- 9 Nisan 2014
- 3.255
- 4.825
- 198
- Konu Sahibi demekoylee
-
Merhaba arkadaslar,kısadan sorunu anlatıcam.1 yasında oğlum var ve biz esimle oğlumuza iki isim koyduk biri benim istediğim diğeri de kp ismi.Ben basta bunu kabul ederek yaptım hatayı aslında esimi kırmak istemediğim için kabul ettim.Kp den pek hoslanmıyorum ve oğlumun onun adıyla anılması hosuma gitmiyor.Esim her ikisini de kullanıyor ama onun ailesi sadece kp ismi ile çağırıyor çocuğumu ...esim bu duruma gayet sessiz hatta kıs kıs gülüyor bir kaç defa uyardım ama maalesef tepki göstermedi bu duruma.Ben ismi koymayı kabul ettim ama söyleyeceğim demedim.Kp bazı sözleriyle torununa ismini koydurmaya mecbur bıraktı esimi simdi de geri adım atamıyor bana karsı.Simdi esimi kırmadan bu konuda nasıl ikna edebilirim tek isim söylensin istiyorum ileride çocuğum da bocalayacak yoksa...
osman erenİsimler ne ona göre yorum yapıcam
Ben ikisini birlikte kullanmak istemiyorum eren diyorum yani esim ikisini de söylüyor ama esimin ailesi sadece dedesinin adını kullanıyor öyle karman çorman birsey oldu durumİki isimle zorluk olacağını sanmıyorum benim kızımın da iki ismi var ve ikisini de kullanıyoruz.
Bazen kızım 1 hafta bir adı, bazen de 1 hafta diğer adını kullanıyor
Onun bu durum hoşuna bile gidiyor, bırak zorluğu
Bence osman cok guzel bi isim eren de guzel ama osman bi erkek icin cok daha havali ve agir bi isim. Oglun ortaokuldan sonra osmani kullanir arkadaslar arasinda benceosman eren
Eren Osman olsaydı, herkes 1.ismi söylerdi. ama siz osmanı başa getirip 2 farklı çağı aynı kimliğe koydurmuşsunuz.çocuk büyüynce kendine osman dedirtmez merak etmeyin eren diye tanıtır kendini,herkese de eren der.osman eren
o ikisini de birlikte kullanmamızı istiyor o zaman bocalamaz diyor ben yanasmıyorumAh şu büyükler, bu isim koydurtma nedir arkadaş ya? Tatlım önce sen kendi seçtiğin isimle çağırmaya devam et, eşinede deki, kocacıgım oğlumuza iki isim koyduk, ikiside gercekten cok içime sindi ama iki isimle çağırmak çocuk icin iyi değil. Tam bu yaslarda ismini öğrenmeye başlayacak, kimi Ahmet diyor kimi Mehmet, çocuğumuz kimlik problemi yasamasın farklı farklı isimlerden dolayı de. Hatta uzmanlarda söyledi bunu dersinki bu yalanda değil, psikoloji dersinde buna benzer konular görmüştüm. O zaman babamın adıyla hitap edelim derse, ben utanırım Baba'nın adını öyle kullanıp çocuğumu sevmekten. Atıyorum kp eşi Ahmet olsun, aileye bitane Ahmet paşa yeter, bizimki junior Ahmet paşa ama orijinali dururken ben benim çocuğuma öyle seslenemem. Yeri gelir kızarım çocuğuma, bağırırım, etraftakiler yanlış anlar, sanki babana sinirlendim sinirimi çocuktan çıkarıyorum sanırlar de
ayy amin bacım ağzın bal yesin insallah öyle olur babası kanına girmezse benim de fikrim o yönde krese baslar baslamaz öğretmenini bu konuda uyramam gerekEren Osman olsaydı, herkes 1.ismi söylerdi. ama siz osmanı başa getirip 2 farklı çağı aynı kimliğe koydurmuşsunuz.çocuk büyüynce kendine osman dedirtmez merak etmeyin eren diye tanıtır kendini,herkese de eren der.
İşte etraftakiler öyle yapmıyor ama herkes aklına geleni kullanıyor de. İki isim söylemeye tembellik ediyorlar o yüzden tek isim daha iyi, zaten okula başlayınca okulda nüfustaki ismiyle hitap ederler arkadaşları falanda alışır dersin şimdilik. Okul acılıncada Veli sen olacağın icin kendi istediğin isimle hitap edilmesini söylersino ikisini de birlikte kullanmamızı istiyor o zaman bocalamaz diyor ben yanasmıyorum
isimle bi meselem yok sonunu öyle bitirmeyeydin iyiydiBence osman cok guzel bi isim eren de guzel ama osman bi erkek icin cok daha havali ve agir bi isim. Oglun ortaokuldan sonra osmani kullanir arkadaslar arasinda bence
Oglan ortaokula baslayinca arkadaslari osman diye seslenirken asude dediydi dersin :disimle bi meselem yok sonunu öyle bitirmeyeydin iyiydi
ortaokula kadar okuturum bende yeterki osman demesinlerOglan ortaokula baslayinca arkadaslari osman diye seslenirken asude dediydi dersin :d
bu söylediğin çok doğru dostum gerçekten dısarda adını sorana osman eren dediğimizde hemen osman diyorlar eren diyen yok insanlar ilk duyduğunu söylüyor galiba burdan dem vursam ise yarayabilirİşte etraftakiler öyle yapmıyor ama herkes aklına geleni kullanıyor de. İki isim söylemeye tembellik ediyorlar o yüzden tek isim daha iyi, zaten okula başlayınca okulda nüfustaki ismiyle hitap ederler arkadaşları falanda alışır dersin şimdilik. Okul acılıncada Veli sen olacağın icin kendi istediğin isimle hitap edilmesini söylersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?