iki kişilik birliği tek başıma sırtlamaktan yorulduğum için boşandım...!

ekin_elif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
61
1
0
Diğer
Aslinda nereden baslayacagini bilemiyor insan...5 yillik evliligimizi geçen hafta tek celsede sonlandirdik.Simdi o baska bir sehire (her zaman oldugu gibi;abisinin pacalarinin altina) gitti.5 yil boyunca tum varligini bir yigin haline getirip sonrasinda herseyin 3 dakikada yerle bir olmasi ne kadar aci...Simdi "hayatımın geri kalanında sadece kendim için yaşamayı yeğliyorum" diyorum...
Bosanma surecini yasayan veya yakinlarindan birinden sahit olan arkadaslar;tecrubelerinizi benimle paylasir misiniz lutfen!!!
Simdiden tesekkurler..!

hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.. çok yakın bir arkadasım bu süreçten geçti ve her anında yanında oldugum için ne kdr zor bi dönemde olduğunuzu düşünebiliyorum..ama hiçbi üzüntü ömür boyu değil emin olun..şu an kendisi çok mutlu ve yolunda giden de bi ilişkisi var..umarım siz de doğru zamanda doğru insanla karşılaşır bu günlerinizi unutursunuz

kurtaramazmıydınız canım çok üzüldüm herkesin ayrı ayrı dertleri var benim konumuda okuduysan anlarsın bir yuva kolay ayakta durmuyor fedakarlık istiyor

belki henuz cok yeni oldugu icin bu kadar aci cekiyorum.kim bilir dogru zamanda dogru insan karsima ciktiginda bende mutlu olurum.

kurtaramazmıydınız canım çok üzüldüm herkesin ayrı ayrı dertleri var benim konumuda okuduysan anlarsın bir yuva kolay ayakta durmuyor fedakarlık istiyor

evet senin konunu bugun okudum canim.benimki de kiskancti.ama keske nedenim kiskanclik olsaydi.kurtulacak hali kalmamisti artik evliligimin.gelecegimin hicbir yere gitmedigini anladigim icin vazgectim.yoksa hangi kadin bosanmak icin evlenir ki???tek istedigim huzurdu,degerli oldugumu hissetmekti.

Bir kadının evlilikte tek istediği şey kendini değerli hissetmek sanırım. Bizim onları düşündüğümüz kadar onlar da bizi düşünse bir sorun yaşamazdık ama erkekler bencil.

bundan sonrası için hakkınızda hayırlısı olsun ne diyim :44:

canım bende boşanma aşamasındayım 5 ay önce dava açtım ama eşim boşanmak istemiyo ve çirkeflik yapıyo daha mahkeme tarihi bile alamadım. ben öyle bir çıktım ki bu işin içinden 5 ay oldu evleri ayıralı en başı sıkıntılı olsada kendimi o kadar iyi hissediyorum ki keşke daha önce ayrılsaydım diyorum hep.evimi tuttum ders çalışıyorum. eşimde başka şehire gitti sürünüyo facede görüyorum tek başına yıldönümü kutlayıp fotoğraf falan koymuş sonra "özleminle yanıyor içim bilmeni istedim" şeklindeki paylaşımları alkolik olup çıkmış. bunları haketti ve bende hakkını verdim ve en önemlisi onu affetmediğim için artık aynalara bakabiliyorum. canım sende en kısa zamanda toparlan ve kendi hakimiyetini kur.

Bir kadının evlilikte tek istediği şey kendini değerli hissetmek sanırım. Bizim onları düşündüğümüz kadar onlar da bizi düşünse bir sorun yaşamazdık ama erkekler bencil.

ayrılamanın sebebı nedir cnm özel olmazsa ayrıca bebiş varmı

Annesine ve abisine bağımlılığı yildirdi beni.onlar yüzünden şiddet bile gördüm.yazmaya başlasam bitmez canım.gunahima girdi vicdansizlar.ilk sene hamile kalmıştım.3 aylıkken düşük yaptım.(stresten, üzüntüden tutunamadi bebeğim) Anneliği bile cok gördüler bana.olamadım da zaten.

Hayırlısı buymuş demek ki...İnsan bu kadar emeğin sonucunun böyle olmasını kaldıramıyor. Hayat mucizelerle dolu, "Bitti" dediğinde yeni bir hayat için ilk adımı atıyorsun. Bu süreci yaşayan iki arkadaşım oldu; şu anda ikisi de evli; birisinin bebeği oldu, diğeri de hamile...Hayatta herşey olabiliyor, hep dengeler değişiyor; umarım bundan sonrasında daha güzel şeyler yaşarsın...Anne olmak istiyorsa da; umarım seni hak eden birisinden bebeğin olur...

şimdilik yaşamadım ama çevremde var tabi...
klasik olacak ama zaman herşeyin ilacı gerçekten....
bundan sonrası inşallah güzel olur senin için...

Hakkında hayırlısı olsun inşallah, umarım bundan sonrasında hayatın güzel bir şekil alır.
Yıkımın altından kalktığında daha kuvvetli, daha azimli olacaksındır hayata karşı.

