iki isim sorunu

demekoylee

Küçük Horozum:)01.10.2014
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
3.255
4.825
198
Merhaba arkadaslar,kısadan sorunu anlatıcam.1 yasında oğlum var ve biz esimle oğlumuza iki isim koyduk biri benim istediğim diğeri de kp ismi.Ben basta bunu kabul ederek yaptım hatayı aslında esimi kırmak istemediğim için kabul ettim.Kp den pek hoslanmıyorum ve oğlumun onun adıyla anılması hosuma gitmiyor.Esim her ikisini de kullanıyor ama onun ailesi sadece kp ismi ile çağırıyor çocuğumu ...esim bu duruma gayet sessiz hatta kıs kıs gülüyor bir kaç defa uyardım ama maalesef tepki göstermedi bu duruma.Ben ismi koymayı kabul ettim ama söyleyeceğim demedim.Kp bazı sözleriyle torununa ismini koydurmaya mecbur bıraktı esimi simdi de geri adım atamıyor bana karsı.Simdi esimi kırmadan bu konuda nasıl ikna edebilirim tek isim söylensin istiyorum ileride çocuğum da bocalayacak yoksa...

neden kırmadan? eşiniz kıs kıs gülüyor, uyarılarınıza tepki göstermiyor
kati bir tepki koyun bence

Bocalamaz. Benim kızımında 2 ismi var biz hep 2. İsmi söyledik.kendisi de ilk ismi kabul etmiyordu.4yaşını bitirecek kasımda. Bu sene kreşe başladı orada bazıları 2 adını bazıları 1. Bazıları ise 2. İsmini söylüyormuş ve hoşuna gidiyor. Artık adını soranlara 2 ismini de söylüyor. Sizin sıkıntınız cocuğun bocalaması değil istemediğiniz bir isim vermeniz. Ama ben o ismi koyacam dedim söyleyeceğim demedim ki diye bir şey yok. Kimliğinde yazıyor neticede ya hiç koymayacaktınız yada böyle devam edecek.

Ah şu büyükler, bu isim koydurtma nedir arkadaş ya? Tatlım önce sen kendi seçtiğin isimle çağırmaya devam et, eşinede deki, kocacıgım oğlumuza iki isim koyduk, ikiside gercekten cok içime sindi ama iki isimle çağırmak çocuk icin iyi değil. Tam bu yaslarda ismini öğrenmeye başlayacak, kimi Ahmet diyor kimi Mehmet, çocuğumuz kimlik problemi yasamasın farklı farklı isimlerden dolayı de. Hatta uzmanlarda söyledi bunu dersinki bu yalanda değil, psikoloji dersinde buna benzer konular görmüştüm. O zaman babamın adıyla hitap edelim derse, ben utanırım Baba'nın adını öyle kullanıp çocuğumu sevmekten. Atıyorum kp eşi Ahmet olsun, aileye bitane Ahmet paşa yeter, bizimki junior Ahmet paşa ama orijinali dururken ben benim çocuğuma öyle seslenemem. Yeri gelir kızarım çocuğuma, bağırırım, etraftakiler yanlış anlar, sanki babana sinirlendim sinirimi çocuktan çıkarıyorum sanırlar de

Ben ikisini birlikte kullanmak istemiyorum eren diyorum yani esim ikisini de söylüyor ama esimin ailesi sadece dedesinin adını kullanıyor öyle karman çorman birsey oldu durum

Eren Osman olsaydı, herkes 1.ismi söylerdi. ama siz osmanı başa getirip 2 farklı çağı aynı kimliğe koydurmuşsunuz.çocuk büyüynce kendine osman dedirtmez merak etmeyin eren diye tanıtır kendini,herkese de eren der.

o ikisini de birlikte kullanmamızı istiyor o zaman bocalamaz diyor ben yanasmıyorum

Şu saatten sonra artık bir şey yapamazsınız bence.İsmi koydurdum ama söylenmesini istemiyorum diye bir şey olamaz.Eşiniz ailesine bu ismi söylemeyin mi diyecek? Ben büyüklerin isim konusuna karışmasına tamamen karşıyım.Fakat artık olan olmuş,koyulan bir isim var.O yüzden tepki vermek için çok geç,onu baştan düşünecektiniz.

ayy amin bacım ağzın bal yesin insallah öyle olur babası kanına girmezse benim de fikrim o yönde krese baslar baslamaz öğretmenini bu konuda uyramam gerek

o ikisini de birlikte kullanmamızı istiyor o zaman bocalamaz diyor ben yanasmıyorum
İşte etraftakiler öyle yapmıyor ama herkes aklına geleni kullanıyor de. İki isim söylemeye tembellik ediyorlar o yüzden tek isim daha iyi, zaten okula başlayınca okulda nüfustaki ismiyle hitap ederler arkadaşları falanda alışır dersin şimdilik. Okul acılıncada Veli sen olacağın icin kendi istediğin isimle hitap edilmesini söylersin

bu söylediğin çok doğru dostum gerçekten dısarda adını sorana osman eren dediğimizde hemen osman diyorlar eren diyen yok insanlar ilk duyduğunu söylüyor galiba burdan dem vursam ise yarayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…