iki kese görünmesi. ...

egeninannesi

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
2.233
1.009
448
Kizlar alti haftalik hamileyim.gecen hafta gityigim doktor keseyi gordu yaninda da bi katarti var kan pihtisida olabilir kesede olabilir demisti.dunde baska doktora gorundum. Olcumlere gore 5+4 göründü ve bu doktorda iki keseyi gördü. Ikiz olabilir dedi ama bebis gormedi gorulmeyebilir erken dedi.lekelenmemde oluyodu.igne vuruluyorum.benimle ayni durumu yaşayan var mi? Ikiz olabilir mi, teke dusebilur mi off kafam cok karisik. Ailede ikiz hic yok bi de.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

6 haftalık gebeyken tam olarak aynı durumu yaşamıştım. ailemde de hiç ikiz yok ama ikiz için genetik faktör şart değil. istatistiksel olarak da mümkün. doktorum (aynı zamanda arkadaşım) 2 kese görümüştü. "ikiz olabilir ama sanırım birini kaybettiniz çünkü canlı embriyo olan bir keseye benzemiyor " demişti. haftalar ilerledikçe vücut o keseyi yavaş yavaş uzaklaştırdı ve ben 9 ayın sonunda evime tek bebekle döndüm.

Bana keseler hakkinda yorum yapılmadı. On gun sonra gel dedi doktor.. bakalım neler yaşayacağım.

Ben 6. haftaya kadar sabredip gitmedim ve iki kesede bebekler ve kalp atışları vardı. Bir kaç gün bile sabretmek çok zor biliyorum o duyguyu. Tam 7 haftada herşey kesin belli oluyor.

Ben 6. haftaya kadar sabredip gitmedim ve iki kesede bebekler ve kalp atışları vardı. Bir kaç gün bile sabretmek çok zor biliyorum o duyguyu. Tam 7 haftada herşey kesin belli oluyor.

6+5 günlük olduk. Zaman gecmek bilmiyo. Pers. Kontrolum var bskalim belli olacak mı. Sizin yedonci haftadada ikizmi dendi yine.

6+5 günlük olduk. Zaman gecmek bilmiyo. Pers. Kontrolum var bskalim belli olacak mı. Sizin yedonci haftadada ikizmi dendi yine.

6+3 haftalık iken ilk gittiğim doktor normal bir kese ve artı bir kesede var ama düşük bir ihtimalde olsa kan pıhtısı olabilir demişti. Bizde bunu öğrenince daha deneyimli bir doktor ve özel bir hastaneye gittik tam 7+0 haftalıkken hem bebeklerimi gördük keselerin içinde hemde kalp atışlarını dinledik ilk defa. Hatırlıyorumda 1 gün 1 ay gibi uzun geliyordu o ilk zamanlarımda. Sizin içinde hayırlısı olsun inşallah. Hislerinize güvenin ben 3 haftalıkken hamile olduğumu öğrendim ve rahmin iki tarafında da göz seyirmesine benzer tıp tıp bir atış vardı, sizinde böyleyse ikiz olma ihtimali yüksek :)

Sağolun ilginiz için. Ben iki kese var ikiz olabilir dediğinde doktor şok oldum. Ailede ne yakin nede uzak akrabalarda ikiz yok. Hala uykularim kaçıyor. Hayırlısı olsun tabi.

Bu duyguyu çok iyi biliyorum :) Benim dedem ikizdi, ama sizinde tanımadığınız daha eski kuşaklarda ikiz vardır muhakkak.
Aslında ben ikizin çok ilginç olmadığını düşünmeye başladım hamile kaldıktan sonra, çünkü Rabbimin yarattığı ilk kadın son çocuğuna kadar ikiz doğurmuş, hem zaten düşününce neden kadınların tek değil iki yumurtalık hücresi var, Nasip kısmet işte bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil.
İleriki haftalarda daha farklı bir heyecan olacak, ben 17 haftalık hamileyim ve ikizimin biri kız diğeri göstermedi. Hamileliğin her günü keyifli geçmesi dileğimle :)

Günaydın. . Suanda netlik yok belirsizlik var ya... iste o yoruyo beni bazen diyorum niye takiyosun bukadar olmusla ölmüş e care yok diyo. Alaah bilir hayirlisini diyerek rahatlatmaya çalışıyorum kendimi. Benim bide oglum var. 7 yaşında. Belki bu durumum ilk hamileligim olsaydı keyif alırdım bu ihtimalden. Sma ne biliyim yaa... yetememek hissi sizde saglikla kavusun insallah ikizlerinize. Umarim guzel geciyodur hamisliginiz.

