• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki çocukla annemin yanına sığındım ve boşanıyorum

Görümcem getirdi az önce çocuklarımı .Abim bana bıraktı gitti ama ben bakamam zaten benim çocuklarım bana yetiyor dedi. Dediğim gibi çocuklarım konusunda içim rahattı getireceklerini biliordum zaten dedim ya bir sinirle çıktım gittim. Peki ne olacak bu böyle söyler misiniz?Kendinizi benim yerime koyar mısınız rica ediyorum.. Eşim gününü gün edip yaşayacak sevgilisiyle yiyip içecek bana para bırakmayacak ve sonra gelecek ben babalarıyım deyip çocukları görmek sevmek isteyecek. ben buna deliriyorum işte.Babalık bumudur her sıkıntılarını ben göğüsleyeyim o alemlerde cirit atsın.. diyorsunuz ya nafaka falan elbette hakkımı arıycam tazminat nafaka ama herkes söylüyo çocuguna bir çikolata getirmeyen adam sana nafaka nasıl ödeyecek. mecbur ödeyecek yasal işlemlere başvurursun da diyorlar ama benim sıkıntım ne zaman bitecek ben hep bunlarlamı uğraşıcam.hadi işe girdim çocuklarım nolcak. devletten yardım istiycem istemesine ama bitecekmi.annem yaşlı sıkılıyor artık 3 ay çocuklarım yüzünden kadın hasta oldu normal değiller biri çok yaramaz diğeri otistik boşandıktan sonra ayrı evde yaşamak istiyorum annemin hayatını mahvetmeye hakkım yok. haydi ayrı eve çıktım sorunlar bitecek mi?

Canım Allah yardımcın olsun çok zor durumdasın ama zaten eşininde kendine hayrı yokmuşki madde bağımlısı, işsiz sorumsuz bir insanın ne sana nede çocuklarına bir faydası olur. Bundan sonra sen babalarını yok farzet ve önüne bak. Çocuklarınıda sakın bir daha bırakma. Sen onların hayatta tutunabileceği tek kişisin.

Görümcem getirdi az önce çocuklarımı .Abim bana bıraktı gitti ama ben bakamam zaten benim çocuklarım bana yetiyor dedi. Dediğim gibi çocuklarım konusunda içim rahattı getireceklerini biliordum zaten dedim ya bir sinirle çıktım gittim. Peki ne olacak bu böyle söyler misiniz?Kendinizi benim yerime koyar mısınız rica ediyorum.. Eşim gününü gün edip yaşayacak sevgilisiyle yiyip içecek bana para bırakmayacak ve sonra gelecek ben babalarıyım deyip çocukları görmek sevmek isteyecek. ben buna deliriyorum işte.Babalık bumudur her sıkıntılarını ben göğüsleyeyim o alemlerde cirit atsın.. diyorsunuz ya nafaka falan elbette hakkımı arıycam tazminat nafaka ama herkes söylüyo çocuguna bir çikolata getirmeyen adam sana nafaka nasıl ödeyecek. mecbur ödeyecek yasal işlemlere başvurursun da diyorlar ama benim sıkıntım ne zaman bitecek ben hep bunlarlamı uğraşıcam.hadi işe girdim çocuklarım nolcak. devletten yardım istiycem istemesine ama bitecekmi.annem yaşlı sıkılıyor artık 3 ay çocuklarım yüzünden kadın hasta oldu normal değiller biri çok yaramaz diğeri otistik boşandıktan sonra ayrı evde yaşamak istiyorum annemin hayatını mahvetmeye hakkım yok. haydi ayrı eve çıktım sorunlar bitecek mi?

