iki meslek arasında kaldım yardım eder misiniz ?

bepeas

Snow !
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
208
1
296
İstanbul
bu sene lys ye girdim ve mimarlım yada beslenme diyetetik yani diyetisyenlik arasında kaldım çıkamadım işin içinden iki mesleğide severim ve yaparım maaş ve iş olanakları önemli o yüzden lütfen yardım edin. şimdiden teşekkürler

ikisinde de özellikle düşünmen gereken noktalar var

Mimarlık, bence yetenek ve çok sabır isteyen bi iş. hayal gücün zengin olmalı yaratıcı bi karakterin olmalı uykuya düşkünlüğün olmamalı.. çok yakın arkadaşlarım var mimarlık okuyan birisinin 7. yılı bu sene devamlı projeden kalıyor -ki kendisi çok sabırlıdır böyle şeylerle uğraşmayı sever ama olmuyor işte- senin günlerce emek verdiğin uykusuz kaldığın proje ödevlerini hoca bu ne böle diyip yırtıp atabiliyor tahammülün belli bi sınırın üstünde olması lazım. Bizim okulda mimarlık öğrencisi olanları gözlerinden tanırdık. mor mor halkalar ve çizgi gibi gözlerden.. Kötü bi meslek değil hatta bence yetenek ve sabrın varsa çok da güzel.. bişeyler ortaya çıkarıyosun. hayal ettiklerini gözünle görme şansın var ama çok çok iyi düşün.. okuyanların yarısı sonradan pişman oluyor çünkü okuması hiç de kolay değil. yaratıcılığında yoksa bi yerden sonra tıkanman kaçınılmaz..

Diyetisyenlik(bende bu sene diyetisyenlik tercih ettim. 2 yıl mühendislik okuduktan sonra) içinde şunları söleyebilirim, insanlarla iç içe bi meslek. Çoğu insan hayatının belli bölümünde kilo problemi yaşıyor ve bu probleme artık herkes ciddi bi hastalık gözüyle bakıyor. o psikoloji çok kötü bişey. insanlarla iletişimin ikna yeteğin güçlü olmalı. sadece kilo verme değil tabiki kilo alma sporcu beslenmesi diyabetik beslenmesi kalp hastalarının beslenmesi hamile beslenmesi kurum diyetisyenliği vs.. okullara da beslenme de dersi gelecek mesela öğretmenlik bile yapabilirsin. iş imkanı çok fazla. mezun az(5-10 sene sonra ne olur bilinmez tabi) kpss de 20 puanla bile atanabiliyosun.. hem devlette hem özel kliniklerde çalışma imkanın var..

umarım herşey istediğin gibi olur ama lütfen iyi düşün benim gibi hata yapma insanın sevmediği bi bölümde okuması çok zor.. iyi şanslar:90:

bende mimar olmayı isterdim, ama gerçekçi düşünürsek mimarlık garanti bir meslek değil b yüzden sağlık alanına yöneldim iki meslek arasında kesinlikle diyetisyenlik derim

Mimarlıkta karar kıldım beslenme ve diyetetik çok üniversitede açıldı ve yakında çok mezun verdiği için işsiz kalma riski artar diye düşünüyorum oysa mimarlık çok geniş alanlarda çalışabildiği için bi şekilde iş bulurum diye umuyorum. teşekkürler fikirleriniz için:16:

Mimarlıkta karar kıldım beslenme ve diyetetik çok üniversitede açıldı ve yakında çok mezun verdiği için işsiz kalma riski artar diye düşünüyorum oysa mimarlık çok geniş alanlarda çalışabildiği için bi şekilde iş bulurum diye umuyorum. teşekkürler fikirleriniz için:16:

mimarlik dogru tercih bencede..

Back
X