İki Çocuklu Ailellerde İilişkiler ve Sorunlar......

gxuxlse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2007
592
0
96
Ankara
:68:Arkaşlar iki çocuklu olupta hergün çocuğuyla yada eşiyle bir olay yaşamayan varmıdır
merak ediyorum ??????? Bizde mesela sürekli çocuklar arsında kıskançlık yaşanıyor süreki
rekabet.....Eşlerinizin bu gibi durumlarda tepkileri ne olmalı yada ne olmamalı?Bu konular
üzerine sohbet edelim.

Son düzenleme:
İki çocuğum var,olay denilecek bir şey yaşamadım.Olayda kasıt nedir açarmısın biraz?
Kıskançlık olur elbette kardeşler arasında,bunu olay olarak kabul etmiyorum.

2 oğlum var aralarında 5 yaş fark var ortak hiç bir şeyleri yok yaş farkından dolayı sanırım biri anaokuluna gidiyor biri ortaokula 2 sininde yardıma ve desteğe ihtiyacı var ama malesef çalışan bir anne olarak yetemiyorum buda beni çok üzüyor saolsun eşim yardımcı olmaya çalışıyor ama olmuyor.zor anne olmak çok zor ama bir okadarde keyif verici

İki çocuğum var,olay denilecek bir şey yaşamadım.Olayda kasıt nedir açarmısın biraz?
Kıskançlık olur elbette kardeşler arasında,bunu olay olarak kabul etmiyorum.

2 oğlum var aralarında 5 yaş fark var ortak hiç bir şeyleri yok yaş farkından dolayı sanırım biri anaokuluna gidiyor biri ortaokula 2 sininde yardıma ve desteğe ihtiyacı var ama malesef çalışan bir anne olarak yetemiyorum buda beni çok üzüyor saolsun eşim yardımcı olmaya çalışıyor ama olmuyor.zor anne olmak çok zor ama bir okadarde keyif verici

Madamiks öncelikle Allah bağışlasın; olaytan kastımı acıklamıştım rekabet ,kıskançlık bazen bencillik,eşyaları paylaşamama gibi durumlar.......bunların asıl sebebi tabiki kıskançlık ben bunlarn içinden çıkamadığım zaman olay olarak görüyorum tabi görüş meselesi...

esra510 Seninde allah bağışlasın anlattığın kadarıyla bencede aralarındaki yaş farkından dolayı ortak hiçbir payşasımları olmayabılır ,Bende aralarında yaş farkı olsa bu kadar sorun çıkarmıydı acaba dıyorum:)Çalışan bir anne olmak emınım daha zordur onlara yetememek ihtiyaclarını karşılayamamak insanı tabıkı üzer...ama onlar için çalıştığını düşünürsen çalışmakta keyif verici hale gelebilir heralde:44:

Bizde cocuklarin arasinda baya bi yas farki var ama kiskanclik illaki oluyor.
Büyük oglum 12 olacak yakinda ergenlik sorunlari basladi o ayri bir olay
Kücük oglum 2 yasinda onun derdi yaramazlik yapmak gayet normal, gece uykusu düzenli degil öyle olunca yorgunluk,stres yasiyorum ama bu günlerde gecer saglik olsun.
Esim Allahtan anlayislidir kücükle ilgilenir fakat ergenlik sorunlarindan anlamaz büyük oglumla catisirlar ortayi idare yine bana düser.
Bizim evde aksiyon bitmez alistik biz:8:

Bizde cocuklarin arasinda baya bi yas farki var ama kiskanclik illaki oluyor.
Büyük oglum 12 olacak yakinda ergenlik sorunlari basladi o ayri bir olay
Kücük oglum 2 yasinda onun derdi yaramazlik yapmak gayet normal, gece uykusu düzenli degil öyle olunca yorgunluk,stres yasiyorum ama bu günlerde gecer saglik olsun.
Esim Allahtan anlayislidir kücükle ilgilenir fakat ergenlik sorunlarindan anlamaz büyük oglumla catisirlar ortayi idare yine bana düser.
Bizim evde aksiyon bitmez alistik biz:8:

SLM laylay ergenlik sorunları yaşayan birçok arkadaşım var tabı bize daha çok var ama baya ciddi geçiyormuş Allah yardımcınız olsun:)siz çalısıyormusunuz? Bizim evdede hiç aksıyon bitmez hiç relaks duruma geçemiyoruz yatağa girip uyuyabılene kadar....

