Iki veya daha fazla cocuklu anneler bakar misiniz

Yanlış mı okudum diye dönüp tekrar okudum aynı cümleyi
Gebesiniz asla kırmak istemem sizi ama yeni gelen bebeğin suçu nedir? Emzirmemek ne demek? Bakın ilk 4 ay eğer yeterli ilgi ve sevgiyi veremezseniz inanın çok büyük bir hata yapar ve ömür boyu aklınıza geldikçe üzülürsünüz
Elimden geldiğince tecrübelerimi anlatayım üç kızım var ilk ikisinin arası 2 yaş 8 ay
Doğumdan eve gelirken bol bol çikolata gofret vs depolamıştık her sabah bebeğin beşiğinde bir tane cicimama buluyorduk Bebek ablasına hediye getirmişti ( sonra bir gün zulamız bitti ve o gün ablamız ben bunu istemiyorum aldığınız yere götürün geri verin diye kıyameti koparmıştı :-) ...)
Yapabileceği her işi ondan isterdim bezi getirmek ıslak mendili getirmek vs gibi
Hiçbir zaman iletişimimi azaltmadım sık sık kardeşi için " şuna bak yemek de yiyemiyor senin gibi akıllı da değil mecbur emzireceğim ki aç kalıp ağlamasın sonra sana bana rahat vermez " derdim
Bebeğe gelen ve bunlar benim dşye sahip çıktığı eşyaların tümünde "evet onlar senin "dedim ama daha sonra sırası geldikçe "sana olmuyor tatlım bu yaramaz gene üstünü batırmış bunu giysin mi "diyerek aldım hiç itiraz etmezdi
Bebeğin gelişiyle olumsuz hiçbirşey yaşamadığı için açıkçası çok bariz kıskançlık yaşamadık en azından zarar vermedi mesela
Birini göğsümde emzirerek diğerini ayağımda sallayarak uyuturdum
O dönemde rahatımdan uykumdan yemeğimden temizliğimden hepsinden vazgeçmiştim tek düşündüğüm abla olan kızımın ruh haliydi
Elbetteki eşimin ve kayınvalidemin desteklerini asla unutamam ben iki çocuktan başka birşey düşünmedim ama inanın dört ay bile sürmedi
Daha ikinci ayımızda normale dönmüştü herşey
Elbette hamilelik döneminde de onu sıkıp bunaltmadan Zaman Zaman Bebek'ten bize Nasıl ihtiyacı olacağından doğduğunda hiçbirşey yapmayı beceremeyeceğinden vs vs bahsettim yani onu hazırladım
Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama sizden ricam lütfen Allah Rıza'sı için yeni gelen bebeği emzirmemek ve kucağınıza almamak gibi şeyler yapmayın olur mu? Daha anne karnındayken annenin ruhsal durumundan bile etkilenen bebeğin doğduğu an itibari ile sevilmediği hissini anladığı ispatlanmıştır
Bende şimdi elimde olmadan doğacak bebeğinize üzüldüm :-(

Çok güzel anlatmışsın ve beni anlatmışsın cnm 3 çocuğum var ama benim büyük kızımın kiskancligi geçmedi ortancaya karşı.ayni senin Dediğin gibi yaptım yine yapıyorum şimdide 3,5 aylık bebeğim var.bezini,mendilini istiyorum kıyafetini bazen beraber seçiyoruz,en küçük göğsümdeyken biri mutlaka ayağımda oluyor ama hic büyüğün kıskançlığı geçmedi.ortanca kızım daha uysal ve aşırı kıskanç değil o küçük kardeşine hemen alıştı,büyük kızımı pedagoga götüreceğim.

3-4 yaş zamanları çocukların çok fazla sevgiye ihtiyaç duyduğu zamanlardır. Siz, bebeğin ağzından emziğini aldı, bebek arabasını çarptı vs... sebeblerle azarlarsanız, kardeşine karşı düşmanlık beslemesine sebebiyet verebilirsiniz.
Abisinin yanında bebeğinizi emzirken onu da kucağınıza alıp, hem bebeği emzirip hem de abisiyle sohbet ederseniz onu da mutlu etmiş olursunuz. Abisinin yanında bebeği abartılı sevmemeye çalışın, onun için şu an sadece kokunuzu duyması yeterli zaten. Ve "sen artık abisin, o daha bebek" gibi söylemlerden kaçınmalısınız. Bebeğin kişisel bakımlarında abiden yardım almanız, onunla birlikte yapmanız, kardeşine karşı ilgisini, sevgisini arttırabilir.

