- 2 Ağustos 2018
- 92
- 118
- 43
- 33
- Konu Sahibi Daima_Mutlu
Herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Bir yıldır bebek istiyoruz ama olmayınca doktora gittik. Bana hormon testleri yapıldı doktor muayene etti herşey normal dedi eşimden Spermogram testi istedi Esim 8 Haziran'da testi yaptırdı. Test sonucuna göre ml de 3.000.000 sperm toplamda 6.000.000 sperm sonucunu aldık. İleri hareketlilik %80 çıktı renk ph morfoloji gayet iyi doktor bile bu hareketlilik çok iyi ama sayı çok az tüp bebek tedavisine geçelim hsg cektirelim dedi. Çektirdim onda da sıkıntı çıkmadı. Bu ay tüp bebeğe başlayacaktık normalde ama benim içime sinmedi. Eşim dün urolaga gitti Dr testi görünce hareketlilikle sayının aynı zamanda düşmesi lazım bu çok görülecek bir durum değil testi tekrarlayalım dedi. Zaten test iki kere yapılmalıymis tek sonuca göre tüp bebeğe başlanmaz dedi. Neyse hormonlara da bakıldı hiçbir sıkıntı yok. Spermogram testi geldi 3,5 ml toplam 100.000.000 sperm %60 hareketlilik çıktı gözlerime inanamadim. Nasıl böyle bir fark çıkabiliyor hala anlamadım. Başına böyle birşey gelen var mı kime neye inanıp ne yapacagimi şaşırdım.
Son düzenleme: