İki erkeğin arası nasıl açılır

egecell

Sokak hayvanları sahipsiz değildir #erosiçinadalet
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
6.347
14.358
498
37
İyi günler herkese. Konu erkek kardeşim. Erkek kardeşim 1,5 senelik evli. Çocuğu yok henüz. Kendisi çok sosyal ve son derece girişken birisi.
Ticaretle de uğraştığı için çevresi çok geniş. Sorun şu ki aile hayatı zarar görmeye başladı artık. Çalıştığı için eve çok geç gidiyor. Onu da anlıyorum anne baba desteği olmadan kendisine sıfırdan bir hayat kuruyor. Eşini lüks içinde yaşatmaya çalışıyor ama bu böyle olmaz. Bunun dışında arkadaş çevresi iğrenç adamlardan oluşuyor. Kardeşim 28 yaşında 45-50 yaşlarında pis pis adamlarla görüşüyor. Bu adamların özelliği kardeşimin bulunduğu ilde bir şekilde ticaretlerini yoluna koymuş zengin ama iğrenç, cahil, aile hayatları olmayan adamlar olmaları.
Sorum şu gelinimiz bu durumdan çok ama çok mutsuz. Biz ne yapabiliriz ki bu arkadaş ortamından onu uzaklaştırabiliriz. Özellikle bir adam var ki pisliğin önde gideni. Konuşup öğüt vermek işe yaramıyor ben çocuk muyum diye agresifleşiyor.
Ama kimsenin kızını da ihmal etmeye hakkı yok. KıZcağız en güzel zamanlarını böyle yalnız geçirmek zorunda değil. İki erkeğin arası nasıl bozulur sizce ?

Çalıştığı için mi eve geç gidiyor, bu betimlediğiniz pis, cahil heriflerle vakit geçirdiği için mi?

Kardeşiniz istemedikçe açılmaz araları
Adamlar bu kadar pislikse kardeşiniz ne buluyor onlarda? Oda onlara benziyor olmasın?
Gerizekalı benim kardeşim. Demekki o da onlara benziyor ki zevk alıyor. Kendisi de çok akıllı uslu birisi sayılmaz. Ama en azından eşine sadık. Kızı sağda solda o ayılar gibi rencide etmiyor. Ama bu gidişle o da onlara benzeyecek. Sonuçta hâl sirayet eder

İyi bi yaptırım gerekli

Erkek arkadaşım olarak okudum en başta :)
Kocaman adamların arasını bozmak iyi bir fikir değil özellikle anlattığınız gibi pislik insanlarsa kardesinizin zarar görmesi çok olası, ki kardesiniz de böyle insanlarla takıldığında göre ortak bir payda da buluşuyorlar demek ki elinizden bir şey gelmez.

Bozamazsınız,üzerine gittikçe inada bindirecektir.
Umursamaz davranın.
Bu arada bir laf vardır,bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye,kardeşiniz siz kabul etmesenizde o adamlara benziyor olabilir.
Eşi de bence program yapsın,arkadaşlarına,ailesine vs gitsin kardeşiniz eve gitmiyorsa,o zaman belki aklı başına gelirde eşiyle vakit geçirir.

Çalıştığı için mi eve geç gidiyor, bu betimlediğiniz pis, cahil heriflerle vakit geçirdiği için mi?
Onun söylemine göre para o şekilde kazanılırmış. Yani ticaret yapan insan para kazanmak istiyorsa çevresini geniş tutacak. O onu tanıştırıyor o diğerini tanıştırıyor falan filan böylece hepsiyle arasında bir iş alışverişi oluyor. Küçük çaplı esnaf değil fabrika kurdu kendine. Bana sorarsanız biraz da bahane bu

zorla mi evlendi kardesiniz?
Karısını çok seviyor. İsteyerek evlendi. Karısına da kötü davranmıyor sadece eve çok geç gidiyor. Ve arkadaş çevresi çok kötü insanlarla dolmaya başladı. Şimdilik her ne kadar karakteri tamamen değişmiş olmasa da bu gidişle iyice o adamlara benzeyecek

bence sevse bu kadar ihmal etmezdi. anlasilan o ki parayi esinden cok seviyor eger bu adamlarla gorusme bahanesi is yapmaksa. kendisinin fark etmesi lazim bazi seyleri yani siz konustukca ters tepecek buyuk ihtimalle.

Onlardan zarar görmediği zarar gelmediği sürece maalesef araları açılmaz ... Gelin hanım rest falan çekse diyeceğim ama bu defa da isbinada biner.

bence sevse bu kadar ihmal etmezdi. anlasilan o ki parayi esinden cok seviyor eger bu adamlarla gorusme bahanesi is yapmaksa. kendisinin fark etmesi lazim bazi seyleri yani siz konustukca ters tepecek buyuk ihtimalle.
Kardeşimi savunmuyorum burada. Karakteri çok iyi şu bu demiyorum. Çok iyi koca da değil kesinlikle. Seviyor ama yanlış seviyor. Kötü ve bencil bir sevgi.
Kıza çok ama çok üzülüyorum. Bir şekilde bir yolu olmalı o adamla arasına girmek için. Adamı arayıp direkt tehdit etmek de dahil

o kisiler hakkinda konu acilinca fitne sokun siz de (ki zaten karsidaki adamlarda malzeme cok), mesela kardesine bir sey yaptiracaklar, sen hemen yorum yap "o adam uyanik zaten, tabi kendisi yorulmayacak, yaptiracak biri bulur hep vs gibi gibi yorumlar yapin. ama nasihat verir gibi degil, tespit yapar gibi.

ay daha neler adami niye tehdit edeceksiniz teksasta mi yasiyorsunuz siz? koskoca yetiskin kardesiniz, onu yanlarinda zorla tutmuyolarsa ne diye tehdit edeceksiniz? benim kardesim cevresini genisletmek icin sizin yaniniza geliyor gelmesin mi diyeceksiniz yani? cok sacma bir fikir bunu ailenizin icinde cozmeniz lazim hatta sizin bile degil kardesinizle esinin cozmesi lazim.

Ben kardeşiniz olduğu için bu kadar iyimser baktığınızı düşündüm. Öyle adamların öyle ortamlarında saatlerce çevresini geniş tutmak için vakit geçirdiğini sanmıyorum, bunu yapmanın tek yolu bu değil. Hoşuna gitmiş öyle ortamlar demek.

E bu pislik adamların tek pisliği karılarına kaba saba davranmak değildir takdir edersiniz ki. Hepsinin başka başka pis işleri de var.

E bu pislik adamların tek pisliği karılarına kaba saba davranmak değildir takdir edersiniz ki. Hepsinin başka başka pis işleri de var.
kardesiniz onlarin yanindan ayrilirsa da kendilerini sikayet edecek misiniz? yoksa size dokunmadan ne yapiyorlarsa yapsinlar mi? kardesiniz de ayni yolun yolcusu demek ki niye simdi onu minik kurtarilmaya muhtac kardes konumuna soktuk anlamadim hic.

Kardeşim çocuk değil elbette ki ortak yönleri var. Bu tarz adamlar kendilerinden kaç yaş küçük kişileri kaşımı gözünü sevdikleri için yanlarında tutmuyorlar. Yukarıda da yazdım kardeşim masum değil o da vurduya kırdıya çok meraklı. Ama en azından şimdilik belli bir seviyede. Bu adamlarla dolaşa dolaşa iyice artacak. Başkası olsa ne hali varsa görsün derim ama işte kardeş olunca bir yerden kurtarmaya çalışıyor insan. Kız için de Bile bile evlendi diyemiyorum haliyle. İnsan çok üzülüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…