- Konu Sahibi mirage1907
-
Sayin bulent hocam kasim sonu baslanip aralik ortasini kapsiyan gebeligi görup akabinde degerlerin dusmesiyle 28 aralikta adet oldum ikinci adetim 23 ocakta iki gundur adetim size sorum subat yada martta tekrar denemek istiyorum sizce hangi ay daha iyi olabilir subatmi martmi birde dusukten sonra gögsumden sut geldi bunun sebebi ne olabilir tesekkurler hocamTüp bebek tedavisi yaklaşık olarak ne kadar sürer ?
Tüp bebek tedavisi, erkek ve kadına ait gerekli tahlillerin yapılmasıyla başlamaktadır. Tahlillerin sonuçlarına göre, özellikle bayanlar için uygun tedavi ve ilaç uygulaması başlatılmaktadır. Tüp bebek tedavisi süreci, yumurtaların gelişimi evresi, yumurtaların toplanması aşaması, embriyo gelişimi süreci ve embriyo transferi aşamalarından oluşmaktadır. Bu süreçlerde ne erkek ne de kadının sürekli şekilde hastanede yatması gerekmemektedir. Bir başka deyişle, tüp bebek uygulamaları ayakta yapılacak işlemleri kapsamaktadır. Sadece belirli aşamalarda bayanların gerekli işlemleri ve kontrolleri yaptırmaları gerekmektedir.
Tüp bebek tedavisinde kadının yaşının önemi nedir ?
Genel olarak kadınlar için ideal olan üreme yaşları, 20 ile 30 yaşları arasındaki süreçtir. Ancak, bu durum asla kesin bir kriter değildir. Özellikle, son yirmi yılda bayanların çalışma hayatına daha fazla atılması, evlilik ve doğum yaşlarının da ileriye atılmasına neden olmuştur. Tüp bebek tedavisinde, 30 yaşın üzerindeki bayanlarla da olumlu sonuçlar alındığı bilinmektedir. Bu anlamda, 35 ve 40 yaş arası hanımlarda da sonuçlar elde edilmektedir. Ancak, doğal süreçte kadınların yumurtlama oranları 35 yaştan sonra giderek azaldığından, sonuç alma süreçleri daha riskli olabilmektedir. Bu süreçlerde akla hemen tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre ne kadar olmalıdır sorusu gelmektedir.
Tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre ne kadar olmalıdır?
Tüp bebek tedavilerinde, hemen ilk denemede başarılı sağlanma durumu söz konusu olmayabilir. Bu anlamda döllenmenin gerçekleşmesi ve gebelik sürecinin başlaması için birkaç deneme gerekebilir. Bu nedenle, çiftlerin tedavi sürecinde birkaç deneme yapmaları gerekmektedir. Ancak, deneme sürelerinde beklemelerin yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde anne adayı için çeşitli fizyolojik sorunlar söz konusu olabilir. Tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre yaklaşık olarak 1,5-2 ay kadar olabilir. Çiftler, fizyolojik, psikolojik ve maddi durumları elverdiğinde tekrar deneme yapabilirler.
Eki Görüntüle 1279810
Tüp bebek tedavisi nedir ve yöntemleri nelerdir?
Çocuk sahibi olamayan çiftlerin bebek sahibi olma şanslarını artıran tüp bebek tedavisi, birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de yaygın şekilde ve yüksek başarı oranlarıyla uygulanmaktadır.
Tüp bebek tedavisi, özetle, kadın vücudundan özel bir uygulama ile alınan yumurta hücrelerinin yapay ortamda ve özel iğnelerle erkek spermleri ile döllenmesi ve embriyonun tekrar kadın rahmine transfer edilmesi şeklinde anlatılabilir.
Bu uygulama iki şekilde yapılmaktadır. Bunlardan ilki, klasik uygulama adı verilen IVF yöntemidir. Bu uygulamada, erkek vücudundan alınan binlerde spermin yapay, labrotavuar ortamında, yumurta ile buluşturulması sağlanmaktadır.
Aşağıdaki videoda tüp bebek tedavisi hakkında bilgi verilmektedir.
