- 10 Şubat 2012
- 471
- 865
- 323
- Konu Sahibi sensiz_olmazki
-
pardon da uyuyon cocuktan mem cekiyo diyon o kac yasında o daha daha bebek yani 3.5 yasında cocuktan ne bekliyon ona mı sordun cocuk yaparken ki anlayıs bekliyosun ben bu yasımda ablayken babam kardesimi önce sevsin kıskanıyorum önce ben diyrum o napsın dua et daha cok kucuk sen böyle yapar bagrırsan senin olmaidıgın bi anda bebegi öldürmeyi bile düsünür3.5 yasinda bir oglum 2 aylik bir de kizim var.oglum beni paylasmak istemiyo.kardesine hic bi zarari yok.hatta gelip gidip seviyo .fazlaca opuyo ama ne zaman ben kizi kucagima almaya kalksam anne kucagina diyo.ozellikle aksam yatarken cok sikinti yasiyorum.ikisi birden beni istiyo.oglumdan anlayisli olmasini bekliyorum.uyuyan kizin agzindan mememi cekiyo bu sefer kiz aglamaya baslayinca ben oglana kiziyorum.sonrada cok pisman olup agliyorum.bugun de abm ye gitik orda gozumun onunden kayboldu diye bi cok sinirlendim bagirdim.bi de bebek arabasini coknhizki surdu kadinlara carpacakti onda cok kizdim.simdi uyuyo benimde icim icimi yiyo.oglumu uzmeden bu isi nasil halledicem nolur bana bi akil verin.
kızmayın. sizden sevgi bekliyor. üstelik oda bebek. lütfen kızmayın. konuşun. o bebek. karnını doyurması için meme emmesi lazım diye açık açık anlatın. bebeği erken uyutun ve çocuğunuzla vakit geçirin. ben eve gidince 3 birden tepeme çıkar. 3üni dizime oturtup dıgıdık yaparız. gıdıklama oyunu oynarız. bebeği sık sık kucağınıza almayın. çocuğun yanında daha az sevin. emzirirken onuda diğer tarafınıza oturtup elini tutun, saçını okşayın, konuşun.
Benimde ikinci bebegim yolda dogdugunda oglum tam 3 yaainda olucak ve cok korkuyorum bu dediklerinizi yasamaktan
Ama kafamda dusunuyorum oglumun aliskanliklarini degistirmicem yine yanina yatarak uyutucam gerekirse bebegi aliriz ama gerekmesin babasiyla takilsin:)
Bebegimi oglum varken kucagima almamaya calisicam
Sen abisin sen buyuksun asla demicem ve ondan bir olgunluk beklemicem
Ve belki yanlis dusunuyorum belkide yuzunu gorunce onada kiyamicam ama oglumun uzuldugunu gorursem o an mama vericem emzirmicem
Benim oglum bana asiri duskun denedim mesela babasiyla uyusunlar filan yok olmuyor bensiz kalmak istemiyor onun bana daha cok ihtiyaci var o herseyin daha cok farkinda olucak
Bu arada bebeginizi emzirirken kesinlikle oglunuzla goz temasinda olun konusun hatta kucaginiza dizinize yatirin onunda bebeklik resimleri vikartim senide emzirdim senide ben buyuttum sen benim ilk goz agrimsin diyim
Kiyamam ben bu kucuk abilere suan agliyorum
Bi pedagogla görüşseniz iyi olacak bence. Bu dedikleriniz pek mantıklı gelmedi bana.Benimde ikinci bebegim yolda dogdugunda oglum tam 3 yaainda olucak ve cok korkuyorum bu dediklerinizi yasamaktan
Ama kafamda dusunuyorum oglumun aliskanliklarini degistirmicem yine yanina yatarak uyutucam gerekirse bebegi aliriz ama gerekmesin babasiyla takilsin:)
Bebegimi oglum varken kucagima almamaya calisicam
Sen abisin sen buyuksun asla demicem ve ondan bir olgunluk beklemicem
Ve belki yanlis dusunuyorum belkide yuzunu gorunce onada kiyamicam ama oglumun uzuldugunu gorursem o an mama vericem emzirmicem
Benim oglum bana asiri duskun denedim mesela babasiyla uyusunlar filan yok olmuyor bensiz kalmak istemiyor onun bana daha cok ihtiyaci var o herseyin daha cok farkinda olucak
Bu arada bebeginizi emzirirken kesinlikle oglunuzla goz temasinda olun konusun hatta kucaginiza dizinize yatirin onunda bebeklik resimleri vikartim senide emzirdim senide ben buyuttum sen benim ilk goz agrimsin diyim
Kiyamam ben bu kucuk abilere suan agliyorum
Mesela altta bir arkadasta bana deli demek istedi ama haksiz degil bencede iyi bir elektrikli pompa sart :)Canim benim bu soylediklerin8n aynisini bende dusunuyorun diye aile deli ilan edilmedigim kaldi.
Benim kizimda suan tam 2 yasinda oglum dogdugunda 2 bucuk yasinda olcak.
