• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki ev arasında kaldım akla ihtiyacım var

Bir kanun çıkmış sanırım yeni alınan evde ilk 5 yıl içinde satış yaptığında devlet al sattan kar ettiğin için %35 vergi alıyormuş ki bu korkunç bir oran .100binde 35bini vergi.1.kat komşumuz satacaktı emlakçıı böyle söyledi ve o da araştırdı ve vazgeçti.Fakat başka birinden de şimdiden sonra temeli atılacak evler için geçerli olduğunu söyledi.Bilemiyorum.Bu durumu da bir araştırıp öyle karar verin derim.İçinize sinen olsun ki aldıktan sonra 5 yıl o eve mahkum kalmayın.Ben 3. kata bakın derim.1. katta üstte en az 2 kişinin gürültüsünü pisliğini çekmek de var.Banyo akar sana, silkelenir sana, gürültü sana bir de daha zor ısınırsın kış olunca alt boş ve muhtemelen bodrum vardır altta.Hayırlısı olsun yine de.Bir de çevreyi araştırmaya devam edin belki başka alternatifler de vardır:nazar:

Yalnız o vErGi kar üzerinden, yani 100e aldın, 110 a sattın diyelim, aradaki 10 bin üzerinden vergi alınır. Ha az mı, yine de cok tabi...

Bence bi kere alacaksın zorlan,25 bin şimdi fazla görünüo ama ilerde öderken bu kadarını ödeyebiliorsam o kadarını da ödermişim dedirtio insana,4ay önce ev aldım,keşke 20bin daha verip içime sineni alsaymışım,kolay ev değiştirilmio bi araba gibi değil

balkonu odayı küçülterek yaptırırız dıye düşünüyoruz.bişekilde halledebiliriz diyoruz ... manzara falan yok ya bina lar arasında bi ev ben sadece çamasır asabileceğim 1m2 bi balkon olsun yeter diyorum...evin kullnım alanı 80-82 m2 arası fiyat olarakta 120 bin. 3. kat olanda 145 bin tl...aranızda bu rakamları düşük bulacak olan olabilir.

kalabalık misafiri düşündüm ama zaten çalışan bi insanım öyle sürekli agır misaifrlerim olmaz gelende arkadaşlarım olur...kalmaya gelenlerde görümcm yengem falandır.semt olarakta eşimin çocuklugunun geçtiği yer ve herkesi tanıyoruz...ayrıca evin çevresinde kv annem halamlar abimler oturuyor....

ha buarada kızlar balkonu nekedara yaptırabilirim :(
merhaba canım bende balkonsuz evde oturuyorum kurutma makinamda var ama yazın onuda çalıştırmak bir dert bizde balkon yaptırdık ama duvarı falan kırdırmadık uzun dar bi odamız vardı onu kirişlerden pimapenle böldürdük sonra odanın balkon olarak kullanılıcak tarafındaki camı değiştirdik tek kanatlıydı şimdi komple açılır yaptırdık balkon camı gibi inan çok rahat oldu şimdi çamaşırımı asıyorum istersem çıkıp oturabiliyorum yemek yiyebiliyorum çok büyük rahatlık oldu benim için

merhaba canım bende balkonsuz evde oturuyorum kurutma makinamda var ama yazın onuda çalıştırmak bir dert bizde balkon yaptırdık ama duvarı falan kırdırmadık uzun dar bi odamız vardı onu kirişlerden pimapenle böldürdük sonra odanın balkon olarak kullanılıcak tarafındaki camı değiştirdik tek kanatlıydı şimdi komple açılır yaptırdık balkon camı gibi inan çok rahat oldu şimdi çamaşırımı asıyorum istersem çıkıp oturabiliyorum yemek yiyebiliyorum çok büyük rahatlık oldu benim için

canım resim gönderebilirmisin..bizde olusa cocuk odasına yaptırmayı düşünüyoruz.odayı küçülterek camlı balkon yaptıralım diyoruz.. ama işte öncelkle hangi ev olsun diye karar vermeye çalışıyoru

ya bu balkon ne işe yarar ben hiç anlamıyorum.Bayrampaşa gibi bir yerde çamaşırı zaten dışarı asmayın.daha çok kirlenir.belki ben balkona çıkmayı sevmediğimden bana hiç gerekli gelmiyor.önemli olan hangisinde nasıl hissettiğiniz.mesela giriş kat bana basar.bence hislerinize göre karar verin.o, şu, bu demeyin.

