alya yaşım 30 benim.
ben boşandım ondan sonra babama boşandım dedim. yine vazgeçirmesin diye. sonra babam işte geliyo burda ağlı vs dedi. ben babama o zaman sadece yaşadığı 1 olayı anlattım babam dondu kaldı. sonra o günden sonra babamın yanına gittiğinden babam ne erkekliğini ne adamlığını bırakdı. yani yanaşacak kapı bulamadı. babamın ona demiş olduğu ben bunu bilseydim kızımı o evde 1 dk tutmazdım demiş.
ayyy böyle bazı anlar anımsıyorum ya, işte o an vucudumda tuhaf bir ateş, sancı hissediyorum parmak uçlarıma kadar... yani yazmaya kalksam yaşadıklarımı yazamam bile. burda yazdıklarım boşanma ile sonuçlanan evliliklerin %70 de yaşanan tahmin edilebilen şeyler. çok samimi söylüyorum yazdığım yaşadıklarımın 100 de biri dir ancak.
benimkisi sadece evliliğimin 1 haftasında düşünülen ama geç uygulanan bir karardır. ge kaldiğim için çok pişmanım sende geç kalma.
bende24 yasındayım canım gençliğimin en guzel yıllarını ona harcıyorum işte..yaşadıkların gercekten cok canını yakmıs belli ama ne dıyeyım umarım bundan sonra mutlu olur ve o kotu anıları aklından sılersın...kararlarının arkasında ve bunu gerceklestıren kadınları gercekten tebrk edıyorum ben daha bunu basaramadım..tmm dıyorum bu son ARTIK EVIME DÖNMÜCEM.. sonra ağlamalar kendını acındırmalar özür dilemelerrr hoooopp alya evine geri döndü eşim artık kendınden emın onu bırakamayacağımı biliyor
önce şunu sormak istiyorum çocuğunuz var mı? umarım yoktur. ama varsa da..
ben de boşanmış bi anne babanın çocuğuyum. boşandıkları gün gerçekten çooook sevindim. çocukken asla boşanmıcaklar, babam asla gitmicek sanırdım.. evliliklerinin ilk gününden itibaren kavga dövüş bağrışma olmuş.. hamileyken şiddet..
ben ortaokuldayken boşandılar çok şükür. keşke diyorum daha önce olsaydı.. ben babam olacak adamın annemi her seferinde gözümün önünde dövdüğünü görmeden, annemin sürekli bu adam beni öldürecek diye yakınmalarına, korkularına şahit olmadan..
gündüz zaman zaman kardeşimle kavga ettiğiimizde kardeşim babamı arardı telefondan ablam beni dövdü diye.. beni telefona çağırır akşam ben geldiğimde uyumuş ol, yoksa başına gelcekleri biliyosun derdi. bütüüüüüüün günü korkuyla geçirirdim.. akşam kapı zili çaldığı anda yatağa koşup uyuma numarası yapardım. başıma gelip bakardı uzun uzun, tabi ne kadar numara yapabilir ki bir çocuk, gözlerimi kırpıştırırmışım ister istemez.. alay eder numaramla giderdi. sonra onlar odada otururlarken ara ara kardeşimi yollardı başıma bak bakalım hala uyuyomu diye. uyumazdım! geldiğini, sesini duyunca gözümü kapardım numara yapardım.....