Ben de tek başına çocuk büyüttüm, ilk kardeş geldiğinde bu gibi durumların olacağından tedirgin olmuştum. Çevrem de danışabileceğim, bilgisi olan kimse olmadığı için çareyi çocuk gelişimi kitaplarında buldum ve bana çok faydası oldu:)
Umarım siz de güzel sonuçlarla atlatırsınız bu dönemi.

Hanimefendi gercekten yazmak istedigimle sizin anladiginiz arasinda ucurum var
Emzirmeyecegimimi yazmisim acaba diye bende baktim ben bebegimi niye emzirmiyim eger oglum etkilenirse bazi anlarda biberonla vermeyi duaundugumu yazdim yani beklide buna ihtiyac bile olmucak onun disinda cozumlerimiz benzer zaten
Ben skolyoz hastasi bir anneyim emmek istemeyen cocugu sabah 5 e kadar uyumayip memede tutup buna alistirp 14 ay emzirdim kendime duaen fedakarliklari fazlasiyla yaptim bebegimede isteyerek hamile kaldim neden ayrim yapiyim ki
Demek ki ben yanlış anlamışım bir birini takip eden cümlelerde " kucağıma almayacağım ,emzirmeyeceğim" ifadelerini okuyunca üzüldüm
O zaman sorun yok aslolan niyettir
Elbette zor bir durum her ikisininde en çok ihtiyacı olan şey sizsiniz varlığınız sevginiz ilginiz
Allah yardımcınız olsun

Kizgin tavirla cevap vermedim size oyle dusunmeyin
Biberona o kadar cabuk alismiyorlar aslinda anne kokusu onlari daha cezbediyor aslinda her cocuk farkli oluyor isin ozunde
Cok tesekkur ederim insallah sutum olur
Insallah sizinde ikinci bebeginizde sutunuz bol olur gercekten bir mucize
Hanimefendi gercekten yazmak istedigimle sizin anladiginiz arasinda ucurum var
Emzirmeyecegimimi yazmisim acaba diye bende baktim ben bebegimi niye emzirmiyim eger oglum etkilenirse bazi anlarda biberonla vermeyi duaundugumu yazdim yani beklide buna ihtiyac bile olmucak onun disinda cozumlerimiz benzer zaten
Ben skolyoz hastasi bir anneyim emmek istemeyen cocugu sabah 5 e kadar uyumayip memede tutup buna alistirp 14 ay emzirdim kendime duaen fedakarliklari fazlasiyla yaptim bebegimede isteyerek hamile kaldim neden ayrim yapiyim ki
Sanırım o emzirme kısmı biraz sıkıntılı sanki oğlum üzülürse eğer emzirmiycem mama vericem gibi anlaşılıyor..

Maşallah size skolyoz hastası olup da gebeliğe cesaret etmişsiniz.. ne kadar fedakar bir anne olduğunuz sadece burdan bile belli..

Sanırım o emzirme kısmı biraz sıkıntılı sanki oğlum üzülürse eğer emzirmiycem mama vericem gibi anlaşılıyor..

Maşallah size skolyoz hastası olup da gebeliğe cesaret etmişsiniz.. ne kadar fedakar bir anne olduğunuz sadece burdan bile belli..
Onu birakin normal dogum istedim ve sonradan ogrendim derecesini cok arttidigi icin asla olmamaliymisim zatende baska bir sebeplede zorunlu sezeryan oldum
Evet bende yanlis ifade etmisim kendimi neyse konustukca anladik birbirimizi
Annelik fedakarlik zaten hayatin degisiyor birdaha eskisi gibi olmuyor ama bu anne oldugumuz hayatta cok guzel iyiki varlar Allah herkese nasib etsin

Demek ki ben yanlış anlamışım bir birini takip eden cümlelerde " kucağıma almayacağım ,emzirmeyeceğim" ifadelerini okuyunca üzüldüm
O zaman sorun yok aslolan niyettir
Elbette zor bir durum her ikisininde en çok ihtiyacı olan şey sizsiniz varlığınız sevginiz ilginiz
Allah yardımcınız olsun
Aslinda bende kendimi biraz yanlis ifade ettim oglumu sabaha kadar kucagimda uyuturdum arada memede arada omzumda gunduzleride ayni sekilde hep kucakta uyuttum ama bu kez boyle bir sansim olamayacak kucaga alamamaktan kastim buydum
Sizin iki cocugunuz var en iyi siz anlarsiniz hatta benimkiler suan sadece tahmin
Zor olucagi kesin ama guzel olucak insallah simdi nasillar bira buyuttuyseniz harikadirlar oyunlari lavgalari bile