Çözüm çocuklarınızı bu kadar karaktersiz olan bir adama mı bırakmak,
Anneniz sıkılmasın, hasta olmasın diye onlardan vaz mı geçeceksiniz?
Peki çok mu mutlu, huzurlu olacaksınız çocuklar yanınızda değilken?
Çocuklarınız dert mi ki babasında kaldığında o kötü adam cezalanmış olacak. Yani çocuklar kimdeyse o ceza çekmiş olacak.
Yazık o çocuklara hakkaten.
Ne kadar yenikler şu hayatta.
Korunmaya, sevilmeye en ihtiyaçları olduğu zamanda ebeynlerinin yaptıklarına bakın

canım haklısın haklısın ama
onlar senın cocukların
bırak esınde ne halı varsa gorsun
kımse annesı gıbı bakamaz cocuklarına bu bır gercek
ama bır gercekte senın su an zor durumda olman tabı..
bıraz annenın yanında kal maddı olarak toparlanana kadar
bosanma dvasındada hakım zaten su anlattıgın sartlarda senın yanında olur canım
alırsın nafakanı

bır ısın falan varmı
cocukalrın kucukse yuvada falan bı ıs bulsan
yokmu ızmırlı bırı kızlar aramızdaa
bılen bırı oraları
kaymakamlık demıs bı kac arkadas
bı basvursan hıc bırsey kaybetmessın arkadasım

dık dur cocukların ıcın kendın ıcın savas
buarada cocukların gelmesıne cok sevındım
aglıyorum mıllet bana bakıyo ısyerınde delı mı dıye
hop oturup hop kalkttım vallahı

Allah yardımcın olsun ama niye eşinin parasını istiyosun onu anlamadım boşver ne halt yerse yesin onun beş kuruşuna mı kaldın babalık etmediyse o onun ayıbı utanmazlığı bide biri çok yaramaz biri otistik tabirin pek hoşuma gitmedi sanki çocukları istemiyomuş gibi bir izlenim bıraktın bende yanlış anlamış da olabilirim yada sanırım üzüntüden öyle dedin yanlış anladıysam özür dilerim sadece bende bıraktığın izlenimi paylaştım... derdi veren Allah dermanını da verir. Allah sabır versin.

sıkıntıların hiç bitmeyecek maalesef ,çünkü yeryüzünde sıkıntısız insan olduğunu sanmıyorum , sadece gamsız insanlar vardır bence ...ama güçlü olacaksın , öyle olmalısın ki sıkıntılarının üstesinden gelebilesin...
yaşın kaç bilmiyorum ? gençsen iş bulman kolay olur diye düşünüyorum ....
annen çok mu yaşlı ki ? sen düzenini kuruncaya kadar idare edebilir belki....
eğer bir işe girebilirsen zor durumda olup da çalışmak isteyecek birileri çıkar belki karşına da çocuklarının bakımında annene yardımcı olabilir ...
annenin az da olsa bir geliri var sanırım, e biraz da senin katkın olursa , çocukların bakımı için de eşin nafaka öderse üstesinden gelebilirsin ...
devletin de yardımı olacağı kesin ...belki dört dörtlük bir hayatın olmayacak ama çocukların için bu sıkıntılara katlanmaya değmez mi?
elbet ilerde karşına sana el kol olacak , sıkıntılarını , sorumluluklarını seninle paylaşabilecek bir insan çıkacaktır karşına ...tabii ki bunu düşünmenin sırası değil ama öyle ümit ediyorum...Rabbim hiç bir kuluna kaldıramayacağı dert vermezmiş

Balkon kapısı ve açık pencere takıntısı bende de var, ama haksız değiliz.
Çevremdeki herkes bilir bu takıntımı ve eleştirirler.
Ne var yani tembih etmekte, kollamakta.
Bence haklısın çok.

canım aman bu ara balkonlara dıkkat
gecen aksam 5.kattan bır cocuk dustu
ınanırmısın ne yemek yıyebıldım ne bısey
hele hele kucagında dıger cocuguyla annesının feryatlarını hala unutamıyorum
alaha sukur melekler korudu da sırf kolu kırılmıs

bende esıme hıc guvenmeme kapadım der ama gıder yınede kontrol ederım allah korusun
evım cok yuksek

buraya kadar seni anlarım hak veririm ama nolursa olsun çocuklarını bırakmanı anlayamam...
bence çok büyük bi hata yapmışsın..
sana ve çocuklarına hayrı olmayan bi adama helede hasta çocuğunu nasıl bırakmaya cesaret ettin...
bunu benim aklım almaz işte..
belki kendince haklı sebeplerin vardı ama hiç bi sebep bunu gerektirmez..
o masumların sana ihtiyacı var...
nolursa olsun 1 lokma ekmeğin dahi olsa git çocuklarını al ve o tek lokmanı onlarla paylaş...
onları anne sevgisinden mahrum etme...