babamın annesi ilk başta, o kadının aldığı yatak odasında yatarsan sana hakkımı haram ederim demiş bana anlatılana göre. o yüzden ben kendimi bildim bileli babam mutfaktaki bazada yatardı akşamları, annemde çocuk odasında ya bizle, ya da diğer çocuk odasındaki bazada. bu yıllaaaarca aynı şekilde hiç değişmeden devam etti durdu. akşam olduğunda bizim evde tek televizyon vardı çalışan oda mutfakda. babam gelir yemeğini yerdi bazayı açtırırdı. sonra bizde yanına oturup orda tv izlerdik kardeşimle. ama annem asla o odada olmazdı. o yattığı çocuk odasındaki tekli koltukda gece olana oturur, kimi zaman örgü örer kimi zaman kendi kendine konuşur dururdu. ara ara, reklam aralarında fln yanına gittiğimde kendi kendine konuşurken yakalardım hep onu, anne nasılsın der bi iki dakka durur yanında sonra gene giderdim mutfağa.. bu yıllaaaarca aynı şekilde devam etti durdu. birgün annem tamirci çağırmış küçük odadaki çalışmayan televizyonun antenini tamir ettirmiş zavallım akşamları tv izlerim ben de diye. akşamında babam gelince küçük odadaki tv sesini duydu heralde. gitti o odanın balkonuna anteni söktü-kırdı... benim zavallı anneme tek başına yaşadığı odada tv izlemeyi bile çok görmüştü.........
neyse yıllarca olan bitenler burda istesemde anlatılamaz zaten, o yılları ancak yaşayanlar bilir..
ben boşandıklarında o kadar sevinmştim ki , hiç gerçek olmayacağını sandığım hayalim gerçek olmuştu. sonunda kurtulmuştuk.
ben benim-annemin sürecini anlattım.. sizinki nasıldır bilemem tabi ama bildiğiim, bi kadın kolay kolay boşanma kararı almaz. aldıysanız muhakkak haklı pekçok sebebiniz vardır. üzmeyin kendinizi, biten bazı şeyler kişi için bitmemesinden daha hayırlıdır..
cocugum yok.Anneniz de cok cekmis kadincagiz.Benim adamda sahiplenmedi,benimsemedi beni bir turlu.anam da abimde dedi durdu. Kadınlar hakkında Allahtan korkunuz. Çünkü siz onları Allahın emâneti diye aldınız.'' demis Hz. Peygamberimiz.Allah korkusu olan Allah'in emanetine sahip cikmaz mi,zulmeder mi?
bende boşandım benimde 3 yıla yakın süren saçma sapan evlilik denmeyecek bir durumdu. ekin elif senle bazı şeyler benzer cnm. neyse ben boşanmam gerçekleşmeden 1 sene evvel istiyodum boşanmayı ama, işte o bir süreç ya yuvarlana yuvarlana geldim boşanmaya kadar. boşandım çok şükür pişman değilim Allah da etmesin. Rabbim ondan o gibilerden beterinden korusun derim hep. bu arada ben tek başımaydım her süreçte. hasta babamdan başkada kimsem yok gerçekte. yani anlatacak kimse bile yoktu çevremde, dizinde ağlayacağım yada akıl danışacağım. ama şimdi çok şükür sağlığım yerinde, huzurum yerinde kimseyede muhtaç değilim. Allah yardım etti, ben çok dua ederim ve hep ve sadece Allah dan meddet umarım. zaman herşeyin ilacı derler işte zaman ve dualar en büyük ilacım oldu.yaralarım kapnadımı hayır ama kabuk bağladı ve ben kararlıyım üstünü örtücem yaralarımın.
alya sana tavsiyem uzatma, uzattıkça insan geri dönüp baktığında yitirdiği onca zamana acıyor. şahsen ben neden daha evvel yapamadım diyorum.bende çok affettim fiilen ama asla kalben değil. işte kalben affedemediğim içinde bitirdim. çünkü kalbim sırt dönmüştü artık o eve, ona geçmişde yaşadığımız güzel zamanlara herşeye sırt dönmüştü kalbim sırt dönmüşken benim devam etmem mümkün değildi ve bitti. çok şükür Rabbim e ki çocuğum olmadan bitti. ne görcem onu ne duycam sesini, belki gün gelcek varlığını bile hatırlamıcam..
bu arada bebeğim öyle tuhaf bir anda oldu ve öyle tuhaf bir şekilde de elimden gittiki ve ben o süreçte bir kere daha bitmesi gerektiğini idrak edip belkide o hırsla bir çırpıda bitrdim. evladım daha doğmamışken ona yapılanlar söylenenleri hazmedemedim ve bana yapılan muameleyi evladıma yapmana müsade etmicem dedim ve dediğimi yaptım o süreçte..