SLM laylay ergenlik sorunları yaşayan birçok arkadaşım var tabı bize daha çok var ama baya ciddi geçiyormuş Allah yardımcınız olsun:)siz çalısıyormusunuz? Bizim evdede hiç aksıyon bitmez hiç relaks duruma geçemiyoruz yatağa girip uyuyabılene kadar....

2 senedir calismiyorum bebisten dolayi öncesinde hep calistigim icin bu kadar yas farki oldu cocuklarimin arasinda.
Ufaklik beni pek yormuyorda büyük oglum bazen delirtiyor,birde yurtdisinda yasadigimiz icin cocuklar burda asiri serbest (okulda,arkadas cevresinde) evde disiplini kabullenmesi cok zor oluyor Gercekten Allah yardimcimiz olsun zor bi sürec.
Gün bitiminde bende bitmis oluyorum anlayacaginiz...

2 senedir calismiyorum bebisten dolayi öncesinde hep calistigim icin bu kadar yas farki oldu cocuklarimin arasinda.
Ufaklik beni pek yormuyorda büyük oglum bazen delirtiyor,birde yurtdisinda yasadigimiz icin cocuklar burda asiri serbest (okulda,arkadas cevresinde) evde disiplini kabullenmesi cok zor oluyor Gercekten Allah yardimcimiz olsun zor bi sürec.
Gün bitiminde bende bitmis oluyorum anlayacaginiz...

:71:Anladım zaten ufakken yormuyorlar ev temizliği yemek bişekilde geçiyor; yaşları büyüdükce bizi yormaya ,delirtmeye başlıyorlar benim biri 7 diğeri 5 yaşında ikiside erkek :37: ne kadar Babayla disiplini kurmaya çalışsakta fikir ayrılığı ve patlak verdiğimiz noktalar oluyor.Allah yardımcımız olsun...

benimde iki oglum var şu an biri 20 digeri 12 yaşında sanırım biraz şanslıyım kıskançlık paylaşamama gibi olaylar yaşamadık .büyük oglum çok sakin idareci olmasından dolayı sanırım hatta bazen ufak oglum biraz göz açık fırlama bazen abisine tutturur işte şuraya götürmedin bunu almadın diye bende azarlasana derim genede kıyamaz.gerçi şu an büyüdüler ama bu küçükkende böyleydi şu son bir senedir büyük oglumla okulla ilgli sorunlar yaşadık çok kavgalarımız oldu geceleri hep ikisinin dertleştigini duyarım geceleri fısıldaşmaları gelir birbirlerinin dert ortagıdır .ama şu bir gerçekki küçük oglum hep büyügü örnek alıyor okul olsun abisi yaşında olması gerekli bazı şeyleri şimdi yaşıyor sürekli bir kız arkadaşı olsun diye çabalıyor bunu gibi bazı olumsuz davranışlar ama genede ikisinin bence mükemmel ilişkileri var tabiki sonsuza kadar devam edermi bilmem sanmıyorum ama beni dersleri dışında üzen çocuklar olmadılar

Bizim küçük adamların biri 9 biri 15 yaşında..Ufak tefek tepişmeler mutlaka oluyor,birbirlerine dalaşmadan duramıyorlar ama o kadar olur.:9:
Umumiyetle ben ilgilenirim,babayla fazla muhatap etmem ufak sorunları.Evde disiplin vardır ve en yetkili merci babadır.Ama benim ağırlığımı da hissederler.Tabi bu disiplinin yanında onlara duyduğumuz güveni ve sevgiyi de en üst seviyede yaşarlar.Çocuklara sonsuz sevgi yanında saygı ve hürmeti de öğretmek gerektiğine inanıyorum.Allah'a çok şükür bizi hiç üzmediler,inşaallah böyle de devam ederler..:34:

Back
X