Doğuma Hazırlık Iki isim arasinda seçenek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sizce hangi isim kulaga hoş ve anlamli

• İkranur

OY: 51 62,2%
  • Ecrin

OY: 31 37,8%

• Ankete Katılan
    82
Ben ikisini de beğenemedim, oy kullanamadım o yüzden.. Ecrin zaten anlam olarak ücret demek.. İkra da bir kız ismi için çok sert geldi bana, daha yumuşak, nameli bir isim olabilir. Ayrıca sonuna Nur eklemeyin illa o ismi koyacaksanız da..

Ecrin çok var, bence ikranur daha güzel . Allah sağlıkı doğum nasip etsin inşallah

Ben ikisini de beğenemedim, oy kullanamadım o yüzden.. Ecrin zaten anlam olarak ücret demek.. İkra da bir kız ismi için çok sert geldi bana, daha yumuşak, nameli bir isim olabilir. Ayrıca sonuna Nur eklemeyin illa o ismi koyacaksanız da..
Aynen katılıyorum ben de.. Araştırmak gerek isimlerin anlamlarını. Çok alakasız şeyler çıkabiliyor.

İkra söyleniş olarak kaba duruyor. Ecrin bir dönem çok yaygındı ama manası pek yok, ben tınısını da sevmiyorum. İkiside güzel değil darılmayın da, daha naif güzel isimler var. İnci, İpek, Ece gibi örneğin.

Merhaba canım büyumus bebis masallah ecrinin anlam bakımında dinende pek tasvip etmiyorlar bir karşılığı yok anlamca belinay ismini cok begeniyorum ben bizim akrabamızin torunun ismi ikranazdı sonunda nazıda vardı yani Rabbim sağlîcakla kucağina almayı nasip etsin insallah bizler icinde dua et olurmu hayırlisi ile bizlerede tattırsın.

Ecrin "ücret" demek ...
İkra "oku" demek... ben ikranur'a oyumu verdim hayırlı olsun :)
Bir isim kulağa hoş geldiği için değil, anlamı güzel olduğu için konulmalı..
Mesela aleyna kulağa hoş geliyor ama anlamı "üzerimize" demek.
Şimdi bunu koymanın ne anlamı var=) ben oğlumun adını başta yasin düşünüyodum ama sonradan araştırdımki anlamı şifreli bilinmiyor... Kur'an'da geçsede anlamı belli olmayan bir ismi koymak istemedim o yüzden Miraç koydum :)

Back
X