evet canım o konuda haklısın aslında hayatımdan koskaca nısanlılık donemı dahıl 5 yılım gıttı gerıye donup bakıyorum koca bır bos..cocuğumuz yok canım esım baba olmaya hazır değilmiş istemedi yine benım ne dusunduğumu umursamadı yanı..iyiki de olmamış suan bıle karar veremezken o zaman hıc veremezdım...
canım nasıl anlayacağım alışkanlık ı sevgı mı???ay ya bende oyle kac kere gıttım geldım aılemın evıne..ama benım aılem bana ev acmaz onlarla yasamam gerek yanı bosanırsam..sorunda olmaz cnku anlayıslı bı aılem var ama hayatıma nasıl yon vereceğim şuan bilmiyorum...
senın yasadığın bazı seylerı bılıyorum canım okumustum...en ıyısını yapmıssın ne dıyeyım sızın adınıza sevınıyorum ınannın.bana gelınce işe gıt eve gel h.sonu temızlık yap annenlerle gorus oyle omur gecıyor yanı
senın yas kac acaba?
gözlerim doldu ve bir damla yaş süzüldü... devamı yok çünkü iş yerindeyim... güçlüyüm ya kimsenin yanında ağlamam... kan kusar kızılcık serseti içtim derim...
yaşananlar çoğu zaman aynı herşey aynı değersizlik , herseyi yüklenmek.... ay yaz yaz bitmez simdi
benim 3 yasında bir kızım var sizlerden farkım... boşanacam ama onu düşünüyorum... burda yada hayatta karsılastığım olaylar var kızım bir kaç sene sonra baba özlemi duyarmı ... bizim bir artımız eşim kızıyla oynar gezer top park vs dir.
bir konu vardı kızım evlen benimde babam olsun diyormus ,ailece görüsselir birileriyle benim babam nerde diyormus... birde bir arkadasım bana gelmisti oda ayrılmıs ve oğlu vardı. oturup yiyor içiyoruz ve oradan 4 yasındaki oğlu pepeti teyze biliyormusun benimde babam var. içim acımıstı hem annesının hem benim o ortamda babayı hatırlatcak bir şey yokken çoçuk hatırlamıstı.
bir arkadas yazmısya keske önce bosansalardı diye ailesi için bende kızımın o babasının yanlıslarını gören yasa gelmesini istiyorum. belkide ondan anne bosan duymak istiyorum... simdi ayrılırsam onda bir özlem olarak hayal kalacak babası...
birde ben 2. çocugu istiyorum. yine kızım ve kendim için. ben bir öğretmenim. . eşimden sanki bir gün ayrılacağım eğer o değisirse tabi ayrılmam ama mümkün değil ve o gün geliirse çocuklarım ve ben bir aile olabilelim istiyorum. kimseye muhtaç olmadan. kardes özlemi olmasın istiyorum... sizce saçma mı bu düsünce
gözlerim doldu ve bir damla yaş süzüldü... devamı yok çünkü iş yerindeyim... güçlüyüm ya kimsenin yanında ağlamam... kan kusar kızılcık serseti içtim derim...
yaşananlar çoğu zaman aynı herşey aynı değersizlik , herseyi yüklenmek.... ay yaz yaz bitmez simdi
benim 3 yasında bir kızım var sizlerden farkım... boşanacam ama onu düşünüyorum... burda yada hayatta karsılastığım olaylar var kızım bir kaç sene sonra baba özlemi duyarmı ... bizim bir artımız eşim kızıyla oynar gezer top park vs dir.
bir konu vardı kızım evlen benimde babam olsun diyormus ,ailece görüsselir birileriyle benim babam nerde diyormus... birde bir arkadasım bana gelmisti oda ayrılmıs ve oğlu vardı. oturup yiyor içiyoruz ve oradan 4 yasındaki oğlu pepeti teyze biliyormusun benimde babam var. içim acımıstı hem annesının hem benim o ortamda babayı hatırlatcak bir şey yokken çoçuk hatırlamıstı.
