Tuvalet Eğitimi İki yas tuvalet egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanimlar banlanmadan önce lütfen şu işi kısa ve net anlatın bana. Oğlum 26 aylık. Bugün su sandalye lazimliktan aldım. Oğlum kaka yaparken kaka diyor evet oyle olunca hemen tuvalete goturebilirim ama çişinin farkında bile değil. Nasıl başlamalıyım ben bu ise?

Yaptıktan sonra da mı haber vermiyor? Islakliktan rahatsız oluyor mu?

Hayır. Bezi iyi bir bez, kuru tutuyor ve fazla tutmam hemen değiştiririm zaten. Farkında değil yavrum.
Bezliyken söylemez zaten. Birde cikaracaksaniz tam çıkarmalısıniz. Çünkü çıkar tak yapınca çocukların da aklı karışıyor.
Bizde tuvaletle ilgili şarkı ve çizgi filmler işe yaramıştı.

Bez derken külot dimi? Kendi islakliktan rahatsız olması lazım yoksa süre uzar

Külot bez. Çocuğum hiç ıslak kalmadı ki. Rahatsız olmaması için, çoğu zaman bezi boşken bile değiştiririm. Terleyip, rahatsız olur diye. Sadece bir kere eve çok geç geldiğimiz bir gun bezi ıslak kalmıştı ve elini bezine götürüp, rahatsız oluyordu. Nasıl başlasam, ne yapsam

Çişini bilmedigi için, birden çıkartsam eve yapar büyük ihtimalle. nasıl başlayacağımı bilmiyorum

Külot bez de olmaz bence. Halıları kaldır,yataklara alez,koltuklara alt değiştirme bezi ve örtü serip altını direk ac normal külot giysin. O yaptıkça farkında olacak rahatsız olup soyleyecek,ilk gün belki hep kaçırır ama sonra gitgide azalıyor ve öğreniyorlar.

Bezi cikaracaksiniz ve evet eve yapacak. Baska turlusu cok zor. Kizim ilk altina yaptiginda - anne bir sey akiyor demisti.
Yani cisin ne oldugunu bile bilmiyordu. O akan seyin cis oldugunu geldigini hissettiginde vc gitmesi gerektigini anlattim. Bu sekilde zamanla vc alisti

Neden ısrar?
Hazır olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ki?
Çocuğunuz altını kendi çıkarma giyme, poposunu silme, tuvaletini tutma, gece hiç çiş yapmama becerileri kazandı mı?

Bezini çıkartıyor ama giyemiyor. Poposunu silmeye çok çalıştı, mikrop kaparsın diyerek hep engelledim. Tuvaletini tutmayı bilmiyor, nasıl öğrenir ki? Gece uyumadan bagladigim beze sabah az da olsa çiş yapmış oluyor.

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Yazdıklarınız çok isime yaracak.

Oğlum 39 aylık, öğretmeninin, eşimin ve çevremin tüm ısrarlarına, baskılarına rağmen hala başlamadım.
Çünkü çocuk sabah dolu bir bezle uyanıyor daha.
Tutma refleksi gelişmedi ki vereyim.
Yani bunlar eskisi gibi annenin karar verdiği durumlar değil, çocuk hazırsa başlar.
En önemli kriterler de saydığım beceriler.
Yoksa çocuğu korkutabilirsiniz, başarısız bir dönemden sonra özgüveni zedeleyebilir.
Hazır olan çocuk zaten 3 günde alışıyor.

Gözümü karartıp, başlayacağım sanırım. Bebeğim de muhtemelen böyle böyle öğrenecek. Geç kalmak istemiyorum. Sağolun tavsiyeleriniz için.

1 ayı geçti evde işemedigi yer kalmadı oğlumun öylr eve yapmasın derseniz zaten olmaz. Gece bezinin kuru kalması lazım çıkarıcaksanız tam çıkarıcaksınız bezi. Kafası karışır ve hazır olduğunü siz anlayabilirsiniz. Bez kilot bez veya normal bez altında olduğu sürece istediği kadar dolsun çokta rahatsız olmaz ve 3 yaşında oğlum biz biraz zor geçiriyoruz süreci. Birazda sabır işi ama şuan sizde hazır deģilmişsiniz gibi geldi bana

Evet, sabah uyandığında az da olsa çiş yapmis oluyor bezine. Peki tutmayi nasıl öğrenecek. Bezi varken ve emici bir bezken neden tutmak istesin ki. Aklımda sorular : (

Çişini bilmedigi için, birden çıkartsam eve yapar büyük ihtimalle. nasıl başlayacağımı bilmiyorum
Bende sizin gibi "ya eve yaparsa" derdim.Annem kizardi iki cocugumda da 2yasinda bezi attık.Annem sunu soylemisti bana altindaki beze guveniyor cis geldimi cis geldimi diye tum gun vc goturuyordum oturtuyodum bir sekilde yapiyordu evet belim agrirdi bacaklarim uyusurdu otur kalk egil ama asla yataga hic isemediler ,yere bile yapmadilar

kilit nokta bezi kuru olmali uyudugunda 26 ay bence erken doktor arkadasim 3 yas diye kendini yirtiyor bilemedim

Gece bezi nasıl kuru kalacak ki. Kendi kendine gelen bir süreç mi bu. İnanın bilmediğim.icin soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…