iki isim sorunu

bu söylediğin çok doğru dostum gerçekten dısarda adını sorana osman eren dediğimizde hemen osman diyorlar eren diyen yok insanlar ilk duyduğunu söylüyor galiba burdan dem vursam ise yarayabilir
Kesinlikle dene. Kimi Osman diyor kimi Eren diyor deki sadece Osman diyorlar dersen babasının ismine gıcık kaptığını zAnneder. Ben ikisinide demelerini istiyorum ama kimse yapmıyor o yüzden okula gidene kadar Eren diyelim dersin

Ben ikisini birlikte kullanmak istemiyorum eren diyorum yani esim ikisini de söylüyor ama esimin ailesi sadece dedesinin adını kullanıyor öyle karman çorman birsey oldu durum
Benimde ilk adını eşim diğer adını ben koydum.
İlk zamanlar kv, kp sürekli ilk adını söylerlerdi birisi sorduğu zaman bende düzeltir iki adını da söylerdim.
Tabi şimdi kızım büyüdü kendi seçim yapıyor. Bu hafta benim koyduğum isimle hitap ediyoruz
Şimdi sen kendi koyduğun ismi söyle ufaklık büyüdükçe seçimi ona bırak.

ortaokula kadar okuturum bende yeterki osman demesinler
O kadar nefret ediyosan koydurmasaydin bayagi travmatik bakiyosun

Osman deyince aklima osman bey geliyo, oguzlarin kayi boyundan bir hakan yukseliyo 3 kitaya hukmedecek bir imparatorlogun tohumunu atmak uzere osmanogullari beyligini kuruyo. Od-man yani ates gibi adam manasi. Eren deyince ne geliyo aklima ne bileyim ilkokulda tembel bi oglan vardi kis boyu grip gezerdi sumuklu eren derdik. Simdi benim oglumun adi osman eren olsa osmani kullanirim biraz bilinc altiyla alakali sen kpden cok nefret ediyosun belli ki ondan tiksinmissin keske koydurmasaydin agirligini o zaman koysaydin simdi artik manasi yok koyulmus isim ki senin oglan osmanli tarihini okursa bana osman deyin diyebilir biraz alis isme

o zamana kadar da atı alan üsküdar ı geçmis olur demi:) cvp için çok tesekkürler seni izlemeye aldım politik cvpları öğrenmem lazım senden

Ablamın kızının iki ismi var. Biri çokk eski bir isim Nesibe diğeri gizem. asude_bahar ın dediği gibi orta okula kadar hep Nesibe dedirtti çok havalı geliyormuş. Şimdi lise de sıkıysa biri Nesibe desin
Gizem benim adım teyze lütfen diyor.

o zamana kadar da atı alan üsküdar ı geçmis olur demi:) cvp için çok tesekkürler seni izlemeye aldım politik cvpları öğrenmem lazım senden
Aynen öyle tatlım, okula başlayınca zaten Eren'e alışmış olur çocuk, öyle hitap edilmesini kendi ister, ayrıca Veli'si olarak sende üstüne basarak söylersin. Hayır Osman Eren gayet güzel bir isim ama istemiyorsan çözüm aramak gerek, çocuk senin çocuğun

Ben okul donemi bunu gordum mesela cocugun adi mehmet burak mehmet dedirtiyo, suleyman arda suleyman dedirtiyo, mustafa enes mustafa dedirtiyo vsvs. Cok sasiriyodum niye eski isimleri kullaniyolar diye o yaslardayken. Sonra anladim ki daha erkeksi havali buluyolar. Yas ilerledikce ben de oyle dusunmeye basladim. Suleyman deyince kanuni canlaniyo gozumde su an benim icin ardadan daha ihtisamli mesela

ayy amin bacım ağzın bal yesin insallah öyle olur babası kanına girmezse benim de fikrim o yönde krese baslar baslamaz öğretmenini bu konuda uyramam gerek
e bacım sen de uyar eşini 'babana jest olsun diye 2.isim olarak koydum b...nu çıkartma, bu çocuğu Eren diye çağırmak için koyduk bu ismi, oyunbozanlık yapma şimdi babana yaranmak için' de ağırlığını koy canım.çocuğu götür her yere 'adı eren' de, sürekli 'senin adın eren, osman'ı kullanmak için koymadık oğlum senin adını sorana eren diyeceksin' diye empoze et sürekli.

