iki ev arasında kaldım akla ihtiyacım var

kimsebilmesindiye

Guru
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
481
417
303
İstanbul
slm kızlar,
iki ara bi deredeyim yardımınıza ihtiyacım var
kirada oturuyorum hatta dahada kötüsü kv ve kp oturuyorum...
ev almaya karar verdik.aynı apartmanda birisi yüksek giriş diğeri 3. kat daire. Özellikleri yüksek giriş 3. kata göre yaklaşık 2-3 metre daha büyük.odalar daha şekilli...ancak amerikan mutfak...mutfak kısmı harıç normal adımla 6 adıma 6 adım (normal yürürken atılan adım gibi) koltuk takımımı değiştirip daha minik kullanışlı bir takım almam gerekecek .balkon yok…3. kat daireyse küçükte olsa balkonlu..ve dediğim gidi yüksek girişten çocuk odası yatak odası ve banyosu daha küçük. mutfak salon ayrı.salonun büyüklüğüde 5 adıma 8 adım...gelelim asıl soruna...iki ev arasında şuanda en az 25 bin tllik bi fark var...bu fark bizi kesinlikle zorlayacak. sorduğum bi kaç kişi okadar fark için 3. katı almaya değmeyeceğini yüksek girişinde kolay satılabileceğini ve amerikan mutfak olayına bisüre sonra alışabileceğini söyledi..
benimde bi aklım bikere alacaksın zorlan dıyor diğer aklım yüksek girişi al rahat rahat öde borcu sonra sat daha büyüğünü alırsın diyor...eşim kararı bana bırakmış durumda ama bende yanlış bir karar vermek istemiyorum...

Balkonsuz evde oturmak kesinlikle zordur. Ben yıllardan sonra oturuyorum. Çok zor. Çamaşırı hadi kurutma mak
Nasında kurutta hadi bi çay içecek balkonum yok. İlla bu iki ev şart mı? Şartsa yüksek giriş altta kömürllük otopark varsa kışın çok soğuk olur.ama daire varsa altta sorun olmaz. Yüksek girişin önünde çıkma varsa hiç alma içine kasvet basar. Bence ya başka bir ev bak sıkışacağına değsin ya da bahçe katı al idare et. Çok zorlanmadan öde sonra bakarsın duruma göre. Eğer yüksek giriş çok kasvetli değşlse, amerikan mutfağı dert etme. Ben 450 bin liralık balkonsuz evde oturuyorum. Bişey olmuyor alışıyorsun. Lüks sitelerin hepsinde 100 m2 daireler bile hem balkonsuz hem amerikan mutfaklı
Sonuç: kattaki ev biçimsizse eşyaların adam gibi saığmayacaksa, sıkıştığına değmez. Yüksek girişin odaları ii feahsa idare edersin bişey olmaz. Boyumca çocuklarım var lüks site olsun istedik küçücük evde oturuyorum istersen sığıyorsun

slm kızlar,
iki ara bi deredeyim yardımınıza ihtiyacım var
kirada oturuyorum hatta dahada kötüsü kv ve kp oturuyorum...
ev almaya karar verdik.aynı apartmanda birisi yüksek giriş diğeri 3. kat daire. Özellikleri yüksek giriş 3. kata göre yaklaşık 2-3 metre daha büyük.odalar daha şekilli...ancak amerikan mutfak...mutfak kısmı harıç normal adımla 6 adıma 6 adım (normal yürürken atılan adım gibi) koltuk takımımı değiştirip daha minik kullanışlı bir takım almam gerekecek .balkon yok…3. kat daireyse küçükte olsa balkonlu..ve dediğim gidi yüksek girişten çocuk odası yatak odası ve banyosu daha küçük. mutfak salon ayrı.salonun büyüklüğüde 5 adıma 8 adım...gelelim asıl soruna...iki ev arasında şuanda en az 25 bin tllik bi fark var...bu fark bizi kesinlikle zorlayacak. sorduğum bi kaç kişi okadar fark için 3. katı almaya değmeyeceğini yüksek girişinde kolay satılabileceğini ve amerikan mutfak olayına bisüre sonra alışabileceğini söyledi..
benimde bi aklım bikere alacaksın zorlan dıyor diğer aklım yüksek girişi al rahat rahat öde borcu sonra sat daha büyüğünü alırsın diyor...eşim kararı bana bırakmış durumda ama bende yanlış bir karar vermek istemiyorum...

25 binden kacmak icin balkonsuz eve razı olmayın, kücük bile olsa insan arada nefes almak istiyor. Ben bir dönem yüksek girişte oturmuştum da boğulacaktım nerdeyse, icim daralmıştı.