bir arkadas yazmısya keske önce bosansalardı diye ailesi için bende kızımın o babasının yanlıslarını gören yasa gelmesini istiyorum. belkide ondan anne bosan duymak istiyorum... simdi ayrılırsam onda bir özlem olarak hayal kalacak babası...
birde ben 2. çocugu istiyorum. yine kızım ve kendim için. ben bir öğretmenim. . eşimden sanki bir gün ayrılacağım eğer o değisirse tabi ayrılmam ama mümkün değil ve o gün geliirse çocuklarım ve ben bir aile olabilelim istiyorum. kimseye muhtaç olmadan. kardes özlemi olmasın istiyorum... sizce saçma mı bu düsünce
işte o özgüveni ona onu affederek sen verdin. bende vermiştim ama verdiğim gibi aldım kapı önünde buldu kendini. almak istersen sende alırsın o özgüveni söke söke. ay canım ya yaşında daha çok genç.bence harcama kendini değmez ona. değse zaten yapmazdı yaşatmazdı sana bunları.
aslinda en onemlisi ailenin desteginin olmasi.yalniz degilsin bu cok onemli bu sureclerde.ben calistigim icin kendimi ise verdim.hedefler koydum kendime su zaman sunu yapacagim su zaman bunu yapacagim diye.ailem,arkadas cevrem,akraba vb.. cok insan var etrafimda destekcim.bana kendimi iyi hissettirecek seyler yapiyorum,bana iyi gelecek insanlar ile gorusuyorum.terapi gibi geliyor biliyor musun:)yuklerimden kurtuldum.keyfim isterse yan gelip yatiyorum,pasa gonlum isterse gezip dolasiyorum.cok gec kalmadan sende bir karar ver ve o kararin arkasinda dur canim.Rabbim yar ve yardimcin olsun.
EVET CANIM haklısın ben verdim ve malsef şimdi evde istediği gibi at koşturuyor..bense onu umursamadan yasıyorum işte işe git eve gel şeklinde..
yaşım genç evet belkide o yüzden bazı şeyleri göze alamıyorum..kaldı kı işim var arkamda ailem var ama ona karşı ne hissettiğimi bilmiyorum offf...
slm canım senınde durumun gercekten acıyazdıkların içimi acttı..
2.çocuğu sakın yapma canım sakın..eğer önünü göremiyosan bu evlilikte evladını yakma....
amin canım..inşallah sende zamanla herşeyi unutur yeniden aşık olacağın seveceğin ve seni de deliler gibi seven birinle olursun
alya canim isin var,ailen var.yasin desen genceciksin.en kotu karar bile kararsizliktan daha iyidir.sevdigim erkegi kaybetmemek için mücadele ederken, sevilmek için yaratılan ''BEN'' in önemsenmediğini kabullenmem yıllarımı aldi biliyor musun?yazik etmisim YAZIKKK.
evet senin konunu bugun okudum canim.benimki de kiskancti.ama keske nedenim kiskanclik olsaydi.kurtulacak hali kalmamisti artik evliligimin.gelecegimin hicbir yere gitmedigini anladigim icin vazgectim.yoksa hangi kadin bosanmak icin evlenir ki???tek istedigim huzurdu,degerli oldugumu hissetmekti.
hiçte saçma değil bende 2, çocuğumu o düşünceyle yapmıştım iyikide yapmışım aile olduğumuzu 2, olduktan sonra dahada benimsedim tek çocuk olsaydı boşansaydık bende çok vijdan azabı çekerdim çocuğumun kimsesi yok bir kardeşi bile yok olsada üvey olacak diye düşünerek hamile kalmıştım hiçte pişman değilimgözlerim doldu ve bir damla yaş süzüldü... Devamı yok çünkü iş yerindeyim... Güçlüyüm ya kimsenin yanında ağlamam... Kan kusar kızılcık serseti içtim derim...