Sagma makinasi aldim eger kizim uzulurse emzirmicegimi soyledim annem bile ters ters bakip cevap verdi.
Benim kizimda bana cok duskun bensiz tek bisey yapmiyo ve cok kiskanc yavrum evimizdeki kus benim yanima yaklasinca bile kusa bagriyo benim annem diye.
Valla isteyerek hamile kaldim yas arasi cok olmasin dedim ama ilk gunden beri bi vicdan azabi kapladi yuregimi
Hepsini deniyorum inan.anlatiuorum tek tek.zaten oglum cok laftan anlayan bi cocuktu.ama simdi hic bisey kar etmiyor.agliyor.kizin aglamasi umrunda degil.bazen ikisini de kucagima almayi kabul ediyir ama cogunlujla istemiyor.duygularimo su an tam anlatamiyorum.oglumun uzulmesini istemiyorum ama onu asil uzen benimkızmayın. sizden sevgi bekliyor. üstelik oda bebek. lütfen kızmayın. konuşun. o bebek. karnını doyurması için meme emmesi lazım diye açık açık anlatın. bebeği erken uyutun ve çocuğunuzla vakit geçirin. ben eve gidince 3 birden tepeme çıkar. 3üni dizime oturtup dıgıdık yaparız. gıdıklama oyunu oynarız. bebeği sık sık kucağınıza almayın. çocuğun yanında daha az sevin. emzirirken onuda diğer tarafınıza oturtup elini tutun, saçını okşayın, konuşun.
Ya cogunlukla anlatiyorum zaten.gunduzleri fena drgil.zafen kizimds gunduzleri guzel uyuyo.oglumu aliyorum iki saat parka goturuyorum disarda gezdiriyorum.ama iste arada boyle yapinca bazen sinirlerime hakim olamiyorum.cok sinirli oldugumu sanmayin sakin.gercrkten cok sabirli biriyimdir.cogunlukla konusuyorum oglumla.ama iste arada bir sabrim tadiyo.o zamanda cok uzuluyorum.somdi oldugu gibi.Aynı hataya her anne düşüyor. İlk çocuk artık abi/abla oldu ya olgunluk bekleniyor. Ama o da bebek. Şu anda daha küçük bir bebeğiniz var diye sizin gözünüzde birden büyüdü. Bence güzelce açıklayın bak yavrum sende bu kadar küçüktün sana da böyle böyle baktık, sevdik deyin. Bana yardımcı ol diyin ama güzellikle..
Bebek yoktu icinreKücücük bebegin eline niye veriyorsunki bebekli bebek arabasini bunu yapman gercekten büyük hata. Ama oglundan anlayis bekliyemessin daha cok kücük. Oglunla sen yada babasi ayri zaman gecirsin. Esin baksin kizina sende oglunla yalniz git parka götür yada baska birsey yapin. Cocuga da böyle söyle eger memesini cekersen uyanir kardesin ve biz beraber oynuyamayiz felan. Ama bagirirsan cocugu hircinlastirirsin ve kendisini ezik hisseder
Zaten cogunlukla konusarak anlatiyorum.cekmr oglum kardesin uyudunki seninle oyun oynayabilelim diyorum ama yok dinlrmiyor.sabirsizlaniyor.Kücücük bebegin eline niye veriyorsunki bebekli bebek arabasini bunu yapman gercekten büyük hata. Ama oglundan anlayis bekliyemessin daha cok kücük. Oglunla sen yada babasi ayri zaman gecirsin. Esin baksin kizina sende oglunla yalniz git parka götür yada baska birsey yapin. Cocuga da böyle söyle eger memesini cekersen uyanir kardesin ve biz beraber oynuyamayiz felan. Ama bagirirsan cocugu hircinlastirirsin ve kendisini ezik hisseder
Aslinda bir pedagogla gorustum oglum bana cok duskun oldugu icin evinize yardimci almaniz sart dedi benim acimdan cok zor olucagini soyledi ikiside size cok muhtac dediBi pedagogla görüşseniz iyi olacak bence. Bu dedikleriniz pek mantıklı gelmedi bana.
"Ve belki yanlis dusunuyorum belkide yuzunu gorunce onada kiyamicam "Aslinda bir pedagogla gorustum oglum bana cok duskun oldugu icin evinize yardimci almaniz sart dedi benim acimdan cok zor olucagini soyledi ikiside size cok muhtac dedi
Siz sanirim emzirme konusuna takildiniz dedim ya dusunuyorum sadece arada sagip vermek belki cok zorlanirsam mama vermem gerekebilir hamilelikte duygular mantigi ele gecirebiliyor :)
Oglumu 14 ay memeden emzirdim biberonla anne sutu bile vermek haksizlik olarak gelir mi kaygisi yoksa oda benim evladim ve isteyerek olan bir bebek"Ve belki yanlis dusunuyorum belkide yuzunu gorunce onada kiyamicam "
Aslında ben bu lafa takıldım. İçten içe büyük çocuk için küçüğe kıyılabileceğini ima ediyorsunuz gibi geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?