Iki cocukla hayatta kalma sanatindan incileri alalim =)

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.121
8.489
198
Iyi aksamlar hanimlar

Evet basliktan da anlasildigi gibi iki cocukla en iyi sekilde yasami merak ediyorum. Zorluklarini bir bir düsünmek istiyorum. Neden? Cünkü ikinci cocugu cok ama cok istiyorum.

Önceki konularimdan bellidir hamilelik bile benim icin zorlu bir sürec olacak ama artik kesinlikle istedigimden cok ama cok eminim. Gözümü kararttim esimle anlastim, calismalara bu ay basliyoruz

Yalniz bir annenin iki tane kücük cocukla ilgilenmesinde ne gibi zorluklar, hanimlar lütfen bana biraz akil verin. Neler düsünmem lazim, neleri yapmamam lazim. Nasil motive olurum. Cocuklarimi incitmeden nasil zorlu dönemleri atlatrim.

Sözleriniz benim icin cok degerli. Toplasin iki cocuklu anneler.
sunu da belirtmem gerekir, yalnizim. Yardimcim da yok. Yakinim da yok. Bir tek ben varim, kizim iki yasinda. Krese baslayacak 4 saatligine. Bu kadar. Bekliyorum, bekletmeyin nolur

iki çocuklu bir anneyim.oğlum 20 aylıkken kızımı doğurdum.şu anda büyük 6 küçük 4 yaşında.şimdi sana ne anlatsam boş.çünkü hiçbir çocuk aynı olmaz.benim oğlum kardeşini pek kıskanmadı ama senin ki kskanabilir.senin için zorlu bir süreç olacak buna kendini hazırla.ama herşeye rağmen ben hiç pişmanlık yaşamadım.aksine bence güzel bir karar vermişiz.çünkü birlikte büyüdüler ve hem kardeş hem arkadaş oldular.ne diyim ki yaşadıkça göreceksin.umarım Allah gönlünüz göre verir.

Tesekkür ederim. Zaten bu kararda en önemli etken kizima arkadas olmasi, yalniz büyümesini istemiyorum. Elinden tutan bir kardesi olsun istiyorum. bakalim Allah hayirlisini versin. Korkuyorumda bir taraftan ama kendimi telkin ediyorum. Hayirlisi

Benim kızım iki yasına girecekti oğlum dogdunda.
Benim yaşadığım tek zorluk KIZIM dı.
Yoksa oğlum akıllı idi.
Kızım çok kıskanctı.oglumu bırakıp kızımla ilgileniyordum.kızım yalnız olmaya alışık olduğu için kardes fıkri ona ağır geldi.ama yvas yavaş alıstı.şimdi 4 uadında oğlum iki en iyi arkadaşı :) canım kardeşim diyor tabi bazn kavga ediyorlar.

Kavga olacak tabi ama sevsinler yeter ki birbirlerini. Kizim kiskanc mi bilemiyorum. Ama cok mantikli ve olgun davraniyor. Baska insanlara karsi bir simarikligini görmedim hic. Ama belli olmaz. Insallah sorun olmaz. Allah yardimcimiz olsun

Ben de ikinci çocuğu düşünüyorum ama zorlanacağımı düşünmüyorum. Bakalım tabi ki zaman ne gösterir bilinmez ama beni korkutan ilk doğum yapacağım zamanlar onun dışında çocuklarla hayat çok eğlenceli olur bence. Hatta durumum el verirse bir çocuk daha bile olabilir. Ama bilemiyorum zaman ne gösterir. Benim kızım henüz 10 aylık ama 2 yaşına gelince ben de düşünüyorum.

Keske bazi seyler icin destek olan olsa da korkmadan sevinerek hamile kalsak

Keske bazi seyler icin destek olan olsa da korkmadan sevinerek hamile kalsak

Haklısınız benim annem ve eşim 20 gün yanımdalardı sonra gittiler. Ama akşamları eşim eve gelince hep destek olur hala. Ama çocuğumu ben de daha doğru dürüst kimseye bırakmadım.. Her yere onu da götürdüm. Karda kışta pazara bile gittik beraber. Tatile de gittik. Dediğim gibi her şeyin hayırlısı ben çok istiyorum ama zaman ne gösterir onu bilemiyorum.

