• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki isim sorunu

benimde büyük oğlumun ilk ismi kp ismi.. eşim koymak istedi babası vefat ettiği için ben hiç rahatsızlık duymadım bilmiyorum belki kv kp sevdiğim içindir.. aile içinde hep ikinci ismi kullandık eşimin tarafıda hiç ilk ismiyle seslenmez kv seslense de bozulmam gibi geliyor ..

aslında demek istediğim şu, siz iki isim koysanız da anne baba ikinciyi kullanıyorsunuz. biri de çıkıp, sizin ailenizden de olabilir bu kişi, sizin kullanmadığınız diğer ismi kullanıyor, hem de bir kaç kez değil, sürekli bunu yapıyor. bu durumda siz size inat yapıldığını düşünmez misiniz? yani çocuğunuzun iki ismi olabilir ama siz ilk ismi kullanmıyorsunuz, diğer aile bireylerinin bu karara uyması gerekmez mi?
hani arada seslenilir, o şekilde sevilir, onu kast etmiyorum, sürekli olan bir terslikten söz ediyorum. ben çok hoş bakmam açıkçası. ben de oğlumun ismini çok severek koydum bu arada. iki ismi birlikte de yakıştırıyorum. sadece ilk ismini kullanan olunca da, ya da diğer ismini, ilk duyduğumda bir garip geliyor, sanki başkasına sesleniyorlar gibi. Sürekli olmadığı için sorun yok, sürekli olsa düzeltme gereği duyarım muhtemelen.

o ikisini de birlikte kullanmamızı istiyor o zaman bocalamaz diyor ben yanasmıyorum

bi alemsiniz..eşiniz mantıklı davranıyo yanı ne şişi yakıyo ne kebabı .siz kp rinizi sevmedıgınız ıcın suan sorun cıkarıyosunuz. osman ismi kp ismi olmasaydı aslında begenırdınız bence güzel bi isim ve bi agırlıgı var . eşinizle aranızda tatsızlık cıkarmayın. ıkı ısmı kullanmayacaksanız keske basta tepki verseydiniz.

oğlum 5 yaşında ,sınıfındaki arkdaşlarının çoğu 2 isimli..ikisi birden söyleniyor..evde sadece ilki,okulda bazıları ikinci isöi derken çocuk hepsine aşina oluyor..osman da dense eren de dense hepsini ismi olarak yorumlar sorun olmaz merak etmeyin..
bir de madem 2 isim konmuş,ne bekliyordunuz osman diye hitap edilmeyeceğini mi? böyle olacağını bilmeliydiniz.

Yaşayan adamın adını ne diye koyuyorsunuz ki? Çok yersiz. Büyüklerin bunu istemesi de aynı şekilde.

Karşıyım bu duruma. O farklı bir birey sonuçta ve bu ne vefayı ne saygıyı ifadeye ediyor bana göre.

benim kardeşiminde iki ismi var 7 yaşında kendisi okulda ikinci adı söyleniyor biz ilk adını söylüyoruz ailecek.
hiç bocalamaz merak etme ikinci adını kullanır okulda vs

Aslında emin ol büyütecek birşey yok, herkesde var bu sorun gibi algılanan isim olayı.
Rahat ol bi tek sıkıntı varsın bu olsun , Sen onu düşünerek söyleme , ablamın kızının ismindede aynı problem var o taraf kendi koyduğunu söylüyor ama alıştı hiç problem yok yani. İnanın o kadar şey varken evladınızın eli ayağı düzgünken böyle şeyleri takmayın.

İki isme evvelden beri karşıyım benimkiler tek isimli. Neyse çocuğun iki ismi varsa yani gönül rızasıyla konulmuş...artık sizin yok şu ismi kullanin deme gibi bir durumunuz olamaz bence. İsteyen istediğini kullanır. Koymussunuz eee o isimler kullanılsın, çocuk o şekilde tanınsın diye konulmuyor mu. İki isim de güzel isimler ayrıca.
Hiç girmeyin bu konuya bence. O isimler konulduysa isteyen istedigini söyler.

