• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki ucu b.. değnek bi hayat..

Hatemsafa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2016
538
735
53
36
Nasıl başlasam bilmiyorum. İlk doğumu mu eşimin isteği üzerine gidip ailesinin yanında yaptım ve istemeyerek gittim çünkü kendi evimde olmak istiyordum. Ama ailesi beni de sürükledi gitti. Gebeligim lohusalığım burnumdan geldi. Beş yıldan beri evimizde hep bir sorun şimdi yine yaz tatili için köye gitti ailesi ve benim doğumum var ekimde gorumcemi de nisanladilar bi ay sonra da düğün olabilir beni yine oraya götürmek istiyorlar. Çok bunaldım artık anlayışsiz bi koca ailesinin ağzına bakan bi koca arkamda sahip çıkan biri yok diyebilirim ve bunu da fırsat biliyorlar istedikleri gibi oynatiyolar beni .

Annem var bi o da pek bebeğe bakamaz yaşlı diyelim kaynanam daha genç onlar normalde burda oturuyor ilkinde baya sorun oldu şimdi de düğün çıkardılar geleceklerdir yoksa eşimi de iyi yönlendiriyor lar

Eşinizle birlikte bakabilirsiniz bebeğe, kimseye ihtiyacınız yok ki.

Annem var bi o da pek bebeğe bakamaz yaşlı diyelim kaynanam daha genç onlar normalde burda oturuyor ilkinde baya sorun oldu şimdi de düğün çıkardılar geleceklerdir yoksa eşimi de iyi yönlendiriyor lar

Aynı benim eşim. O da böyle o yüzden anlıyorum seni. Yapıcak pek birşey görünmüyor ki eşini ikna etmeye çalış, Allah yardımcın olsun...

Hamile hemde çocuklu bir kadınsın ve artık acemi değilsin. Tamam ilkinde bilmiyordun seni yönlendirdiler,ama şimdi öyle degilsin.kendi kararlarını kendin ver başkaları seni yönlendirmesin.her hamilelik farklıdır düğün telaşı elini bir şeye sürmeden edemezsin.basinmi ağrıyor oluyorum de ,karnınmi agriyor sancim var de ,doktorla konus uzanmasi ve fazla hareket etmemesi lazim dedirt ,gazın olacak sancin olacak stresin.Birde onlarin nisan telasi.Havalar sicak!politik ol kirmadan hallet ama ne olur toparlan.Seni senden başka kimse kurtaramaz haa arkanda kimsemi yok dedin var merak etme bizi yaratan Allah var !yalnız ve sahipsiz değilsin.

Gitmeyin

Kibarca düğün telaşı da var size de ayak bağı olmayayım deyin

Çocuk da var zaten o ortamda hem yorulur hem gerilirsiniz

Doğum Ekim de imiş ayrınca çocuk anaokuluna gitmiyor mu

Bunu da gerekçe yapabilirsiniz çocuk okula gitse hem kış boyu evde Bebek ve sizinle bunalmaz da

Yapmak istemediklerinizi yapmak zorunda değilsiniz, önce bunu bir karşı tarafa kabullendirin.

Bunu önce kadınların kendilerinin fark etmesi lazım ki karşı tarafa kabullendirebilsinler.
"İstemiyorum" demeyip karşı tarafın düşünüp "gelme" demesini bekliyor herkes.

Ilk bebeginiz degil acemiliginizi atmissiniz uzerinizden kimseye ihtiyac duymadan bakabilirsiniz bebeginize

Nasıl başlasam bilmiyorum. İlk doğumu mu eşimin isteği üzerine gidip ailesinin yanında yaptım ve istemeyerek gittim çünkü kendi evimde olmak istiyordum. Ama ailesi beni de sürükledi gitti. Gebeligim lohusalığım burnumdan geldi. Beş yıldan beri evimizde hep bir sorun şimdi yine yaz tatili için köye gitti ailesi ve benim doğumum var ekimde gorumcemi de nisanladilar bi ay sonra da düğün olabilir beni yine oraya götürmek istiyorlar. Çok bunaldım artık anlayışsiz bi koca ailesinin ağzına bakan bi koca arkamda sahip çıkan biri yok diyebilirim ve bunu da fırsat biliyorlar istedikleri gibi oynatiyolar beni .
Neden senin sozun gecmiyor oynatiyolar beni ne demek kararli ol evinde rahat edicegini net soyle

Bunu önce kadınların kendilerinin fark etmesi lazım ki karşı tarafa kabullendirebilsinler.
"İstemiyorum" demeyip karşı tarafın düşünüp "gelme" demesini bekliyor herkes.

Evet doğru söylüyorsunuz.
Ancak karşı taraf hiç bir zaman bunu anlamayacağı için, "istemiyorum"u net bir şekilde ifade etmek gerek.
Keşke herkes bunu anlasa, kimse kimsenin ne kölesi, ne de hizmetçisi.
Tatlı dil ve huzur olduktan sonra, zaten herkes herşeyi otomatikman yapar.
İnsan sevdiği ve sevildiği yere gider.

doktora anlat durumu rapor al hamileliğin riskli diye.öyle " o kenarda otursun biz koşarız" lafına da inanma çocuğunla otur evinde dinlen kocanda ne hali varsa görsün.

Back
X