İki kere ikiz doğuran anneler varmı aramızda??

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
24
358
49
İstanbul
Çok merak ediyorum arkadaşlar. İlk hamileliği ikiz olan annelerin ikinci yada üçüncü hamileliklerinde ikiz olma şansı ne kadardır? Bilen varsa ve cevaplarsa çok sevinirim.

doğal yolla ikiz hamile kaldıysan aynı derecede şansın devam ediyor..
yok tedaviyle hamile kaldıysan zaten çoğul gebelik ihtimali çok yüksek..
babamın var bir tanıdığı geçenlerde bahsetti..arkadaşının kızı doğal yolla hamile kalıp iki kız doğurmuş, sonra kazara hamile kalmış ve öğrenmişler ki o da ikiz ve onlar da iki kız :))
ilk çocuklar şuan 3 yaşında ikinceler de gelmek üzere :))))))))))))
umarım soruna cevap olmuştur..

ben duymadım,
ama ben talibim tekrar :lepi: kaydirigubbakcemile3

bende 4 düz doğurmak istiyom gariii alışkanlık yaptı vucutt istiyor bacımm :)))

ayyyyyyyyy sızı olduuuuceeeeeeemmm.....................ne bu ya talıbmışler ...........eeeeeee alıştınız demı............saka bı yana ama stresı bıle zor............ıkız yıne ıyı..........ama rabbım nasıp edınce olmaz dıye bısey yok...........ınşşşşşşşşşşşşşşşşş kızlar...............nıl senın gozun galıba kız da..............

aynen öyle mualliim kızı bulana kadar devam :))) 1 türk dünyaya bedelldir sloganıyla yola devam :)))

( ağzımdan çıkanı kulağım duyuormu acabaa )

eşimin koyunde var genc bir çift..
normal yolla tabi iki..
zaten pazarcılık yaparak gecınıyorlar..
bir çift kızı var arkadan 1 oglan en son yıne bir çift kız ..
hemde kendileride cok gencler..:D

bende 4 düz doğurmak istiyom gariii alışkanlık yaptı vucutt istiyor bacımm :)))

ayyyyyyyyy sızı olduuuuceeeeeeemmm.....................ne bu ya talıbmışler ...........eeeeeee alıştınız demı............saka bı yana ama stresı bıle zor............ıkız yıne ıyı..........ama rabbım nasıp edınce olmaz dıye bısey yok...........ınşşşşşşşşşşşşşşşşş kızlar...............nıl senın gozun galıba kız da..............

:tomato: delikafadulden a.s :roflol: Şeniz

eşimin koyunde var genc bir çift..
normal yolla tabi iki..
zaten pazarcılık yaparak gecınıyorlar..
bir çift kızı var arkadan 1 oglan en son yıne bir çift kız ..
hemde kendileride cok gencler..:D

hay Allahım onlara da hayretim şaşıyor yani,
millet çoluk çocuğa karışıcak diye ne hayal kırıklıkları ne paralar döküyor,millet oralarda çifter çifter..

benim komşum önce ikiz sonra üçüz doğurmuş.ama üçüzlere hamileyken kayıp düşmüş sancılanmış erken doğurmuş .onlar bir ay yaşamış malesef .onun zamanında küvez nerdee. köyde ebe doğurtmuş normal doğumla bağırta bağırta.
kadının kızının ve oğlununda ikizleri var. sulale ikişe üçer doğuruyo valla.

İlk hamileleliğim ikizdi ama kaybettim...

Bir kaç hafta sonra belli olucak şimdiki durumum da...

benim anneannem 2 kere ikiz doğurmuş bir kere de 5-6 aylıkken filan ikiz düşüğü var..

arkadaşlar siz ne diyonuz...ben tedaviyle ikiz hamile kaldım..ve şu an dediğim tek şey ....ne o tedaviyi olsaydım nede ikiz olsaydı....bakımı çok zorrrrrrrr..vede yalnız bakıyorum kimse yok.....birini besleyene kadar biri ağlamaktan mahfoluyo..içim acıyo yavruma..ikisi aynı anda ağlıyo uyanıyo...yani bir tane olsa daha güzel ve özenli bakılır....insanın hayatı altüst oluyo.....bide 26 haftalık doğdular.......bu kadar üzüntü...acıııııı..ne varsa yaşadık.......iki tane hala sorunlar bitmiyooo..çok zormuşş.....çocuksuz günlerimizi çok arıyorum ben şimdi......ha olmasaydı demiyorum ama bir tane olsaydı keşke keşkeeeeeeee.......

arkadaşlar siz ne diyonuz...ben tedaviyle ikiz hamile kaldım..ve şu an dediğim tek şey ....ne o tedaviyi olsaydım nede ikiz olsaydı....bakımı çok zorrrrrrrr..vede yalnız bakıyorum kimse yok.....birini besleyene kadar biri ağlamaktan mahfoluyo..içim acıyo yavruma..ikisi aynı anda ağlıyo uyanıyo...yani bir tane olsa daha güzel ve özenli bakılır....insanın hayatı altüst oluyo.....bide 26 haftalık doğdular.......bu kadar üzüntü...acıııııı..ne varsa yaşadık.......iki tane hala sorunlar bitmiyooo..çok zormuşş.....çocuksuz günlerimizi çok arıyorum ben şimdi......ha olmasaydı demiyorum ama bir tane olsaydı keşke keşkeeeeeeee.......

