- 1 Ocak 2018
- 432
- 712
- 23
- Konu Sahibi Evcilkaktus67
-
Geçmiş olsun
Sakin kalmaya çalışın
Bir arkadaşım çok gerildi
Amniyosentez oldu birşey çıkmadı sonuçta sağlıklı doğdu çocuğu
Uzmana güvenip kendinizi teslim edeceksiniz zira başka çare yok
Insallah hic birisi olmaz.Saglikli bir bebeginiz olur.Sakin kalmaya çalışıyorum ama yarım saat iyiyim, yarım saat sonra ağlamaya başlıyorum.
Aslında 1:22 çok çok kötü değil. Yüzde 5'e tekabül ediyor. Ama beni asıl endişelendiren papp-a değerinin çok düşük olması. Papp-a düşük olduğunda erken doğum, anne karnında ölüm, gebelik diyabeti, gebelik tansiyonu, bebekte gelişim geriliği riskleri artıyormuş
ense kalinligi burun kemigi bunlara bakildi mi
Insallah hic birisi olmaz.Saglikli bir bebeginiz olur.
Perinatolog tüm kaygilarinizi sonlandiracak insallah.
burun kemigine direk bakmiyorlar eger kemigi belirgin ise olma olasiligi dusuk diyorlarEnse kalınlığı : 1,30
İnternetten araştırdığım kadarı ile ense kalınlığı iyi.
Burun kemiği ile ilgili doktorum bir şey söylemedi. Test kağıdında da göremedim. Down sendromu değerlendirmesinde önemli olduğunu ben de daha çok yeni öğrendim.
Kim ne derse desin en iyi sonucu amniyosentez verir.Hatta durumunuz varsa harmony test yaptırın içiniz rahatlar.Bu tarama testleri hiç güvenilir değil.
Benim içimi bal gibi de rahatlatti aminiyosenteze gerek duymadim cogunlukla ense ve burun yapisindan anlasiliyor hatta ben jinekologlarinda aslinda yuzde 90 anlayabildigini düşunuyorum. Kabus gibi günlerdi gecti gitti,sizinde gecip gider korktugunuzla stresle kalirsiniz,Allah saglikli bir sekilde kucaginiza almayi nasip etsin insallahİnşallah. Genetik testi çıkmadan onun da net bir şey söylemesi imkansız ama belki ultrason bulgularına göre herşey normal vs diyebilir... Benim de en azından bu iki hafta biraz da olsa içim rahatlar.
Yarın sabah harmony test için kan vereceğim. Amniyosentezde çok az da olsa risk olduğu için harmony testte problem varsa, amniyosentez yapılıyor sanırım.
Yasinizi yazarmisiniz ayrica, detayli ultrasona ne zaman gireceksiniz belli mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?