- 19 Temmuz 2007
- 4.372
- 5.622
- 773
- Konu Sahibi Sylvia Plath
Benimkiler de kaka yaptı da konu sahibinin morali bozulmasın diye yazmadim![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimkiler de kaka yaptı da konu sahibinin morali bozulmasın diye yazmadim![]()
Neden ısrar?
Hazır olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ki?
Çocuğunuz altını kendi çıkarma giyme, poposunu silme, tuvaletini tutma, gece hiç çiş yapmama becerileri kazandı mı?
Gece bezinin dolu olmasi bi kriter degil zira ben basladigim donemde ogluma gece 1 bez yetmiyordu sabaha karsi değiştirmem gerekiyordu ona ragmen tuvalet egitiminin 2. gecesi gece altina yapmayi birakti.Oğlum 39 aylık, öğretmeninin, eşimin ve çevremin tüm ısrarlarına, baskılarına rağmen hala başlamadım.
Çünkü çocuk sabah dolu bir bezle uyanıyor daha.
Tutma refleksi gelişmedi ki vereyim.
Yani bunlar eskisi gibi annenin karar verdiği durumlar değil, çocuk hazırsa başlar.
En önemli kriterler de saydığım beceriler.
Yoksa çocuğu korkutabilirsiniz, başarısız bir dönemden sonra özgüveni zedeleyebilir.
Hazır olan çocuk zaten 3 günde alışıyor.
Benim oğlum da aynı tatlim 26 aylık kaka gelince söylüyor ama cisi bilmiyor ben nisan mayıs gibi basliycam Allahın izni ile zorlama canim Sen de zamanı gelince ogreneceklerHanimlar banlanmadan önce lütfen şu işi kısa ve net anlatın bana. Oğlum 26 aylık. Bugün su sandalye lazimliktan aldım. Oğlum kaka yaparken kaka diyor evet oyle olunca hemen tuvalete goturebilirim ama çişinin farkında bile değil. Nasıl başlamalıyım ben bu ise?
O sizin oğlunuza has bir durum olsa gerek.Gece bezinin dolu olmasi bi kriter degil zira ben basladigim donemde ogluma gece 1 bez yetmiyordu sabaha karsi değiştirmem gerekiyordu ona ragmen tuvalet egitiminin 2. gecesi gece altina yapmayi birakti.
Eğitim vermek ayrı, bu becerileri kazanması, kaslarını bu yönde kullanabilmesi ayrı.Bunlari kendi kendine birden egitim vermeden ogrenen cocuk varmi bende onu merak ettim simdi cunku ben basladigimda gece bezi sabaj dopdolu oluyodu yinede basladim gunduz bezi tamamen cikartip baslayinca gecede baglamadim iki kez ufak bi cis kacirmadan sonra gece hic yapmamaya basladi bence egitimle alakali
3 ay oldu bezi birakali demek istemistim canim. Yanlış ifade etmis olabilirim.Canım 3 ayda çiş eğitimi olmaz 2 bilemedin 3 haftada oturması gerek sen eziyet etmişsin kendine de çocuğu da..
Kızım ilk denediğimde bile gece ıslatmıyordu ve kakasını 1 yaş civarı beze yapmamaya başlamıştı ilk bende o aylarda denedim 2 yaş 3 aylık flndı ve dediğim gibi gece tutabildiğine güvenerek hazır diye düşündüm ama değilmiş 3-4 hafta sonra anladım ve beze döndük 3 yaşa 1-2 ay kala tekrar denedim ve 3 gün sürdü hepsi. Cidden okuyanlar bunu dikkate alın. 2 haftada gözle görülür şekilde bitmesi lazım olayın yoksa sıkıntı var demektir
E zaten yapacak başka türlü tuvalet eğitimi nasıl olacak kiÇişini bilmedigi için, birden çıkartsam eve yapar büyük ihtimalle. nasıl başlayacağımı bilmiyorum
Bence tuvalet iletişimi için biraz geç.tuvalet iletisimini de arastirabilirsiniz.
bu yontemde cocugun bezini tamamen cikarip tuvalet egitimine baslamiyorsunuz,
sizin belirlediginiz zamanlarda tuvalete goturuyorsunuz,
atiyorum bir sey ictikten yarim saat sonra goturuyorsunuz, cisini yaparsa yapiyor, yapmazsa geri bezini takiyorsunuz,
cocugunuzu gozlemlemeniz lazim tabi, ne zaman cis yapiyor, ne zaman kaka yapiyor,
ornegin cocuklarin buyuk cogunlugu sabah uyaninca kakasini yapar, oyle ise direk uyandiktan sonra her gun bir tuvalet seansi yapabilirsiniz.