ben konunu tam bilmiyorum, her sayfayi okuyamadim, durumunuz cok zor.. benim bi tanidigim, yenge dedigim ve gercekten cok sevdigim bi insan sizin durumunuz gibi oldu: (yazayim, belki biseyler kaparsiniz, cunku ornekler cok var, neyse)
yenge dedigim sahis ile kocasi evliler, adam kendisine inanilmaz bakardi, evide cok lukstu,, ailesi toz kondurtmazdi, neyse bunlarin 5 kizi var... adam sevgili buluyor, bi ara sonra evden ayriliyor,, sonra kadina gidip gelmeler, isin ortasina aileler cok girdi, kizim affet, cocuklarinin babasi vs.. ve kadinda ne para ne pul, sadaece onun ailesinin kucuk bi dairesinde kaliyor, neyse efendim,,, annesine giderdi elleri posetler dolu, cocuklarinin yanina bile inmezdi, sadece cagirttirirdi, kizi 17yasindan itibaren ise girdi, ve annesi ile obur kizlarada bakti, yengem evden calisiyordu, cocuklar kucuk diye, mandal yapiyorlardi evde, sonra biseyler yapistiriyorlardi, neyse bunlar cok parasiz kaldilar, brca harca girdiler, ama yengem erkek gibi kadin cikti, ne esinden bosandi, bana kagit lazim degil dedi, cok istiyorsa o bosansin dedi,,, (bu anlattigim hikaye 15 senelik falan, beni cok sever, sagolsun, bende onu cok severim, ve ornek veririm). Kizi bas muhasebeci oldu (disardan universiteyi bitirdi ve suan anne oldu), obur kizlarida okuttu, ikisi universitede disardan okuyo suan, bi tanesi evli (oda anne oldu)bi taneside lisede, babalari 3 sene once barismak istedi, yine adamin ailesi bindi kadinin basina iste affet falan diye, yok tek kalirsin, simdi kizlarda gider diye.. affetmedi... o kadini ben cok seviyorum, gogusunu gere gere erkek gibi bi kadin .. ben onu cok severim ve taktir ederim,
demek istedigim, sen kendine inandiktan sonra, ve kendine guvenin geldikten sonra, sen kocandan dahada erkek olursun... ben gordum, ......yillar boyunca ve kadina ne hakaretler ettiler.. en sonundada adami affetmezsen, git evden diye (kovmuslar) evet ev tuttu, gayette mutlu... suan iki torunu var, ve emekli olucak bu sene...

Çözüm çocuklarınızı bu kadar karaktersiz olan bir adama mı bırakmak,
Anneniz sıkılmasın, hasta olmasın diye onlardan vaz mı geçeceksiniz?
Peki çok mu mutlu, huzurlu olacaksınız çocuklar yanınızda değilken?
Çocuklarınız dert mi ki babasında kaldığında o kötü adam cezalanmış olacak. Yani çocuklar kimdeyse o ceza çekmiş olacak.
Yazık o çocuklara hakkaten.
Ne kadar yenikler şu hayatta.
Korunmaya, sevilmeye en ihtiyaçları olduğu zamanda ebeynlerinin yaptıklarına bakın

kizlar, kadin ne durumda biz buradan bilemiyoruz, gayet ona gore mantikli aciklamalari vardir,,,, insan cagresiz kalinca ne yazik ki herseyi yapiyor.. cagresizlik , yadirgamayalim kadini, zaten durumu perisan.. bi zaman sonra anlar, cocuklarsiz yapamaz diye... hatasini anlar, mutlaka cok kisi uzerine gelmistir, ve esinnin tavirlari, insanin psikolojisi denen bisi kalmiyor, yikiliyor gidiyor, AlLah yardimcin olsun, bende iki cocuk annesiyim, ve ben bosanmadan dondum,, Allah daha buyuk aci yasatmasin diyorum, ve dilegim cocuklariniza temeli saglikli ve mutlu bi yuva vermeniz,,iste biz yetiskinlerin cezasini onlara cektiriyoruz.. ne hakkimiz var ki aslinda???