Bu durumda, spermlerden en hızlı olanı yumurtayı döllemektedir. Bu durum aslında, kadın ve erkeğin birleşmesi sırasında döllenme ile oluşacak doğal üremenin laboratuar ortamına yansımış şeklidir. Modern teknik adı verilen ICSI uygulamasında ise, seçilen tek bir sperm, özel yöntemlerle yumurta ile buluşturulmaktadır. ICSI genellikle, klasik uygulamaların başarısız olması durumunda tercih edilmektedir.
amann bırak cevr e baskısını Ben de var bir komşu sen neredeydin İstanbul gittim dedim .(tüp bebek tedavisi için) niye gittin gezmeye dedim söylemedim gitmisken istanbula tedavi de gorseydin diyor dedim para yoktu doktora gittin mi hiç gittim olur diyorlar dedim kayınvalide ne de iyor ben de ne desin o da istiyor ama verici Allah dedim artık tedavi bir hanı sen 5 yıllık gelinsin 2 yıllık olsa da neyse de meyvesiz ağacın dibine kimse varmaz diyorr ben de varır varır dedim sınırlı bir şekilde bir de kayınvalide ne söyleme o ne karışıyor der benim için dedi merak etmey o seni tanıyor. DedimBen henüz tüp bebek yaptırmadım ama ona doğru gidiyoruz inşallah suan Aşılamam tutmuştur yoksa önümüzdeki ay tüp bebeğe baslıyacagız benim sorunum doktorlar senin aslında bi sorunun yok diyo lar yumurtalıklarda kist var ve bu kist adeti kendiliğinden yok olup gidiyo yumurtaları gayet gusel gelişiyor ama çatlama sorun var bunun için ıgne oluyorum fakat 1 yıldır doktora gidip geliyorum hamile kaldım ve biyokimyasal gebelik oldu malesef 1.5ay kalabilir bebeğim bende geçen yıl Mart ayında idi suan aşılama oldum 2.ye inşallah tutar doktorum tutmazsa tekrar deneyelim senin normal yollarda olabilir dedi ama ben biraz aceleciyim 2.5yillik evli olduğum için çevre başkasından dolayı çok kafama takıyorum sizce benim sorunum çok mu büyük tüp bebek mi tekrar aşılama mı tutmazsa yardım ltfn
Birsey sorcam,esinizde sorun var miydi?mrb hasret.bende yumurtlama sorunundan muzdaribim.evleneli 1.5 yıl oldu .korunmamamıza rağmen gebelik oluşmadı.pcoya bağlı yumurtlama sorunu var bende de. klomen tedavisi sonuç vermedi.iğneli olana başladık.ama ondan da pek sonuç çıkmadı.sanırım bende tüp bebeğe doğru gidiyorum.inş çabalarımız boşa çıkmaz
Ben burda cevaplanmış soru görmüyorum. Varsa cevabı yazsınlar burayaDr bey ne sorusu cevaplamis acabaa.
Tüp bebek tedavisi yaklaşık olarak ne kadar sürer ?
Tüp bebek tedavisi, erkek ve kadına ait gerekli tahlillerin yapılmasıyla başlamaktadır. Tahlillerin sonuçlarına göre, özellikle bayanlar için uygun tedavi ve ilaç uygulaması başlatılmaktadır. Tüp bebek tedavisi süreci, yumurtaların gelişimi evresi, yumurtaların toplanması aşaması, embriyo gelişimi süreci ve embriyo transferi aşamalarından oluşmaktadır. Bu süreçlerde ne erkek ne de kadının sürekli şekilde hastanede yatması gerekmemektedir. Bir başka deyişle, tüp bebek uygulamaları ayakta yapılacak işlemleri kapsamaktadır. Sadece belirli aşamalarda bayanların gerekli işlemleri ve kontrolleri yaptırmaları gerekmektedir.
Tüp bebek tedavisinde kadının yaşının önemi nedir ?