Bana sadece esim yardim etti, evimde kalan falan hic olmadi keza esimden baska yardim eden de olmadi. Sezeryan oldugum icin toparlanma sürecimde kizim ne yapar onu düsünüyorum bazen ama günü gelince bir sekilde cözülür diyorum artik. Kizim icin kardes yapmanin dogru olacagina inanmasam tek cocukla kalirim ama kardes cok önemli

Ardarda çocuk büyütmek zor bence büyük biraz büyüsün benim çocuklarımin arasında 4.5 yaş var çalışan bi anneyimçok zorlandım ev hanimiysan gene de zor gibi

benim de 16 aylık kızım var. ben de kardeş istiyorum. arayı açarsak daha zor gibi bence. şimdi pek anlamayacaklar. ve kolay adapte olacaklar. nasıl alışırlarsa öyle gider. düşe kalka yuvarlanıp gideriz çoluk çocuk :) zor olacağından hiç şüphem yok. ben de yalnızım. sevmeye gelenler oluyor ama yıkama uyutma giydirme yedirme hep bende. napalım bi kaç yıl böyle yoğun zorlu stresli ama tatlı olacaktır :)

Ben de sizin gibi düşünüyorum.. Ama kızım iki yaşına basınca düşünüyorum İnşaAllah.

Kızım 3.5 oğlum 1 yaşinda.ayni zamanda çalişan anneyim.oğlumun yeme sorunu var ve bir okdar hareketli.kızim çok kiskaniyor.akşam işten gelince yorgun olmama rağmen elimden geldiğince her turlu oyunlari oynuyorum kizimla daha çok vakit geçirmeye çalişiyorum.oğlan huysuz diş çikariyor.surekli kucakta.kolumda galiba odem oluştu.kizin tuvaleti geldiğinde oğlan emiyor oluyor o zamanlar evde tam bir kaos ortami.yemek bulaşik hak getire...hep bir koşturmaca.saat 11.30 yani biraz once halı sildim.kizim muhallebi dokmuştu oğlen kabasini anca alabildim.bu arada farkettim ki sabahtan beri tuvalete 2 kere anca gidebilmişim.gelmediğinden değil gidemediğimden.çoook zor.yaş farkı az olunca.halime bin şükür.binlerce kez şükür evlatlarım.en az 5 yaş olmali.1.çocuk temel bakim becerilerini kazandiktan sonra 2.olmali.tecrubeyle sabit.

5 yaş fark ile de biri okul çağında çocuk biri yeni doğan olacak o zaman da kolay olmayacak sanki? birine a be ce demek lazım öbürünü emzirmek lazım, birinin önlüğünü ütüsünü çantasını kitabını kalemini toparlamak lazım birinin bezini sütünü hazırlamak beşiğini sallamak lazım. iki çocukla herşey çok daha zor hale dönüşüyor. tek çocuk sahibi olan anneler ile daha fazla çocuğu olan anneler arasında yapılan araştırmaya göre çok çocuklu anneler daha çok yıpranıyorlar. nasıl olsa yıpranacağız eğer kardeş yapmayı kafamıza koyduysak o zaman bu yıpranmalar içinde en kolay atlatabileceğimiz dönem 2 bebekken atlatmak. sonra anne de bir an önce toparlar gibi. benim fikrim tabi gerçeğe dökülmüş halini bilemem. benim daha yaşım da küçük bi tane bebeğim var atandım ama çalışmadım daha doğum izni diye. ben de 2 çocuklu çalışan anne olacağım bakalım nasıl olacak. sanırım ev temizliği için yardımcı şart ya da yemekler için.

Büyük kızım 5,5 yaşında küçük kızımda 2,5... İkisininde kız olması gerçekten çok büyük bir şans bence..birbirlerini anlıyorlar,isteklerine cevap verebiliyorlar,ilgi alanları,oynadıkları oyunlar aynı..ilk zamanlarda mutlaka kardeşe alışma döneminde biraz bocalama oluyor.malum evde savunmasız bir bebek var..ablasının ona nasıl davranması gerektiğini anlatmak,kıskanmaması için dikkat etmek gerekti ama uzun sürmüyor..ben iyiki kardeşi olmuş dedim çünkü birden bire abla olgunluğuna büründü büyük kızım.merhametli kardeşine kıyamayan bir abla oldu..aralarında tam 3 yaş var.şuan büyük kızım anaokuluna gidiyor..ve kardeşi hergün ablasının ardından gitme diye ağlıyor..arada tartışmaları mutlaka oluyor hergün toz pembe değil tabiki..ama hep iyiki kızıma kardeş yapmışım diyorum..biz anneler için hayat fazla koşturmaca geçsede boynuma sarılıp annecim dediklerinde birde öpücük alınca hiç bir yorgunluk kalmıyor... Bence her anne babanın bu dünyada evladına bırakacağı en büyük hediye bir kardeş olsa gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…