Onu birakin normal dogum istedim ve sonradan ogrendim derecesini cok arttidigi icin asla olmamaliymisim zatende baska bir sebeplede zorunlu sezeryan oldum
Evet bende yanlis ifade etmisim kendimi neyse konustukca anladik birbirimizi
Annelik fedakarlik zaten hayatin degisiyor birdaha eskisi gibi olmuyor ama bu anne oldugumuz hayatta cok guzel iyiki varlar Allah herkese nasib etsin
Amin.. Rabbim bu evladınızı da sağlıkla mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.. sizi bir kez daha kutluyorum bu fedakarlığınız ve cesaretiniz için...

Allah oğlunuza da sağlıklı uzun ömürler versin.. her ikisi de hayırlı evlatlar olsun inşallah...

Amin.. Rabbim bu evladınızı da sağlıkla mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.. sizi bir kez daha kutluyorum bu fedakarlığınız ve cesaretiniz için...

Allah oğlunuza da sağlıklı uzun ömürler versin.. her ikisi de hayırlı evlatlar olsun inşallah...
Amin cok tesekkur ediyorum sizde evladinizi saglikla buyutun hayirli evlqt olsun insallah istediginiz zamanda kardesi olsun guzel omurleri olsun

Çok güzel anlatmışsın ve beni anlatmışsın cnm 3 çocuğum var ama benim büyük kızımın kiskancligi geçmedi ortancaya karşı.ayni senin Dediğin gibi yaptım yine yapıyorum şimdide 3,5 aylık bebeğim var.bezini,mendilini istiyorum kıyafetini bazen beraber seçiyoruz,en küçük göğsümdeyken biri mutlaka ayağımda oluyor ama hic büyüğün kıskançlığı geçmedi.ortanca kızım daha uysal ve aşırı kıskanç değil o küçük kardeşine hemen alıştı,büyük kızımı pedagoga götüreceğim.
Slvester senin 3 kizin mi var Allah bagislasin ne guzel civil civil bir evin olucak
Ben kardesimden 8 yas buyuktum hic kiskanmadim ama kiskanan cocuklara hic kiyamam kizamam
Insallah ablasi alisir en kisa zamansa kac yasinda hep gonlunu yapmak lazim sanki ben bebek girneye gittigimde hep once buyugune gider tebrik ederim sen harika bir abla ya da abi olucaksin diye ve onada hediye gotururum bazen disaridan anlamadan cocuklar kirilabiliyor

Aslinda bende kendimi biraz yanlis ifade ettim oglumu sabaha kadar kucagimda uyuturdum arada memede arada omzumda gunduzleride ayni sekilde hep kucakta uyuttum ama bu kez boyle bir sansim olamayacak kucaga alamamaktan kastim buydum
Sizin iki cocugunuz var en iyi siz anlarsiniz hatta benimkiler suan sadece tahmin
Zor olucagi kesin ama guzel olucak insallah simdi nasillar bira buyuttuyseniz harikadirlar oyunlari lavgalari bile
Şimdi 3 taneler :-)
13/10 /3 yaşında inanın bebekliklerini özlüyorsunuz çünkü bir panik büyütüyoruz ister istemez her şeyi tam olsun yesin uyusun temizlensin vs vs derken oyun ıynayabildiğiniz Zaman'lar kısıtlı oluyor ve bakıyorsun Zaman geçmiş Kocaman olmuş
Ben eşime hep derim doğum yapan kadına bir hizmetçi lazım ki kadın sadece bebeğiyle ilgilensin başka hiçbirşey düşünmesin yapmasın
Kızların üçü de çok cadı ama yapacak birşey yok Canları sağ olsun :-)

Oyyy bende de 3 kız var
Sizinkilerin yaş aralığı kaç?
Allah yardımcınız olsun :-)

Aksam avm den gelirken yolda uyudu oglum.baya gec kalkti.kalkinca oglum bugyn sana kizdigim icin ozur dilerim ama kaybolacaksin diye o kadar korktum ki dedim.optum.aradan bir saat falan gecti.anne gel seni opuyum barisirken seni opmemistim dedi:) simdi de salonda yatak yaptik oglumla.bu gece ana ogul gecesi yaptik.aslinda oglum gercekten cok soz dinleyen bi cocuktu.belki de ondan nasil davranacagimi bilemiyorum su anda
biz ebeveynlerde var iste hata hep uslu akilli soz dinleyen cocuklar istiyoruz olmayinca da kiziveriyoruz anlamaliyiz onunda cocuk oldugunu yetiskin hareketleri beklemek dogru degil.. elbet yaramazlik yapacak bizlerde sabirli sakin olmaliyiz.

