İkilemde Kalmak

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.685
6.068
198
Merhaba,
Konuya nerden nasıl başlasam bilmiyorum, şuan oldukça içim sıkkın. Önlisans bir bölümde ikinci sınıfım. Ama bölümümü sevmiyorum, zaten önlisans diye insanların bakışı bile farklı oluyor neyse.
o yüzden yeniden üniversite okumak istiyorum önceliğim mühendislik ama hemşirelik de olur. İkisi farklı bölümler biliyorum ama yapabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca dgsden de hemşireliğe geçişimiz var. Ygsden de hemşireliğe yerleşecek puanı aldım ayrıca. 2 aylık çalışmayla. Zaten anadolu lisesi öğrencisiyim temelim yok değil, şuanki okudugum bölüme de iyi bir sıralamayla yerleştim,çok pişmanım.. Neyse
Ama sıkıntı şu ki sevgilim bir daha okulu beklemek istemiyorum dedi. Kesinlikle olmaz dedi ama bu,konudaki bakışı olumsuz. Seneyyie evlenmek istiyor. 21 yaşındayım.
Sizce ben bencillik mi ediyorum?

21 yaşındasın seneye evlenmek ne demek? saçmalama. sakın yakma başını. faha çok gençsin. sınava mı giriyosun geçiş mi yapıyosun ne yapıyosan yap ve istediğin bölümü oku bitir. işs ahibi ol. sevgilin de beklemek zorunda. bekleyemem diyosa da kapıyı göster. 21 yaşındaki kıza bu şekilde baskı yapan erkeğe güvenmem ben olsam.

21 yaşındasın seneye evlenmek ne demek? saçmalama. sakın yakma başını. faha çok gençsin. sınava mı giriyosun geçiş mi yapıyosun ne yapıyosan yap ve istediğin bölümü oku bitir. işs ahibi ol. sevgilin de beklemek zorunda. bekleyemem diyosa da kapıyı göster. 21 yaşındaki kıza bu şekilde baskı yapan erkeğe güvenmem ben olsam.
Bir daha konu açmıştım evlenmek istemiyorum hazır değilim diye ama seviyorum işte direk bitsin ozaman diyemiyorum. bu bölümde olmak istemiyorum diye neredeyse hergün ağlıyorum..

etmiyorsun tabi ki.
seviyorsa beklesin. daha yaş 21. 30-40 yaşında olsanız anlayacağım.
gerçekten sırf birkaç sene erken evlenebilmek için tüm yaşam boyunca mutsuz olacağın bir mesleği mi yapmak istiyorsun?
neden? evlenince başınız göğe mi erecek sanki?
bütün hayatını etkileyecek bir karar vereceğinin farkında ol.
esas erkek arkadaşın çoook büyük bencillik yapıyor.

Son düzenleme:
Hemsirelik istiyorsan ona basla. Sevgilin bekleyemiyosa ve sen de istiyorsan evlenirsin.
Acayip zor bölümler degil neticede evlilikle yürütemeyecek degilsin.
Madem çok sıkıştınız, aklınıza gelmedi mi okurken evlenmek?

Bir daha konu açmıştım evlenmek istemiyorum hazır değilim diye ama seviyorum işte direk bitsin ozaman diyemiyorum. bu bölümde olmak istemiyorum diye neredeyse hergün ağlıyorum..

ya hazır değilsen evlenme. bu konudaki tavrın net olsun. uzatmasın lafı. de yani. benim iöin önce okul sonra iş sonra evlilik. bu sürede yanımda olacaksan tamam ama sürekli şikayet edip rest çekeceksen bitsin de. cidden. bi ablan olarak söylüyorum sana. yani senin üzerinde annenin babanın kendi geleceğinin çocuklarının vebali var. kimse bunun önüne set çekemez. hadi 26 27 olsan bi nebze anlarım adamı. ama 21 yaşındasın ya daha çocuksun çocuk.

okurken evlenmek de son son son çaren olsun. dediğim gibi herşeyen önce bi kere senin yaşın küçük. daha görecek yaşayacak çok şeyin var.

Sen kafayı mı yedin??????Asıl bencillik eden sevgilin olacak şahıs.Senin okuma ve meslek sahibi olma hakkını engelleyemez.O çocuktan sana hayır gelmez kardeşim.Daha 21 yaşındasın ne evlenmesi???? Gençliğinin en güzel zamanları üniversite hayatını yaşa.Şu genç yaşta evlenme telaşına düşenlere öyle kızıyorum ki!!!!!Madem kazanmışsın okulunu oku mesleğini eline al kendi ayakların üzerinde dur evlilik sonra oluyor zaten.

Sevgilinin isi gucu nedir ona gore hava hos heralde evlenmeye cesaret ettigine gore
Sen bu kadar istiyorsan sana destek olmali
Evlenip de basini yakma kararlarina saygi duymayi ogrensin.

Şaka mısın,bu yaşta hayal ettiğin,hedeflediğin hiçbir şeyi lütfen evlenmeden yapma.
Evlendikten sonra yaparsın diyenlere de çok kulak asma.
Yapan var ama yapamayan sayısı daha fazla.

Mesleğin adına odaklanma, mezuniyet sonrası iş imkanlarına odaklan, ne mühendisler ne hemşireler iş bulamazken, nice önlisans mezunu rahatça iş buluyor, okuduğun bölümün iş imkanları nasıl? Artık o kadar çok üniversite var ki, etraf her bölümden mezun kaynıyor, iyi düşünerek seçim yapmak lazım.
Evlenmek için ben de genç olduğunu düşünüyorum, önce okul, iş meselesini rayına oturt, evlilik beklese de olur

Bencillik etmiyorsunuz, sevgiliniz bencillik ediyor. Yaşınız daha çok küçük evlilik için ve evlilik de pek kafanızda yok zaten anladığım kadarıyla. "Ben ikinci üniversitemi okuyacağım işine geliyorsa" dersiniz, seven insan zaten sizi bekler ve destek çıkar. Çıkmıyorsa cidden sizi sevmiyor demektir zaten, inanın. Hayallerinizin peşinden gidin, başka insanlar için vazgeçmeyin. Çok pişman olursunuz.

bu konudaki tavrın net olmalı. seviyorsan bile "bitsin o zaman" diyebilmelisin.
25 yaşında amerikaya eğitime gitme hedefim var, 4 seneliğine falan hem de. senin durumuna kıyasla kabul edilmesi çok daha zor bir durum yani. ben de erkek arkadaşımı çok seviyordum. bu plana daha çok olmasına rağmen "gitme, beni nasıl bırakacaksın"lara başladı. bu konuda söz hakkın yok, birlikte olabileceğimiz bir hal çaresi bulmaya elbet çalışırız ama bana böyle engel koyamazsın, kabul etmiyorsan bitir dedim. sen de bunu diyebilmelisin ya. ben de seviyordum ama ciddi ciddi bunu dedim. sevmek bahane değil. bir erkek için tüm hayatını mutsuz geçirecek kadar kör aşık olmamalısın

25 yaşında. Müdür otelde. İlerde işyeri açmak gibi de bir hayali var..
Soyle soyleyim senden bir bucuk yas buyugum ben de 22 yasina girmeme 1 ay kala evlendim ama okulumu bitirmistim ustelik esim de sinava calisiyordu ikimiz calistik yaptik. Burda adam ununu elemis elegini asmis sana engel olmaya calisiyor. Bence hic hos bir durum degil. Iyi dusun. Muhendislik kazanirsan evlenme olayi olmaz ama hemsirelikte olabilir nihayetinde is bulamama gibi bir sorun yasaman cok dusuk bir ihtimal

Back
X