kizlar, kadin ne durumda biz buradan bilemiyoruz, gayet ona gore mantikli aciklamalari vardir,,,, insan cagresiz kalinca ne yazik ki herseyi yapiyor.. cagresizlik , yadirgamayalim kadini, zaten durumu perisan.. bi zaman sonra anlar, cocuklarsiz yapamaz diye... hatasini anlar, mutlaka cok kisi uzerine gelmistir, ve esinnin tavirlari, insanin psikolojisi denen bisi kalmiyor, yikiliyor gidiyor, AlLah yardimcin olsun, bende iki cocuk annesiyim, ve ben bosanmadan dondum,, Allah daha buyuk aci yasatmasin diyorum, ve dilegim cocuklariniza temeli saglikli ve mutlu bi yuva vermeniz,,iste biz yetiskinlerin cezasini onlara cektiriyoruz.. ne hakkimiz var ki aslinda???

Bakın ilk başta yazdıklarıma
sizin için gereken neyse yapabilirim demiştim
yardım alması konusunda
Allah bağışlasın evlatlarınızı
Benim de iki tane yavrum var.
Ve hala onlara bakarken yüreğim sızlar sevgimin büyüklüğünden
onlara zarar gelirse korkusundan.
O evlatları düşündüm sadece. Öyle bir babanın yanına göndermemeli. O çocuklar anne şefkatinden mahrum bırakılmamalı. O acı yaşatılmamalı onlara dedim
Anneanne biraz merhamet etsin. Yavrusunun yavruları nihayetinde. Nasıl rahat uyurlar gece çocuklar ne halde bilmeden.
Annesiniz anneliği bilirsiniz. Ben ilk konuyu gördüğümde ağlamaya başladım. İşyerindeyim ve herkes sordu noluyor diye. Maddi gücüm olsa da keşke her ay ben yardım etsem o çocuklar annesiz büyümeseler diye düşündüm.
Başlarını sokacak bir evleri var. En fazla iki tabak daha fazla konur masaya. Ne var ki.
Engelli çocuğa bakmak ne kadar zordur. Anne bile tahammül edemezken bazen, elin kadını nasıl tahammül edecek.
Siz de inşallah evliliğinizde bir daha öyle kötü şeyler yaşamaz, tüm yaşananları geride bırakıp mutlu olursunuz inşallah

Bu arada söylemek istediğim, çok ama çok zor şartlara rağmen büyütmeye çalışıyorum iki yavrumu. Anne ve baba sevgisini bir arada vermeye çalışarak. Hiçbir acımı, derdimi anlamamalarına özen göstererek. Zaten onları gördüğümde aman diyorum. Onlar sağolsunlar, mutlu olsunlar da ben başka şey istemem

evet sizde haklisiniz yazdiklarinizla.. ben bi an kendimi onun yerine koydum,, durumu cok zor,, Allah daha buyuk aci vermesin... annelik kolay degil, ve ustune cagresizlik ve maddi sikinti, adam zaten bes para etmez, cocuklarina nasil yardim etmiyor, ve onun sevgilisi olucak kadinin gunahina girmek istememde, o nasil bunlara katlaniyor,, Allah yardimciniz olucak, cok sikintilandim suan, icim daraldi, suan bizim aramiz esimle iyi, bizim sorunumuz ise benim ailemdi, cok karistilar evliligimize, birakmadilar ozgur iki yetiskin yasasin evliligni, neyse, ama suan iyi.. umarim bi sorun cikmaz artik... bence hersey konusmak ve konusmak ile hallediliyor....

