İki yaşındaki kızım

Esmermeleq

Ederi kadar değer şart..
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
756
337
53
İki buçuk yaşındaki kızım 8 aylık kızımın gözüne parmağını sokuyor.dur yapmadan anlamıyor ne desem zıttını yapıyor sinir ediyor çok inatlaşıyor hiç söz dinlemiyor ne yapmalıyım:işsiz::işsiz:

Son düzenleme:
kıskanıyor muhtemelen ve dikkat çekmeye çalışıyor. yapma etme dedikçe yapıyorlar. 3 yaşındaki oğlumdan biliyorum. en güzeli dikkatini dağıtmak. o parmağı hazırladığı zaman siz ona başka birşeyler yaptırın. atıyorum hadi makarna sayalım deyin. çıkarın makarnaları bir kaptan diğerine tek tek attırın.
bi daha ki sefere hadi süngerle su taşıyalım deyin. bir kaba su ve sünger koyun diğer kaba süngerle sıkın falan. hem 8 aylık olanda eğlenir. hem siz 2 si ile de ilgilenmiş olursunuz ;)

nefret mi dediniz!!!
lütfen annesi yapmayın saçmalamayın

2 yaşta normal böyle şeyler benim de kızım 20. ayının içinde byle hareketleri var bizlere karşı
keşke az daha büyüseydi de öyle 2. olsaydı demeyi de sevmem ama

bence o nefret huyundandır ;) iki bebeyle onu anamaya çalışalım gulendam.

Bazen nefret ettiriyor lafı sinirle söylenmiş
Farzediyorum her ikisinde bebek böyle düşünün büyük kızla daha çok ilgilenin küçük anlamaz büyüğe eğer ona böyle yaparsak çoğul kullanın sokağa gideceğini söyleyin yazık deyin tek bırakmayın

nefret mi dediniz!!!
lütfen annesi yapmayın saçmalamayın

2 yaşta normal böyle şeyler benim de kızım 20. ayının içinde byle hareketleri var bizlere karşı
keşke az daha büyüseydi de öyle 2. olsaydı demeyi de sevmem ama
Zaten 2.süpriz oldu bze.ilkini 2 sene bekledk hatta bu formu çok okuyordum pişman degilim ama dur yapmadan hiç anlamıyor kardesinin üstüne abanıyor elinden zorla alıyorum

kıskanıyor muhtemelen ve dikkat çekmeye çalışıyor. yapma etme dedikçe yapıyorlar. 3 yaşındaki oğlumdan biliyorum. en güzeli dikkatini dağıtmak. o parmağı hazırladığı zaman siz ona başka birşeyler yaptırın. atıyorum hadi makarna sayalım deyin. çıkarın makarnaları bir kaptan diğerine tek tek attırın.
bi daha ki sefere hadi süngerle su taşıyalım deyin. bir kaba su ve sünger koyun diğer kaba süngerle sıkın falan. hem 8 aylık olanda eğlenir. hem siz 2 si ile de ilgilenmiş olursunuz :KK66:
Ama bunu anlık yapıyor gzelce oynuyor gülüyorlar gzlice bakıyorum parmagnı gzüne sokup çekio kçüğüde yavrum aglamıyor bile bakıyo ablasına saskın saskın

Ama bunu anlık yapıyor gzelce oynuyor gülüyorlar gzlice bakıyorum parmagnı gzüne sokup çekio kçüğüde yavrum aglamıyor bile bakıyo ablasına saskın saskın

işte yakaladıkça dikkatini dağıtacaksınız. ve hiç gözünüzden ayırmayacaksınız. yavrum 2 yaşındaki de bebek yani. bebekliğini yaşayamadan abla olmuş. onu da anlayın lütfen. ve sizin tek işiniz onlar olsun. ne ev işi ne başka bir şey. yemek hazırlayın size yetecek kadar tamam yani. onların ikisi de ilgiye, sevgiye ve bakıma muhtaç sadece. kabul işiniz çok zor ama bunu siz seçmişsiniz ;)

Benim kizim da oyle yapma dedigin seyi gozunun icine baka baka inadina yapiyor.ama onlar inat ne bilmiyorlar biliyor musun.onlari ilahi icsel bir ses yonlendiriyormus iki yas cocuklari niye boyle iki yasindakiler diye arastirilmis. Yuz yil once de coxuklar boyleymis mesela. ruhun genislediginin ozgurlugu kesfettigi anlar oldugu icin oyle yapmak istiyorlarmis.yaptiklari davranislar da iradi degilmis yani kasitli bilincli davranislar degil icinden gelen davranislar.ben bu konuda daha detayli yazilari size atacagim.

