Iki üniversite arasında kaldım, yardım eder misiniz?

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
Iki seçeneğim var. 1.si, evime 15 dakika uzaklıkta olan ve imkanları iyi olan medipol universitesi, 2.si, evime cok uzakta olan, uc tane arabayla gidebildigim ve imkanlari medipol kadar iyi olmayan cerrahpasa tip fakultesi. Iki yillik bir bolum okuyacagim ve medipol universitesine %50 burslu tutuyor.
Seçim yapamıyorum. Annem, anneannem falan hepsi medipol diyor. Hem yakın hem de hastanesi olduğu için. Ama komşularin hakaret derecesine gelen yorumları var. Koskoca cerrahpasa varken özel üniversiteye mi gideceksin, cerrahpasanin adi var, biri sorduğunda cerrahpasa demek var diye. Çok arada kaldım. Gerçekten cerrahpasanin yadsinamayacak bir adi var ama yol cok uzak ve pek içime sinmedi gibi. Milletin de ne dediğini düşünmeden duramıyorum bana yardımcı olur musunuz lütfen?

Bölüm ne?

Belki daha yakın ama daha uygun bir bölüm vardır o bölüm zorunlu mu

Bir de imkânları iyi derken hangi imkanlar

Medipol diyorsa, bitirince burada çalışacaksın 5 yıl çalıştırma garantisi vs vs o zaman değerlendir ama imkan dediğin bir sıra iki masa ise akademik kadroya tekrar bir göz at derim

bu arada tıp alanından ve her iki üniversiteden de habersizim

önlisans ise ne önemi var ki okul adının

Herkes çok üstüme geliyor, baskı yapıyorlar. Oturdum ağladım sinirimden az önce. Kadın hiçbir şey bilmiyor, gerizekali mısın sen cerrahpasanin adi var dedi. Ben de bana hakaret edemezsin diye evden kovdum neredeyse. Bilmiyorum ne yapacağımi.. Aileme yük olmak istemiyorum ama bir yandan da yol ve yemek param cerrahpasayla aynı hesaba denk geliyor

bence sağlık sektöründe okulun çok önemi yok, hani bilg. mühendisi olsan itü odtü filan isim önemli de. bence yakın olanı seç. kışın gidip gelmek zor olur, derslere konsantre olmak da zorlanabilirsin

Bölüm ne?

Belki daha yakın ama daha uygun bir bölüm vardır o bölüm zorunlu mu

Bir de imkânları iyi derken hangi imkanlar

Medipol diyorsa, bitirince burada çalışacaksın 5 yıl çalıştırma garantisi vs vs o zaman değerlendir ama imkan dediğin bir sıra iki masa ise akademik kadroya tekrar bir göz at derim

bu arada tıp alanından ve her iki üniversiteden de habersizim

Oradaki yardımcı olan bayan, mezun olursan medipol hastanesi kendi bünyesinde kendi yetiştirdigi öğrencileri çalıştırmaya özen gösteriyor, senin için avantajlı olur is aramak zorunda kalmazsın dedi o acıdan avantaj diyorum. Tabii derslikleri kütüphanesi de etkilemedi değil...

Önlisans ve sektörde okulun isminin pek önemli olmadığını sen de biliyorsun. Yani her gün 3 vasıta o yolu çekebileceğine inanıyor musun? Beni yormaz,her türlü ayak uydururum diyorsan ondan sonra isimleri kıyasla derim.Ben 2 vasıtayla dahi dayanamamıştım şahsen.

İçine hangisi sindiyse ona gitmen en doğrusu. Komşulardan fikir almaktansa iki okulu da gezip görmek, mezunları, öğrencileri ile konuşmak sonra tercih yapmak en mantıklısı. Eğer cerrahpaşanın gerçekten çok bir eksiği yoksa medipol'e göre boşu boşuna para ödememiş olursunuz.

Iki seçeneğim var. 1.si, evime 15 dakika uzaklıkta olan ve imkanları iyi olan medipol universitesi, 2.si, evime cok uzakta olan, uc tane arabayla gidebildigim ve imkanlari medipol kadar iyi olmayan cerrahpasa tip fakultesi. Iki yillik bir bolum okuyacagim ve medipol universitesine %50 burslu tutuyor.
Seçim yapamıyorum. Annem, anneannem falan hepsi medipol diyor. Hem yakın hem de hastanesi olduğu için. Ama komşularin hakaret derecesine gelen yorumları var. Koskoca cerrahpasa varken özel üniversiteye mi gideceksin, cerrahpasanin adi var, biri sorduğunda cerrahpasa demek var diye. Çok arada kaldım. Gerçekten cerrahpasanin yadsinamayacak bir adi var ama yol cok uzak ve pek içime sinmedi gibi. Milletin de ne dediğini düşünmeden duramıyorum bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Eğer okuyacagin bölüm iki yılliksa kesinlikle cerrah paşaya gitmelisin. Şöyle dusun birilerini ise alman gerekiyor . iki kişi var karsinda. Biri cerrah paşadan biri medipolden mezun. Hangisini ise alırsın? Özel üniversite her yerde var iyi yada kötü olduğunu bilemiyoruz. Ama cerrah paşa gibi bi üniversitede alacağın egitimi özel universiteler karşılayamaz

Universteye gittikten sonra kutuphaneymis derslikmis gozun gormuyo ki su da bi gercek ozel sektorde medipol yerine cerrahpasa daha cok is yapar yani sana garanti vermemisler medipol seni calistirmazsa cerrahpasa ismiyle bircok kisinin onune gecebilirsi
ayrica bu kadar uzaksa yurtta bile kalabilirsin kesinlikle cerrahpasa olmali cunku inan universtenin avantajlari hele de kutuphanesi yalnzca sinav donemi ihtyac duyacagn bsey

Cerrahpasanin ismi var ama su an harap halde binalari diye biliyorum. Gidip oradaki hocalarla ogrencilerle vs konussaniz? Birde medipol unkapaninda degil mi? cerrahpasaya oradan tek vesaitle gidebilirsiniz aklınızda bulunsun.