Bakın ilk başta yazdıklarıma
sizin için gereken neyse yapabilirim demiştim
yardım alması konusunda
Allah bağışlasın evlatlarınızı
Benim de iki tane yavrum var.
Ve hala onlara bakarken yüreğim sızlar sevgimin büyüklüğünden
onlara zarar gelirse korkusundan.
O evlatları düşündüm sadece. Öyle bir babanın yanına göndermemeli. O çocuklar anne şefkatinden mahrum bırakılmamalı. O acı yaşatılmamalı onlara dedim
Anneanne biraz merhamet etsin. Yavrusunun yavruları nihayetinde. Nasıl rahat uyurlar gece çocuklar ne halde bilmeden.
Annesiniz anneliği bilirsiniz. Ben ilk konuyu gördüğümde ağlamaya başladım. İşyerindeyim ve herkes sordu noluyor diye. Maddi gücüm olsa da keşke her ay ben yardım etsem o çocuklar annesiz büyümeseler diye düşündüm.
Başlarını sokacak bir evleri var. En fazla iki tabak daha fazla konur masaya. Ne var ki.
Engelli çocuğa bakmak ne kadar zordur. Anne bile tahammül edemezken bazen, elin kadını nasıl tahammül edecek.
Siz de inşallah evliliğinizde bir daha öyle kötü şeyler yaşamaz, tüm yaşananları geride bırakıp mutlu olursunuz inşallah

canım aman bu ara balkonlara dıkkat
gecen aksam 5.kattan bır cocuk dustu
ınanırmısın ne yemek yıyebıldım ne bısey
hele hele kucagında dıger cocuguyla annesının feryatlarını hala unutamıyorum
alaha sukur melekler korudu da sırf kolu kırılmıs

bende esıme hıc guvenmeme kapadım der ama gıder yınede kontrol ederım allah korusun
evım cok yuksek

aynen canım, ben de güvenmiyorum kimseye. iyice paranoyak oldum, ama haksız da dğeilim. bak işte düşmüş yavrucuk 5.kattan, Allah korumuş, şükür..

ben konunu tam bilmiyorum, her sayfayi okuyamadim, durumunuz cok zor.. benim bi tanidigim, yenge dedigim ve gercekten cok sevdigim bi insan sizin durumunuz gibi oldu: (yazayim, belki biseyler kaparsiniz, cunku ornekler cok var, neyse)
yenge dedigim sahis ile kocasi evliler, adam kendisine inanilmaz bakardi, evide cok lukstu,, ailesi toz kondurtmazdi, neyse bunlarin 5 kizi var... adam sevgili buluyor, bi ara sonra evden ayriliyor,, sonra kadina gidip gelmeler, isin ortasina aileler cok girdi, kizim affet, cocuklarinin babasi vs.. ve kadinda ne para ne pul, sadaece onun ailesinin kucuk bi dairesinde kaliyor, neyse efendim,,, annesine giderdi elleri posetler dolu, cocuklarinin yanina bile inmezdi, sadece cagirttirirdi, kizi 17yasindan itibaren ise girdi, ve annesi ile obur kizlarada bakti, yengem evden calisiyordu, cocuklar kucuk diye, mandal yapiyorlardi evde, sonra biseyler yapistiriyorlardi, neyse bunlar cok parasiz kaldilar, brca harca girdiler, ama yengem erkek gibi kadin cikti, ne esinden bosandi, bana kagit lazim degil dedi, cok istiyorsa o bosansin dedi,,, (bu anlattigim hikaye 15 senelik falan, beni cok sever, sagolsun, bende onu cok severim, ve ornek veririm). Kizi bas muhasebeci oldu (disardan universiteyi bitirdi ve suan anne oldu), obur kizlarida okuttu, ikisi universitede disardan okuyo suan, bi tanesi evli (oda anne oldu)bi taneside lisede, babalari 3 sene once barismak istedi, yine adamin ailesi bindi kadinin basina iste affet falan diye, yok tek kalirsin, simdi kizlarda gider diye.. affetmedi... o kadini ben cok seviyorum, gogusunu gere gere erkek gibi bi kadin .. ben onu cok severim ve taktir ederim,
demek istedigim, sen kendine inandiktan sonra, ve kendine guvenin geldikten sonra, sen kocandan dahada erkek olursun... ben gordum, ......yillar boyunca ve kadina ne hakaretler ettiler.. en sonundada adami affetmezsen, git evden diye (kovmuslar) evet ev tuttu, gayette mutlu... suan iki torunu var, ve emekli olucak bu sene...

