İki kez kürtaj yaşayanlar

Merhabalar benim sizlere bi sorum olacak arkadaşlar 3 yillik evliyim,ve ilk gebeliğim kürtajla sonlandi, ikinci gebelik kimyasal gebelik oldu, ve şimdide dış gebelik geçirdim beni acil kürtaja aldilar,beta hgc 90 larda ilaç verdi doktor her hafta beta verilip düsene kadar takip edilecek dedi.Sizlere sorum şu olacak ben bu kadar kurtajdan sonra normal bir gebelik yaşarmıyim başınıza daha önce böyle bisey geldimi?
Merak etme iyi doktor elinde olunca kurtaj sorun değil. Adetde nasil rahim duvari dokuluyorsa kurtaj da bi nevi oyle birsey. Eşimin bir akrabasi 21 kez kurtaj oldu akil almaz birsey. 3 cocugu var. 21 kez isteyerek kurtaj yapti yani. Sadece cocuk istemedikleri için. Korunma yontemleri de deniyorlar ama bir kac gun korunmasalar hamile kaliyor.

Tabiki yaşarsınız. Ben de birkaç gün önce kalp durmasından ikinci kurtajimi oldum. Artık genetik ve pıhtılaşma testleri yaptirmadan hamile kalmamaya çalışacağım mesela.
Hiç öyle artık olmaz diye kendinizi karamsarlığa suruklemeyin. Doktorum belki testlerden hicbir şey çıkmayabilir, nedensiz kayıp olabilir seninkiler dedi. O zaman da endişe etme sakın üçüncüde sağlıklı bir gebelik ihtimali daha yüksektir dedi. Hiç demedi ki artık iki kere kürtaj oldun hamile kalma ihtimalin düştü. Ki benim zaten bazı rahatsizliklarim var hamile kalmayı zorlaştıran. Hatta normal yolla imkansız bile denmişti. Ama demiyorum acaba olmaz mı diye? Rabbim verecekse verir. O ol dedikten sonra olmayacak şey yok.
Moral bozmak yok. Allah büyük.
Merhaba, test sonuçlarınız nasıl çıktı acaba?

Bunun anlamı ve çözümü neymiş peki?
Henüz doktorla görüşmedik. Genetik testler de çıkınca görüşeceğiz. O sebeple şöyle bir çözümü varmış diyemem.
Siz de mi birden fazla kayıp yaşadınız? Mutlaka yaptırın bu testleri. Üniversite hastanelerinde ve genetik bölümlerinde yapılıyor.

Henüz doktorla görüşmedik. Genetik testler de çıkınca görüşeceğiz. O sebeple şöyle bir çözümü varmış diyemem.
Siz de mi birden fazla kayıp yaşadınız? Mutlaka yaptırın bu testleri. Üniversite hastanelerinde ve genetik bölümlerinde yapılıyor.
Evet 2. Kürtajımı henüz 2 gün önce oldum malesef. Genetik böl.den randevu aldım haftaya yaptıracağım.

Şimdi internetten romotoloji böl. Olan hastanelere baktım da, bu bölümde romatizmalı hastalara bakılıyormuş. Bizim durumumuzun bu bölümle ne gibi bir ilişiği var merak ettim. Size bu bolümde hangi tetkiler yapilmisti hatirliyor musunuz?
Bende ayni tepkiyi vermiştim ne alaka romatizmal hastalıklar ile düşük demiştim. 😀 doktora beni kadin dogum yolladi ama niye yolladi hic anlamadim demistim 🤣 kemiklerdeki iltihaplanma durumlari dusukleri tetikliyormus. Bana bir çok tahlil yaptilar verdiğim bi tahlilin sonucu 1 haftaya falan çıkmıştı

Back
X