Yaşananlar çoğu zaman aynı herşey aynı değersizlik , herseyi yüklenmek.... Ay yaz yaz bitmez simdi
benim 3 yasında bir kızım var sizlerden farkım... Boşanacam ama onu düşünüyorum... Burda yada hayatta karsılastığım olaylar var kızım bir kaç sene sonra baba özlemi duyarmı ... Bizim bir artımız eşim kızıyla oynar gezer top park vs dir.
Bir konu vardı kızım evlen benimde babam olsun diyormus ,ailece görüsselir birileriyle benim babam nerde diyormus... Birde bir arkadasım bana gelmisti oda ayrılmıs ve oğlu vardı. Oturup yiyor içiyoruz ve oradan 4 yasındaki oğlu pepeti teyze biliyormusun benimde babam var. Içim acımıstı hem annesının hem benim o ortamda babayı hatırlatcak bir şey yokken çoçuk hatırlamıstı.
Bir arkadas yazmısya keske önce bosansalardı diye ailesi için bende kızımın o babasının yanlıslarını gören yasa gelmesini istiyorum. Belkide ondan anne bosan duymak istiyorum... Simdi ayrılırsam onda bir özlem olarak hayal kalacak babası...
Birde ben 2. çocugu istiyorum. Yine kızım ve kendim için. Ben bir öğretmenim. . Eşimden sanki bir gün ayrılacağım eğer o değisirse tabi ayrılmam ama mümkün değil ve o gün geliirse çocuklarım ve ben bir aile olabilelim istiyorum. Kimseye muhtaç olmadan. Kardes özlemi olmasın istiyorum... Sizce saçma mı bu düsünce
umutsuz vak-a evliliginizden evladiniz icin vazgecmemenizi anlarim.ama 2. cocuk dusuncenize siddetle karsiyim.cikarin atin bu fikri aklinizdan.kendi ayagina sikmak derim ben buna!!!Allah yavrunuza omur versin.
Sakın yapma 2. çocuğu. Çocuğun tek başına ayakta durabilecekken ona bir de kardeş sorumluluğu yüklemek neden? Sana birşey olursa sırtını dayayacağı bir babası olacak evet kardeşi de olabilir ama hayat zaten zorken bir de onun zahmetine girecek.
Sakın pepeti sakın.
Bir de "anne boşan" cümlesi var; cocuğunun sana o cümleyi kurabilmesi icin senin icinin nasıl yandığını görmesi lazım. Evdeki kavgaları görecek hangi psikolojiyle söyleyecek onu sana? Kim bilir hangi ruh haline girecek?
El kadar cocuğa bunu yapma.
EVET CANIM haklısın ben verdim ve malsef şimdi evde istediği gibi at koşturuyor..bense onu umursamadan yasıyorum işte işe git eve gel şeklinde..
yaşım genç evet belkide o yüzden bazı şeyleri göze alamıyorum..kaldı kı işim var arkamda ailem var ama ona karşı ne hissettiğimi bilmiyorum offf...
slm canım senınde durumun gercekten acıyazdıkların içimi acttı..
2.çocuğu sakın yapma canım sakın..eğer önünü göremiyosan bu evlilikte evladını yakma....
amin canım..inşallah sende zamanla herşeyi unutur yeniden aşık olacağın seveceğin ve seni de deliler gibi seven birinle olursun
tesekurler kızlar yorumlarınıza... ben bır belgesel ızlemıstım sergı acılmıstı 40 yas ve dul kadınların resımlerı cekılmıs her cerceveden magaza yetkılısınden avukat doktor ev hanımı vsvs bosanmıs kadınla o program gözumdedır hala. bır baya 3 cocuguyla ayrılmıs ıyıkı ayrılmıısz sımdı cocuklarım ve ben bır aileyız evımz hersey aynı bır tek baba yok demıstı. o benım kulagımda kalmıs. kızımla tek ayırlırsam malum annemler bırakmaz ne kadar calıssamda illa kal beraber yasmayı savunurlar. ama bır cocugum daha olsa kendıme bır YUVA agrısız basım kaygızız asım der yasarım dıye dusunuyorum hep... bu hayat bır kez geldık gıdıyoruz en guzelı nı yasamalı ınsan. calıstıgım ıcın hıc bır eksıklık olmada bakabılırm cocuklarıma dıye dusunuyorum. bu arad benım sorunlarım var ama 1 ben takmıyorum . eşimede diyorum beklıyorum bır gun bır gun duzeltmezsen kendını o birgun dötüne tekmeyı basacam gıttıgın yere kadar gıtceksın dıyorum. neyse sımdı esım gelcek artık sonra yazarım buraykırmızıyla çizdiğim bölümlere katılıyorum, bende anneme "anne boşan" dedim. dedim demesine ama neler neler de yaşandı onu diyene, ben anlayana kadar.. neyse umarım sizin çocuğunuz hiç demez, hiç anlamaz, görmez, göreceği şeyler de hiç olmaz dilerim Allahdan..