Bunca zorluğa katlanıp, çocukalrını büyütmüş yengeniz. Ne diye şimdi "yalnız kalmamak uğruna" o adamla tekrar birleşsinki. Erkek kıtlığı mı var yalnız kalmak istemeyen için, oo sürüyle..
En zor zamanlarında yalnız kalmış garibim zaten..

Bunca zorluğa katlanıp, çocukalrını büyütmüş yengeniz. Ne diye şimdi "yalnız kalmamak uğruna" o adamla tekrar birleşsinki. Erkek kıtlığı mı var yalnız kalmak istemeyen için, oo sürüyle..
En zor zamanlarında yalnız kalmış garibim zaten..

bende ayni bu fikirdeyim, ama aile buyukleri oyle gormuyor, hayla kocan diyor, baska bisi demiyor.. zaten tamami ile koptu o aileden, bence seneler sonra cok iyi bi karar aldi en azdindan emeklilikte kimsenin nazini cekmez :63:

Yaşananların diyetini çocuklar ödemesin :(

inan konunu okurken gözlerimden yaşlar boşaldı:5:.belki çok zor durumdasın sıkıntılısın ama yine de bunu yapma canım çocuklarını bırakma hele öyle bi babaya çocuk asla bırakılmaz:50:
allah yardım eder canım sen yeter ki güçlü ol

İki çocukla annemin yanına sığındım başlığıyla sizlere derdimi anlatmıştım.11 temmuzda mahkemem var dilekçemi verdim .. Aradn geçen zaman zarfında eşim benimle barışmak istedi yine geldi gitti.ben taviz vermedim ama çocuklar için mecbur birbirimizi görüyorduk. ama bu böyleyken de 3 yıllık sevgilisiyle hala görüştüğünden emin oldum. kavga ettim tabi bu ne yüzsüzlüktür ne yardan vazgeçiosun ne serden hem benimle barışmak istiyosun köpek gibi peşimde dolanıosun hemde ondan vazgeçmiosun. Kadınıda kandırıomuş boşandık boşancaz falan kadın beni aradı bende ddim ne boşanması beni rahat bırakmıoki? kadınla uzun uzadıya telde konuştuk dedim ben dilekçemi verdim seninde gönlün varsa takılın beraber işte bana ve çocuklarına hayrı olmayan adamdan belki sana hayır olur. oda artık eşimin pervasız tutumundan yalanlarından takıntılarından sıkılmış beni ararsa bir daha savcılıga vericem falan diyo..ne garip değilmi bu konuşmalar bende akıl erdiremiorum ama maalesef oluo..
bunlar öne çıkanlar ama daha bir çok kötü olaylar yaşadım. şu anda ne yaptıgımı ve ne yapacağımı bilemez vaziyetteyim. Sabah aldım çocukları bir sinirle eşimin kaldıgı eve görümceme gittim dedim eşime sen sevgilinle aşk yaşarken ona gidip gelirken ben bu çocuklara annemn kıt kanaat maaşıyla zor bakıorum parada bırakmıosun al çocuklarını götür sevgiline o baksın diye bıraktım. hala içim acıyo. ellerim titriyo bunları yazarken.çocuklarımı bırakmak en son yapacağım şeydi belki ama artık dayanamıorum kendimde değilim sinirimi çocuklardan çıkartmak istemiorum. ağrıma gidior o hayatını keyifle zevk sefa içinde sürdürürken ben otistik ve yaşları ufak iki çocukla uğraşıorum üstüne onunda bu yaptıkları eklenince iyice bunalıma giriorum.

Ah keşke hırsınız o çocuklardan çıkmasaydı...
Bir otisitğin hayatı zaten çok hassastır...
Etmeyin, eylemeyin, ayrılırken mi hayrı olur o çocuklara???
Bir de ev içinde geçecek bitme yolundaki bu evlilikle ilgili konuşmaları düşünün....

Back
X