- 8 Ağustos 2014
- 1.894
- 3.443
- 158
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Yaptıktan sonra da mı haber vermiyor? Islakliktan rahatsız oluyor mu?Hanimlar banlanmadan önce lütfen şu işi kısa ve net anlatın bana. Oğlum 26 aylık. Bugün su sandalye lazimliktan aldım. Oğlum kaka yaparken kaka diyor evet oyle olunca hemen tuvalete goturebilirim ama çişinin farkında bile değil. Nasıl başlamalıyım ben bu ise?
Yaptıktan sonra da mı haber vermiyor? Islakliktan rahatsız oluyor mu?
Bezliyken söylemez zaten. Birde cikaracaksaniz tam çıkarmalısıniz. Çünkü çıkar tak yapınca çocukların da aklı karışıyor.Hayır. Bezi iyi bir bez, kuru tutuyor ve fazla tutmam hemen değiştiririm zaten. Farkında değil yavrum.
Bez derken külot dimi? Kendi islakliktan rahatsız olması lazım yoksa süre uzarHayır. Bezi iyi bir bez, kuru tutuyor ve fazla tutmam hemen değiştiririm zaten. Farkında değil yavrum.
Bez derken külot dimi? Kendi islakliktan rahatsız olması lazım yoksa süre uzar
Bezliyken söylemez zaten. Birde cikaracaksaniz tam çıkarmalısıniz. Çünkü çıkar tak yapınca çocukların da aklı karışıyor.
Bizde tuvaletle ilgili şarkı ve çizgi filmler işe yaramıştı.
Külot bez de olmaz bence. Halıları kaldır,yataklara alez,koltuklara alt değiştirme bezi ve örtü serip altını direk ac normal külot giysin. O yaptıkça farkında olacak rahatsız olup soyleyecek,ilk gün belki hep kaçırır ama sonra gitgide azalıyor ve öğreniyorlar.Külot bez. Çocuğum hiç ıslak kalmadı ki. Rahatsız olmaması için, çoğu zaman bezi boşken bile değiştiririm. Terleyip, rahatsız olur diye. Sadece bir kere eve çok geç geldiğimiz bir gun bezi ıslak kalmıştı ve elini bezine götürüp, rahatsız oluyordu. Nasıl başlasam, ne yapsam
Eve işemeden öğrenen çocuk var mıdır bilemedim suanÇişini bilmedigi için, birden çıkartsam eve yapar büyük ihtimalle. nasıl başlayacağımı bilmiyorum
Neden ısrar?
Hazır olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ki?
Çocuğunuz altını kendi çıkarma giyme, poposunu silme, tuvaletini tutma, gece hiç çiş yapmama becerileri kazandı mı?
Külot bez de olmaz bence. Halıları kaldır,yataklara alez,koltuklara alt değiştirme bezi ve örtü serip altını direk ac normal külot giysin. O yaptıkça farkında olacak rahatsız olup soyleyecek,ilk gün belki hep kaçırır ama sonra gitgide azalıyor ve öğreniyorlar.
Oğlum 39 aylık, öğretmeninin, eşimin ve çevremin tüm ısrarlarına, baskılarına rağmen hala başlamadım.Bezini çıkartıyor ama giyemiyor. Poposunu silmeye çok çalıştı, mikrop kaparsın diyerek hep engelledim. Tuvaletini tutmayı bilmiyor, nasıl öğrenir ki? Gece uyumadan bagladigim beze sabah az da olsa çiş yapmış oluyor.
Bezi cikaracaksiniz ve evet eve yapacak. Baska turlusu cok zor. Kizim ilk altina yaptiginda - anne bir sey akiyor demisti.
Yani cisin ne oldugunu bile bilmiyordu. O akan seyin cis oldugunu geldigini hissettiginde vc gitmesi gerektigini anlattim. Bu sekilde zamanla vc alisti
Oğlum 39 aylık, öğretmeninin, eşimin ve çevremin tüm ısrarlarına, baskılarına rağmen hala başlamadım.
Çünkü çocuk sabah dolu bir bezle uyanıyor daha.
Tutma refleksi gelişmedi ki vereyim.
Yani bunlar eskisi gibi annenin karar verdiği durumlar değil, çocuk hazırsa başlar.
En önemli kriterler de saydığım beceriler.
Yoksa çocuğu korkutabilirsiniz, başarısız bir dönemden sonra özgüveni zedeleyebilir.
Hazır olan çocuk zaten 3 günde alışıyor.
Bende sizin gibi "ya eve yaparsa" derdim.Annem kizardi iki cocugumda da 2yasinda bezi attık.Annem sunu soylemisti bana altindaki beze guveniyor cis geldimi cis geldimi diye tum gun vc goturuyordum oturtuyodum bir sekilde yapiyordu evet belim agrirdi bacaklarim uyusurdu otur kalk egil ama asla yataga hic isemediler ,yere bile yapmadilarÇişini bilmedigi için, birden çıkartsam eve yapar büyük ihtimalle. nasıl başlayacağımı bilmiyorum
Bezini çıkartıyor ama giyemiyor. Poposunu silmeye çok çalıştı, mikrop kaparsın diyerek hep engelledim. Tuvaletini tutmayı bilmiyor, nasıl öğrenir ki? Gece uyumadan bagladigim beze sabah az da olsa çiş yapmış oluyor.
1 ayı geçti evde işemedigi yer kalmadı oğlumunöylr eve yapmasın derseniz zaten olmaz. Gece bezinin kuru kalması lazım çıkarıcaksanız tam çıkarıcaksınız bezi. Kafası karışır ve hazır olduğunü siz anlayabilirsiniz. Bez kilot bez veya normal bez altında olduğu sürece istediği kadar dolsun çokta rahatsız olmaz ve 3 yaşında oğlum biz biraz zor geçiriyoruz süreci. Birazda sabır işi ama şuan sizde hazır deģilmişsiniz gibi geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?