Basta 2 isim kabul etmeyecektin ozaman madem kabul ettin ikinci ismi kullanmalari kadar normal bie durum yok bence..
Zaten cocugun büyüdükcede o hosjna giden ismi kullanir ..

ortaokula kadar okuturum bende yeterki osman demesinler

Ya siz kişiyi sevmiyorsunuz diye isimden de resmen tiksiniyorsunuz.
Bu ilerde sıkıntı yaratır. Çocuğu etkiler ama sizin yüzünüzden.
Ne var Osman dense ne kadar mübarek bir isim.
Ayrıca bir sorunda yok ortada siz kendiniz büyütüyorsunuz.
Kabul ederken bunların olacağını düşünmeniz gerekirdi.
Oğlumun ismi Rüzgar Miraç ki biz sürekli Rüzgar dememize rağmen diğer ismini de biliyor.
3,5 yaşında olmasına rağmen bocalamadı. Siz abartmaz iseniz hiçbir şey olmaz

Bizim bir akraba ilk çocuğunun adını kendi babasının adı koydu.
Şimdi diğer oğlu oldu kocası benimkinide koyalım dedi istemiyorum falan demiş kocası uzulunce yanına başka bir isim koyalım deyip koydurttu. Çocuğun adı İdris Mert mi oldu İdris Yiğit mi öyle bir şey :KK53:
Şimdi dava açıp değiştireceklermis kadın sınır krizi falan geçirdi çocuğa İdris deyince birileri :KK53:

çevremde çok örneği var böyle ya sinir oluyorum şu ailenin isim beklentisine bana eşim ilk konuşmaya başladığımızda sormuştu sizde isim koyma var mı diye yok demiştim bende de yok koymam kendi ailemin ismini demşti ama kv sevgiliyken nişanlıyken ve evliyiz çocuk yok ortada hala laf sokuyor alttan alttan Allahtan eşim hemen tepki veriyor bence çiftler kendileri koymalı ismi ben böyle düşünüyorum.

Büyük oğluma hem benim tarafım hem eşimin özellikle kp. Rüyasında görmüş bilmem ne illa isim koymak istediler. Çok şükür eşim kimseyi karıştırtmadı kendi koydu. Zaten hamileyken bana sordu Enes olur mu evet iyi dedim ve koydu. Yani çok dert edeceksen eşinle anlaş daha küçükken çocuk alışmadan Bi tanesine karar verip kimliği değişin derim.

Bizim bir akraba ilk çocuğunun adını kendi babasının adı koydu.
Şimdi diğer oğlu oldu kocası benimkinide koyalım dedi istemiyorum falan demiş kocası uzulunce yanına başka bir isim koyalım deyip koydurttu. Çocuğun adı İdris Mert mi oldu İdris Yiğit mi öyle bir şey :KK53:
Şimdi dava açıp değiştireceklermis kadın sınır krizi falan geçirdi çocuğa İdris deyince birileri :KK53:
artık dava açmaya bile gerek yok çok kolay değişiyormuş hemen.

Merhaba arkadaslar,kısadan sorunu anlatıcam.1 yasında oğlum var ve biz esimle oğlumuza iki isim koyduk biri benim istediğim diğeri de kp ismi.Ben basta bunu kabul ederek yaptım hatayı aslında esimi kırmak istemediğim için kabul ettim.Kp den pek hoslanmıyorum ve oğlumun onun adıyla anılması hosuma gitmiyor.Esim her ikisini de kullanıyor ama onun ailesi sadece kp ismi ile çağırıyor çocuğumu ...esim bu duruma gayet sessiz hatta kıs kıs gülüyor bir kaç defa uyardım ama maalesef tepki göstermedi bu duruma.Ben ismi koymayı kabul ettim ama söyleyeceğim demedim.Kp bazı sözleriyle torununa ismini koydurmaya mecbur bıraktı esimi simdi de geri adım atamıyor bana karsı.Simdi esimi kırmadan bu konuda nasıl ikna edebilirim tek isim söylensin istiyorum ileride çocuğum da bocalayacak yoksa...

Düşünceniz yanlış.
Herkes istediğini söyleyebilir.
Çocukta bocalamaz.
Hatta kendi hangi ismini isterse o ismi söylettirir ileride.
Sonuçta 2side onun ismi kararda onun okur.
Okul hayatında istediği ismi söylenir.
Zamanda evdekilerde onun istediği ismi söyler.

Neyini bocalayacak benim de iki ismim var arkadaşlarım birini ailem birini kullanıyor. Buna sırf kp kv gıcıksın diye gözüne batıyor. Takılma geç.

Back
X