Ev alıp satmak da kolay değil bu devirde, adımına karışına bakmadan alın 3. katı.

balkonsuz ev alma bence de benim evimde küçük yazın gelen bütün misafirlerimi balkonumda ağırlıyorum hem neden illa o bina başka binalara da bakın sonuç ta ev almaya karar vermişsiniz

Bir kanun çıkmış sanırım yeni alınan evde ilk 5 yıl içinde satış yaptığında devlet al sattan kar ettiğin için %35 vergi alıyormuş ki bu korkunç bir oran .100binde 35bini vergi.1.kat komşumuz satacaktı emlakçıı böyle söyledi ve o da araştırdı ve vazgeçti.Fakat başka birinden de şimdiden sonra temeli atılacak evler için geçerli olduğunu söyledi.Bilemiyorum.Bu durumu da bir araştırıp öyle karar verin derim.İçinize sinen olsun ki aldıktan sonra 5 yıl o eve mahkum kalmayın.Ben 3. kata bakın derim.1. katta üstte en az 2 kişinin gürültüsünü pisliğini çekmek de var.Banyo akar sana, silkelenir sana, gürültü sana bir de daha zor ısınırsın kış olunca alt boş ve muhtemelen bodrum vardır altta.Hayırlısı olsun yine de.Bir de çevreyi araştırmaya devam edin belki başka alternatifler de vardır:nazar:

balkon çok önemlidir küçük de olsa çıkıp nefes almak için şart.
ayrıca amerikan mutfak çok kullanışsız oluyor. yemek kokusu salonda oluyor aspratör felan durumu çok kurtarmıyor. ayrıca mutfağın sürekli toplu olması lazım aksi halde çok çirkin duruyor. insanlık hali hiçbirimiz dört dörtlük değiliz. bu nedenle amerikan mutfak sizi zorlayabilir

Evde rutubet ve güneş görmeyecek oda sorunu yoksa yüksek giriş olabilir elbetteki. . En büyük yatırım kesinlikle evdir. .

öncelikle hayırlısı olsun ama ev oyle bugun al yarın sat yapılabıleek bırsey degıl
bence gırıs kattakı en buyuk sorun balkon olmaması , balkona ıhtıyac duymayacakmısınız?

iki ev piyasaya göre uygun ve tanıdık oldugu için onlardan birini alamak istiyoruz..

yüksek giriş daire olursa arka tarafa küçükte olsa bi balkon yaptırılabiliyor ki yaptıracağız orası olursa... yüksek girişin altında ev var sıcak soğuk sorun olmaz diye düşünüyoruz.üst çıkıntısıda yaklasık 1,5 metre kadar yan tarafındaki evle kıyasadığımızda yüksek giriş yan binadaki 1. katta ki eve denk geliyor.ben şuan 3+1 eve 650 tl kira veriyorum

iki ev piyasaya göre uygun ve tanıdık oldugu için onlardan birini alamak istiyoruz..

yüksek giriş daire olursa arka tarafa küçükte olsa bi balkon yaptırılabiliyor ki yaptıracağız orası olursa... yüksek girişin altında ev var sıcak soğuk sorun olmaz diye düşünüyoruz.üst çıkıntısıda yaklasık 1,5 metre kadar yan tarafındaki evle kıyasadığımızda yüksek giriş yan binadaki 1. katta ki eve denk geliyor.ben şuan 3+1 eve 650 tl kira veriyorum

bende yuksek gırıs bır evde oturdum
cıkma vardı bendede ve ev karanlık dusuyordu hep los bır havası vardı
arkaya balkon yaptırabılıyorsanız guzel olur kafes seklınde kapatırsınız hırsızların hedefı olmazsınız oyle halı fılan sılkmek ıcın kullanmazsınız oturursunuz fılan guzel olur kac lıra evler?

Hayırlı olsun Allah ödeme kolaylığı versin. Bizde ev aldık hangisini ödeyeceğinize inanıyorsanız onu alın. Borçlanmadan mal sahibi olunmuyor doğru ama fazla borçlanınca da insan hayattan zevk almıyor sadece ödemeye odaklanıyor.

balkon yaptırabileceğinizi söylemişsiniz ama bina sakinlerinden izin almak lazım. kafanıza göre yaparsanız ve sizi şikayet ederlerse bir sürü sıkıntıya girmiş olacaksınız

Alacagınız ev şimdiden hayırlı olsun inşallah gönül rahatlıgıyla oturursunuz.Ev meselesine gelince amerikan mutfak çok kullanışsız olur yaptıgın yemek kokuları hep salona siner ister davlumbaz aç istersen de aspiratör hiç fark etmez o kokular hiç çıkmaz ayrıca kalabalık misafir agırlıyacagın zaman bütün misafirler seni izler gibi olur rahat hareket edemezsin.

Yüksek girişe nasıl balkon yaptıracaksınız sonuçta binanın dışı belediye izin veriyor mu benim yaşadıgım şehirde yasak önceleri apartman sakinleri ve diger komşulardan imza topluyorlardı balkon yaptırmak için fakat şimdi onuda kabul etmiyorlar görüntü kirliligi oluyor binaların dış kısmına balkon vb şeyler yapmak yasak yapan olursa da yıkılıyor artık.

Alacagınız evler kaç mt kare ve fiyatları nedir?