Merhaba deniz,ben de tedavi ile ikizlerime hamile kalmıştım.ama rahim ağzı yetmezliği yüzünden 4,5 aylıkken geçen sene ansız doğum yaptım ve çok küçük oldukları için yaşayamadılar.Meleklerim mezardalar şu an..
Şimdi tekrar hamileyim ve dr um ve çevrem yine ikiz olduğunu düşünüyor..Ben erken doğum adayı bir anne adayıyım yine..26 haftalık doğum yapmışsın ve ikizlerin yaşıyor.Nazar değmesin canım..Bana anlatabilirmisin neler yaptınız? kasılmalar oldu mu? serklaj yaptırdın mı ? kasılmalar için ilaç verdiler mi ? hastanede kaldın mı ? küvez de kaldılar mı ne kadar kaldılar ?

sen böyle yazmışsın aslında zorlanıyosun ben bı taneyle zorlanıyorum haklısın ama korktum lutfen böle dusunsen bıle söleme yazma allah eksıklıklerını göstermesınAllah korusun Allah ın gucune gıder dıye korktum ynlış anlma sakın bni...

Deniz arkadaşıma katılıyorum. Yeğenlerim ikiz ve tüm ailem 5 senedir harap ve bitap düştü ikizler nedeniyle. ıkiside canavar kafamçokkarıştı

ornekler cok hanimlar valla ikiz uste ucuz doguran bile var.hele bir amerikan kanali su aralar bir aileyi konu almis gerci onlarinki tedavi hepsi ikiz+ikiz+altiz inanilmaz dimi ama gercek,
benim dogal yolla oldu ikizlerim simdi subatta tekrar hamile kalmayi planliyorum bakalim bahtimiza ne cikicak.

lütfen yine de doğmuş çocuklarımız için bunları bu şekilde yazmayalım..
Ben de tek başıma bakıyorum,
geceleri hala 4 saati geçmeyen uykularım var,o da bölük pörçük,,
3 tane olsaydılar hiç düşünmez,vahlanmaz,kendimi unutur üçüne de bakardım,

ne demek "ne tedavi olsaydım,ne ikizlerim olsaydı"yaaaaaaaa,
bırakmak için çeşitli yerler var,bunu bi düşün o zaman,ya da bana ver arkadaşım ben bakarım
o çocukların birlikte doğmasının suçu ne,onlar küçükcük bebekler,atsan,satsan,vursan dövsen sana karşı koyabilirler mi,sana değil ama o yavrulara yazık gerçekten
inşallah sıkıntılı bir zamanında yazdığın bir mesajdır,
kusura bakma ama bu tavrında kendimi kaybettim,
daha da ağır şeyler yazabilirim ama burda olmaz..

yaa bilmiyorumm,burda çoğul gebelikler topiğinde bu tavrı kınıyorum..

Son düzenleme:
allah korusun onasıl laf ya rabbim bi kaza verir bu lafından çok pişman olursun eminimki sinirle yazdın bende bitane var yerde gökte durmuyo ama şükrediyom ABBıME VERDı DıYE ONU 70GÜNDÜR 1SAATLE UYUYOM
HEP 1SAAY UYKUYLA TÜM GÜN GEZıYOM AMA KIZIMA YANSITMIYOM BUNU ONA MAL ETMıYOM O ıSTERMıYDı BENı UYKUSUZ BIRAKMAK ANLAMIYOLARKı BıŞıDEN BıRıNı EMDıRıRKEN BıRıNE MAMA VER Bı ARADA BÜYÜCEK ANLAMICAN BıLE 1SENE SIKINTIN VAR SADECEEE UNUTMA SONRASI KOLAY SABRET ALLA HYARDIM EDER MUTLAKA ŞÜKRET ıKıZıN VAR DıE KEŞKE BENDE ıKıZ YAPSAYDIM BıKEREDE BÜYÜRDÜ DıYOM TAM TERSıNE BUNA KATLANIYOM 10TANE ÇOCUK BAKARIM AYNI ANDA TEKıM BENDE 70GÜNDÜRRR

Back
X