ikili tarama? siz olsanız?

zanylife

Meleğim..
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2014
484
233
103
Bursa
kızlar merhaba,
şuanda 24 haftalık hamileyim, geçen hafta ayrıntılı ultrasona girdim ve oradaki doktor yaptırdığın tarama testlerine de bakalım dedi. ve bana değerin yüksek çıkmış doktorunuz ilave test istedi mi dedi tabi ben şok oldum çünkü kendi doktorum sorun yok demişti test sonuçlarıma. (ayrıntılı ultrasondan zerre keyif alamadım o kadar moralim bozuldu ki...)
Hemen kendi doktorumun yanına gittim ve durumu anlattım bana yaş riskin var dedi (yaşım 34) yüzde yüz emin olmak istiyorsanız nifty ya da amniosentez dedi ama benim kafamda dünya kadar şüphe oluştu açıkcası düşünmekten uyku uyuyamıyorum geceleri.. ne yapmalıyım siz olsanız ne yaparsınız?
bilgisi olan arkadaşlar ekteki test sonucuma bir bakabilir mi?
deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Eklentiler

• 1.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 155
Son düzenleme:
Ben hic bir testi yaptırmadım yaptıran kim varsa 32 ve üstü hepsi aynı kaygıyı yaşadı birazdan yazar herkes bende de oldu aynısı diye.. içinizi ferah tutun bu test sadece bir istatistik sadece olasılık için üzüleceksek yarın öleceğim belki bu da bir olasılık buna mi üzüleyim şimdi..

haklısınız aslında ama insanı öyle huzursuz edici şeyler ki bunlar ah eski zamanlarda yaşamayı bazen çok istiyorum ne öyle doktor varmış ne de böyle para tuzağı testler... 2500 tl para istediler bu test için

Doktorların insanın içine kurt düşürmede üzerlerine yok maşallah.. bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü yaş faktörüne bağlı demiş doktor bebekte illa böyle bişey var dememiş.. amniyosentez yaptırsan bile anne karnında bunun bir tedavisi yok diye biliyorum ve amniyosentez çok riskli herşey Allahtan dua et sadeece içini ferah tut.. çok yakın akrabamada oğlunuz kesin down sendromlu doğacak demişler turp gibi çocuk doğdu şimdi okula başlayacak..

yaaa inanın ağlayacak duruma geldim çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizlerden..

Ben kizimdayken yaptirdigimda yaş riskim 500 kiside 1 kisiydi.cok riskli dawnsendrom ruski yuksek dedi hep doktorlar.karnimdan su aldirmaya zorladilar ama aldirmadim kizim cok saglikli masallah.bence riskin cok yüksek degil.zaten raporunda düşük riskde yaziyo korkma bence.takibini yaptir içini rahat tut

Bence sırf para için yapılıyor bu testler zaten.. kesinlikle yaptırmayın derim. Sonuç ne çıkarsa çıksın kıyacakmısın çocuğunuza bu saatten sonra.. ve gayette sağlıklı doğacak görürsünüz sadece yaş faktöründen ötürü yapacaklar testi..

yooo mümkünatı yok asla kıyamam hele ki bu kadar derinden bağ kurmuşken o minik tekmelerini hisstemişken onunla konuşmaya başlamışken... allahtan tek dileğim sağlıklı olsunlar sıhhatli olsunlar hepimizin bebeği, çocukları...

İlk hamileliği m de 28 yasındaydım.benim yas degil di risk sebebi 1/250 çıktı risk çok yüksek bir rakam.
Amniyosentez göze alamadım.bebegi aldırma düşüncem yoktu çok şükür.ama aylarca da acabalarla yaşamak istemedim yurtdışı nda yapılan testler den yaptırdım Antalya daki bir merkez de.ve inanın verdiğim paraya hiç acımadim
Sonuç 15"20 günde geldi.hatta bana hemen sonuç söyleyecek lerini bilsem verdiğim paranın iki katını bile verirdim.o testler in güvenilirliği yüzde 99ama o yüzde bir oran bile benim aylarca ağlamam için yetti..rabbim herkese sabır versin sağlıklı evlat nasip etsin

canım bi tarçın yemeye çalışsana veya tarçınlı su da kesiyor tatlıyı diyorlar. tarçın gebelikte zararlı mı bilmiyorum ama
Tarçın tansiyonumı düşürüyo canım zaten düşük 10 6 hep helva yedim bende

Amin canım nasıl çıktı sonucu peki

2500 tl mi? O ne öyle doğum ücreti gibi
Ben ikili üçlü testleri (mecbur olmadığım halde) devlette yaptırdım, 2 gün sonra da sonuçları aldım. Bende de herhangi bir sorun yok, ki sende de düşük risk diyor. Olma olasıkığı düşük. Şuan 36. Haftadayım, herhangi bir sıkıntı yok. Pazartesi günü de detaylı ultrasona girmiştim. Daha bir rahattım. Kıpır kıpır maşallah. Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin♡

Canım hiç sıkıntı yapma bu testler genelde yanılma payı yüksek testler kesin değil tahmin yapıyor sadece..Seninki hiçbişey benim 1/44 çıkmıştı çok yüksek risk hiçbişey yaptırmadım.Şimdi gayet sağlıklı 1.5 yaşında oğlum var.Ben aslında bu testlerin hiç yaptırılmaması taraftarıyım ayrıntılıya girmek yeterli zaten çoğu şeye orada bakılıyor.Hiç kendini üzme mutlu bir gebelik geçirmen sağlıcakla kucağına alman dileğiyle..

Merhaba. Öncelikle bebeğiniz hayirli olsun ve sağlıkla doğsun.. aynısını ben de yaşadım. Günlerce ikilem de kaldım. En sonunda Nifty testi yaptırdım.. hatta bu konuda başlık açıp burda da epey araştırdım. Isterseniz linki kopyalayım buraya okuyun..

Evet ya sanki insanı özellikle tedirgin ediyorlar para kazanmak için herşey ticaret olmuş

Olur canım çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…