slm kızlar,
iki ara bi deredeyim yardımınıza ihtiyacım var
kirada oturuyorum hatta dahada kötüsü kv ve kp oturuyorum...
ev almaya karar verdik.aynı apartmanda birisi yüksek giriş diğeri 3. kat daire. Özellikleri yüksek giriş 3. kata göre yaklaşık 2-3 metre daha büyük.odalar daha şekilli...ancak amerikan mutfak...mutfak kısmı harıç normal adımla 6 adıma 6 adım (normal yürürken atılan adım gibi) koltuk takımımı değiştirip daha minik kullanışlı bir takım almam gerekecek .balkon yok…3. kat daireyse küçükte olsa balkonlu..ve dediğim gidi yüksek girişten çocuk odası yatak odası ve banyosu daha küçük. mutfak salon ayrı.salonun büyüklüğüde 5 adıma 8 adım...gelelim asıl soruna...iki ev arasında şuanda en az 25 bin tllik bi fark var...bu fark bizi kesinlikle zorlayacak. sorduğum bi kaç kişi okadar fark için 3. katı almaya değmeyeceğini yüksek girişinde kolay satılabileceğini ve amerikan mutfak olayına bisüre sonra alışabileceğini söyledi..
benimde bi aklım bikere alacaksın zorlan dıyor diğer aklım yüksek girişi al rahat rahat öde borcu sonra sat daha büyüğünü alırsın diyor...eşim kararı bana bırakmış durumda ama bende yanlış bir karar vermek istemiyorum...
ikinci aklını kullan bacım yüksek girişi al borcun bitince evi karlı bir biçimde satarsın hiç şüphen olmasın. hiç bir zaman ev fiyatı sattığın değerin altına düşmez. kalabalık bir aile deilseniz bi süre idare edebilirsin.ben de iki balkon var yaz günü sabah akşam yıka tozundan gına geldi , balkon yeri gelince iyi oluyor ama olmasa da olur.babamlar evdeki balkonlarını mutfakla birleştirip kapattılar millet balkon kapatıyor hep.. gönlün birazcıkta olsa hangisinden yanaysa ona geç :) ölümlü dünya borç ödemekle geçmez , borçsuz dertsiz en azından kendini kasmayacak kadar bir borçla rahat edebilirsin. 25 milyara banka kredisi 2-3 yıllığına 5 milyardan fazla faiz alıyor..

slm kızlar,
iki ara bi deredeyim yardımınıza ihtiyacım var
kirada oturuyorum hatta dahada kötüsü kv ve kp oturuyorum...
ev almaya karar verdik.aynı apartmanda birisi yüksek giriş diğeri 3. kat daire. Özellikleri yüksek giriş 3. kata göre yaklaşık 2-3 metre daha büyük.odalar daha şekilli...ancak amerikan mutfak...mutfak kısmı harıç normal adımla 6 adıma 6 adım (normal yürürken atılan adım gibi) koltuk takımımı değiştirip daha minik kullanışlı bir takım almam gerekecek .balkon yok…3. kat daireyse küçükte olsa balkonlu..ve dediğim gidi yüksek girişten çocuk odası yatak odası ve banyosu daha küçük. mutfak salon ayrı.salonun büyüklüğüde 5 adıma 8 adım...gelelim asıl soruna...iki ev arasında şuanda en az 25 bin tllik bi fark var...bu fark bizi kesinlikle zorlayacak. sorduğum bi kaç kişi okadar fark için 3. katı almaya değmeyeceğini yüksek girişinde kolay satılabileceğini ve amerikan mutfak olayına bisüre sonra alışabileceğini söyledi..
benimde bi aklım bikere alacaksın zorlan dıyor diğer aklım yüksek girişi al rahat rahat öde borcu sonra sat daha büyüğünü alırsın diyor...eşim kararı bana bırakmış durumda ama bende yanlış bir karar vermek istemiyorum...