Zaten bir sure sonra bezi kuru kalmaya basliyor, genelde tuvalete yapiyor, duruma gore once ogle uykusunda bezini cikararak baslayabilirsiniz.
Benimkilerde bu yaslar genelde yaza denk geldigi icin, ben daha cok yazik bu sicakta bezle dolasmasinlar diye gunun bir kac saati bezlerini cikarirdim mesela. Bezini cikarinca tuvalete tutardim, iste yapti diyelim, bir sonraki sivi alimina kadar oyle beklerdi, yapmadiysa da yarim saat sonra bezini geri takardim.
Uzun zaman alan bir yontem, ama bu sekilde iki cocugum da tuvaletten korkmadan alistilar. Tabi sizin de bu yontemi icsellestirmeniz lazim, yani neden benim cocugum klasik tuvalet egitimindeki gibi 3 gunde ogrenmedi demeyeceksiniz. Bir de bezsiz doneminde cis-kaka yapmasi halinde cok olagan bir sey olmus gibi davranacak ve bir dahaki sefere tuvalete yapmayi teklif edeceksiniz
tuvalet iletisimini de arastirabilirsiniz.
bu yontemde cocugun bezini tamamen cikarip tuvalet egitimine baslamiyorsunuz,
sizin belirlediginiz zamanlarda tuvalete goturuyorsunuz,
atiyorum bir sey ictikten yarim saat sonra goturuyorsunuz, cisini yaparsa yapiyor, yapmazsa geri bezini takiyorsunuz,
cocugunuzu gozlemlemeniz lazim tabi, ne zaman cis yapiyor, ne zaman kaka yapiyor,
ornegin cocuklarin buyuk cogunlugu sabah uyaninca kakasini yapar, oyle ise direk uyandiktan sonra her gun bir tuvalet seansi yapabilirsiniz.
Zaten bir sure sonra bezi kuru kalmaya basliyor, genelde tuvalete yapiyor, duruma gore once ogle uykusunda bezini cikararak baslayabilirsiniz.
Benimkilerde bu yaslar genelde yaza denk geldigi icin, ben daha cok yazik bu sicakta bezle dolasmasinlar diye gunun bir kac saati bezlerini cikarirdim mesela. Bezini cikarinca tuvalete tutardim, iste yapti diyelim, bir sonraki sivi alimina kadar oyle beklerdi, yapmadiysa da yarim saat sonra bezini geri takardim.
Uzun zaman alan bir yontem, ama bu sekilde iki cocugum da tuvaletten korkmadan alistilar. Tabi sizin de bu yontemi icsellestirmeniz lazim, yani neden benim cocugum klasik tuvalet egitimindeki gibi 3 gunde ogrenmedi demeyeceksiniz. Bir de bezsiz doneminde cis-kaka yapmasi halinde cok olagan bir sey olmus gibi davranacak ve bir dahaki sefere tuvalete yapmayi teklif edeceksiniz
Bence tuvalet iletişimi için biraz geç.
18 aydan sonra baskıcı olmayan tuvalet eğitimi uygulayabilir
Süpersiniz bu arada :)
Kaçıncı ayda öğrendiler tamamen?
Eğitim vermek ayrı, bu becerileri kazanması, kaslarını bu yönde kullanabilmesi ayrı.
2 yaşında bir çocuğun 3 yaşındaki motor becerilerini kıyaslamak elma ile armut gibi olur.
Tuvalet eğitimi bir bütündür, çocuk öğrendiği anda tuvaleti gelince kendi gidip yapabilmelidir yardıma ihityacı olmadan.
Sadece bezi bıraktırmak eğitim değil ki, inat edersiniz uğraşırsınız elbet bırakır ama hala elini yıkayamıyor, poposunu silemiyor ise buna eğitim denmez, lazımlık alışkanlığı denir.