- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
- Konu Sahibi tatlialirim
-
iki çocuklu bir anneyim.oğlum 20 aylıkken kızımı doğurdum.şu anda büyük 6 küçük 4 yaşında.şimdi sana ne anlatsam boş.çünkü hiçbir çocuk aynı olmaz.benim oğlum kardeşini pek kıskanmadı ama senin ki kskanabilir.senin için zorlu bir süreç olacak buna kendini hazırla.ama herşeye rağmen ben hiç pişmanlık yaşamadım.aksine bence güzel bir karar vermişiz.çünkü birlikte büyüdüler ve hem kardeş hem arkadaş oldular.ne diyim ki yaşadıkça göreceksin.umarım Allah gönlünüz göre verir.
hiç korkma Rabbim sabrını da gücünü de veriyor.
Kavga olacak tabi ama sevsinler yeter ki birbirlerini. Kizim kiskanc mi bilemiyorum. Ama cok mantikli ve olgun davraniyor. Baska insanlara karsi bir simarikligini görmedim hic. Ama belli olmaz. Insallah sorun olmaz. Allah yardimcimiz olsunBenim kızım iki yasına girecekti oğlum dogdunda.
Benim yaşadığım tek zorluk KIZIM dı.
Yoksa oğlum akıllı idi.
Kızım çok kıskanctı.oglumu bırakıp kızımla ilgileniyordum.kızım yalnız olmaya alışık olduğu için kardes fıkri ona ağır geldi.ama yvas yavaş alıstı.şimdi 4 uadında oğlum iki en iyi arkadaşı :) canım kardeşim diyor tabi bazn kavga ediyorlar.
Ben de ikinci çocuğu düşünüyorum ama zorlanacağımı düşünmüyorum. Bakalım tabi ki zaman ne gösterir bilinmez ama beni korkutan ilk doğum yapacağım zamanlar onun dışında çocuklarla hayat çok eğlenceli olur bence. Hatta durumum el verirse bir çocuk daha bile olabilir. Ama bilemiyorum zaman ne gösterir. Benim kızım henüz 10 aylık ama 2 yaşına gelince ben de düşünüyorum.
Keske bazi seyler icin destek olan olsa da korkmadan sevinerek hamile kalsak
Haklısınız benim annem ve eşim 20 gün yanımdalardı sonra gittiler. Ama akşamları eşim eve gelince hep destek olur hala. Ama çocuğumu ben de daha doğru dürüst kimseye bırakmadım.. Her yere onu da götürdüm. Karda kışta pazara bile gittik beraber. Tatile de gittik. Dediğim gibi her şeyin hayırlısı ben çok istiyorum ama zaman ne gösterir onu bilemiyorum.
benim de 16 aylık kızım var. ben de kardeş istiyorum. arayı açarsak daha zor gibi bence. şimdi pek anlamayacaklar. ve kolay adapte olacaklar. nasıl alışırlarsa öyle gider. düşe kalka yuvarlanıp gideriz çoluk çocuk :) zor olacağından hiç şüphem yok. ben de yalnızım. sevmeye gelenler oluyor ama yıkama uyutma giydirme yedirme hep bende. napalım bi kaç yıl böyle yoğun zorlu stresli ama tatlı olacaktır :)
5 yaş fark ile de biri okul çağında çocuk biri yeni doğan olacak o zaman da kolay olmayacak sanki? birine a be ce demek lazım öbürünü emzirmek lazım, birinin önlüğünü ütüsünü çantasını kitabını kalemini toparlamak lazım birinin bezini sütünü hazırlamak beşiğini sallamak lazım. iki çocukla herşey çok daha zor hale dönüşüyor. tek çocuk sahibi olan anneler ile daha fazla çocuğu olan anneler arasında yapılan araştırmaya göre çok çocuklu anneler daha çok yıpranıyorlar. nasıl olsa yıpranacağız eğer kardeş yapmayı kafamıza koyduysak o zaman bu yıpranmalar içinde en kolay atlatabileceğimiz dönem 2 bebekken atlatmak. sonra anne de bir an önce toparlar gibi. benim fikrim tabi gerçeğe dökülmüş halini bilemem. benim daha yaşım da küçük bi tane bebeğim var atandım ama çalışmadım daha doğum izni diye. ben de 2 çocuklu çalışan anne olacağım bakalım nasıl olacak. sanırım ev temizliği için yardımcı şart ya da yemekler için.Kızım 3.5 oğlum 1 yaşinda.ayni zamanda çalişan anneyim.oğlumun yeme sorunu var ve bir okdar hareketli.kızim çok kiskaniyor.akşam işten gelince yorgun olmama rağmen elimden geldiğince her turlu oyunlari oynuyorum kizimla daha çok vakit geçirmeye çalişiyorum.oğlan huysuz diş çikariyor.surekli kucakta.kolumda galiba odem oluştu.kizin tuvaleti geldiğinde oğlan emiyor oluyor o zamanlar evde tam bir kaos ortami.yemek bulaşik hak getire...hep bir koşturmaca.saat 11.30 yani biraz once halı sildim.kizim muhallebi dokmuştu oğlen kabasini anca alabildim.bu arada farkettim ki sabahtan beri tuvalete 2 kere anca gidebilmişim.gelmediğinden değil gidemediğimden.çoook zor.yaş farkı az olunca.halime bin şükür.binlerce kez şükür evlatlarım.en az 5 yaş olmali.1.çocuk temel bakim becerilerini kazandiktan sonra 2.olmali.tecrubeyle sabit.
bebek sevgisi böyle işte :)Ben de sizin gibi düşünüyorum.. Ama kızım iki yaşına basınca düşünüyorum İnşaAllah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?