Şimdi 3 taneler :-)
13/10 /3 yaşında inanın bebekliklerini özlüyorsunuz çünkü bir panik büyütüyoruz ister istemez her şeyi tam olsun yesin uyusun temizlensin vs vs derken oyun ıynayabildiğiniz Zaman'lar kısıtlı oluyor ve bakıyorsun Zaman geçmiş Kocaman olmuş
Ben eşime hep derim doğum yapan kadına bir hizmetçi lazım ki kadın sadece bebeğiyle ilgilensin başka hiçbirşey düşünmesin yapmasın
Kızların üçü de çok cadı ama yapacak birşey yok Canları sağ olsun :-)
2si buyumus bile simdi susler pusler baslamistir ne guzel kizlarin sus merakina bayilirim azicik cadiliktan bisey olmaz :)
Kesinlikle ev isi ve yemek dusunmesek doya doya oynardik gerci ben cok oyuncak meraklisim firsat buldukca dinazorlar filan oynuyoruz bakalim bizim hayatimiza bebekler mi eklenicek yoksa dinazorlara devam mi :)

Benimde ikinci bebegim yolda dogdugunda oglum tam 3 yaainda olucak ve cok korkuyorum bu dediklerinizi yasamaktan
Ama kafamda dusunuyorum oglumun aliskanliklarini degistirmicem yine yanina yatarak uyutucam gerekirse bebegi aliriz ama gerekmesin babasiyla takilsin:)
Bebegimi oglum varken kucagima almamaya calisicam
Sen abisin sen buyuksun asla demicem ve ondan bir olgunluk beklemicem
Ve belki yanlis dusunuyorum belkide yuzunu gorunce onada kiyamicam ama oglumun uzuldugunu gorursem o an mama vericem emzirmicem
Benim oglum bana asiri duskun denedim mesela babasiyla uyusunlar filan yok olmuyor bensiz kalmak istemiyor onun bana daha cok ihtiyaci var o herseyin daha cok farkinda olucak
Bu arada bebeginizi emzirirken kesinlikle oglunuzla goz temasinda olun konusun hatta kucaginiza dizinize yatirin onunda bebeklik resimleri vikartim senide emzirdim senide ben buyuttum sen benim ilk goz agrimsin diyim
Kiyamam ben bu kucuk abilere suan agliyorum
Canım bende senin gibi düşünüyodum.5 yaşında kızım 3 aylıkta oğlum var.ben kızımın üstüne kimseyi sevemem diyodum.ama onuda çok seviyorum şimdi.ilk zamanlar kıskançlık oluyo ama zamanla alışıyo.inşallah sorunsuz alışır oğlun.

Canım bende senin gibi düşünüyodum.5 yaşında kızım 3 aylıkta oğlum var.ben kızımın üstüne kimseyi sevemem diyodum.ama onuda çok seviyorum şimdi.ilk zamanlar kıskançlık oluyo ama zamanla alışıyo.inşallah sorunsuz alışır oğlun.
Allah bagislasin alistiysa ne mutlu darisi basimiza insallah saglikla kucagima aliyimda benim kalbim ikisinede yeter :KK200:

Slvester senin 3 kizin mi var Allah bagislasin ne guzel civil civil bir evin olucak
Ben kardesimden 8 yas buyuktum hic kiskanmadim ama kiskanan cocuklara hic kiyamam kizamam
Insallah ablasi alisir en kisa zamansa kac yasinda hep gonlunu yapmak lazim sanki ben bebek girneye gittigimde hep once buyugune gider tebrik ederim sen harika bir abla ya da abi olucaksin diye ve onada hediye gotururum bazen disaridan anlamadan cocuklar kirilabiliyor

Doğru cnm dışarıdan da kirilabiliyor,5.5 yaşında cnm.güzel dileklerin için çok saol cnm,evt 3 kızım var:)

P_20160719_131129_1.webp
Bunlarda kızlarım:)

Back
X