Bir evde iki rolü birden üstlenmenin ne kadar zor ve sabır istediğini çok iyi bilirim. İnsan belli bir süre sonra boşa yaşadığını düşünüp kendini bir hiç gibi görmeye başlıyor. Aynı şeyleri bende yaşadım ve benim bir oğlum var. Hala o süreçteyiz. Devam etmesi için adam akıllı sebeplerim yok. Yine aynı şeyleri yaşamak çok yıpratacak o yüzden siz çocukta olmadan en iyisini yapmışsınız. Bundan sonrası emin olun daha güzel olacak ama kendinize zaman verin. Acılarınızın hafiflemesi, çevreniz bir süre daha canınızı yakabilir. Hakkınızda hayırlısı, mutlu olun hep...

canım yaaa ben daha boşanmadım ama yaşadıklarım beni buna itiyor..evet dediğin gibi bir kadın kolay kolay yuvasını yıkamaz ama insan bir süre sonra yaşananlara dayanamıyor ve yeter artık diyor...sen bu kararı verip bu süreci atlatmışsın ya gerisi de insallah iyi gelir canım...zoru başardığını düşünüyorum ben...

sizinde ciddi sikintilariniz var anladigim kadari ile.Allah siz ve evladiniz hakkinda hayirlisini nasip etsin.Rabbim Kuzunuzun acisini yasatmasin.

önce şunu sormak istiyorum çocuğunuz var mı? umarım yoktur. ama varsa da..

ben de boşanmış bi anne babanın çocuğuyum. boşandıkları gün gerçekten çooook sevindim. çocukken asla boşanmıcaklar, babam asla gitmicek sanırdım.. evliliklerinin ilk gününden itibaren kavga dövüş bağrışma olmuş.. hamileyken şiddet..
ben ortaokuldayken boşandılar çok şükür. keşke diyorum daha önce olsaydı.. ben babam olacak adamın annemi her seferinde gözümün önünde dövdüğünü görmeden, annemin sürekli bu adam beni öldürecek diye yakınmalarına, korkularına şahit olmadan..
gündüz zaman zaman kardeşimle kavga ettiğiimizde kardeşim babamı arardı telefondan ablam beni dövdü diye.. beni telefona çağırır akşam ben geldiğimde uyumuş ol, yoksa başına gelcekleri biliyosun derdi. bütüüüüüüün günü korkuyla geçirirdim.. akşam kapı zili çaldığı anda yatağa koşup uyuma numarası yapardım. başıma gelip bakardı uzun uzun, tabi ne kadar numara yapabilir ki bir çocuk, gözlerimi kırpıştırırmışım ister istemez.. alay eder numaramla giderdi. sonra onlar odada otururlarken ara ara kardeşimi yollardı başıma bak bakalım hala uyuyomu diye. uyumazdım! geldiğini, sesini duyunca gözümü kapardım numara yapardım.....

babamın annesi ilk başta, o kadının aldığı yatak odasında yatarsan sana hakkımı haram ederim demiş bana anlatılana göre. o yüzden ben kendimi bildim bileli babam mutfaktaki bazada yatardı akşamları, annemde çocuk odasında ya bizle, ya da diğer çocuk odasındaki bazada. bu yıllaaaarca aynı şekilde hiç değişmeden devam etti durdu. akşam olduğunda bizim evde tek televizyon vardı çalışan oda mutfakda. babam gelir yemeğini yerdi bazayı açtırırdı. sonra bizde yanına oturup orda tv izlerdik kardeşimle. ama annem asla o odada olmazdı. o yattığı çocuk odasındaki tekli koltukda gece olana oturur, kimi zaman örgü örer kimi zaman kendi kendine konuşur dururdu. ara ara, reklam aralarında fln yanına gittiğimde kendi kendine konuşurken yakalardım hep onu, anne nasılsın der bi iki dakka durur yanında sonra gene giderdim mutfağa.. bu yıllaaaarca aynı şekilde devam etti durdu. birgün annem tamirci çağırmış küçük odadaki çalışmayan televizyonun antenini tamir ettirmiş zavallım akşamları tv izlerim ben de diye. akşamında babam gelince küçük odadaki tv sesini duydu heralde. gitti o odanın balkonuna anteni söktü-kırdı... benim zavallı anneme tek başına yaşadığı odada tv izlemeyi bile çok görmüştü.........

neyse yıllarca olan bitenler burda istesemde anlatılamaz zaten, o yılları ancak yaşayanlar bilir..
ben boşandıklarında o kadar sevinmştim ki , hiç gerçek olmayacağını sandığım hayalim gerçek olmuştu. sonunda kurtulmuştuk.

ben benim-annemin sürecini anlattım.. sizinki nasıldır bilemem tabi ama bildiğiim, bi kadın kolay kolay boşanma kararı almaz. aldıysanız muhakkak haklı pekçok sebebiniz vardır. üzmeyin kendinizi, biten bazı şeyler kişi için bitmemesinden daha hayırlıdır..

Bütün başlangıçlar zordur. Hele önceki hayatına sil baştan başlıyorsan bir sürü yaşanmışlık geride bırakarak daha da zor. Ama hayat o kadar güzel ki her şeye rağmen ve sana neler hazırladığın bilemezsin. Belki bu insandan ayrılmış olan yarı parçanı bulmana vesile olacak bir olaydır. Bu sitede buna benzer bir sürü yaşanmış gerçekler var. Pes etmemişsin güzel bir başlangıç… sendeleyeceksin ama kalktıktan sonra her şey daha güzel olacak..buna inanırsan inandığını yaşarsın.bol şans.

sen ne yasadin ki canim.ozel degil ise paylasabilirsin?benim cok gel gitlerim oldu aslinda.bilmiyorum sevdigimden,bilmiyorum aliskanliktan...asil zor olan;hayal kırıklıkları ve kalp kırgınlıklarıyla yüzleşmek ve onları omuzlayıp sonunu kestiremediğin yolda nasıl ilerleyeceğine karar vermek…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…