak ama eşimi alıştırana kadar burdan devam ben 😂 yavaş yavaş kabullendi zaten zırt pırt gidemeyeceğimizi. Adam da yılacak artık ayılıp bayılmalardan 😂😂😂 dediğiniz gibi hepsi alışana kadar bi süre daha böyle devam edeceğim. Zaten artık kv bile öğrenmiş kızım sen sıcakta çıkma fenalık geçiriyorsun diyor 😂😂 laftan anlamayana öyle yada böyle bi şekilde öğretirler işte 😂

Evet baya sıkıcı bunlarla uğraşmak ama eşimi alıştırana kadar burdan devam ben 😂 yavaş yavaş kabullendi zaten zırt pırt gidemeyeceğimizi. Adam da yılacak artık ayılıp bayılmalardan 😂😂😂 dediğiniz gibi hepsi alışana kadar bi süre daha böyle devam edeceğim. Zaten artık kv bile öğrenmiş kızım sen sıcakta çıkma fenalık geçiriyorsun diyor 😂😂 laftan anlamayana öyle yada böyle bi şekilde öğretirler işte 😂
Bu da bir yöntem tabi , konu sahibi hepsini denesin hangisi tutarsa artık 😅

Back
X