O yaştaki çocuklar için dur,yapma,Hayır kelimeleri yapmalarını daha da tetikler..
Onun yerine çocuğun dikkatini başka şeye çekmek gerekir..
Siz ısrarla yapma demeye devam ederseniz,çocukta yapmak huy haline bile döner..
Oyun oynayın,aktivite yapın..
O parmak her havaya kalktığında tutun parmak ucunu öpün,gidiklayin..
O suan karsisindakinin bir canlı olduğunun bile farkında değil böyle düşünün..

Bazen nefret ettiriyor lafı sinirle söylenmiş
Farzediyorum her ikisinde bebek böyle düşünün büyük kızla daha çok ilgilenin küçük anlamaz büyüğe eğer ona böyle yaparsak çoğul kullanın sokağa gideceğini söyleyin yazık deyin tek bırakmayın
Küçük ilgiden baya anlıyo yerde örünckte drmuo büyü k zarar verir die hp kucak da alıstı :KK42:

İki buçuk yaşındaki kızım 8 aylık kızımın gözüne parmağını sokuyor.dur yapmadan anlamıyor ne desem zıttını yapıyor bazen nefret ettiriyor çok inatlaşıyor hiç söz dinlemiyor ne yapmalıyım:işsiz::işsiz:
Ne olursa olsun nefret ettiriyor diyemezsin evladına sonuçta ilk o vardı sonra kardeşi geldi kıskançlık olması çok doğal yani. Çocuğu değil önce kendinizi sorgulayın bu çocuk kardeşine bu denli yaklaşıyorsa sizin ona gösterdiğiniz fazla ilgiden olabilir o yüzden kızınızın yanında diğer kızınızı fazla sevmemeye çalışın

O yaştaki çocuklar için dur,yapma,Hayır kelimeleri yapmalarını daha da tetikler..
Onun yerine çocuğun dikkatini başka şeye çekmek gerekir..
Siz ısrarla yapma demeye devam ederseniz,çocukta yapmak huy haline bile döner..
Oyun oynayın,aktivite yapın..
O parmak her havaya kalktığında tutun parmak ucunu öpün,gidiklayin..
O suan karsisindakinin bir canlı olduğunun bile farkında değil böyle düşünün..
Galiba huy oldu bazen burnunu flan eliyle kapatıyo altta çrpınıo kçük.ama bnlar anlık oluo işte ya vcdykn ya blaşk ykarkn

Ben kardeşimi yastıkla boğmaya çalışırken annem yakalamış :deli:
Oyüzden herşey zamanla geçecek yerine başka sıkıntı başlayacak sabredeceğiz çocukları gözümüzün önünden ayırmayacağız
Dikkatini başka yöne çekeceğiz nazik ve kibar davranacağız 2 yaşında ki de daha bebek onu asla unutmayacağız 2 yaşındaki bebeğinizle daha çok vakit geçirin

Küçük ilgiden baya anlıyo yerde örünckte drmuo büyü k zarar verir die hp kucak da alıstı :KK42:
Beraber birşeyler yapabilirsiniz oturtun ikisininde top oynayın kule yapın kule deviren paylaşımı artırın çocuk büyütmek sabır ve enerji ister ikiside çok küçük işte sıkıntı burda sen küçüğü sürekli kucakta taşıyıp ötekini yerde durursa kıskanır 2 yanındakiyle daha çok ilgileveksinğz nefret etmeyeceksiniz

Ne olursa olsun nefret ettiriyor diyemezsin evladına sonuçta ilk o vardı sonra kardeşi geldi kıskançlık olması çok doğal yani. Çocuğu değil önce kendinizi sorgulayın bu çocuk kardeşine bu denli yaklaşıyorsa sizin ona gösterdiğiniz fazla ilgiden olabilir o yüzden kızınızın yanında diğer kızınızı fazla sevmemeye çalışın
Bu konuda çok haklısn.ben çok öpüp sıkarak seviyorm.büyük kzım boğdun diyp kaçıyo ama kçüğü itirazsz brde hep kucagmda o bebek die ilgisi faazla.hep söyle dşünüyorm büyüğüde bebek kn çok sevdm bu nden mahrum büyüsn

Back
X