İki çocuk arası yaş farkı..

Bende cok kararsiz olanlardanim bu konuda seneye oglum anaokuluna gidecek 4bucuk yasini gecmis olacak eylul gibi calismalara baslasak dogana kadarda zaten buyuk 5 bucuk olacak diyorum ama sonra cesaret edemiyorum tam rahata kavusacagim yeniden basami saracagim diyorum cunku uykuyu cok ozledim bir yandana ne zamana kadar bekleyecegm diyorum benm yas tamamda esimin yasi 40a geliyo :)

Merhaba herkese:)

3 yaşında bir kızım var.
Eşim de ben de kızımın kardeşi olmasını istiyoruz özellikle eşim.
Aslında psikolojik olarak hazırım sanıyordum kardeşi olursa aralarındaki yaş farkı çok fazla olmasın istiyordum.
Geçen sene oturduk bütçemizi, sigortamızı vs bu plana göre ayarladık, bu yaz sonu çalışmalara başlarız dedik:)
Ama ben eylülden beri biraz daha bekleyelim diye diye Kasım'a kadar getirdim:)
Artık çalışmalara başlamamız lazım çünkü sigorta kapsamayacak iki üç ay daha ertelersem:)
Vakit yaklaştıkça ben de bir panik havası, bir korku aslında neyden korktuğumu da bilmiyorum :)
Biraz daha beklese miydim diyorum biliyorum ki kendimi hiçbir zaman %100 hazır hissetmeyeceğim.
İşler planladığımız gibi giderse aralarında 4 yaş olacak idare edebilir miyim, zorlanır mıyım bu yaş farkıyla?
Neler bekliyor beni, olaylar nasıl gelişiyor, ne zorluklar yaşanır bilmek istiyorum.

Tabikide zorlanırsın ama beraber büyürler 4 yaş ta bence en ideal yaş bana göre . Korkmana gerek yok diye düşünüyorum.

Merhaba emzırırken mı hamıle kaldınız 3 aydır deniyoruz emzırdıgım için olmuyor sanırım:\
Benim ilk cocugum uc aylikken bebekken hamile oldugu ogrendim iki ay sonra dusuk yaptim
Doktor emzirmemin rahimde kasilmalari arttirdigini soyleyip kesmemi istedi tabi kizim dunden istekli mamaya malesef uc ay anca emebilmisti
Diger hamileligimde kizim 13 aylikti emmiyordu zaten
Aynen emziriken salgilanan hormon hamileligi onleyici olabiliyor kesin korur diyemem ama onluyor genelde

Benimkilerin arasi 3 yas.
Ben cok memnunum yas farkindan.
Oglum bezi birakti, krese basladi, yemegini giyinmesini ne zaman kendi halletti, kizim dogdu.

bizim yaş farkı 19 ay, pek bir sorun yaşamadık çok şükür

Merhaba herkese:)

3 yaşında bir kızım var.
Eşim de ben de kızımın kardeşi olmasını istiyoruz özellikle eşim.
Aslında psikolojik olarak hazırım sanıyordum kardeşi olursa aralarındaki yaş farkı çok fazla olmasın istiyordum.
Geçen sene oturduk bütçemizi, sigortamızı vs bu plana göre ayarladık, bu yaz sonu çalışmalara başlarız dedik:)
Ama ben eylülden beri biraz daha bekleyelim diye diye Kasım'a kadar getirdim:)
Artık çalışmalara başlamamız lazım çünkü sigorta kapsamayacak iki üç ay daha ertelersem:)
Vakit yaklaştıkça ben de bir panik havası, bir korku aslında neyden korktuğumu da bilmiyorum :)
Biraz daha beklese miydim diyorum biliyorum ki kendimi hiçbir zaman %100 hazır hissetmeyeceğim.
İşler planladığımız gibi giderse aralarında 4 yaş olacak idare edebilir miyim, zorlanır mıyım bu yaş farkıyla?
Neler bekliyor beni, olaylar nasıl gelişiyor, ne zorluklar yaşanır bilmek istiyorum.

Bence ikinci çocuğu yapma! O kv ve kp ile çok başın ağrır çok karışırlar 3 yaşındaki kızına karıştıkları GİBİ

Gözlemlediğim kız cocukları kardeşlerini cok güzel sahipleniyorlar.Birer küçük anne gbi =) Benim abimle aramda 3 yas var çocuklukta, ergenlikte ve hala da didişip dururuz. Cocukların karakterleri birbirine yakın olursa daha kolay olurmus gbi geliyor bu da sans tabiki...

Back
X