Genel olarak kadınlar için ideal olan üreme yaşları, 20 ile 30 yaşları arasındaki süreçtir. Ancak, bu durum asla kesin bir kriter değildir. Özellikle, son yirmi yılda bayanların çalışma hayatına daha fazla atılması, evlilik ve doğum yaşlarının da ileriye atılmasına neden olmuştur. Tüp bebek tedavisinde, 30 yaşın üzerindeki bayanlarla da olumlu sonuçlar alındığı bilinmektedir. Bu anlamda, 35 ve 40 yaş arası hanımlarda da sonuçlar elde edilmektedir. Ancak, doğal süreçte kadınların yumurtlama oranları 35 yaştan sonra giderek azaldığından, sonuç alma süreçleri daha riskli olabilmektedir. Bu süreçlerde akla hemen tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre ne kadar olmalıdır sorusu gelmektedir.
Tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre ne kadar olmalıdır?
Tüp bebek tedavilerinde, hemen ilk denemede başarılı sağlanma durumu söz konusu olmayabilir. Bu anlamda döllenmenin gerçekleşmesi ve gebelik sürecinin başlaması için birkaç deneme gerekebilir. Bu nedenle, çiftlerin tedavi sürecinde birkaç deneme yapmaları gerekmektedir. Ancak, deneme sürelerinde beklemelerin yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde anne adayı için çeşitli fizyolojik sorunlar söz konusu olabilir. Tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre yaklaşık olarak 1,5-2 ay kadar olabilir. Çiftler, fizyolojik, psikolojik ve maddi durumları elverdiğinde tekrar deneme yapabilirler.
Eki Görüntüle 1279810
Tüp bebek tedavisi nedir ve yöntemleri nelerdir?
Çocuk sahibi olamayan çiftlerin bebek sahibi olma şanslarını artıran tüp bebek tedavisi, birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de yaygın şekilde ve yüksek başarı oranlarıyla uygulanmaktadır.
Tüp bebek tedavisi, özetle, kadın vücudundan özel bir uygulama ile alınan yumurta hücrelerinin yapay ortamda ve özel iğnelerle erkek spermleri ile döllenmesi ve embriyonun tekrar kadın rahmine transfer edilmesi şeklinde anlatılabilir.
Bu uygulama iki şekilde yapılmaktadır. Bunlardan ilki, klasik uygulama adı verilen IVF yöntemidir. Bu uygulamada, erkek vücudundan alınan binlerde spermin yapay, labrotavuar ortamında, yumurta ile buluşturulması sağlanmaktadır.
Aşağıdaki videoda tüp bebek tedavisi hakkında bilgi verilmektedir.
Bu durumda, spermlerden en hızlı olanı yumurtayı döllemektedir. Bu durum aslında, kadın ve erkeğin birleşmesi sırasında döllenme ile oluşacak doğal üremenin laboratuar ortamına yansımış şeklidir. Modern teknik adı verilen ICSI uygulamasında ise, seçilen tek bir sperm, özel yöntemlerle yumurta ile buluşturulmaktadır. ICSI genellikle, klasik uygulamaların başarısız olması durumunda tercih edilmektedir.
merhabalar : bu kadar süre ara vermek rezervde ciddi bır fark yaratmaz . Bol sans dılerım.Sayın Hocam iki tüp bebek tedavisi arasında 1.5 iki ay süre önermişşiniz. Bu süre yumurta rezervlerinde azalma olanlar içinde gerekli midir acaba?
merhabalar :Hocam merhaba 7 yıllık evliyim 2 başarısız mikroenjeksiyon denemem oldu problem eşimin morfoloji ve sayısı . 1. Denemem de 15 yumurta toplandı 11 o dollendi 5 tanesi blastosist oldu 1 tanesi 5.gün 1. Kalite olarak transfer edildi . 2. Denememde 12 yumurta toplandı 7 şu dollendi fakat 3 tanesi 3.günden sonra yavaşladı 5.gün 7 hücreli olarak 3 embriyo transfer edildi. İkisinde de negatif sonuç aldık . Yumurta kalitemin düştüğünü görüyorum is yerinde sürekli sigara içiliyor 1. Tedavimde çalışmıyordum ve arasında sadece 1.5 yıl var . Sigara etkilemiş olabilir mi .teşekkürler. saygılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?