öyle dersem kavga çıkar hemde esim inatlasır o yüzden damardan girip halletmeye çalısıyorum.Suan ben baktığım için evde sürekli eren diyorum ki kulağı ona alıssın diğer söylediğini yapmam için biraz zaman var daha çok küçük 1 yasında

Bu isimlere aşırı boyutta takmışsınız. 2 isim koyduysanız isteyenin istediği isimle hitap edeceğini göze almışsınız demektir. Çocuk bocalarmış, gerekirse okuldan alırmışsınız, yok kreş öğretmeniyle konuşup uyaracakmışsınız filan... normal geliyor mu bunlar size? 2 isimli bir çocuğa hangi isimle hitap edileceği bana göre inanılmaz basit bir mesele. Hatta mesele bile değil. Hayatınızda dert yaşamadınız sanırım.

Sizdeki saplantı olmuş artık. Bence bu konuyu komple "aşmaya" çalışın.

Bende sandım kötü bi ismi var osmanda erende çok güzel isimler, ya çok kötü bir isim olsaydı.
Boşuna abartıyorsunuz siz istediğinizi söyleyin kv kp istediğini, zaten ileride kendi seçicek siz ne derseniz deyin.
Benimde 2 ismim var ama ben 2. İsmimi kullanıyorum hatta ilk ismimi bilmeyen çok kişi var ismin başta sonda olmadı çokda önemli değil yani

Onların o ismi söylemeleri gayet normal . Sen istediğini söyle çevrende öyle söyler yavaş yavaş zaten hangisi çok söylenirse öyle gider . Ayrıca zaten koymuşsunuz ismi olan olmuş söyleyin ayda yılda bir . İki isim olduğunda normalde ikisininde kullanılması doğru imiş .

iki ismi olan kızımdan tecrübeme dayanarak söyleyeyim;
bocalamıyorlar
hatta büyüdükçe hoşlarına gidiyor 2 isim

Çocuğunuzun iki adı var, çocuğunuz büyüyüp de "şu adımı sevmiyorum, kullanmıyorum" diye belirtmediği sürece ve hatta belirtse bile isteyen istediği isimle çağıracak onu. Bunu sorun etmeniz ileride daha büyük sorunlara neden olabilir. Alışmaya, aşmaya çalışın. Kayınpederinizden dolayı sevmediğiniz o ismi çocuğunuzdan dolayı sevmeyi deneyin.

Lise öğretmeni olarak duruma Açıklık getireyim. Ilk isim olan Abdullah, Osman , ali , Mehmet gibi isimlerle seslenildiğinde Kıyameti koparıyorlar .

Enes, Furkan, Burak, Berk bunlar ikinci isim ve beylerin istediği de bu tam olarak ..

üstelik çocuk daha 1 yaşında...

konu sahibi kp sevmediğiniz için bu tepkiniz bence..

üstelik çocuk daha 1 yaşında...

konu sahibi kp sevmediğiniz için bu tepkiniz bence..

aslında sevseydi bile kendi istemeden eşinin isteği ile koyduğu isim olduğu için alışamayabilirdi bence.
isim koyarken basit gibi geliyor insana, ama ömür boyu taşınacak o isim, ileride pişman olabiliyor insan.

ben de oğluma 2 isim koydum, olur da birini sevmezse diğerini kullanma seçeneği olsun diye. ama ikisi birlikte hoş söyleniyor. anne baba öyle kullanıyoruz. ilk defa tanışan kişiler bazen tek ismini kullanıyorlar sorun etmiyorum. Ama birileri inadına tek isimle seslenirse gıcık olurum orası ayrı mesele. Benim oğlumun da ilk ismi KP ye ait, eşimin ailesi sadece o ismi kullansa hoşlanmam mesela.

Bu saatten sonra tepki koysanız ne olacak ki.
Kimlikte 2 isim yazıyor şimdi tek isimle hitap edilse bile okulda iki isimle hitap edilecek çocuğa.

benimde büyük oğlumun ilk ismi kp ismi.. eşim koymak istedi babası vefat ettiği için ben hiç rahatsızlık duymadım bilmiyorum belki kv kp sevdiğim içindir.. aile içinde hep ikinci ismi kullandık eşimin tarafıda hiç ilk ismiyle seslenmez kv seslense de bozulmam gibi geliyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…