- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
- Konu Sahibi sensiz_olmazki
yooo bence hic degil siz kıskanc olmuya bilirsiniz ama herkz kıskanctır heleki 3 yasında bi cocukÇok acımasız bir yorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yooo bence hic degil siz kıskanc olmuya bilirsiniz ama herkz kıskanctır heleki 3 yasında bi cocukÇok acımasız bir yorum
Hepsini deniyorum inan.anlatiuorum tek tek.zaten oglum cok laftan anlayan bi cocuktu.ama simdi hic bisey kar etmiyor.agliyor.kizin aglamasi umrunda degil.bazen ikisini de kucagima almayi kabul ediyir ama cogunlujla istemiyor.duygularimo su an tam anlatamiyorum.oglumun uzulmesini istemiyorum ama onu asil uzen benim
yooo bence hic degil siz kıskanc olmuya bilirsiniz ama herkz kıskanctır heleki 3 yasında bi cocuk
Bu üslupla yazarsan tabi ki aynı üslupla cevap alırsın tabi ki.valla burda bana ne cevaplar verdiler biliyomusun benim yazdıgım hic bisey emin ol... senden akıl alıcak degilim
ona göre davransın yazısında bile o cocuktan sanki buyuk biriymiste anlamıyomus gibi yazmıs memeden cekıyo vs diye eee bebek yani ben kac arkadasımdan biliyosun annesi kücük kardesinin altını alıyo diye 4 yasından sonra altına yapan cocuklarıKıskançlık mutlaka olur cnm ama bu şekilde yazmanız acımasız olmuş,uyarıda bulunabilirdin mesela.
valla burda bana ne cevaplar verdiler biliyomusun benim yazdıgım hic bisey emin ol... senden akıl alıcak degilim
Tesekkur ederim.ben konusup da kirici olmak istemedim.siz duygularima tercuman oldunuz.biraz daha yumusak olsak bisey kaybrtmeyiz demiPardon da bu nasıl bir uslup ya. Kadının 2 çocuğu var sinirleri yıpranmış.hata yapıyorum diyor nasıl düzelebilirim ne yapabilirim diyor.evli misin çocuğun var mı hayat şartların ne.sen sen ol bu tarzda cvp verme zaten ruhsal çökmüş birine.bir tavsiyen varsa konuş.yoksa sus.burası destek platformu köstek DEĞİL
ona göre davransın yazısında bile o cocuktan sanki buyuk biriymiste anlamıyomus gibi yazmıs memeden cekıyo vs diye eee bebek yani ben kac arkadasımdan biliyosun annesi kücük kardesinin altını alıyo diye 4 yasından sonra altına yapan cocukları
neden cocugum mu olması lazım kıskanclık konusunu yazmam icinSenin çocuğun var mi cnm
Ben bu konuda esimle anlasamadim maalesef.o opmesine izin vermedi.hastalanirsa diye.bende bisey olmaz opsun .sevgiylr buyusunler istiyorum dedim.simdi oglum sukur yine kardesini gordukce opmeye calisiyo.tek uyarim benim burnunu agzina veriyo parmagini agzina veriyo.oglum agzina bisey sokma kardesinin hasta olur demekben su olayimi anlatayim.benim dogum yaptigim odadaki diger arkadasin da bir kizi oldu.ve bebisinde ablasi geldi.daha uc yasinda falan ama o ablasinin kardesine olan ilgisine sevgisine bayildim.annesine yardimci bile oldu uyaninca bakti optu kokladi.ama annesi elleme opme yapma kizim hic demedi aralarinda bagin kurulmasina destek oldu.bu arada anne ve kizida beraber yattilar gece..bebiste yanlarindaydi.kizi kardesine bi bakisi bi opusu bi oksayisi vardi hala aklimda.
bana ornek oldu.benimde kizimin bi kardesi olursa onlari ilk hastanede tanistiracagim.eve geldiginde hoop bu ne demesin kiskanmasin...