Medipolu bilmiyorum ama iş garantisi veriyor ise düşünülmesi gereken bir seçenek.

Cerrahpasanin ismi var ama su an harap halde binalari diye biliyorum. Gidip oradaki hocalarla ogrencilerle vs konussaniz? Birde medipol unkapaninda degil mi? cerrahpasaya oradan tek vesaitle gidebilirsiniz aklınızda bulunsun.

Medipolu bilmiyorum ama iş garantisi veriyor ise düşünülmesi gereken bir seçenek.

Kavacıkta oturuyorum, medipol burada da var. Abla saydığım biri var, bana özel üniversite her zaman daha avantajlı, ben durumum elvermedigi için cerrahpasaya gittim, özelde eğer stajda seni beğenirlerse, işini düzgün yaparsan o hastanede kalabilirsin, benim gibi is aramazsın şimdi dedi. Devlet üniversitelerinde hocalar birebir ilgilenmiyor, özel her türlü daha avantajlı dedi. Ay bilmiyorum gerçekten yol konusu cok sıkıntı gibi gozukuyor cerrahpasada

Bilmis bilmis yorum yapanlara bakma. Buyuk ihtimalle o kadinin universite konusuyla alakasi bile yok ama soz konusu baskasinin hayatina mudahale etmek olunca herkes profesör kesiliyor basimiza :KK70:
Baskalarinin ne dedigine aldiris etme sartlari tekrar gozden gecir sen ne okuyacaksin bilmiyorum ama genel olarak degerlendirince ozel universitelerin sagladigi imkanlari devlet universiteleri saglayamiyor. Ben seneye tekrar girecegim sinava ve bogazici disinda devlet universitesi yazmayi dusunmuyorum ozel tercih edecegim. Bos bos konusan insanlara aldiris etme cerrahpasanin adi var diye bir bakis acisi olabilir mi ya? Komsu teyzeler ozel universiteleri bilmiyor ama cerrahpasayi biliyor en iyisi orda okuyayim hem altin gunune gelenlere hava atarim diye dusunmuyorsun degil mi :KK70:
Son olarak, ben cok buyuk olasilikla evime yakin olani secerdim. Umarim dogru karar verirsin ve pisman olmazsin canim :KK68:

sen medipole yakınsın anladığım kadarıyla ama sağlık sektöründe gireceksin . şöyle düşün cerrahpaşa tıp fakültesi baştan sona sağlık kokuyor, medipol ise üniversite .
mesafede çok çok önemli ki medipolde güzel bir üni. ama bence öncelikle takılman gereken neden önlisans okuduğun. ben olsam lisansa zorlardım. mesela medipolde yüzde 50 değilde yüzde 75 100 ile okur lisans okurdum. lisans okumak her yönüyle bambaşka.
aynı bölüm için bir yerde yüzde 50 para vereceksin bir yerde ücretsiz okuyacaksın. bari lisans olsun ya.

Kavacıkta oturuyorum, medipol burada da var. Abla saydığım biri var, bana özel üniversite her zaman daha avantajlı, ben durumum elvermedigi için cerrahpasaya gittim, özelde eğer stajda seni beğenirlerse, işini düzgün yaparsan o hastanede kalabilirsin, benim gibi is aramazsın şimdi dedi. Devlet üniversitelerinde hocalar birebir ilgilenmiyor, özel her türlü daha avantajlı dedi. Ay bilmiyorum gerçekten yol konusu cok sıkıntı gibi gozukuyor cerrahpasada
Kavaciktaysaniz sıkıntı gerçekten yol. Tip alaninda üniversite secimi nasil bilmiyorum. En mantikli secenek oralarda okuyan ve calisan kisilerle görüşmek. Ama dedigim gibi is garantisi varsa önemli bi arti olur bu medipol icin.

Okuyacağın bölüm iki yıllıkmış. O yüzden evine yakın olan mantıklı duruyor.
benim erkek kardeşim Cerrahpaşa tıpı tercih etti. Sırf o dediğin nedenlerden dolayı. Ama belki doktor için daha önemli okulun adı.
Muhtemelen sen KPSS ile memurluğu düşünceksin hiç önemi yok okulun o zaman. Özeli düşünsen de medipolde devam edersin ne güzel.

Emin ol üniversitede seni ne derslikleri ne kütüphanesi ilgilendirecek. Benim okuduğum okulun kütüphanesi en iyi kütüphaneler sıralamasında ama ne işe yarıyor ki? :KK47:

Bence Cerrahpaşaya gitmelisin. 2 yıl için yola katlanılabilir.

Bakın yine arada kaldım o_O Amaan iki yıl dayanirsin diyenler ve evine yakın olanı seç 3 araba zor olur diyenler, özelde okuman is bulmanda kolay olur diyenler ve cerrahpasanin adi var daha kolay is bulursun diyenler... Ben niye şıp diye karar verenlerden olamıyorum yahu? Ne yapacağım a dostlar:KK61:

X