Merhaba,

Ben 3 sene giriş katında oturdum, saçak altı denilen bir konumdaydım yani üst daireler benim dairemden 1-1,5 m. daha geniş başlıyordu. Ama ev güneş görebiliyordu ve altımda 4 daire daha vardı, bu nedenle hiç rutubet olmadı. Balkonum da küççücük miniminnacıktı (2 kişi anca sığar) ama İstanbul'da çok sıcak olmadığı ve manzaram sadece binaları içerdiği için hiç balkonda oturma ihtiyacı hissetmedim. Şimdi ev aldık çok şükür, yüksek girişteyim ama saçak altı olmamasına özellikle dikkat ettim çünkü böyle daha aydınlık oluyor.

Dikkat etmen gerekenler:

1) Üst katların giderleri senin evin neresinden geçiyor? Akma kokma olursa nereden akacak, buna dikkat et, bazen girişin planı değişik olduğu için giderler salondan, yatak odasından vb geçebiliyor. Bazen de hiçbiyerden geçmeyip apartman boşluğunda kalabiliyor.

2) Apartmanın kapısı kapandığında insani boyutlarda mı ses çıkıyor? Giriş katta olduğun için dış kapı sesi yüksekse seni delirtebilir.

3) Almaya karar verdiğiniz apartmanın manzarası yoksa balkonu olup olmadığı o kadar da önemli değil. Ama manzarası varsa, ferahsa; işte o zaman balkonsuz aldığınıza pişman olabilirsiniz.

4) Giriş katlar her zaman daha çok kir toz alır. Hele saçak altıysa üst kattakiler saç atar hop size girer, kağıt atar hop sizde. Bunu da sineklik taktırarak çözebilirsiniz gayet rahat oluyor.

5) En en en önemlisi komşular. Bakın bakalım gürültücü tipler var mı, kavgacı, görgüsüz vb olup olmadığını iyice araştırın. APartmanla ilgili her sorun çözülür de kötü komşuyla çözülmez.

Allah hayırlısını nasip etsin, inşallah içinize siner alacağınız yer.

balkonu odayı küçülterek yaptırırız dıye düşünüyoruz.bişekilde halledebiliriz diyoruz ... manzara falan yok ya bina lar arasında bi ev ben sadece çamasır asabileceğim 1m2 bi balkon olsun yeter diyorum...evin kullnım alanı 80-82 m2 arası fiyat olarakta 120 bin. 3. kat olanda 145 bin tl...aranızda bu rakamları düşük bulacak olan olabilir.

kalabalık misafiri düşündüm ama zaten çalışan bi insanım öyle sürekli agır misaifrlerim olmaz gelende arkadaşlarım olur...kalmaya gelenlerde görümcm yengem falandır.semt olarakta eşimin çocuklugunun geçtiği yer ve herkesi tanıyoruz...ayrıca evin çevresinde kv annem halamlar abimler oturuyor....

ha buarada kızlar balkonu nekedara yaptırabilirim :(

Arkadaşım siz nerede yaşıyorsunuz 80 mt kare ev 120 binlira,80 mt kare ev yaşadıgım şehirde 50 binliradır hatta 40 ve 35 binliraya satılan evler bile var.

Son düzenleme:
balkonu odayı küçülterek yaptırırız dıye düşünüyoruz.bişekilde halledebiliriz diyoruz ... manzara falan yok ya bina lar arasında bi ev ben sadece çamasır asabileceğim 1m2 bi balkon olsun yeter diyorum...evin kullnım alanı 80-82 m2 arası fiyat olarakta 120 bin. 3. kat olanda 145 bin tl...aranızda bu rakamları düşük bulacak olan olabilir.

kalabalık misafiri düşündüm ama zaten çalışan bi insanım öyle sürekli agır misaifrlerim olmaz gelende arkadaşlarım olur...kalmaya gelenlerde görümcm yengem falandır.semt olarakta eşimin çocuklugunun geçtiği yer ve herkesi tanıyoruz...ayrıca evin çevresinde kv annem halamlar abimler oturuyor....

ha buarada kızlar balkonu nekedara yaptırabilirim :(

belediyeden izin alacaksın, duvar kırdıracaksın balkon yaptıracaksın, 25 binden kacayım derken astarı daha pahalı olacak.

Balkon için belediyeden izin almanız gerek ama önce komşular imza toplamanız gerek eger komşular şikayetçi olursa yaptırdıgınız balkon yıkılır yaşadıgım şehirde belediye artık izin vermiyor sonradan balkon büyütmeye ve yaptırmaya eger yaptıran olursa yıkılıyor.

Ben olsam bütçemi zorlamayacak evi seçerdim.

Birde balkonu sadece çamaşır asmak için istiyorsanız gereksiz. Balkonumuz var ama hep çamaşırları içeride kuruturum.

Kırsalda değiliz ki mis gibi temiz havada güneşte kurusun. Şehrin tozu, kiri, kokusu çamaşırlara siniyor.

Back
X