Allah bağışlasın tüm evlatlarınızı. Rabbim nasip ettiyse herşey yoluna giriyor. Benim 11. haftaya kadar herşeyim normaldi mide bulantım bile olmadı, 11. haftada kanamam başladı ve 15. haftada bitti, uzun süre hastanede kaldı kabus gibiydi. Rabbim nasip etti demekki bebeklerim bizi bırakmadı çok şükür. Sizinde az bir süre sonra herşey netleşecektir, güzel şeyler düşünün herşey iyi olsun :)
Benim eşim ikiz ikiz diye ölüyordu ilk öğrendiğimizde hastaneyi yıktı :))))

:)) ne mutlu size... isimleri bellimi gerci birinin cinsiyeti belli değildi. Ikiz dogumlar erken mi oluyo sizinki nezaman?

:)) ne mutlu size... isimleri bellimi gerci birinin cinsiyeti belli değildi. Ikiz dogumlar erken mi oluyo sizinki nezaman?

sağolun :) isimleri babası buldu benim içimden iki kız geçiyor ama bakalım hayırlısı Eşimde bi kız bi oğlan olsun istiyor, sağlıklı olsunlarda. Erkek olursa dedesinin adını istediler bende babasının adıyla birleştirip Mehmet Ali düşündüm. Kızların isimleri babasından Elif ve Eylül, biz eylül ayında doğmalarını çok istemiştik, hemde oturup günlerce hesapladı hiç anlamadığı şeyleri öğrendi, İnşallah erken doğum olmazsa 13 eylülde doğacaklar, ben ve eşim eylül doğumluyuz bizde takıntı gibi oldu biraz, Eylül ismide ordan geliyor, Elif sanırım malum 10 yıllık dizinin eşime etkisi :)))

:) saglikla dogup adlariyla yasasinlar.. eylul isminibende srverim oglum eylul dogumlu.cinsiyeti belli degilken kuz olursa eylül koyarim diyodum. Olmadı. Ikizde bulanti olur derler sizdede olmamis. Ne güzel

Evet çok şükür olmadı, artık düşük riskimizde yok hayırlısı. Sizin içinde hayırlısı olmasını diliyorum inşallah sizinde sağlıklı ikizleriniz olur :))))

Evet çok şükür olmadı, artık düşük riskimizde yok hayırlısı. Sizin içinde hayırlısı olmasını diliyorum inşallah sizinde sağlıklı ikizleriniz olur :))))

Gittim bugün doktora.. iki kese hala var ama birinde bebis var diğeri bosmus :)) rahatladım. Bebegimin kalp atisinida duydum teyzesii :)

Gittim bugün doktora.. iki kese hala var ama birinde bebis var diğeri bosmus :)) rahatladım. Bebegimin kalp atisinida duydum teyzesii :)

Çok sevindim kalp atışını duymak anlatılır bir his değil. diğer kese için ne diyor doktor, bazen geç döllenme olabiliyor yine bebek görünebilir ondada.

Çok sevindim kalp atışını duymak anlatılır bir his değil. diğer kese için ne diyor doktor, bazen geç döllenme olabiliyor yine bebek görünebilir ondada.

Öylemiii.. bisey demedi.. ama ben sordum ilerde ondada bebek gorulebilir mi diye. Hayir dedi.. baska dojtorada mi gitsem. Yarin tahlillerim var ac karnina gidip onlari yaptiricam

İnşallah hayırlısı olur, doktorlar tabi daha iyisini bilir ama siz hemen herşeyi kabul etmeyin bazı doktorlar hemen kürtaj öneriyor boş kese için siz bekleyin, isterseniz, bebiş oluşabilir birdenbire.
Biz ikiz olduğunu öğrenince eşim o kadar abartmıştıki bir kese daha olamaz mı diye bakıp duruyordu, neden olmasın birden sürpriz üçüz bile olabilir demiştim hatırlıyorum, bunlar düşük ihtimaller ama inkansız değil, Rabbim hayırlısını nasip eylesin.
Ne alakası var diyeceksiniz ama ayyyy seçim arabaları bitti bizim ilçemizde düğünler başladı 3 gün devam ediyor yetti ya hamileyim bende yazık değil mi bana :) oyun havalarıyla tepiniyolar, evin hiçbi odasında durulmuyo

Boş kese hakkinda bi yorum yapmadi açıkçası. .benimde kafama takilmiyor değil. Hatta başka doktora gitsem mi diyede düşünüyorum. Bugun tahlilletim vardi. Bi degerim yuksek cikinca dahiliyeye sevketti.o da yarina kan istefi tirode ve baxi hormonlarima bakacak.yarinda kan aldircam poff o kesede dolarsada Allahtan. Uzulecek degilimya saglikli olsunda. Bundan sonraki kontrol iki hafta sonra..benim alt kattada tafilat vardi bugün matkap sesi sinir etti uyuyamadim

İnşallah herşeyin hayırlısı bebeğiniz sağlıklı olsunda çok masumlar hiç günahları yok yazık dünyaya gelecek misin diye sormuyoruz bile, tamamen biz istiyoruz onları anne baba olma duygusu böyle bişey demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…