Tabiki.biz burda çocuklarımıza daha güzel daha kaliteli günler sunmak için birbirimizin fikirlerinden faydalanıyoruz. Tabiki hatam varsa arkadaşlarımız bizi düzeltsin daha iyiye ve güzele sevketsin. Yöntemleri için bizi aydınlatsın. Önemlisi destek olsunTesekkur ederim.ben konusup da kirici olmak istemedim.siz duygularima tercuman oldunuz.biraz daha yumusak olsak bisey kaybrtmeyiz demi
Olur mu hiç öyle şey oğlunuz üzülüyo diye bebeği emzirmemek? Kıyamam onun ne kabahati var ki.. en muhtaç olduğu ve aranızda bağ kuracak olan şeyi esirmeyin ondan.. veya daha öncesinden oğlunuzun size düşkünlüğünü hesap edip 2. Bebeği biraz daha erteleseydiniz keşke..Benimde ikinci bebegim yolda dogdugunda oglum tam 3 yaainda olucak ve cok korkuyorum bu dediklerinizi yasamaktan
Ama kafamda dusunuyorum oglumun aliskanliklarini degistirmicem yine yanina yatarak uyutucam gerekirse bebegi aliriz ama gerekmesin babasiyla takilsin:)
Bebegimi oglum varken kucagima almamaya calisicam
Sen abisin sen buyuksun asla demicem ve ondan bir olgunluk beklemicem
Ve belki yanlis dusunuyorum belkide yuzunu gorunce onada kiyamicam ama oglumun uzuldugunu gorursem o an mama vericem emzirmicem
Benim oglum bana asiri duskun denedim mesela babasiyla uyusunlar filan yok olmuyor bensiz kalmak istemiyor onun bana daha cok ihtiyaci var o herseyin daha cok farkinda olucak
Bu arada bebeginizi emzirirken kesinlikle oglunuzla goz temasinda olun konusun hatta kucaginiza dizinize yatirin onunda bebeklik resimleri vikartim senide emzirdim senide ben buyuttum sen benim ilk goz agrimsin diyim
Kiyamam ben bu kucuk abilere suan agliyorum
neden cocugum mu olması lazım kıskanclık konusunu yazmam icin
Ben doya doya emzirdigim icin olumlu bir tecrubem var yanlis anlamissiniz tabiki emziricem sutum olursa ama zaman zaman hassaslastigi donemlerde sagip biberonla verebilirim misal gece oglum uykuda olucagi icin geceleri 2 saatte bir doya doya emebilir zatenOlur mu hiç öyle şey oğlunuz üzülüyo diye bebeği emzirmemek? Kıyamam onun ne kabahati var ki.. en muhtaç olduğu ve aranızda bağ kuracak olan şeyi esirmeyin ondan.. veya daha öncesinden oğlunuzun size düşkünlüğünü hesap edip 2. Bebeği biraz daha erteleseydiniz keşke..
Ben bu konuda çok hassasım kusura bakmayın sütüm kesilip bebeğimi doya doya emziremediğim için..
Iyi de neden kızgın bi tavırla cevap veriyorsunuz ki? Ben karnınızdaki bebeği düşünüp de söyledim.. ayrıca biberon işine hiç bulaşmayın derim çünkü bebeklerin memeyi bırakmalarına sebep oluyor.. onun yerine kaşık tavsiye ederim.. bu arada doya doya emzirmişsiniz çok şanslıymışsınız inşallah bu bebeğinizde de bol bol sütünüz gelirBen doya doya emzirdigim icin olumlu bir tecrubem var yanlis anlamissiniz tabiki emziricem sutum olursa ama zaman zaman hassaslastigi donemlerde sagip biberonla verebilirim misal gece oglum uykuda olucagi icin geceleri 2 saatte bir doya doya emebilir zaten
Kendime guvenmeseydim ertelerdim farkindaysaniz kriz anlari icin alternatif uretiyorum belkide bir sorun yasamayacagiz bu konuda
Gecmise yonelik nasihatiniz anlamsiz oldu
Insallah 2.cocugunuzu emzirebilirsiniz gonlunuzce olsun
Yanlış mı okudum diye dönüp tekrar okudum aynı cümleyiBenimde ikinci bebegim yolda dogdugunda oglum tam 3 yaainda olucak ve cok korkuyorum bu dediklerinizi yasamaktan
Ama kafamda dusunuyorum oglumun aliskanliklarini degistirmicem yine yanina yatarak uyutucam gerekirse bebegi aliriz ama gerekmesin babasiyla takilsin:)