amaaa lütfen lütfen 2. çocuğu düşünmeyin. sırf kızınıza kardeş için olsa bile düşünmeyin. millet çok mutlu evliliğinde bile cesaret edemiyor buna. lütfen zaten ortada boşanma ihtimali yüksek olan bir anne babaya sahip bi evlat var, birde ikincisi olmasın. hiç endişelenmeyin, kardeş bi insana illaki lazım değil. insanın bazen öyle bir arkadaşı oluyorki bin tane kardeşe bedel... kardeşin kardeşe yapmıyacağını bazen yeri geliyo bi yabancı yapıyor. o yüzden bu şartlar altında ne sebeple olursa olsun 2. çocuk düşünmeyin.
Allah yolunuzu açık etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah. sağlıcakla kalın..
hiçte saçma değil bende 2, çocuğumu o düşünceyle yapmıştım iyikide yapmışım aile olduğumuzu 2, olduktan sonra dahada benimsedim tek çocuk olsaydı boşansaydık bende çok vijdan azabı çekerdim çocuğumun kimsesi yok bir kardeşi bile yok olsada üvey olacak diye düşünerek hamile kalmıştım hiçte pişman değilim
of off cok doğru soyluyorsun canım yaa...ınsan sevılmek ılgı gormek ıkı tatlı soz duymak ıstıyor esınden...esın bunu yapmıcaksa kım yapcak kı...dıyorum ya suan bıseyı umursamadan yasıyorumm yoksa sorun yok mu sorun cok aslında..bı h.sonu evdeyım mesela h.sonu bana dıyo kı sen evde kalma alya hep söyleniyorsun diyor..bende dedım kı ortada bısey var kı soylenıyorum dedım umrunda bıle deıl cıktı gıttı evden
Ev arkadaşı miyiz asker arkadaşı miyiz biz? Ben hayatı paylaşmak istedim onunla.ama anladım ki biz sadece vakit gecirmisiz. Kavgalar ve birbirimizi suçlamalar dışında ne zaman yalnız başbaşa vakit geçirdiğimizi bile hatırlamıyorum inan.
Bir evde iki rolü birden üstlenmenin ne kadar zor ve sabır istediğini çok iyi bilirim. İnsan belli bir süre sonra boşa yaşadığını düşünüp kendini bir hiç gibi görmeye başlıyor. Aynı şeyleri bende yaşadım ve benim bir oğlum var. Hala o süreçteyiz. Devam etmesi için adam akıllı sebeplerim yok. Yine aynı şeyleri yaşamak çok yıpratacak o yüzden siz çocukta olmadan en iyisini yapmışsınız. Bundan sonrası emin olun daha güzel olacak ama kendinize zaman verin. Acılarınızın hafiflemesi, çevreniz bir süre daha canınızı yakabilir. Hakkınızda hayırlısı, mutlu olun hep...
öncelikle selamlar benimde eşim benden ayrılmak üzere bu evlilikte mutlu olmadığını söylüyor.oysaki ben hiç bir şeyini eksik etmem.sesimi bile yükseltmem daha 1 yıl bile olmadı evleneli.konuşuyorum düzgün şekilde kurtaralım diyorum (benimde yapmış olduğum bi suç yok ama ) yok diyor yardımlarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?