Iki Kadin

cok güzel ve anlamli bir hikaye gercekten....
ne kadar acimasiz olabiliyoruz bazen...
bir dakika durup düsünmeden yargilayabiliyoruz insanlari...

''kişi kınadığına düşmediği müddettçe kıyamet kopmayacaktır buyurmuştur''alemlere Rahmet Efendimiz(SAV)
kimin ne ibadet ettiği beni alakadar etmez ben kendimden sorumluyum gülsümcüm
beni alakadar eden karşımda ki insanın kıldığı namaz değildir
namaz kılıp karşısında ki insanın kalbini tuz buz ediyorsa insan ben onun islam olmasındanda şüphe ederim
maun suresinde '''o namazlar ki paçavra gibi suratlarına çarpılacak'' buyuruluyor sen namaz kıl oruç tut sonra kalk insanlar arasında hüküm ver dedikodu yap fitneyle insanları birbirine düşür istemem etrafımda öyle dost kalsın ve benden uzak olsun
kişileri yargılamak kimsenin haddine düşmez olayların ardında neler olduğunu şu cahil aklımızla kestiremeyiz gaybı bilen Allah'tır hükmü verecek olan da odur
namaz kılmak hüküm verebilme ehliyetine sahip olmak değildir
ayyy çok uzun oldu gülsümüm içim dolmuş:delphin:

''kişi kınadığına düşmediği müddettçe kıyamet kopmayacaktır buyurmuştur''alemlere Rahmet Efendimiz(SAV)
kimin ne ibadet ettiği beni alakadar etmez ben kendimden sorumluyum gülsümcüm
beni alakadar eden karşımda ki insanın kıldığı namaz değildir
namaz kılıp karşısında ki insanın kalbini tuz buz ediyorsa insan ben onun islam olmasındanda şüphe ederim
maun suresinde '''o namazlar ki paçavra gibi suratlarına çarpılacak'' buyuruluyor sen namaz kıl oruç tut sonra kalk insanlar arasında hüküm ver dedikodu yap fitneyle insanları birbirine düşür istemem etrafımda öyle dost kalsın ve benden uzak olsun
kişileri yargılamak kimsenin haddine düşmez olayların ardında neler olduğunu şu cahil aklımızla kestiremeyiz gaybı bilen Allah'tır hükmü verecek olan da odur
namaz kılmak hüküm verebilme ehliyetine sahip olmak değildir
ayyy çok uzun oldu gülsümüm içim dolmuş:delphin:

Canim cok tesekkür ederim...a.s.

Malesef toplum olarak cok seviyoruz yargilamayi...parmakla göstermeyi...baskalarinida aramiza alip yargisiz infaz yapmayi...malesef:1no2:

Gözünle görmek....kulaginla duymak bile gördügünün veya isittignin dogru olmasini göstermezken...nasil olurda bilmeden görmeden duymadan diger bir insanin hakkinda kötü veya iyi diyebiliyoruz...:kahve:

Iyi dedigmizin kötü olmadigi ne malum?? Allah daima iyilerle onun korkusu ve sevgisi ile dolu olan kalblerle karsilastirin insallah:Saruboceq:

Back
X