Bebegimi oglum varken kucagima almamaya calisicam
Sen abisin sen buyuksun asla demicem ve ondan bir olgunluk beklemicem
Ve belki yanlis dusunuyorum belkide yuzunu gorunce onada kiyamicam ama oglumun uzuldugunu gorursem o an mama vericem emzirmicem
Benim oglum bana asiri duskun denedim mesela babasiyla uyusunlar filan yok olmuyor bensiz kalmak istemiyor onun bana daha cok ihtiyaci var o herseyin daha cok farkinda olucak
Bu arada bebeginizi emzirirken kesinlikle oglunuzla goz temasinda olun konusun hatta kucaginiza dizinize yatirin onunda bebeklik resimleri vikartim senide emzirdim senide ben buyuttum sen benim ilk goz agrimsin diyim
Kiyamam ben bu kucuk abilere suan agliyorum
Kizgin tavirla cevap vermedim size oyle dusunmeyinIyi de neden kızgın bi tavırla cevap veriyorsunuz ki? Ben karnınızdaki bebeği düşünüp de söyledim.. ayrıca biberon işine hiç bulaşmayın derim çünkü bebeklerin memeyi bırakmalarına sebep oluyor.. onun yerine kaşık tavsiye ederim.. bu arada doya doya emzirmişsiniz çok şanslıymışsınız inşallah bu bebeğinizde de bol bol sütünüz gelir
Hanimefendi gercekten yazmak istedigimle sizin anladiginiz arasinda ucurum varYanlış mı okudum diye dönüp tekrar okudum aynı cümleyi
Gebesiniz asla kırmak istemem sizi ama yeni gelen bebeğin suçu nedir? Emzirmemek ne demek? Bakın ilk 4 ay eğer yeterli ilgi ve sevgiyi veremezseniz inanın çok büyük bir hata yapar ve ömür boyu aklınıza geldikçe üzülürsünüz
Elimden geldiğince tecrübelerimi anlatayım üç kızım var ilk ikisinin arası 2 yaş 8 ay
Doğumdan eve gelirken bol bol çikolata gofret vs depolamıştık her sabah bebeğin beşiğinde bir tane cicimama buluyorduk Bebek ablasına hediye getirmişti ( sonra bir gün zulamız bitti ve o gün ablamız ben bunu istemiyorum aldığınız yere götürün geri verin diye kıyameti koparmıştı...)
Yapabileceği her işi ondan isterdim bezi getirmek ıslak mendili getirmek vs gibi
Hiçbir zaman iletişimimi azaltmadım sık sık kardeşi için " şuna bak yemek de yiyemiyor senin gibi akıllı da değil mecbur emzireceğim ki aç kalıp ağlamasın sonra sana bana rahat vermez " derdim
Bebeğe gelen ve bunlar benim dşye sahip çıktığı eşyaların tümünde "evet onlar senin "dedim ama daha sonra sırası geldikçe "sana olmuyor tatlım bu yaramaz gene üstünü batırmış bunu giysin mi "diyerek aldım hiç itiraz etmezdi
Bebeğin gelişiyle olumsuz hiçbirşey yaşamadığı için açıkçası çok bariz kıskançlık yaşamadık en azından zarar vermedi mesela
Birini göğsümde emzirerek diğerini ayağımda sallayarak uyuturdum
O dönemde rahatımdan uykumdan yemeğimden temizliğimden hepsinden vazgeçmiştim tek düşündüğüm abla olan kızımın ruh haliydi
Elbetteki eşimin ve kayınvalidemin desteklerini asla unutamam ben iki çocuktan başka birşey düşünmedim ama inanın dört ay bile sürmedi
Daha ikinci ayımızda normale dönmüştü herşey
Elbette hamilelik döneminde de onu sıkıp bunaltmadan Zaman Zaman Bebek'ten bize Nasıl ihtiyacı olacağından doğduğunda hiçbirşey yapmayı beceremeyeceğinden vs vs bahsettim yani onu hazırladım
Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama sizden ricam lütfen Allah Rıza'sı için yeni gelen bebeği emzirmemek ve kucağınıza almamak gibi şeyler yapmayın olur mu? Daha anne karnındayken annenin ruhsal durumundan bile etkilenen bebeğin doğduğu an itibari ile sevilmediği hissini anladığı ispatlanmıştır
Bende şimdi elimde olmadan doğacak bebeğinize üzüldüm :-(