Amerikan mutfagi asla tavsiye etmem. Benim de su an oturdugum ev amerikan mutfak. Hic iyi degil, cok rahatsiz edici. Sirf bu yuzden 1 ay sonra tasiniyoruz. Ayri mutfagi olan bir ev tuttuk.

canım resim gönderebilirmisin..bizde olusa cocuk odasına yaptırmayı düşünüyoruz.odayı küçülterek camlı balkon yaptıralım diyoruz.. ama işte öncelkle hangi ev olsun diye karar vermeye çalışıyoru

canım resim koyamam yaa kusura bakma :( ama düşün bak uzun dar bi oda karşılıklı iki kiriş var o kirişlerden itibaren cama doğru balkon gerisi yine oda bizde bebek olursa orayı bebek odası yapıcaz o yüzdende küçülmesinde bi sakınca yoktu bizim için ama bence senin elinde balkonlu ev alma imkanı varsa balkonlu al derim alamıyosanda dediğim gibi böldürebilirsin kırdırmadan hem çok maliyetli de değil izin almana da gerek yok

canım resim koyamam yaa kusura bakma :( ama düşün bak uzun dar bi oda karşılıklı iki kiriş var o kirişlerden itibaren cama doğru balkon gerisi yine oda bizde bebek olursa orayı bebek odası yapıcaz o yüzdende küçülmesinde bi sakınca yoktu bizim için ama bence senin elinde balkonlu ev alma imkanı varsa balkonlu al derim alamıyosanda dediğim gibi böldürebilirsin kırdırmadan hem çok maliyetli de değil izin almana da gerek yok

anladım eşimin dediği de senın evini yaptırdıgın gibiymiş 1500-2 bin tutar dedi...

kalabalık bi aile değiliz eşim ben ve 2,5 yaşında oğlum var... yani ben o eve hertürlü sığarım ama işte ................. kararsızlık...ayrıca onca sene kendimi sıkmanında bi anlamı yok diyorum...3 kuruş aşşagıya satarsın daha buyugunu alırsın diyorum bi aklımda almışken bikere alıcaksın diyor oyoyoyyyy ne zormuş bu işler...vay be parasızlık gözün çıksın

anladım eşimin dediği de senın evini yaptırdıgın gibiymiş 1500-2 bin tutar dedi...

kalabalık bi aile değiliz eşim ben ve 2,5 yaşında oğlum var... yani ben o eve hertürlü sığarım ama işte ................. kararsızlık...ayrıca onca sene kendimi sıkmanında bi anlamı yok diyorum...3 kuruş aşşagıya satarsın daha buyugunu alırsın diyorum bi aklımda almışken bikere alıcaksın diyor oyoyoyyyy ne zormuş bu işler...vay be parasızlık gözün çıksın :D

ev güneş almıyor ama gayet ışık oluyor ama arkadan güneş alıyor olabilir

bi gündüz bak derim bakmadıysan bizim ev bütün gün güneş alıyo akşama kadar ama dediğim gibi güneş almıyosa üst kattaki ev daha cazip bence

balkonsuz ev cok zor ya......benım dayımlar oturuyor inan cok zor...yaz geldımı şöyle oturacagın bır balkon ne bilim yani:44:

ben zaten giriş katı tercih etmem....balkonu olsa da olmasa da...güvenlik açısından ...

25. bin de iyi para yanı sıfır bır araba parası......kafam karıstı:26:
amerıkan mutfaga alısırsın benımkı de amerıkan .....zorluklarının yanın da kolaylıkları da cok fazla......

Bir kanun çıkmış sanırım yeni alınan evde ilk 5 yıl içinde satış yaptığında devlet al sattan kar ettiğin için %35 vergi alıyormuş ki bu korkunç bir oran .100binde 35bini vergi.1.kat komşumuz satacaktı emlakçıı böyle söyledi ve o da araştırdı ve vazgeçti.Fakat başka birinden de şimdiden sonra temeli atılacak evler için geçerli olduğunu söyledi.Bilemiyorum.Bu durumu da bir araştırıp öyle karar verin derim.İçinize sinen olsun ki aldıktan sonra 5 yıl o eve mahkum kalmayın.Ben 3. kata bakın derim.1. katta üstte en az 2 kişinin gürültüsünü pisliğini çekmek de var.Banyo akar sana, silkelenir sana, gürültü sana bir de daha zor ısınırsın kış olunca alt boş ve muhtemelen bodrum vardır altta.Hayırlısı olsun yine de.Bir de çevreyi araştırmaya devam edin belki başka alternatifler de vardır:nazar:

bu 2. ev için gecerli diye biliyordum...

Son düzenleme:
balkon 2 gündür kıymetini daha iyi anlıyorum.
iftardan sonra suyumu, kahvemi, kitabımı alıp balkona çıktığımda nasıl keyif yapıyorum :34::32::32:
evin içinde nefes alınmıyor ama balkon bir esiyor.

Back
X