İkili tarama testi aklım karışık

İkili test sizce

• Yaptırılmalı

OY: 4 40,0%
  • Gerek yok

OY: 6 60,0%

• Ankete Katılan
    10

Bileran

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2016
397
261
103
Hanımlar ikili test yaptırmak istiyorum ama eşim yaptırmama karşı çıkıyor tartıştık bu yüzden bahanesi de aldırmayacağımıza göre sonucu ihtimal olan bir testi neden yaptırıp hamilelik boyunca canımız sıkılsınmış. Bende o zaman ultrasona da girmeyeyim dedim o da bağırdı çağırdı ne istiyorsan yap dedi çekti gitti ne yapsam bilemiyorum bana bi akıl verin

Ben yaptırmadım canım. Çünkü güvenilirliği kesin değil ayrıca zaten evhamlı bir yapım var yüksek risk çıkarsa kötü olacağımı düşündüm. E tabi aynı korku şuan ayrıntılı ultrason için de var o ayrı:) ama dediğim gibi zaten yüzde yüz olmayan bir sonuç için stres yapmak saçma. Dr Banu Çiftçi'nin videosunu izlemiştim. Eğer gebelik sonlandırmayı düşünmüyorsanız yaptırmasanız da olur diyordu. Eskiden ikili test mi varmış

eşiniz aslında cok mantıklı konuşmuş ve gayet net bu konuda anlaşıldıgı üzere,sizde bence stres yapıp hem kendinizi hem miniğinizi üzmeyin ,Allah saglıklı bir şekilde kucagınıza almayı nasip etsin.

Canim bende arkadaslara katiliyorum %100 guvenirligi gercekten yok bana saglik ocagindaki doktorda aynisini soyledi zaten. Bu testten dolayi gebeligini cok kotu gecirenleri hatta o anki piskolojiyle aldirani bile duydum.. Bende yaptirmadim hicbirini rabbime bol bol dua ediyorum hayirlisi insAllah. Karar senin canim .

Benim esimde ayni seyi soyledi bende kararsizim dr 2 hafata sonra gel demisti carsamba randevum var ama bende de bi korku var inşallah bi sorun cikmaz

Bende 12+2 haftalık hamileyimm banada ikili trstş söyledi yaptırmıyorum kafama çok takıyprum o yüzden kendimi sıkmaktan korkuyoeum bebeğinin cinsiyeti belli mii pekii

bu test sadece bebek için mi? gebeliğin sağlıklı mı, senin birşey yapman gerekiyor mu, belki bebekle değil seninle ilgili bir durum çıkacak. en azından ultrasondan bakarsınız bebeğe ya. bu kadarda dar bakmayın konuya.

Benimde perşembe günü randevum var doktor kararınızı verin ona göre yapalım dedi. Bir yandan istiyorum bir yandan istemiyorum bende kararsız kaldım. Yani aldırmayacağıma göre küçük bir ihtimal dahi olsa bütün hamileliğim boyunca canım sıkılacak of Allahım ne zormuş bu işler

Sadece bebekle alakalı down sendromlu olup olmayacağıyla ilgili ihtimale bakılıyormuş. Yoksa kesinlikle ultrasona da giriyorum kan tahlillerimi de yaptırıyorum

Sadece bebekle alakalı down sendromlu olup olmayacağıyla ilgili ihtimale bakılıyormuş. Yoksa kesinlikle ultrasona da giriyorum kan tahlillerimi de yaptırıyorum
hayır canım biliyorum ne olduğunu. konu sadece bebek değil, seninde sağlığın.

Ben yaptirmayi düşünmüyordum doktora gittiğimde kesede kanama var dedi 2 taram zamani gelmis dedi o panikle kan verdim yaptirdim şükür bi sorun çikmadi cuma günü gittiğimde 3 lü taram vakti gelmis dedi ama yaptirmadim cok da önemli deil bence zaten Allah korusun sakat olsa bi hastaliği olsa nasi kıyılır o cana birde doğum yapana kadar sakat yada sorunlu diye üzülüp dur bebisimin eşi rahmin ağzini kapatmış bu seferde yukarı çikmazsa sezeryan dedi ama hiç takmiyorum bebisim iyi ya gerisi boş

Kizlar birde bebisim normalde cuma günü 5+ 2 olmasi gerkiyodu doktor 16 haftalik dedi gailba önde gidiyo bebisim

Benim eşim de böyle düşünüyor ben de ..burada başka başlıklarda okudum kadınlar yaptırmış risk çıkmış ve Doğuma kadar üzüldük harap olduk boşuna çocuklarımız sağlıklı doğdu diyorlar..Rabbimizden gelen kabulümüzdür sağlıkla imtihan etmesin diye dua edelim yalnızca yeter

Evett ama ilwrki twstleri yaptırıcam kan tahlillerini falan yaptırdım benimki belli oldu da canım o yüzden sordum cinsiyetinş

Aymen katiliyorum canim

İkili test bebeğin kromozom bozukluğuyla ilgili bilgi verir. Bence siz konuya hiç bakamamışsınız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…